• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Evlenmeden hamile kalmak o....luktur"

Ben sıyırdım nasılsa,verdim oyumu sana tamamdır :KK48:
Bu senede eli maşalıda patron alacak belli oldu..:KK58:
Her sene olduğu gibi:KK14: Ne yaparsam yapayım oylarına bile yetişemiyorum ki :-) Ben o kadar cımbızlıyorum, topiklerde uyarı yapıyorum ama nafile, bir kere geliyor tek bir kelime yazsa herkes kaçıyor korkudan:KK12: Sanırım yüzümü çok eskittim, Tarkan gibi sadece albüm çalışmaları esnasında çıkacağım ortaya, onun dışında medyaya asla beyanatta bulunmayacağım, insanlar beni biraz özlesin:KK59:

Hahaaa...tecavüz ayrı da kalmak... yanii

Her sene olduğu gibi:KK14: Ne yaparsam yapayım oylarına bile yetişemiyorum ki :-) Ben o kadar cımbızlıyorum, topiklerde uyarı yapıyorum ama nafile, bir kere geliyor tek bir kelime yazsa herkes kaçıyor korkudan:KK12: Sanırım yüzümü çok eskittim, Tarkan gibi sadece albüm çalışmaları esnasında çıkacağım ortaya, onun dışında medyaya asla beyanatta bulunmayacağım, insanlar beni biraz özlesin:KK59:

Müdürüm o kadar tehdit ettim herkesi asarım keserim dedim,gene olmadı :KK12:.Cımbızda olmadı sen en iyisi kerpeten filan kullan daha acıtır :KK53: .Bir mesajı yetiyor yani,nasıl bir korku varsa bizdede :KK48:

Siz bizim anamizsiniz :KK53: bir çocuk annesinden ne kadar korksa da,yufka yüreği olduğunu bilir. Kendine kiyamayacagini bilir. Sizde de pambik gibi bir kalp var bunu hissediyoruz ekranlarin ötesinden :KK52: o yüzden bize göre eli masali degil,yumuşak kalpli anasiniz anaaaa :KK45:

Tecavüze uğramış ya da zorla bişeyler yaşamış zulme uğramış kadınlara sözüm yok. Ama bile isteye zina yapan bir de üstüne gayri meşru çocuk peydahlayan kadın da erkek de o... dur benim gözümde.

Şimdi o sizin gözünüz değil, dini bir bakış açısı. Bu zihniyete göre zaten müslüman olmayan tüm kadınlar orospu oluyor.

Zina dediğiniz, islam dinine göre nikah kıymadan cinsel ilişkiye girmektir.

Orospu ise bir küfür kelimesi olarak kadını aşağılamak için kullanılan bir kelimedir. Para karşılığı seks yapan kadın anlamı da var. Düşük ahlaklı kadın anlamı da var.

Ahlak kavramı da dine göre şekil alan bir kavram değildir, kesinlikle toplumdan topluma, kişiden kişiye değişen bir kavramdır. (Örneğin Alman toplumunda Türkiye son derece ahlaksız bir toplum yapısına sahip olabilir.)

Birine göre örneğin, evlenip takı alan kadın orospu olabilir. Kocasıyla, kendi canı istemeden seks yapan kadın orospudur çünkü istemeden neden yapsın ki? Demek ki bir çıkarı var diye düşünülebilir.

Toplum düzeni herhangi bir dini inanışın kurallarıyla şekillenmeye başlarsa, riya orada başlar. Şu anda yaşanan tartışmalar gibi.

Herkes birbirine saygılıyız der fakat bu tip tartışmalarda kendi ahlakını dayatır.

Yok kahkaha atan kadın, yok evlenmeden hamile kalan kadın, kadın hep kadın. Bu arada yine din kılıfında bütün erkekler istediği kadınla seks yapar. Bkz: Muta nikahı.

Dine dayanan kelimelerle tartışma olmaz. Din, kendi içinizde yaşayacağınız bir şey olursa iyi. Toplumu bu kavramlarla yargılamaya kalkarsanız, hırsızlığı yolsuzluğu ve "gerçek ahlaksızlığı" tecavüzü bile anlayışla karşılayan bir toplum ortaya çıkar. Bkz: Yeni Türkiye.

