Evlenmeden önce...

bende senin gibi düşünüyorum ben bile bir miktar düğün zamanı ihtiyacım olur diye kenara para ayırdım yada hemen hemen çeyizimin tamamını yaptım

ben de hiç şehir dışına çıkmamış, yıllardır ailesiyle yaşayan biriyim. evleneceğim günü iple çekiyorum. evlenince yaşayacağım yer ile memeleketim arasında 1000km olacak. ama eminim ki zaman gelip çattığında ben de üzülüp telaş yapacağım. gelinlerde normaldir bence:) aynı şehirde yaşayanlar bile üzülüp dert ediyor ki seninki çok normal

Canım ben ilk evlendiğimde maaş kartımı eşime verdim o maaşımı çekiyordu sonra bana haftalık harçlık veriyordu
Bir kaç ay durum böyle sürdü
Annem bu duruma çok üzüldü zaten herkes çok karşıydı
bana göre pek değişmiyordu çünkü ben kredi kartından istediğim gibi harcıyordum ve sonuç olarak borç ödeniyordu.
Ama herkesin bir bildiği var sonuçöta ben çalışıyorum ben kazanıyorum dedim
Ve eşimden maaş kartımı aldım
İlk önce garipsedi eşim neden böyle yaptığımı anlamadı
ben de dedim ki ben çalışıyorum ben kazanıyorum sonuçta erkek olan ve eve bakmakla yükümlü olan sensin
İhtiyaç duyduğun yerde ben tabiki destek çıkarım
Ama sonuç olarak benim de kendimi güvende hissetmek için bi öşede paraya ihtiyacım var dedim
Benim eşim bu durumu kabul etti.
Şimdi ben maaşımı çekip direkt bankaya atıyorum
Harcayacaksam anneme ya da kardeşlerime bişey alacaksam kendi paramdan alıyorum
Ama kendime ya da eve alınacak şeyleri yine eşimin kredi kartından alıyorum ve onları da eşim ödüyor
Eşim eğer o ay sıkışırsa benden para istiyor ben tabiki veriyorum ama bu yaklaşık iki sene içinde iki üç kez oldu o kadar.
YAni sonuç olarak kazandığın parayı eşine verip vermemek senin özgür iraden sınırları içerisinde
buna kararı sen ver..

Eğer ben kararımı verebilirsem mayıs haziran gibi

Ben eşimle tanıştığımda eşim üni de 5. senesindeydi..İki sene uzatmıştı okulu...Ben onunla tanıştığımızda bir senedir çalışıyordum kazancımda şükür bana yetiyordu...Yeri geldi eşime para verdim parası yok diye yeri geldi oturduk beraber hesaplar yaptık düğün için...Bunlar olabilecek şeyler bana göre...Ama eşim ilk tanıştığımız sıralar ne kadar birikimin var gibi soru sorsa bende rahatsız olurdum...Birde maaş kartı olayı çok saçma...Eşim hep o para senin nasıl istersen öyle harca derdi evlenmeden önce şimdi evlendik maaşını getiriyor çekmeceye atıyor bende öyle ödemelerimizi yapıyoruz...Kimsede kalmıyor para ya da hiç hesabını sormuyoruz naptın parayı vs diye sonuçta ikimizde yetişkiniz nasıl harcamamız gerektiğini biliyoruz...Kalan paramızıda birikim yapmaya çalışıyoruz...Şaka da olsa sana öyle bir cümle kurduysa acele etme evlenmek için...Dene karşındakini mesela maaşını aldıktan bir kaç gün sonra borç iste param kalmadı de ya da gittiğiniz yerlerde bir kaç sefer hesabı o ödesin ben ödeyim deme tepkisine bak...

Son düzenleme:
Bak bi forumdan hakim maaşlarını buldum

Değerli meslektaşlarım;
2006 yılı maaş zammını müjdeleyen bir meslektaşınız olarak 2012 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni maaşlarımızdan da sizleri haberdar etmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor.
Aşağıdaki tabloda 2012 yılı 15 Ocaktan itibaren geçerli olacak maaşlar % 2,5 hata payıyla son KHK ile Başbakanlık müsteşarına gelen 721,00 TL ek ödeme dikkate alınmadan hesaplanmıştır. Şayet biz yararlanırsak tablodaki miktarlara ortalama 440,00 TL ilave yapılacaktır.
Şimdiden hayırlı olsun; güle güle harcamanız temennisiyle...
7/1: 4375,00 TL
6/1: 4540,00 TL
5/1: 4720,00 TL
4/1: 4910,00 TL
3/1: 5130,00 TL
2/1: 5345,00 TL
1/1: 5590,00 TL
1. sınıfa ayrılmış: 6920,00 TL
By-pass'lı: 7980,00 TL
+ 2 puan'lı: 8140,00 TL
Yargıtay/Danıştay Başkanı/B. Savcısı: 9850,00 TL
Daire Başkanları: 9600,00 TL
Üyeler: 9350,00 TL

