Konu sahibi gibi kadınları cidden anlamıyorum. Bir defa boşnmışsınız, ağzınız yanmış, yani evliliğin, size gerçekten değer veren, sizi birinci sıraya koyan, ayrı bir aile olduğunun bilincinde olan biriyle olmayınca sonunun hüsran olduğunuda görmüşsünüz, yeniden evlenme aşkıyla neden macera arıyorsunuz. Size ortada hastalık ve sürekli bakıma muhtaçlık gibi zorunlu bir neden yokken; açık açık ya annemle oturursun ya da bu iş olmaz diyen adam sizi değil annesini sevdiğinden sizinle evleniyor ve annesine hizmetçi arıyordur. Birde yanında maaşınız varmış, üstüne kaymak olur onun için. Siz bu kadar değersizmisiniz? Adam için sadece annesi ile oturursanız evlenmek bir seçeneksiniz, sizce bu adam sizi seviyor mu? Üstelik bu anne genç ve bakıma muhtaç değil. Ben kayınvalidemi çok severim , kızımda da bende de emeği çoktur, kızım doğunca bakımı için bir süre beraberde yaşadık, bir ömür beraberde yaşarım, ama mecbur kalmadıkça o buna razı değil. Çünkü herkesin yuvası evi ayrı olsun, önemli olan sizin mutluluğunuz der? Sanırım bende bu kadar özverili olduğu için seviyorum. O kadar iyi niyetli olmasına rağmen , kuşak ve karakter farkından bazı konularda anlaşamıyoruz yani kolay birşey değil. Kusura bakma ama genç ve bakıma muhtaç olmayan kadın oğlumla yaşayacağım diye diretiyorsa o kadın tam kaynanadır, boşuna iyi niyet bekleme, iyi niyetli olsa bana yakın ayrı bir evin olsun, aklın bende kalmasın ama yuvanın huzuru bozulmasın diye düşünür, o ısrar eder ayrı ev diye. Hep söylerim yine söylüyorum, evleneceğiniz adamın seçeneği değil vazgeçilmezi olduğunuzu düşünüyorsanız, adam size bunu hissettiriyorsa evlenin diye. Siz sevgiliniz için annesi ile oturmayı kabul etmezseniz bırakın vazgeçilmez olmayı seçenek bile değilsiniz. Eşim benle evlenirken böyle bir şart sunsa , kayınvalidemin melek olduğunu bilsem evlenmem, zira bu dayatmayı yapan adamın , beni kaybetme korkusu olmadığını, beni sevmediğini , sadece mantığına uyduğum için benle evlendiğini düşünürüm. Çünkü ortada sizi kaybetme riskine göze almasını gerektirir bir zorunluluk olmamasına rağmen sırf annesinin egosu yüzünden sizden vazgeçmeyi göze alıyor bu adam. Sizce bu adam sizi seviyor mu şimdi?