• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden Önce Bilmeniz Gereken Altın Kuralları Biliyor musunuz?

merhaba elif abla bende uzun süredir topiği takıp ediyorum şimdi yazmaya karar verdım..
ben 3 senelık evliyım eşimle severek evlendık şimdi bir oğlumuz var biz son zamanlarda kedı köpek gibi didişiyoruz ve kavgalarımızın bütün sebebi ailesı.. türkıyede evımı bıraktım anahtarımı bıraktım herseyı bıraktım onlara geldım zaman zaman benım istemedığım üzüldüğüm seyler oldu süreklı bu yuzden eşimle kavgaar eder olduk oysakı bırbırımızı ne kadar çok sevıyoruz ama bu kavgalar bızı soğuttu resmen boşanma derecesınegeldık2-3 ay sureklı 2 gunde bir kavga edıyorduk sonra bir gece konuştuk ben eşime değişeceğimi söledım..

bir aya yakın birsüredır kavga etmıyoruz. bıraktım ailesı napıyorsa yapsın ne zahmetlerle yaptığım evımde bile kalsalar bişey demıycem artık bazen içten içe üzülüyorum ama tepkı göstermıyorum.. kavgalarımız durdu eskı düzenımıze dönduk ama eşim sankı bıraz soğudu benden yada oğlumdan fırsat bulamıyor bana oğlum 18 aylık ve burda gördüğübir ben birde eşimoyuzde eşimı bırakmıyor pek fazla..
yinede eşimle eskısı gibi değiliz ya eşim soğudu benden yada hayatımız rutine bindi...
neyapayım şimdi ben...

arkadasım mesajımı görmedın sanırım tekrar guncellıyım :)

bumu yani konu bende birşey sandım bak canım bir erkek en az 3 kızla aynı anda konuşur bu erkekler aleminde normaldir bir kızl konuşup sonra evlenen erkekler 2 ay sonra aldatmaya başlarlar çünkü hefesleri kalmiş oluyor yani canım bekar admın çapkını makbuldur tek bir kızla çıkan erkekler aşkka aşıktır heyacanı bitince başka yöne giderler ama bekarken çapkın olanlar zaman geçtikce boş olduğunu anlarlar ve asla aldatmazlar bak canım benim ikitane erkek kardeşim var ikiside çok çapkındı abim mesela 4 kızdan aşağısı kurtarmazdı ama biri farklıydı ben hep diyordumki bu evlense aldatır alışmış bir kere ama inan bana okadar plajı severdi ona bile gitmiyor artık iki örnektende haytımızda dolu bu kanıtlanmış bir şey neyse konumuza gelelim bu kişi sana uygun değil diyorsun bu hiç unutma duracağın zamanı bil tamammı .ona kendini hatırlatman gerkiyor bunu nasıl yaparsın bilmiyorum yani ya soracak birşey bul yada ne biliyim düşün bir kaç saniyelik sürecek bir şey bul ve bu saniyeler içinde sanki sevgili değilde senin çocukluk arkadaş gibi sanki kanka gibi konuş yani umursamaz ama sevecem ol kafası karışsın bunu sağlayabilirmisin bide ona yakın birini ilgisini çek mesela yanında sürekli gezen bir arkadaşına bir bakış at etkile bunu mutlaka konuşurlar ve o ne kaçırdığını anlar birkere yap sonra bir daha yapma yani arkadaşına bakma işini.bak önce arkadaşının ilgisini çek aradan 1 2 gün geçsin sonra o birkaç saniyelik konuşmayı ayarla sonrada bekle bir süre durman gerekiyor çünkü fazla olursa etkini kaybeder sen bir düşün yapabiliceklerini yaz konuşalım beraber karar verelim sonra uygularsın

ayy tabii yaa hehe çok mantıklı kaydirigubbakcemile3 o zaman been en kısa zamanda bi arkadaşına bakıyorum vee sonra ona soracak bi soruyla işi bitiriyorum delikafadulden çok teşekkür ederim elifcimm a.s. olumunekankayizsmile

arkadasım mesajımı görmedın sanırım tekrar guncellıyım :)