Eğer ben kararımı verebilirsem mayıs haziran gibi

Maşallah bu kadar maaş alıyor ve birikimi yok mu

Şimdi var ya benim çok kzıdığım bir durum bu maaş hususu
Eskiden böylemiydi erkekler anlamıyorum
En kötü ihtimal 5000 lira para kazanan bir erkekten söz ediyorsak
Rahatlıkla ben evimi geçindiririm diyebilmeli
Bir de bu erkekleri nasıl alıştıırırsan öyle gidiyor
Sen tutumlu oldukça veya aza kanaat ettikçe oı da senin için az harcayacaktır.
Adamın parasını harca saç savur demiyorum
Ama rahat düzeyde harcayabileceğin bir meblağ var sonuçta
Evin eşyaları vs alınırken sadece yatakl odanı al çeyizini getir elimden bu kladar geliyor de ve gerisine asla karışma
Hatta bi kaç parçayı eksik bırak beraber alın bu tepkilerini gör bence
Misal küçük ev aletlerinden birini almak için bakın bi yere ben alayım diyor mu veya birlikte hallederiz mi diyor
Yoksa direkt sana mı yıkmaya çalışıyor
Bunları tartman lazım
Evlenip senelerce çalıştığı halde bir kuaföre gitmek için bile para ayıramayan kadnlar var
Bunun sınırını önceden çizmelisin

Bu arada beni yanlış anlamamnız için ilave etmek istiyorum ki iki tarafta asgari ücretle çalışsaydı görüşlerim tabiki böyle olmazdı

Katılıyorum söylediklerinize kesinlikle...Bu konumdaki bir erkeğin bayana söyleyeceği tek cümle benim maaşımla geçiniriz seninkini birikim için kullanırız olmalı en kötüsü...

kızlar benim düşüncem şu insanlar evlendikleri zaman senin param benim param diye birşey olmamalı ay başında kazandığımız paralar ortaya konmalı borc varsa ödenmeli harcıyacağımız nekadarsa harcanmalı kenara konulacakta kenara konulmalı ben bunun doğru olduğuna inanıyorum başka türlüsü iki tarafada haksızlık olmuş olur diye düşünüyorum
bir yerlere gittiğimiz zaman hesabı hep o üdüyor canım ben sadece bir defa ödedim cimri bir insan olmadığını biliyorum ama ben müsrif bir insanlada yapamam bugün nerden baksan bir öğretmenle bir hakimin maaşı 6000 tl civarı insan her ay bu parayı kazanıpta biriikim yapamazsa bu saçmalık olur başka bir şey değil

Allah iyiliğini versin canım ya güldürdün beni :))

Canım birikim yapma demiyorum ki ben sana aksine mutlaka biriktir hatta ortak paranızın dışında kendine ait bişeyler at bi köşeye
Misal kendi ailen için harcama yapman gerekiyorsa ondan para isteme diyorum
Paryı ortak kullanmak mantıklı
Ama bu ortak kullanımda nedense para harcanırken hep ortaktır.
Ama biriken para erkeğin hesabındadır.
Benim demek istediğim bu

Ozaman bu akşam bu konuyu uygun bir dille açıp şu teklifte bulunacağım benim maaşımı biriktirmek amaçlı harcamayacağız kenarda duracak harcamalarımızı senin maaşından yapacağız olurmu sizce uygunmudur :)

Ailesi nasıl peki ısındın mı...Birde sen bunu sorsan bile şimdi tamam der evlenince değişirse tanıman gerek kesinlikle sölzerine güvenme Denemeler yap üzerinde...

Ailesi nasıl peki ısındın mı...Birde sen bunu sorsan bile şimdi tamam der evlenince değişirse tanıman gerek kesinlikle sölzerine güvenme Denemeler yap üzerinde...
şimdilik kötü durmuyorlar ailesi köyde yaşıyor babası çok hoş bir amcaydı anneside öyle kendi halinde zararsız birine benziyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…