Ne kadar uzaksınız böyle konulara
Saçımızın bir telinin görünmesi bile günahken haram yoldan çocuk peydah etmenin günahını ille de ölmüş birinin söylemesine gerek yok İslam'ı Müslümanım demişsiniz Müslümanlığı araştırmanız yeterli gerçekleri görmek için
Yani şuraya sizin görüşünüzde birşey yazsam ya da hadi kızlar evlenmeden iffetinizi lekelemeye diye pankart açmış olsam alkış tutan ellerinizi şimdiden görür gibiyim
Arkadasım sen bni tanımıyorsun müslümanınım evet annmde kapalı bir bayan sen bana git arastır diyemezsin..
Sen arastorda gel...

Adam birseyler anlatmaya çalışıyor ama yanlış ifade ediyor bence o_Okarışık anlatmış olmamış ya da yazıda kesintiler var diye düşündüm. Ya da bu kadar aaçık küfür edebilmesinin başka bir sebebi?

Gercekten o.. olan birini sen o... diye yaftalamak yerine o kisiye elimizden gelen birsey varsa yapilmali.Onemli olan bir kisi dahi olsa kaybetmek degil kazanmaya calismaktir.Ama hic kimseye olumsuz konusarak dogruya tesvik edemeyiz.Guzel olani ortadaki yanlisi varsa ustumuze düşenler guzellikle uyarmaktir, yapilacak bir yardim var ise yapilmalidir.Hele ki kufur hic olmamis.

Dinden bahsederken evet erkek iiçin de kadın içinde zina haramdır. Nikah siz bile isteye hamile kalmak bana göre yanlış. Çünkü o çocuklar büyüdükçe babayı sorgulamaya başlayacak etrafındaki çocukları baz alacak ve bu belki kendi isteği ile belki başkalarının olumsuz yönlendirmesi ile olacak.Her halukarda olan o çocuğa olacak.Cocuklar bosanma durumunu bile çoğu zor kabullenir ken bilemiyorum bu durumda daha fazla etkilenebilirler. Kadinin yasayacagi zorluklar da ayri bir konu zaten.CÇok uç olsa da eeğer ki baba bilinmiyor ise kardesine aşık olmayacağı ne malum? O yüzden erkek ya da kkadın farketmez cinsellik yasamak oyun degil! Hele ki hergun ayri telde calip oynayanlar..ahhh:KK20:

aslında islam tam olarak bu, çok önemli bi işi olmayan kadının dışarı çıkması bile iyi değil kurana göre. kocandan habersiz evden çık bakalım melekler sana lanet ediyo dönene kadar, hele bi canın istemesin kocanla ilişkiye girme bi dolu lanet yağıyo üzerine. fazla kadınla evli olmak da hayırlı. erkek dini islam.

İslam erkek dini değildir bir kere !
erkeğin eşine karşı görevlerini bilmiyormusunuz ?
mesala eşine her zaman yumuşak davranmalıdır , eşine karşı güzel huylu olmalıdır , eve gelince eşinin hal ve hatırını sormalıdır , çocuk bakma konusunda eşine yardımcı olmalıdır , yemeği yanlız yememelidir , ailesine iyi şeyler yedirmelidir , annesine eşine çocuklarına her ne olursa olsun saygı göstermelidir , hanımında bir değişiklik görürse bunun sebebini kendinde aramalıdır , eşi huysuz olsa bile sabretmeli ve yumuşak davranmalıdır , hanımı kızınca susmalıdır , evin idaresinde eşinin fikrini sormalıdır , hanımının kusurlarını görmezden gelmelidir , hanımının ayıplarını sırlarını herkesten gizlemelidir, hanımından habersiz Hacca bile gitmemelidir
erkek eşine darılamaz , onu evde yanlız bırakamaz
kadını eğlendirmek kocasının görevidir
karısını cinsel yönden doyurmalıdır
kadın akrabalarla yani kv kb ile yaşamak istemezse erkek ayrı bir ev tutmak zorundadır
duruma göre kadın hizmetçi isteyebilir , hizmetçi parasını ödemekde erkeğin görevidir
kadın meşru çerçevede çalışabilir
hanımına karşı süslenmek ve temiz olmak
Peygamber Efendimiz özellikle kız çocuklarının eğitimin tavsiye etmiş , haklarının korunmasını emretmiştir
kadının damat adaynın görmesi sünnettir , beğenmezse redder , zorla evlendirilemez
bütün zaruri harcamalar erkeğe aittir , erkek elbiseni ve süs eşyalarını kendi paranla al diyemez
daha bir sürü şey varda sayfA yetmeyecek ,
bizim erkeklerimiz dini kendine çevirdiği için İslam dini kadını korumuyor yada erkeğin hiç görevi yokmuş gibi algılanıyor ama öyle değil işte !!!
eşim bu maddelerin hepsini uyguluyor elinden geldiğince , iyi ki de görevlerini biliyor ..