cevap vermiş olman gerkir ama olabilirde neyse şimdi telafi ederim canım gelelim konumuza işte bayanların en çok yaptığı hata kocaların ailesine çephe alıyoruz ve bunu eşlerimize ifade ediyoruz çok yanlış ben evlenipte aile yüzünden sorun yaşamamış birini hiç tanımadım. bak canım aşabilen var aşamayan var, biz eşlerimize söylüyoz söylüyoz oda ne yapsın savunmaya geçiyor ,yada bize hak verip ne yapayım der demi. aslında bizim ailemiz konu olsa olay çıkartırız sanki bizim ailemiz onunkinden çok üstün gibi .neyse yani canım aslında erkekler bunu farkında ama caresizler işte heleki 5 sene içidelerse yani daha kopmaya alışmamışlar .ben ne yapardım bu konularda ,ona tepki gostermezdim ve onun gözünü açardım erkeğe karşı çıkılmaz erkeğin yanıda olursan ancak seni duyar çünkü erkekler duymuyor söylediklerimi ama söylemek yerine onun emeğini görmesini sağlamak lazım çünkü insanların yaratılışında emeğini koruma var yani mesela yumuşak bir ustupla ne yaşatın o evi yaparken ne güzel ve bir okadar zorluk çektin de,ve sus ailesini karıştırma hatırlat ama asla ailesini katma konuya bırak kendisi düşünsün emekleri hatırlarsa çektiklerini sıkıntılarını hatırlarsa gözünde kıymetli olur ve bunu ifade etmeye başlar .edersede bunu ailesine duyurur inan bana senin birşey yapmana gerek bile kalmaz eşini öv akıllısın de çalışkansınde aileden bahsedersen her zaman maça yenik başlarsın .sevgi konusuna gelince bence elini çabuk tut zamanını tüketme erkeler soğursa ısınmaları yıllar alır bak canım hemen çalışmalara başla çocuk tabiki bir etken ama sana engel olmamalı eşinle romantizmi bırak sana lazım olan şey komedi önce genç olduğunuzu hatırlatacak bir şeyler yap neşeli kadına hiç bir erkek dayanamaz asla off uğraşamam deme biliyorum sen yorgunsun uykusuzsun ruhun bedenini kaldıramıyor ama kalk silkelen sen önceki kız ol ki oda eski o olsun bunu oku sonra kalk ayağa canlı bir müzik ac deli gibi evin içinde zıpla hopla saçlarını ac salla sonra soluklan ve eşini ara neşeli neşeli seni özledim ama romatik deil çılgınca söyle 17 yaşındaki kızlar gibi konuş deki canım ayy çok özledim inanmıyom ki eve gelsen akşam içinde çıkolata al çay yap keyif yaşa ve bunu kendin istiyor gibi yap artık hiç bir şeyi takmayacam de hayatımı yaşayacam hadi kal başla .asla dur şimdi deme. hemen hadiiiiiiiii:dance::teytey::sm_cool:delikafadulden

Son düzenleme:
ayy tabii yaa hehe çok mantıklı kaydirigubbakcemile3 o zaman been en kısa zamanda bi arkadaşına bakıyorum vee sonra ona soracak bi soruyla işi bitiriyorum delikafadulden çok teşekkür ederim elifcimm a.s. olumunekankayizsmile

bende sabırsızca bekliyom işe yaramazsa haber ver başka yol bulalım canım hadi bakalım a.s.:asigim:olumunekankayizsmile

ben koçum eşim yengeç ben onun herşeyini bilirim kendisi söyler zaten bak canım o söylesin onunla konuşmak paylaşmak çok güzel biz halen gece oturup esk, anılarımızdan bashediyoruz çok güzel bir paylaşım kıskanmak çok doğal çünkü bir klbimiz var ben hp sorarım ee anlat eski duygularını diye kendim öğrenmek istiyorum sonra günlarce aklımdan çıkmıyor ondan uzaklaşıyorum sinirleniyorum ama canım ona hiç belli etmiyorum böylee erkeklerden asla zarar gelmez bide canım erkekler anlatıkları aslında abartılarla doludur bak 3 kişiye bakmışsa bilki 1 dir bekarken abartırlar bide bunları san anlatıyorsa bilki seni çok beğeniyor mukemmelsin eğer bir erkek bekarken aşklarında bahsediyorsa senin gözünde büyümek istiyor canım sana bir müjde vereyim o senin avucunun içinde artık ama inat yapma çünkü koçlerın tek kusuru inatlarıdır bunu dikkat edersen zaten herşey güzel olur ben çok güzel ilişki görüyorum burada en mukemmel çift olabilirsiniz eğlenceli sıtıntılara bile gülebilecek bir çiftsiniz .süper yani

