Bence sizin derdiniz bir yere kök salma korkusu
Yani bir nevi özgürlüğün kısıtlanması gibi algılıyor olabilirsiniz bilinçaltınızda
Yıllarca yurt dışında yaşadınız, oradan oraya savruldunuz, bir yerde kalmadınız, evler mekanlar değişti durdu, yurda geri döndünüz, evlilik tantanaları ve hooop yerleşik hayat
Bence siz alıştığınız düzenden en son tamamen çıkacağınız nokta o ev olduğu için huzursuzsunuz
Tempo bitti, iki imza atıp o eve gireceksiniz bu sizi tırmalıyor
Kendinize hedefler koyarak yakın gelecekten başlayıp uzağa doğru duraklar belirleyerek rahatlayabilirsiniz
İşte atıyorum nikahtan sonra şurada tatil yapıp-döndükten sonra bahçeye bir ısıtma ünitesi alıp iki de sandalye alıp-kışın şu işle şu hobiyle yada şu eğitimle uğraşırken haftasonları orada eşimle kahve içeceğiz-yazın maaşımın şu kadar artacağı şu özellikte bir işe geçiş yaparken evdeki bilmem nereyi değiştirip-babamla bir yurtdışı seyahati yapıp-eve kedi alacam vs…..gibi…….
Hem tempolu hayatınıza devam edip hem evi yuvanız haline getirebilirsiniz
Ben sizi anladığımı sanıyorum: bir işe başlarken-bir karar verirken-hayatımda köklü bir değişiklik yaparken bende huzursuz hissederim çok istediğim birşey olsa bile ve başlarım düşünmeye, u dönüşü yapabileceğim manevralar üretirim, biryerden kendime bir kaçış noktası bulurum ve ancak öyle o değişimi aşarım, genelde sıkıntı çıkmaz niyetimi gerçekleştiririm
Şöyle düşünün bir ay sonra taşınabilirsiniz, bir yıl sonra boşanabilirsiniz, ilk uçakla alıp başınızı gidebilirsiniz, ellerinize kelepçe ayaklarınıza pranga vurulmuyor kaçış noktalarınız var
Bilmem anlatabildim mi