Sevgili ulytau, Banu islamda kadının değerlerinin bir kısmından bahsetmiş. Benim inancima gore Islam dini sadece erkeklerin üzerine farz kilinmamistir. Dünya üzerinde tek din Hz.Muhammed(s.a.v.) Efendimize verildiğinden Kıyamete kadar var olacak Islam dinidir.Sadece erkek için gibi genellemen beni üzdü, çünkü öyle olmadığını biliyorum..

Ama neden biliyor musun? Islam dinini yaymaya çalışırken gerçekleri bildikleri halde öğretmemeleri ve bu şekilde insanları islamdan uzak tutmayı başarabilen insanların varlığı ve bunlarda sonuçları. O sonuçlardan bir kısmı da biz müslümaniz diyip islamda aslen yeri olmayan sşeylerin zamanla örf, adet, gelenek haline dönüştürmusler ki bunu baslatanlar erkeklerdir işlerine geldiği gibi uyarlayip kadınları buna inandirmislar ki maalesef kadınlarımız da buna inanmışlar.Neden hoca da dedi çünkü. Kendi evlatlarinin namus uğruna oldurulmesine razi olmuşlar. Ya da başka sebeplerden olanlarda var tabii..Yani aslında sahte hocalar varken evrip çevirip kafalarına göre uyarlayanlar varken islam dinini yayma adı altında islamda yeri olmayan şeyleri bile ya da yanlış şekilde anlatan varken aslında pek şaşırmamam gerek ama elimde değil üzülüyorum. .

Yüzyıllardır bu sahte hocalar var ve o kadar çok nedenleri var ki amaçlarının...

Yanlış hatırlamıyorsam sen islama inanmıyorsun, kabul etmiyorsun.Tabii ki bu senin tercihindir. Ama islami aslen bilmeden eleştiri de bulunmakta pek doğru değil galiba.Aslinda kızamıyorum da çünkü zamanında nasılki iİncil 1 iken 4 oldu sonra daha da çoğaldı işte aynısı Kur'an'ı Kerim'de yapılmaya çalışılıyor bence o yüzden insanların da kafa karışıyor tabii..

Ama aslında onlarda biliyor degistiremeyeceklerini o yüzden kelime oyunları ile kafa karıştırmaya çalışanlar var.

nerde bunu erkeğe öğretecek erkek hocalar aksine onlar kadına düşman nesiller yetiştirdiler , kadın cinayetleri dayaklar

Aslında var ema ama bazi erkeklerin de kolayına geliyor.Cok zor değil bir İlmihali alıp okumak ya da sağlam kaynaklardan aslını arastirmak.Ama işte nefis kolayi, isine geleni tercih edebiliyor çoğu zaman.Ee birde biz alisagelmis bir toplumuz ne verirsen onu alırız ya da almayız ama bunun asıl nedenini bilmeyiz belki de..

Bir kadın olarak kınıyorum sizi..
Başkalarının hayatı bu zatı kişiyi ilgilendirmez..

Müslümanların derken,her kadını zan altında bırakıyorsunuz farkındamısınız..
İffet 2 bacak arasında değildir,beyinbe başlar ilk önce..

Hanim abla ben senin yorumlarina bazen denk geliyorum, begeniyorumda.Ancak su yorumlarina katilamiyorum.Bence seni, beni ve herkesi ilgilendiriyor cinsellik olayi.(Adamin uslubu benim de hosuma gitmedi).Neden biliyor musun?

Gunumuzde evlilik disi cinsellik erkek-kadin fark etmez cok normallestiriliyor ve ben buna karsiyim.Ha yapanda kendinden meshul bir yerde.Benimde evlatlarim var yapsalar onlari atamam yapabilecegim adina ne varsa yaparim.Ama bunu bir tanidigima da yapmaktan gocunmam.Olana care yok tabii bukonuda.Sonrasi icin elimden geleni yaparim.Tabii oncesinde evlatlarimizi bilinclendirmek zorundayiz.

Simdi kalkipta bilincli olan bir cocuk yapmaz demeyin yapanlar var.Bu konular cok derin mevzular.Ancak soyle bir durum var ki universiteyi gectim, liseyi gectim daha ortaokulda teneffus aralarinda sevgilisi ile opusup, koklasan, hatta daha ileriye gidenler var.Neden cunku seks fazlasi ile cahilce normallestiriliyor.