ayy çookk teşekkür ederim ve gerçekten söylediğiniz gibi bana herşeyini anlatıyo, ayrıca bende inatçı biriyim malesef :)) tekrar tekrar teşekkürlerr :)) a.s.

arkadaşım dedıklerınde çok haklısın bende senın dedıklerınız yapmaya çalışıyorum zaten daha bi sarılmıştım herşeye dün annesıye konuştuk 3 gundür kaynımlar bizde kalıyolarmış..eltim hamıle rahat edememiş il başta tepkı vermediim ama eşim kızdığımı anladı kızmaktan çok üzüldüğümü üzülme dedi ama ne çare düşündükçe kan beynıme sıçrıyor.aksam konuştuk bikaç kelıme üzüldügümiçin oda üzüldüğünü söledi ama ne çare keşke baştanönlem alsaydı.bugun kendımı ıyı hissetmıyorum fırsat buldukça uyudum doğru düzgun işte yapmadım.msn de konuştuk eşimle arada benım canımın sıkkın olduğunu anladı birazdan gelır gelınce ne dr bu konuyu konuşurmuyuz bilmem ama ben darme dağınım sersem gibiyim çok uyudum...

arkadaşım dedıklerınde çok haklısın bende senın dedıklerınız yapmaya çalışıyorum zaten daha bi sarılmıştım herşeye dün annesıye konuştuk 3 gundür kaynımlar bizde kalıyolarmış..eltim hamıle rahat edememiş il başta tepkı vermediim ama eşim kızdığımı anladı kızmaktan çok üzüldüğümü üzülme dedi ama ne çare düşündükçe kan beynıme sıçrıyor.aksam konuştuk bikaç kelıme üzüldügümiçin oda üzüldüğünü söledi ama ne çare keşke baştanönlem alsaydı.bugun kendımı ıyı hissetmıyorum fırsat buldukça uyudum doğru düzgun işte yapmadım.msn de konuştuk eşimle arada benım canımın sıkkın olduğunu anladı birazdan gelır gelınce ne dr bu konuyu konuşurmuyuz bilmem ama ben darme dağınım sersem gibiyim çok uyudum...

sen kendini zinde tut neşeni bozla önce eşim gelmeli zaten diğeri zamanla eşin hal eder bu konu acıldığında sinirlenme sadece üzül konuyu kapat amanya boş sen kendine bak hiç birşeyin canını sıkmasına izin verme herşey güzel olur

MERABA ELıF ABLA.. bugün benim doğum günüm nişanlımda hala tek bir ses etmedi bu konu hakkında. sizce nasıl bir tepkim olmalı.. biz bayanlar özel günleri fazla önemsiyoruz galiba. belki akşama süprizi vardır belki yoktur ama unuttuğu hissine kapıldım ben :(( eğer unutmuşsa sizce ne ypmalıyım. açıkcası ben eminimki surat yapıcam üzülcem bi ton şey söylicem ama doğrumu yapmış olucam :))

