• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce...

bu yaz benimde düğünüm olucak kısmetse ve bende korkuyorum canım çok seviyorum ama ya pişman olursam ya şimdiki gibi anlaşamazsak ya alışırsa varlığıma şimdiki gibi sevmezse beni diye korkuyorum bide maddiyat var tabi neyi nasıl yaparız nasıl geçiniriz yıpratırmıyız birbirimizi vs vs bu liste uzar gider. bu duyguyu çok yaşayan varmış cidden bende kendimi anormal sanıyodum :9:

arkadaşlar lütfen yorumlarınızı yazın ben akşam giremem nete ama yarın okurum hepsini teker teker ihtiyacım var yorumlarınıza tecrübelerinize

canım sen nişanlanmışsın ben daha cesaret edip o aşamaya dahi gelemedim bu duyguları yaşamaktan :52::52::52::52:

canım bende anlamadım ben ne zaman tanıştım,aşık oldum,nişanlandım nasıl oldu da kabul ettim..ama iyiki kabul etmişim çoookkk mutluyum nişanlımla ve inşallah hep böyle devam eder gel gelelim şu aileden ayrılmak çok zor olucak benim için ah ahhh

Olabilir uygundur
Ortak hesap açarsınız
İkinizde biner lira atarsınız her ay ayda iki bin lira orda birikir kalan paradan sen elinde kalanı kendine harcarsın
o da evin geçimini sağlar
Aslında pek matematiği yok bu işin
Ama ortak hesabınız olsun mutlaka birikim için kimin parası konur orasını bilmem
Bir de senin ufak tefek paran olsun bi köşede
bu kötü bişiy değil misal eşine hediye alacaksın kendine ait bi paran yoksa napcaksın adamdan para mı isteyeceksin
anladın mı senin hükmünde kalan bir para olmalı
Senin aldığın paranın tamamını bankaya koyarsan yine ondan para istemek zorunda kalırsın
Ki iste bu hiç dert değil ama bi köşede paran olduğu halde iste
Yani zor durumda kaldığın için değil

Ve evlenme konusunda zaman ver tabı fikrine ben katılmıyorum
Sonuçta altı senelik öğretmensen yaşın da evlilik için uygundur.
Bir insan onuncu gününde neyse onuncu ayında da aynı
Tanıdıkça çok da bişey değişmiyor bence
Sen görmen gerekenleri gör yeter..
Evlen ve mutlu ol
Sonuçta erkekleri yönetmesi çok da zor değil
Mutlu olmak uyumlu olmak senin elinde bence

arkadaşım söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.bir insan ilk gün neyse yıllar sonra yine o...arkadaşımız elindeki verilere göre öyle ya da böyle kararını vermeli.inşallah hayırlı bi şekilde sonuçlanır.

arkadaşım söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.bir insan ilk gün neyse yıllar sonra yine o...arkadaşımız elindeki verilere göre öyle ya da böyle kararını vermeli.inşallah hayırlı bi şekilde sonuçlanır.

evet canım haklısınız ama suda geliyor aklıma karsımdaki insanın evet hatalarının olduğunun farkındayım ama hatasız olacak bir insan varmı tamam bu insanla yollarımı bu tarz hataları var diye ayırabilirim ama yarın karsıma çıkan başka bir insanda da daha farklı hatalar olmayacakmı sizce yanlışmı düşünüyorum

Son düzenleme:
evet canım haklısınız ama suda geliyor aklıma karsımdaki insanın evet hatalarının olduğunun farkındayım ama hatasız olacak bir insan varmı tamam bu insanla yollarımı bu tarz hataları var diye ayırabilirim ama yarın karsıma çıkan başka bir insanda da daha farklı hatalar olmayacakmı sizce yanlışmı düşünüyorum

Tabiki hataları olacak
hatasız kul olmaz diye boşuna mı demişler
Sonuçta bizim de hatalarımız var
Önemli olan senin bu hataları tolere edebilmen
Düzeltmesini sağlayabilmen ya da orta yolu bulman
Değiştir demiyorum
Çünkü bu yaşa gelmiş insanlar değişmezler ama rahatlıkla dönüşebilirler