Ortaokul ya da lisedeki cahilkesim ne kadar bilincli yasiyor iliskilerini, daha korunmaktan bi haber kaptiriyorlar kendilerini.Simdi bu ne kadar dogru.Cinsellik bu anlamlarda normallestirilmemeli diyorum.Ama gunumuzde ozellikle ozentiden kaynakli bu carpik iliskiler mevcut.O yuzden hepimizi ilgilendiriyor be abla..

Iffet haklisin beyinde olduktan sonra zaten baska turlusune musade etmez.Ama bunu cahil cocuklarimiza nasil asilayacagiz.Sende biliyorsun aileden aldigi cok onemli ama cevrede bir o kadar onemli..Gencligi birak cocukluk nereye gidiyor abla..

İffet miffet diye dine dayanıp kendi ahlak anlayışınızı dayatmayınız.

Ben de örneğin, Charles Bukowski gibi düşünüyorum:

Orospuları ve çingeneleri severim. biri namuslu numarası yapmaz, diğeri milliyetçi ayağına yatmaz. ( Charles Bukowski)

:KK52:

Hanim abla ben senin yorumlarina bazen denk geliyorum, begeniyorumda.Ancak su yorumlarina katilamiyorum.Bence seni, beni ve herkesi ilgilendiriyor cinsellik olayi.(Adamin uslubu benim de hosuma gitmedi).Neden biliyor musun?

Gunumuzde evlilik disi cinsellik erkek-kadin fark etmez cok normallestiriliyor ve ben buna karsiyim.Ha yapanda kendinden meshul bir yerde.Benimde evlatlarim var yapsalar onlari atamam yapabilecegim adina ne varsa yaparim.Ama bunu bir tanidigima da yapmaktan gocunmam.Olana care yok tabii bukonuda.Sonrasi icin elimden geleni yaparim.Tabii oncesinde evlatlarimizi bilinclendirmek zorundayiz.

Simdi kalkipta bilincli olan bir cocuk yapmaz demeyin yapanlar var.Bu konular cok derin mevzular.Ancak soyle bir durum var ki universiteyi gectim, liseyi gectim daha ortaokulda teneffus aralarinda sevgilisi ile opusup, koklasan, hatta daha ileriye gidenler var.Neden cunku seks fazlasi ile cahilce normallestiriliyor.

Ortaokul ya da lisedeki cahilkesim ne kadar bilincli yasiyor iliskilerini, daha korunmaktan bi haber kaptiriyorlar kendilerini.Simdi bu ne kadar dogru.Cinsellik bu anlamlarda normallestirilmemeli diyorum.Ama gunumuzde ozellikle ozentiden kaynakli bu carpik iliskiler mevcut.O yuzden hepimizi ilgilendiriyor be abla..

Iffet haklisin beyinde olduktan sonra zaten baska turlusune musade etmez.Ama bunu cahil cocuklarimiza nasil asilayacagiz.Sende biliyorsun aileden aldigi cok onemli ama cevrede bir o kadar onemli..Gencligi birak cocukluk nereye gidiyor abla..

Bir söyldigin digerini tutmuyor. Bu konuda fikrin pek net gibi gelmiyor bana. Düsündüklerin ile realite farkli çünkü.

Ilk önce lise ve orta okul çaginda cinsellige degineyim. Bu çogu zaman cinsellige açliktan degilde bilgisizlik ve cahillikten geliyor. Bu ülkede halen çoçuklara cinsel egitim vermiyorlar. Anneler babalar bu konuda çoçuklari ile konusmuyorlar.
Cocuklarda ergenlik dönemine girdiginde cinsel dürtüler yasiyorlar ve bu ne oldugunu bilmiyorlar. Nasil davranacagini bilmiyorlar. Hersey tabu, kimseye sormuyorlar. Cevaplarini netten, youtubetan aliyorlar ve hali ile gizli olan seyler daha çekici geliyor.

Yani kk'de bile koca kadinlar penis nereye giriyor, bebek hangi delikten geliyor bilmiyorlar. Her gün zar konusu açiliyor. Kizlar ped koyduklarinda bile zar yirtilcak diye korkuyorlar. Cinsellik bu kadar tabu birsey olunmamali. Cinsellik tüh kaka birsey degil. Yada sadece evlenmeden önce "tüh kaka" evlendikten sonra "giy o jartelli seksi gecelikleri kizim" olayi degil, olmamali. Yani evet, cinsellik gayet NORMAL. Tabiki bu demek degil ki 14 yasindaki COCUKLAR cinsellik yasasin diye. Ama en azindan hisettikleri nedir, cinsellik nedir bilme haklari var. Bilgilendikten sonra daha saglikli kararlar alinabilir.