hala buradamısınız bilmiyorum ben daha yeni keşfettim topiğinizi. 10 yıllık bir ilişkim var söz nışan devresi oldu öyle yada böyle hayırlısıyla önümüzdeki mayısın 22 sinde düğünüm var kısmetse ama benim içimdede bir burukluk var eşim balık burcu ben başak
ikimizde taşıyoruz sanırım burçlarımızı bana karşı davranışlarında hiç bir sıkıntı yok yani onu üzen bir konuyu ben eğer istiyorsam tamam senin dediğin gibi olsun diyo. ailesiyle başta çok sıkıntı yaşadık onlar kapalı gelin istiyolardı ama ben açık bir kızım açık derken sadece tesettürlü değilim yani birtek saçlarım görünüyo.nışanlım ailesini bir şekilde ikna etti sözlendik şuan beni çok seviyorlar ama ben kapanmak istemiyorum az bir şey içimde istek vardıysada onlar sayesinde bitti işin kötü tarafı nışanlımda kapanmamı çok istiyor ama hiç bir zaman illa demedi onun bu konuda üzülmesi beni mahvediyo ama kapanamıyorumda içten içe kendimi yiyorum.şimdi düğünüm olucak ben kendimi kapanmaya hazırlamaya çalışıyorum ama olmuyooooo
onun üzüldüğünede dayanamıyorum napıcamıda bilmiyorum. o beni çok seviyor. bende onu ama istemeğim bişeyide zorla yapamıyorum gelinlik provam var gelinliğim bile istediğim gibi olmuyor çok üzgünüm.......

merhaba elif ablacım..
hiç üşenmeden tüm sayfaları okudum.mantığıma uyan yorumlar yazmışsın arkadaşlarımın tüm sorunlarına.ilgiyle yaklaşmışsın.benim de ciddi bir sorunum var.ve nişanı atmak üzereyim.
2004den beri birlikteyiz.2009 mayısında sözlendik,2010şubatında nişanlandık.şimdiye kadar tek sorunumz ev problemiydi.ailesine yakın olmak gibi bir problemi var.ailesini çok seviyorum onlar da beni.fakat benim sorunum ailesi değil, ailesinin oturduğu muhiti sevmemem.benim evi beğenmemiş olmama,alırsa ayrılacağımı söylememe rağmen beni dinlemedi sadece kendisi ve ailesi beğendi diye ordan bir ev aldı geçtiğimiz hafta.eve bakmicam demiştim.annesinin zoruyla eve baktım.görümcem kaynım nişanlım ve ben gittik eve bakmaya.sonra onların evine gittik.kaynım evin herşeyine karışıyor.ben mutfak kırmızı olsun dedim mutfak beyaz olcakmış.ben duvarlar bej olsun dedim ve kaynım bana herşey senin dediğin gibi olmaz herkes bi odaya el atacak herkes bişeyin ucundan tutacak dedi.ben zaten o muhiti sevmiyorum.evi de beğenmedim sırf biraz eve ısınırım belki zorla kendime evi sevdirmeye çalışıyorum ve kaynım bunları söylüyor...nişanlım da birşey demiyor.öyle büyük tartışmalar yaşadımki nişanlım yüzüğü çıkart dedi ve çıkarttım bende..sonra düzelir gibi oldu aramız.pazar günü buluştuk.sınavım vardı sabah.arkadaşlarımla sınav çıkışı biraz kafeye gittik stres attık.öğlen de sevgilimle buluştuk.önce yener diye bir arkadaşım var sınavım nasıl geçti diye aramış.bunu problem yaptı.sonra laf lafı açtı ve oturduğu muhite geldi konu.ben de orayı beğenmediğimi arkadaşlarımın da benim gibi düşündüğünü ve o muhitle ilgili yaptığımız esprileri anlattım.anlasın o muhitten ne kadar nefret ettiğimi...çünkü bu ev muhabbeti geçen marttan bu mart ayına tam 1 yıl oldu:((( fakat önce bu konuşmaları yaparken gülüyordu esprili yanıtlar veriyordu.birden tepkisi değişti sokak ortasında bağırmaya başladı.öyle bi çıldırdı ki birden küfür etmeye başladı ve yoldan geri döndürdü yemeğe gidiyorduk oysaki..yolda kolumdan tuttu birden nerdeyse hırpalayacak...ben de cüzdanımdan alyansı,tek taşı ve kolumdan da sözde taktıkları künyeyi eline verdim orda o nu bıraktım evime gittim.eğer aramız düzelseydi onun yanında takacaktım yüzüklerimi..o gün akşama doğru annesi aradı.şuan görüşmüyoruz.belki pazar günü ailece gelirler bize.ev olayında adam yerine konmamak zaten canımı sıkıyordu bi de bu birden çıldırıp küfretmeye varan sözleri hepten deli etti beni.ne yapmalıyım bilmiyorum...
ilk sayfadan bu yana yorumlarını okuyorum da bende de hata var.ve tamamen deneyimsizlikten kaynaklanıyor benim hatalarım.şu saatten sonra olumlu ya da olumsuz nasıl bir yol izlemem gerekiyor benim?çünkü aileler de girdi araya..ailesi beni bu kadar severken hiç yoktan soğukluk da girebilir aramıza..kafam çok karışık yani elif ablacım..sizin gibi deneyimli hanımların verecekleri cevaplar gerçekten çok önemli benim için.çünkü insan kendi başına geldiğinde ne yapacağını bilemiyor...ve benim burcum başak yükselenim yengeç,nişanlımın burcu da yengeç yükseleni aslan... vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

