• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken neyi kim alır ?

Valla forumdan okuduğum kadarıyla kadınlarımız işine geleni adete bağlıyor iken işine gelmeyeni "istemeyomm yapmayaaacam" moduna getiriyor. Ya hep ya hic,ya tamamen yoksayacaksin ya da kabulleneceksin,hassas terazi biraz.
Ya burada bin cesit insan var. kimisi samimi,kimisi degil. Dedikleri gibi davranmayan da coktur yani,sanal dunya

Beyaz eşya hepsini değil de saadece bulaşık makinesini kız alır ve yatak oda mutfak da küçük robat tabaklar falan
Aynen beyaz eşyada bulaşık makinesi ve çamaşır makinesini kız tarafı alabilir. Mutfak kıza ait oluyor zaten onun dışında. Tabi karşılıklı anlaşmaya bağlı herşey. Kavgasiz huzurlu bi alışverişin güzelliği bambaşka

Yani merak ediyorum
daha 4 aydır sevgiliyiz ama mart gibi isteme, söz düşünüyoruz
erkek arkadaşım da sürekli beyaz eşya bakalım, yatak odası bakalım, gelinlik bakalım bilmem ne deyip duruyor
şimdiden ödeyip rahat edecekmişiz, bana da mantıklı geldi.
normalde biz de beyaz eşyayı, yatak odasını ve mutfak eşyalarını kız alır
gerisini erkek
erkek arkadaşım kızın aldığı şey çok değil mi erkeğe ne kalıyor diyor
sizce de öyle mi?
kız kardeşimin de önümüzdeki ay nişanı var ona da fikir olsun
normalde nasıl olur ?

birincisi 4 aylık bir tanışıklıkla hemen evlilik iyi cesaret bunu bir iyi düşünün derim.
ikincisi de yegane tavsiyem düğün hariç her şeyinizi kendiniz alın ailelere yük bırakmayın. kız tarafı nişan ve kınayı üstlensin erkek tarafı da düğünü. biz öyle yaptık hiçbir şeyimize kimseyi karıştırtmadık. hatta düğünü bile kendimiz yaptık kafamız rahat oldu her daim çok şükür. herkese de bunu tavsiye ederim.

Yani merak ediyorum
erkek arkadaşım da sürekli beyaz eşya bakalım, yatak odası bakalım, gelinlik bakalım bilmem ne deyip duruyor
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?
Bizde kiz tarafi yatak odasini mutfak aletlerini camasir makinesi bulasik makinesi elektrik supurgesini alir ceyizini tamamlar. Erkek buzdolabi tv misafir odasi oturma odasi hali perdeler vs alir.

Ben yatak odasını, bulaşık makinesi, ütü, süpürge, küçük elektrikli aletler, mutfak eşyaları, nevresim, halılardan da salon ve mutfak halısını bir de ıvır zıvır aldım.
Eşimin nişan yüzüğünü ve çorabından atletine kadar damatlık ve ayakkabısını aldım.

Eşimin ailesi de salonda olan her şeyi, buz dolabı çamaşır makinesi bütün perdeler bütün avizeleri aldı. Benim gelinliğimi nişanlığımı aldı.
Nişanda giyeceği kendi takımını da kendisi aldı.

Evlendikten sonra mutfak masası balkon masası köşe takımı aldık oturma odasına, onu da beraber ödedik

bu arada merak etme ne alırsanız alın hepsini düğünden sonra siz ödeyeceksınız zaten ,
o nun için fazla açılma derim , ekstra zenginseniz ve zenginlerse birşey diyemem ,

Biz nişanlımla birlikte yapicaz. Yardımcı olmak isteyen olur. Sonra biz masraf ettik altınlar bizim falan dinleyemem ben. Kendi evimi kendim düzerim. Para biriktirip evlenecek kişilerin alması en mantiklisi. Sonra iki perde iki hali kavga çıkıyor olay büyüyüp ayrılamaya kadar geliyor

şu kız tarafının yatak odası takımını alma adetini bir türlü anlamış değilim ,
çok ayıp yaaa hem kızı ver hem yatagını ,
O düşünce bana da çok mantıksız geliyordu. Aynen böyle düşünüyordum. Son derece de karşı çıktığım bi durumdu ama farkettim ki asıl saçma olan benim tepkimmiş. Öyle düşünmemek gerek. Ev eşyası en nihayetinde kim isterse alabilir :)

Herkesin imkanına göre, fikirlerine göre değişir ama yinede ben bizim adete göre söyleyeyim sizede fikir olsun. Ya yatak odası, ya da mutfak eşyalarını kız tarafı alır. Ben mutfak eşyalarını almayı tercih ettim yatak odası hariç, yatak odası eşyalarını, evin perde ve halılarını ben gerisye kalanları eşim aldı.

Kimin gücü neye yetiyorsa onu alsın.erkenden alıp odemek istiyorsa alsın.dugune yakın siz de eksik olan eşyalardan alırsınız ya da hepsini onlar alırsa aileniz de size Altın yapsın masraf edeceği parayla

Bölgeden bölgeye, hatta şehirden şehire bile değişen yerler var. Mesela biz de kız tarafı sadece çeyizini dizer kalan her şeyi erkek alır (beyaz eşya, salon, yatak odası vs her şey yani :KK48:). Tabi çalışıyor musunuz geliriniz nasıl bilmiyorum ama bence aranızda anlaşın. Şahsen ben evlenirken atanmış çalışıyor olursam ortak alırım bi tarafa yük binmesin.

Yani merak ediyorum
gerisini erkek
sizce de öyle mi?
normalde nasıl olur ?

Ben yatak odami, oturma odami, mutfak masami, halilari, kucuk ev aletlerini, bulasik makinami, firin ve ocak, mutfak esyalarini, 4 odanin halisini, yatak odasinin perdesini, nevresim vb. , kutuphane, calisma masasi,tum avizeler... Hepsini ben aldim annemlerde destek sagladi. Esimin ailesi de bir misafir odami aldi yemek odasiyla birlikte havalarindan gecilmiyor:)

Ben yatak odami, oturma odami, mutfak masami, halilari, kucuk ev aletlerini, bulasik makinami, firin ve ocak, mutfak esyalarini, 4 odanin halisini, yatak odasinin perdesini, nevresim vb. , kutuphane, calisma masasi,tum avizeler... Hepsini ben aldim annemlerde destek sagladi. Esimin ailesi de bir misafir odami aldi yemek odasiyla birlikte havalarindan gecilmiyor:)
kız daha ne alacaksın senin gibi gelini öpsünler de başlarına koysunlar :)

Maşallah çok iyi almışsin bu kadar şeyi alan gelin bulan da kıymet bilmez. :)

Oduyom hala valla son 2 taksit. Ama hala daha geldikleri zaman misafir odasini da biz aldik diye hava atiyorlar millete agzimi acacam evim 5 odali geri kalani kim aldi diye ama susuyorum :)
onu da sen alsaydın da ağzını açamasalardı :))))

Back