Mesela benim eşim bir evin bir oğlu derler ya öyle hem de ilk torun hep şımartılmış
hiç bir işini kendi yapmamış
Kayınvalidem bile illalah demiş
Sabah akşam gömlek değiştirir atar evin heryerini bardak doldurur
Annesi arkasından toplarmış
İnan şimdi masayı topluyor bulaşıkları makineye yerleştiriyor.
Kirlisini toplayıp banyoya götürüyor
Çamaşırları asar toplar ütülenmişleri yerine kaldırır
Gerekirse evi süpürür
Bunları yapoması hayal gibiydi bana evlenmeden önce kaç kere görümcem de kayıncalidem de idare et o biraz dağınıktır dediler
Ama şimdi benim hiç bir sorunum yok
Maşallah.
Demek ki isteyince yapabiliyormuş

Tabiki hataları olacak
hatasız kul olmaz diye boşuna mı demişler
Sonuçta bizim de hatalarımız var
Önemli olan senin bu hataları tolere edebilmen
Düzeltmesini sağlayabilmen ya da orta yolu bulman
Değiştir demiyorum
Çünkü bu yaşa gelmiş insanlar değişmezler ama rahatlıkla dönüşebilirler

Mesela benim eşim bir evin bir oğlu derler ya öyle hem de ilk torun hep şımartılmış
hiç bir işini kendi yapmamış
Kayınvalidem bile illalah demiş
Sabah akşam gömlek değiştirir atar evin heryerini bardak doldurur
Annesi arkasından toplarmış
İnan şimdi masayı topluyor bulaşıkları makineye yerleştiriyor.
Kirlisini toplayıp banyoya götürüyor
Çamaşırları asar toplar ütülenmişleri yerine kaldırır
Gerekirse evi süpürür
Bunları yapoması hayal gibiydi bana evlenmeden önce kaç kere görümcem de kayıncalidem de idare et o biraz dağınıktır dediler
Ama şimdi benim hiç bir sorunum yok
Maşallah.
Demek ki isteyince yapabiliyormuş

Ay ne güzel nasıl başardın bunu sırrını öğrenmek isterim :) :) :)
Evet canım bende bunların gelgitlerini yaşıyorum aklıma birsürü soru geliyor ya şöyle olursa ya böyle olursa diye.Bunları düşününce vazgeçesim geliyor sonra aklıma karşıma kim çıkarsa çıksın fedakarlık yapmak zorunda olacağımı bildiğim için boşver devam et gitsin diyorum böyle karışık duygular işte Rabbim yar ve yardımcım olsun inşallah...
Ha birde dün kendisiyle bu sizinle paylaştığım düşüncelerimi konuştum.Mesela en büyük korkumun o geçmişte birkaç gün aramaması olduğunu bunu ilerde tekrarlarmısın diye sordum Oda tekrarının yaşanmamasını umut ettiğini söyledi.Bende peki ben olsaydım bunu yapan sen nasıl davranırdın dedim oda ben çok ısrar etmezdim aramakta dedi.Bende peki bendemi aramamalıydım o dönemde seni ozaman dedim oda yok senin araman iyi oldu dedi.

canım kiminle evlenirsen evlen mutlaka ufak tefek sııkıntılar olacak:57:.bizller eşlerimizi seçerken bi anlamda sıkıntımızın türünü seçmiş oluyoruz.örneğin tayinci biri ile evlendiğinde ailene uzak olmanın getireceği sıkıntıyı seçmiş oluyorsun,çok yoğun çalışan bir adamla evlendiğinde evin sorumluluklarını yalnız üstlenmeyi,maddi durumu pek iyi olmayan birini seçtiğinde maddi sıkıntıyı,kılıbık tipli birini şeçtiğinde her zaman yalnız karar almanın sıkıntılarını,ailene yakın olabileceğn bi evlilik yaptığında da onlara yakın olmanın getireceği sıkıntıları seçmiş oluyorsun.yani doğru tercih diye bişey yok.her seçim bişeyler kazandırırken bişeyleri de kaybettirir insana.şimdi sen neyi kaldırabilirsin neyi kaldıramazsın bunun değerlendirmesini yap.eğer yürütebileceğin gibiyse devam et.yürütemeyeceğini düşünüyorsan da vazgeç.inşallah hayırlarla sonuçlanır:16:

Son düzenleme:
canım kiminle evlenirsen evlen mutlaka ufak tefek sııkıntılar olacak:57:.bizller eşlerimizi seçerken bi anlamda sıkıntımızın türünü seçmiş oluyoruz.örneğin tayinci biri ile evlendiğinde ailene uzak olmanın getireceği sıkıntıyı seçmiş oluyorsun,çok yoğun çalışan bir adamla evlendiğinde evin sorumluluklarını yalnız üstlenmeyi,maddi durumu pek iyi olmayan birini seçtiğinde maddi sıkıntıyı,kılıbık tipli birini şeçtiğinde her zaman yalnız karar almanın sıkıntılarını,ailene yakın olabileceğn bi evlilik yaptığında da onlara yakın olmanın getireceği sıkıntıları seçmiş oluyorsun.yani doğru tercih diye bişey yok.her seçim bişeyler kazandırırken bişeyleri de kaybettirir insana.şimdi sen neyi kaldırabilirsin neyi kaldıramazsın bunun değerlendirmesini yap.eğer yürütebileceğin gibiyse devam et.yürütemeyeceğini düşünüyorsan da vazgeç.inşallah hayırlarla sonuçlanır:16:

Evet canım ya dua edin inşallah Rabbim hayırlı kararlar aldırsın inşallah...

Arkadaşlar size bir soru daha sormak istiyorum siz eşinizle tanışma evresindeyken su tarz konuşmalar geçiyormuydu aranızda benim görüştüğüm insan bana ev içerisinde sözümün üstüne söz söylenmesinden hoşlanmıyorum diyor.Tamam yeri geldiğinde seninde fikirlerini değerlendiririm ama son sözü ben söylerim diyor ben kadın ağzıyla hareket edecek bir insan değilim diyor ata erkil bir ailede yetişdim bizde ev reisi erkektir diyor.bu düşünceler yanlışmı sizce

4 yıldır çıkıyoruz temmuzda evlenicez kısmetse ama ben hala şaşırıyorum nasıl anlaşıyoruz diye :) aslında hiç anlaşamıyoruz ben hareketliyim o yavaş ben konuşkanım o sakın ağır abi falan filan ama zıt kutuplar birbirini çekiyo ve bu şekilde birbirimizi tamamlıyoruz sanki bakalım evlenınce ne olucak :) belkide aramızadaki bu uyumsuzluk , uyumluluk getiriyor bize olabilirmi ?

sözlüyüm bendee illaki gelgitler yaşanıyoo kimse 4.4. lük değil çünküü:31:

bazen hissediyorum evden ayrılma üzüntüsünü ama çok nadir...
ama asla vazgeçmeyi düşünmedim ve hatta zaman çabuk geçsin die dualar ediyorum
belki de uzak mesafe ilişkisi yaşadığımızdan çok hasret çektiğimizden dolayı biran önce kavuşma hissi var

Nisanlimla birbirimizi 3 yil bekledik.. Suan daha 9 ayimiz var.. Tabiiki üzülüyorum ama gidecegim yer uzak degil.. Altimizda araba istedigimiz zaman görüsecez:)
Ve nisanlimla evlenecegim icin cok mutluyum,kesinlikle dogru insan.
Ben onu cok seviyorum ve evliligimize .. Beraberligimize cok seviniyorum :)
Bu karar kolay degil.. Iyi düsünmek gerek egerki tereddüt ediliyorsa.. Yol yakinken dönmek daha iyidir:)

ayyy kızlar inanamıyorum bende bitek ben gelgitler yaşıyorum sanıyodum çoğunuz benimle aynı durumdaymış çok sevindim :1:

ben kocamla tanıştığımda benim kocam böyle biri olmalı dedim. o da direk bu kız benim karım olacak demiş:)) oldu çok şükür. ben emindim o da emindi her zaman. öyle herşeye tamam falan demedi. tabiki fikir ayrılıkları olur. her insan farklıdır çünkü. ama benim kocam ben ne dersem o der bende kuzu kuzu tamam derdim. bana bi tatlı bakışıyla söylemesi her zaman yeterli olmuştur asla hayır diyemem. onuncu yıla geldi birlikteliğimiz. hala aynı ilk gün olduğu gbi. ama beni üzmez asla:))

maş.bir ömür böyle devam eder inş. :)

hepsinide yasadım allaha şükür... en cokta evden ayrılma üzüntüsü ama evlnecegım kısıden sonuna kadar emındım allaha şükür yanıltmadı benı sımdıye kadar tabı her evde oldugu gıbı ufak tefek tartısma yasıyoruz da oda evlılıgın verdıgı sorumluluk

Arkadaşlar evlenmeden önce evleneceğiniz insan için tamam bu insan doğru insan diyebildiniz mi o insandan tam anlamıyla eminmiydiniz birde böyle garip duygular yaşadınız mı mesela evden ayrılacağınız için çok üzüldünümüzmü gelgitler yaşadınız mı ne zormuş kızlar ya :((

emindim emin olmasam olmazdı bu iş..

evden ayrılacagım içiz üzüntüler ,duydum ve ara ara ağlamıştım:43:

Back