Bilgi ve bilgilendirmenin daima taraftariyim fakat yadirgamak, degerlerini baskalarina yüklemek, senin degerlerine göre yasamaya zorlamak yalnistir. Yani senin dedigin gibi, cinsellik herkesi ILGILENDIRMEZ. Benim cinsel yasamim seni mesela ilgilendirmez, ilgilendirmemeli. Istersem sevgilim ile tatile giderim, istersem sevgilim ile çatir çatir sevisirim. Resit olduktan sonra benim davranisim kimseyi ilgilendirmemeli.

Ayrica "üslübü hosuma gitmedi" ne demek ya? Adam resmen bir kadin için oruspu diyor. Yurtdisinda biri "basörtülü kadinlar orusupu" dese ne olur? Herkes küplere biner degilmi? Bu nasil bir kadina hakarettir diye degilmi? Üslüp yalnis degil, resmen HA KA RET! Herkes hayatini istedigi sekilde yönetebilmesi lazim. Niyese baze muhafazakar insanlar için bu tek yollu bir özgürlüktür. Basörtü takma özgürlügü olsun, oruç tutma, namaz kilma özgürlügü olsun. Amaaa baska kadinlarin cinsel özgürlügu, mini etek giyme özgürlügü felan söz konusu olunca buna özgürlük denilmiyor nedense. :KK14:

onemli olan kendi yasam tarzına benzemeyen insanları yaftalamamak..burda bunu savunan insanların herbiri evlenmeden once ilişkiyemi girdi veya evlenmeden bebek sahibimi oldu hayır sadece benim yasantıma uymaz deyipde karsı tarafı yargılama hakkının olmadıgının farkında..hayatta herkesin normları farklıdır ama benim hayatım bu karsımdaki benim gibi degil taslayalım degil olay..sorumlulugunu alabilen baska hayatlara zarar vermeyen her bireyin ozel hayatı kendini ilgilendirir..surekli dini boyle konularda cıkarmakda cok yanlıs kimse oturupda ben insalara nasıl yardımcı olurum dogaya hayvanlara nasıl fayda saglarım diye dusunmez ama nerde var baskasının ozeli pıt orda biter aaa bak o gunah su gunah tamam bitti bir numaralı dindar oldun dinin gercek anlamı bu mudur yani.. otursun herkes kendine baksın.. ben neyim kimim ne yapmısım diye.. baskalarını sorgulamak kendini sorgulamaktan daha kolay olsa gerek..

Sevgili ulytau, Banu islamda kadının değerlerinin bir kısmından bahsetmiş. Benim inancima gore Islam dini sadece erkeklerin üzerine farz kilinmamistir. Dünya üzerinde tek din Hz.Muhammed(s.a.v.) Efendimize verildiğinden Kıyamete kadar var olacak Islam dinidir.Sadece erkek için gibi genellemen beni üzdü, çünkü öyle olmadığını biliyorum..

Ama neden biliyor musun? Islam dinini yaymaya çalışırken gerçekleri bildikleri halde öğretmemeleri ve bu şekilde insanları islamdan uzak tutmayı başarabilen insanların varlığı ve bunlarda sonuçları. O sonuçlardan bir kısmı da biz müslümaniz diyip islamda aslen yeri olmayan sşeylerin zamanla örf, adet, gelenek haline dönüştürmusler ki bunu baslatanlar erkeklerdir işlerine geldiği gibi uyarlayip kadınları buna inandirmislar ki maalesef kadınlarımız da buna inanmışlar.Neden hoca da dedi çünkü. Kendi evlatlarinin namus uğruna oldurulmesine razi olmuşlar. Ya da başka sebeplerden olanlarda var tabii..Yani aslında sahte hocalar varken evrip çevirip kafalarına göre uyarlayanlar varken islam dinini yayma adı altında islamda yeri olmayan şeyleri bile ya da yanlış şekilde anlatan varken aslında pek şaşırmamam gerek ama elimde değil üzülüyorum. .

Yüzyıllardır bu sahte hocalar var ve o kadar çok nedenleri var ki amaçlarının...