merhaba elif ablacım..
hiç üşenmeden tüm sayfaları okudum.mantığıma uyan yorumlar yazmışsın arkadaşlarımın tüm sorunlarına.ilgiyle yaklaşmışsın.benim de ciddi bir sorunum var.ve nişanı atmak üzereyim.
2004den beri birlikteyiz.2009 mayısında sözlendik,2010şubatında nişanlandık.şimdiye kadar tek sorunumz ev problemiydi.ailesine yakın olmak gibi bir problemi var.ailesini çok seviyorum onlar da beni.fakat benim sorunum ailesi değil, ailesinin oturduğu muhiti sevmemem.benim evi beğenmemiş olmama,alırsa ayrılacağımı söylememe rağmen beni dinlemedi sadece kendisi ve ailesi beğendi diye ordan bir ev aldı geçtiğimiz hafta.eve bakmicam demiştim.annesinin zoruyla eve baktım.görümcem kaynım nişanlım ve ben gittik eve bakmaya.sonra onların evine gittik.kaynım evin herşeyine karışıyor.ben mutfak kırmızı olsun dedim mutfak beyaz olcakmış.ben duvarlar bej olsun dedim ve kaynım bana herşey senin dediğin gibi olmaz herkes bi odaya el atacak herkes bişeyin ucundan tutacak dedi.ben zaten o muhiti sevmiyorum.evi de beğenmedim sırf biraz eve ısınırım belki zorla kendime evi sevdirmeye çalışıyorum ve kaynım bunları söylüyor...nişanlım da birşey demiyor.öyle büyük tartışmalar yaşadımki nişanlım yüzüğü çıkart dedi ve çıkarttım bende..sonra düzelir gibi oldu aramız.pazar günü buluştuk.sınavım vardı sabah.arkadaşlarımla sınav çıkışı biraz kafeye gittik stres attık.öğlen de sevgilimle buluştuk.önce yener diye bir arkadaşım var sınavım nasıl geçti diye aramış.bunu problem yaptı.sonra laf lafı açtı ve oturduğu muhite geldi konu.ben de orayı beğenmediğimi arkadaşlarımın da benim gibi düşündüğünü ve o muhitle ilgili yaptığımız esprileri anlattım.anlasın o muhitten ne kadar nefret ettiğimi...çünkü bu ev muhabbeti geçen marttan bu mart ayına tam 1 yıl oldu:((( fakat önce bu konuşmaları yaparken gülüyordu esprili yanıtlar veriyordu.birden tepkisi değişti sokak ortasında bağırmaya başladı.öyle bi çıldırdı ki birden küfür etmeye başladı ve yoldan geri döndürdü yemeğe gidiyorduk oysaki..yolda kolumdan tuttu birden nerdeyse hırpalayacak...ben de cüzdanımdan alyansı,tek taşı ve kolumdan da sözde taktıkları künyeyi eline verdim orda o nu bıraktım evime gittim.eğer aramız düzelseydi onun yanında takacaktım yüzüklerimi..o gün akşama doğru annesi aradı.şuan görüşmüyoruz.belki pazar günü ailece gelirler bize.ev olayında adam yerine konmamak zaten canımı sıkıyordu bi de bu birden çıldırıp küfretmeye varan sözleri hepten deli etti beni.ne yapmalıyım bilmiyorum...
ilk sayfadan bu yana yorumlarını okuyorum da bende de hata var.ve tamamen deneyimsizlikten kaynaklanıyor benim hatalarım.şu saatten sonra olumlu ya da olumsuz nasıl bir yol izlemem gerekiyor benim?çünkü aileler de girdi araya..ailesi beni bu kadar severken hiç yoktan soğukluk da girebilir aramıza..kafam çok karışık yani elif ablacım..sizin gibi deneyimli hanımların verecekleri cevaplar gerçekten çok önemli benim için.çünkü insan kendi başına geldiğinde ne yapacağını bilemiyor...ve benim burcum başak yükselenim yengeç,nişanlımın burcu da yengeç yükseleni aslan... vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