Yanlış hatırlamıyorsam sen islama inanmıyorsun, kabul etmiyorsun.Tabii ki bu senin tercihindir. Ama islami aslen bilmeden eleştiri de bulunmakta pek doğru değil galiba.Aslinda kızamıyorum da çünkü zamanında nasılki iİncil 1 iken 4 oldu sonra daha da çoğaldı işte aynısı Kur'an'ı Kerim'de yapılmaya çalışılıyor bence o yüzden insanların da kafa karışıyor tabii..

Ama aslında onlarda biliyor degistiremeyeceklerini o yüzden kelime oyunları ile kafa karıştırmaya çalışanlar var.
Yazdıklarımdan hangisi yanlış peki açıklarsan sevinirim?

[QFarketmis olduğun tutarsızlıgim nedir? Düşündüklerimle realite farkliligi izlemine hangi sözlerimden vardın?

Ilk oncelikle evet adamin uslubunu begenmedim o..demek kufurdur zaten hanim ablaya yazarken ozellikle parantez icinde belirtmemin sebebi adamin konusma tarzinin hosuma gitmedigi idi.Anne olarak umarim o demek istedigimi anlamistir.Burada yazışarak algılama çalışıyoruz ve yazan ve okuyan kişi de anlam farkliligi yaratabilir bazı kelimeler.Mesela sende demişsin adamın üslubu yanlış değil, resmen hakaret şimdi ben senin bundan ne demek istediğini anlayabilirim. Ama sen nasıl adamın üslubunu doğru bulursun sadece hakaret ettiği kısım mi önemli olan diyebilirim ya da başka birşey iste. .Umarim demek istediğimi anlayabilmissindir bu konuda ya da anlatabilmisimdir?

Adam üslubunu zaten hakaret üzerinden kurmuş bende o yüzden hoslanmadim ya zaten.Anlicagin bu konuda hem fikiriz.Basortulu kadınlara da neler neler dendi onlar içindefikrim aaynı yöndedir.

Ben mesela müslüman bir ailenin çocuğuyum ve inancımız doğrultusunda hiç baskı yaşamadım. Evlilik dışı ilişkide zina nin dinimize haram olduğunu öğrenmeden önce bana cinselliğin ne demek olduğunu öğrettiler,yanlış zamanda yanlış kişi ile olduğunda olabilecek olumsuzlukları öğrettiler, cinsellik sadece erkek için değil aynızzamanda kadın için de olduğunu öğrettiler, ne yapmam gerektiğini nelerin olabileceğini panik yapmadan neler yapabileceğim öğrettiler ve bu konuda daha birçok şeyi zamana yayarak öğrettiler.Basima bilerek ya da bilmeyerek ne gelirse gelsin arkamda olacaklarini hissettirdiler.

Ama benim cocuklugumda cinsellik on planda degildi, ozenti yoktu ve ben derslerine asik bir kiz cocuguydum.Su devirde cocuklugumu gecirmis olsam belki ben de ozenti duyacaktim, ask masallarinin ardinda cinsellik yasayacaktim?Ne demek istedigimi umarim anlatabilmisimdir.Âma sana katıldığım nokta bu konuda bilgisiz olan kesim çok. .

Özellikle orta ve lise de her ne kadar bilinçlioolunursa olsun cahillik(diyeyim) ve özenti sebebi ile yapılan birçok hatalar var.Benim teyzem in kızı benden küçük bana abla der.Abla diyor öğretmenlere de arkadaşlarıma da üzülüyorum. Çünkü ders aralarında kim kimle neler yapıyor, okulu aşıpayaynı zamanda ve cok olağan anlatıyorlar modernlik diyorlar buna.Bu yasta Cinsellik normaldir diyorlar hatta beni bile teşvik etmeye çalışıyorlar.Hamile kalmaktan korkmuyor musunuz dedigimde biz korunmayida biliriz diyorlar.Bazen özenmiyor değilim asklarina diyordu.

Ve biz arkadas gibiyiz kendisiyle, bu konulari zaman zaman konusuruz.Hatta birgün abla iyi ki sen varsın yoksa bende o hataları yapabilirdim dedi? Neden böyle düşündün dedim? O ozendigim asklardan biri bugün yalan oldu kavga etmişler ayrilmislar, kız çok Üzgün dedi.Kim o soyle tanisalim konuşalım dedim.Soyleyemem bir daha yüzüme bakmaz dedi.

Baska bir arkadaşımın liseye giden kızı aile bilgili ve kızı da bilinçlendirmisler. Ama lise döneminde yaptığı hataları söylemek istemiyorum ama kendi diyor asilik zamanında arkadaşlarıma ozendim, pişmanım. Ailesi sarıp sarmalamasina rağmen ruhunda derin yaralar aldı o yaşta.

Bu konularda konuşulacak çok şey var ancak demek istedigim su ki sadece aile bilinçlendirilmesi ile olmuyor be güzelim. Çevre, cahil lik asi dönemler ve özenti evet işte tamda bu.Bir de tabii cçakal erkekleri unutmamak lazım. 30 yaşındaki kadınları kandira biliyorlar ki misal 14 yaş onlara ggöre çok basit kandirmasi.

Öğretmen arkadaşlarım da var onlar da artık baş edemediklerini söylüyor. Yani demem o ki herkesin kendi kararı sonuçta bana göre zinadir haramdır bile isteye kendi adıma yapamam, çünkü sadece bu haramdır deyip geçmem ben bu haramdır ama neden haramdır diye arastiririm. Nedenini bilirsen dilin zikrettigini kalbinde tasdik eder.Ve inancima gore haram olan şeyler mantigima da uymustur her zaman.O yüzden ikilem de kalmam gibi bir durum söz konusu değil. .

Müslümanların hatası zaten belki de emr ve yasaklarin neler olduğunu bilmesi ama nedenlerini bilmemesidir? Ogrertilenlerin hoşgörü ve güzellikle olmasını unutmalaridir. Bir hata olduğunda insan olarak cezaya hukmetmeleridir.Kur'ani-i Kerim'in bir bütün olduğunu unutup aralarından kesinti yapmalarıdir?

Misal nikah dışı ilişkide çocuk olduğunda nikah gerçekleşmedi vakit annenin ve çocuğunyasayacagi zzorluklar yeterince açık değil midir?Korunmayi bilecek diye birşey demeyin korunurken hamile kalınabilir.. O çocuk baba hasreti hiç mi duymayacak? Mecburen yaşamak farklıdır bile isteye yaşamak çok farklıdır? Hele zaten şu günü birlik tarzı ilişkilerden zevk icin diyecek söz bulamiyorum. Hele ki erkekler yahu o kadınlardan biri hamile kalsa kimsenin ruhu duymayacak belki de ondan mı değil mi? Belki yarın birgün bu çarpık ilişkiler sonucu kardesler aşık olacak? Bunlar tabii cok uç örnek ama elimde değil her türlü ihtimali düşünmek gibi bir yapım var.

Daha önceki mesajım da da dedim başımiza gelirse önümuze yapabileceğim şeylere bakarım. Onumuzde neler bekliyor bizi bilinmez?Simdiye kadar hayatimda kimseyi dislamadim, ne olursa olsun yapilacaklara baktim.Zaten bu tarz hayata mecbur bırakılmış kişilerden kastetmedigim anlaşılmış olmasi lazim..

Sonuçta haklısın herkes herseyi biliyor herkesin kendi tercihi ama o zaman herkes içinde yaşasın dimi? Bende zaten 14 yasindaki cocuklar cinsellik yasamasin, ozenti empoze edilmesin diyorum? Yoksa herseyi bilen briri olarak senin catir catir sevismenden zaten banane?

Ben ozellikle cocuklar icin uzuluyorum.Neden çocukların gözüne gözüne sökulup özenti oluşturuluyor.

Aman şimdi de aşk tu kaka demiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Aşk elbet güzel bir duygudur.Ama orta kesim civarı için ağır bir duygudur.Karsisinda da cahil erkek olunca sen bana aşık değilsin o zaman tripleri ile o yaşlarda hicbirimizin istemediği gibi işin ucu cinsellige dayanabilir maalesef.Buna yakından bizzat şahit oldum.O yüzden örnek olarak yazdım.

O yaşlardaki kızcçocuklarını veerkek cçocuklarını bilinclendirmemiz şart. Ancak o yaşlarda cahilligin, asili gin, duyguların vermiş olduğu cesaret dolayisi ile mantığa hakim olunabilemiyor. Olanlar var ama onlar mantığı ağır basan çocuklar.

Ama bir sekil bunu yasayan cocuklari da dislamaya kimsenin hakki yok.Daha once de dedim kaybetmek kolay olan kazanmak zordur.Özenti yaratilmamali bu yüzden diyorum ki bu yönlerden cinsellik normallestirilmemeli. .