güzelim bende sadece bu topiği takip edenlerdenim ama sana kayıtsız kalamadım güzelim biraz yanlış yapmışsın sanki seni kırmak istemem yanlış anlama ama okuduğumdan doğru anladıysam nışanlının oturduğu muhite hakaret etmişsin onun yaşadığı yere gücenmiş kırılmış olabilir.Birde sen nışanlını gerçekten seviyorsan ki sevmesen bukadar uğraşmazsın kendinden birazcık ödün vericeksin oradan ev aldıysa ve sen vaz geçiremediysen bu saatten sonra yapıcak bişeyyok badana rengine gelince mağdem senin istediğin olmaz diyorlar tamam de oo anda sonra yalnız kaldığınızda eşinle

yalnız konuşursun belkide senn istediğini yapıcaktır yani herkezin hayatın da bir şekilde sorunlar oluyo büyütmeyeceksin benim dediğim ufak sıkıntılar yanlış anlama eğer seviyorsan ve tek sorunun ev se uzatma derim.....

MERABA ELİF ABLA.. bugün benim doğum günüm nişanlımda hala tek bir ses etmedi bu konu hakkında. sizce nasıl bir tepkim olmalı.. biz bayanlar özel günleri fazla önemsiyoruz galiba. belki akşama süprizi vardır belki yoktur ama unuttuğu hissine kapıldım ben :(( eğer unutmuşsa sizce ne ypmalıyım. açıkcası ben eminimki surat yapıcam üzülcem bi ton şey söylicem ama doğrumu yapmış olucam :))

cevap vermekte galiba geç kaldım

güzelim bende sadece bu topiği takip edenlerdenim ama sana kayıtsız kalamadım güzelim biraz yanlış yapmışsın sanki seni kırmak istemem yanlış anlama ama okuduğumdan doğru anladıysam nışanlının oturduğu muhite hakaret etmişsin onun yaşadığı yere gücenmiş kırılmış olabilir.Birde sen nışanlını gerçekten seviyorsan ki sevmesen bukadar uğraşmazsın kendinden birazcık ödün vericeksin oradan ev aldıysa ve sen vaz geçiremediysen bu saatten sonra yapıcak bişeyyok badana rengine gelince mağdem senin istediğin olmaz diyorlar tamam de oo anda sonra yalnız kaldığınızda eşinle

evet doğru anlamışsın..ama 1 senedir istemediğimi iyilikle söyledim önemsemedi.artık ben de gerçekten kendimi yedim ve içimden gelen herşeyi söyledim ona.tahammül sınırlarım iyice zorlanmaya başlandı çünkü.kaynımın da bu söyledikleri hepten gözümü korkuttu.evlendikten sonra da yuvama karışacaklar korkusu yaşıyorum şuan.ne yapmalıyım bilmiyorum.iyilikle davranmaya gelmiyor sanırım iyiniyetim nişanlımın ailesi tarafından suistimal edilebilir.belki hafta sonu ailece gelirler.belki nişanlım arar.ama en son pazar günkü tartışmamız,sokak ortasında bana bağırıp kolumdan çekiştirmesi...yüzükleri verdim eline..halen onun stresinden kendimi sakinleştirebilmiş değilim.ev dışında birtek problemimiz bile olmadı.herşeyde alttan almayı aileme yansıtmadan üstesinden gelmeyi başardım da konu eve gelince başarılı olamadım.evlenmek gözümü hergün biraz daha korkutuyor...yorumların için gerçekten teşekkür ederim buarada.sağol.