Ben kendi doğruları mi yazdığım zaman degerlerimizi insanlara yüklemeye çalışıyorum. Peki ya sen kendi dogrularini yazarak ne yapmaya çalışıyorsun? Anladım özgürsun ama cidden merak ettim şimdi sen erkek arkadasin la tatillere gidip,cinsellik yaşarken orta okul yaşlarında kardeşin olsa ona bu durumu nasıl izah ederdin? Gerçekten zamanını bekleyeceğine inanıyor musun bu durumda?Özellikle belirteyim yadirgamak amaçlı değil gerçekten merak ederek soruyorum?

Ayrıca yanılıyorsun ben mini etek giyen hiç kimsenin tercihine karismadim, kimse de bana giymeyi bıraktım diye karismadi. Aslında Turkiyemiz bu yönlerden de oldukça özgür bir topluluktur. Benim çevremde çarşaf giyen kadın da var mini giyen kadın da var pardesu giyen kadın da var.Yani her kesimden kadın var.Ve biz kendi aramızda anlaşıyoruz.Bir problem yok yani.

UOTE="kararsiz_2013, post: 38425434, member: 477779"]Bir söyldigin digerini tutmuyor. Bu konuda fikrin pek net gibi gelmiyor bana. Düsündüklerin ile realite farkli çünkü.

Ilk önce lise ve orta okul çaginda cinsellige degineyim. Bu çogu zaman cinsellige açliktan degilde bilgisizlik ve cahillikten geliyor. Bu ülkede halen çoçuklara cinsel egitim vermiyorlar. Anneler babalar bu konuda çoçuklari ile konusmuyorlar.
Cocuklarda ergenlik dönemine girdiginde cinsel dürtüler yasiyorlar ve bu ne oldugunu bilmiyorlar. Nasil davranacagini bilmiyorlar. Hersey tabu, kimseye sormuyorlar. Cevaplarini netten, youtubetan aliyorlar ve hali ile gizli olan seyler daha çekici geliyor.

Yani kk'de bile koca kadinlar penis nereye giriyor, bebek hangi delikten geliyor bilmiyorlar. Her gün zar konusu açiliyor. Kizlar ped koyduklarinda bile zar yirtilcak diye korkuyorlar. Cinsellik bu kadar tabu birsey olunmamali. Cinsellik tüh kaka birsey degil. Yada sadece evlenmeden önce "tüh kaka" evlendikten sonra "giy o jartelli seksi gecelikleri kizim" olayi degil, olmamali. Yani evet, cinsellik gayet NORMAL. Tabiki bu demek degil ki 14 yasindaki COCUKLAR cinsellik yasasin diye. Ama en azindan hisettikleri nedir, cinsellik nedir bilme haklari var. Bilgilendikten sonra daha saglikli kararlar alinabilir.

Bilgi ve bilgilendirmenin daima taraftariyim fakat yadirgamak, degerlerini baskalarina yüklemek, senin degerlerine göre yasamaya zorlamak yalnistir. Yani senin dedigin gibi, cinsellik herkesi ILGILENDIRMEZ. Benim cinsel yasamim seni mesela ilgilendirmez, ilgilendirmemeli. Istersem sevgilim ile tatile giderim, istersem sevgilim ile çatir çatir sevisirim. Resit olduktan sonra benim davranisim kimseyi ilgilendirmemeli.

Ayrica "üslübü hosuma gitmedi" ne demek ya? Adam resmen bir kadin için oruspu diyor. Yurtdisinda biri "basörtülü kadinlar orusupu" dese ne olur? Herkes küplere biner degilmi? Bu nasil bir kadina hakarettir diye degilmi? Üslüp yalnis degil, resmen HA KA RET! Herkes hayatini istedigi sekilde yönetebilmesi lazim. Niyese baze muhafazakar insanlar için bu tek yollu bir özgürlüktür. Basörtü takma özgürlügü olsun, oruç tutma, namaz kilma özgürlügü olsun. Amaaa baska kadinlarin cinsel özgürlügu, mini etek giyme özgürlügü felan söz konusu olunca buna özgürlük denilmiyor nedense. :KK14:[/QUOTE]

Boyle guzel guzel fikirleri dile getirsek... Bakin biri yaziyor mantikli geliyor karsit gorus yaziyor ona da mantikli diyorum. Bu nasil oluyor biliyor musunuz ? egitimli insanin (bunu okul olarak algilamayin) kurdugu cumleler dinleniyor. Mantikli kalemi duzgun cumleler gelince acabalar basliyor. Acaba ben bu konuda yaniliyor olabilir miyim gibi...

Aslinda bu konuda o kadar cok yazacak seyim var ki ....

belki birgun

Back