hala buradamısınız bilmiyorum ben daha yeni keşfettim topiğinizi. 10 yıllık bir ilişkim var söz nışan devresi oldu öyle yada böyle hayırlısıyla önümüzdeki mayısın 22 sinde düğünüm var kısmetse ama benim içimdede bir burukluk var eşim balık burcu ben başak
ikimizde taşıyoruz sanırım burçlarımızı bana karşı davranışlarında hiç bir sıkıntı yok yani onu üzen bir konuyu ben eğer istiyorsam tamam senin dediğin gibi olsun diyo. ailesiyle başta çok sıkıntı yaşadık onlar kapalı gelin istiyolardı ama ben açık bir kızım açık derken sadece tesettürlü değilim yani birtek saçlarım görünüyo.nışanlım ailesini bir şekilde ikna etti sözlendik şuan beni çok seviyorlar ama ben kapanmak istemiyorum az bir şey içimde istek vardıysada onlar sayesinde bitti işin kötü tarafı nışanlımda kapanmamı çok istiyor ama hiç bir zaman illa demedi onun bu konuda üzülmesi beni mahvediyo ama kapanamıyorumda içten içe kendimi yiyorum.şimdi düğünüm olucak ben kendimi kapanmaya hazırlamaya çalışıyorum ama olmuyooooo
onun üzüldüğünede dayanamıyorum napıcamıda bilmiyorum. o beni çok seviyor. bende onu ama istemeğim bişeyide zorla yapamıyorum gelinlik provam var gelinliğim bile istediğim gibi olmuyor çok üzgünüm.......
bak canım gelinliğine bir şey diyemem çümkü ileride keşke dememek lazım içinden geleni yap kapalılık konusuna gelince sen bunu allah için yapmalısın bak canım diyelimki bu sevgi içinde oluşmamış tamam okey ama bak canım kapalı aileye gelin gittiğin zaman aile seni sever değer verir çünkü bende dinine uygun yaşayan bir ailenin kızıyım ve geliniyin böyle aileler aslında acık gelinleri severler çünkü kapalılar arasında açıklar biraz havalı olurlar ama onların kapanmasını da isterler bak canım sana tarafsızın iki şekilde yaşayacaklarını anlatıyım iki tane flim senaryosu yazayım sen hangi flimde oynamak istersen orada ol 1 .açıksın aile senin yanında seni pek istemiyor gibi gözüküyor seni yıkmaya çalışıyor ama bazende çok iyi davranıyorlar bir gün seni çok seviyorlar bir gün seni istemiyorlar gibi sanki şimdi nişan alıtsa göbek atacaklar ama bu doğru değil bak tatlım seni çok iyi anlıyorum bunlar aslında seni seviyor ama seninle onlara uyum sağlayamayacağını düşünüyorlar çümkü en basiti dış görüntün aslında bu tür aileler ne isterler acık bir gelin alıp kapanmasını sağladık bakın bize uyum sağlıyor diyebilmek ,sen kapanmasan eşin hep buruk olacak sana birşey diyemeyecek ama senden soğuyacak sonra biraz yaş ilerleyince kapanırım dersinya böyle birşey yok bak canım evlendiğin gün kapanmasan asla kapanamazsın bir başlangıçta ancak başlangıç olur sonra sonra evlik telaşı sorumluk derken kendine fazla zaman ayıramayacaksın eşin mutsuz olduğu içinde kopacaksınız kopuncada süslenmek içinden gelmeyecek sonra şimdi bazen görüyorum açık bayanları saçlarını toplamış kırık kırık bakımsız görüyorum diyorumki ya bunlar hiç aynaya bakmıyormu maden acıklar bari baksınlar kendilerine ,kapalıysan herzaman taze gözükürsün güneş saçlarını kurutmamıştır birde evde başını acınca ipek gibi çıkar baş örtünün altında ben çok gördüm evlenice kapananı, kapanıpta sonra acılanı yada hiç kapanmayanları ama canım sen onu seviyorsan onu rezil değil vezir etmen gerekmezmi bunu ailesi içindeğil eşin için yap kapanmanı istiyorsa kapan sonra mutlaka nasıl erkektir karını bile kapatamıyor derler sonra her gecen gün senden nefret eder çümkü artık bitmiş değersiz görür kendini bak tatlım evlen hemem kapan bunu sürekli eşine senin için yaptım de ona kıymet verdiğini anlasın ve sana kıymet versin kapanmak icin annesinden yardım iste bu çok zor ama bu kanananın herkesin içinde hava almasına neden olur bu fırsatı verdiğin içinde sen onun gözdesi olursun ben olsan bu şansı çok iyi kullanırdım acıkken kapananlar çok değer görürler bir güler yüz bide az hürmet tatlı dil bide en önemlisin onlara tanışmak al işte ailenin en popiler gelini oldun artık yıllar geçsene bir numara olarak kalırsın madem evleniyorsun hayatını değiştiriyorsun madenki artık farklı bir hayata başlıyorsun neden ikinçi sınıf bir gelin olasınki insan bir iş kurarken kazanmak istemezmi kazanmak için kuralları uymak gerekir bence sen yaparsın allah kimsenin kaldıramayacaği yükü yüklemez demekki seni güçlü görüyor hadi bakalım

merhaba elif ablacım..

işte bak hepimiz böyle hatalar yaptık işte bunu için ben bu bölümü açtım bak canım şimdi senin nişalın psikolojisi batmış niye çünkü seni dinliyor annesini dinliyor ne nazıkki kaynını dinliyor yani aslında çok caresiz sen mesela bakınyor olmuyor ne yapayım diye bilirsin ama nişanlın bide sana üzülüyor etkisiz değersiz ne yapacağını bilmiyor işte ben hep diyorumya erkekler bekarken erkekler aslan gibi işte bu zamanlarda kedi gibi oluyorlar ve bir ömür boyu böyle kalıyorlar çünkü şimdi etkisiz kalıyorlarla sözleri dinlenmiyor taamam ben büyüdüm saygılı olayım işte bittileri anlar bunlar bak tatlım anladığım kadarıyla şuan ayrısınız yana aranız soğuk hemen bu duruma bir el at bak canım uzun zamandır berabersiniz yani zaten ilişki sallantıda gizemin kalmamış yani artık seni çok iyi tanıyor hemem ara aranı düzelt herkes ne diyorsa sen ona sen bilirsin de özellikle onu ailesinin yanında mesela duvar rengimi nişanlım bilirde bu ona güven veriri erkek olduğunu hatırlatır ben bir erkeğim bu da benim karım olacak sonra senin gönlüne göre davranır ve ailesine cevap verir kendine güvenen erkek hakını savunur bunuda sen yapacaksın istediğini ona söyle deki ya şimki duvarlarımız bej olsa ev ne kadar ferah olur sen işten gelirsin ferah evinde vs... ama canım sen bilirsin nasıl istiyorsan öyle olsun ben sana uyarımda bak nasıl seninb dediklerin oluyor bak cak nişanlını kaybetteme hemem yetiş erkekliğini kaybetmek üzere herşeyi boş ver guru murur boş ver bunlar şeytan oyunları sen ara yazık çocuğa şimdi nasıl tesellileri alıyordur boşvar sana kızmı yok zaten anlaşamazdınız herşeyde bir hayır var diye hemem çalışmalara başla kaleyi teslim etmek yok

bide canım kayınlar karışır eltiler karışır kaynanalar karışır bunlar herzaman olur her evlilikte olan şayler şimdi sen kendini bileceksin preslede evlenseydim bunlar olurdu diyeceksin sınvındaki kazık sorular cavap verme boş bırak sen konuştukca eşin susar bu hiç bir zaman unutma bak güler yüzle hepsini kölen halıne getirirsin ne demişler dostunu yakın tut düşmanını daha yakın onlara yakın ol

Back