• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Bence sorun yok ya. Düşüncesini söylemiş ki haklı bence. Ben de ne kadar zengin olursam olayım evde oturmak istemem, eşimin de oturmasını istemem. Boş duranı kimse sevmez :)yanlız bayanlar evde boş oturmuyor bir sürü ev işi oluyor onun kendi düşüncesi ama bu şekil söylemesi kaba olmuş hem çalışıp hem ev işi yuklenmekte zor bakalımki onu diyen arkadaş eşine ev işinde yardimci olacakmi olmazsa yorulan kadın olacak

Söyleme tarzı çok iticiyse sadece o konuya takılırdım ben. Yoksa bu fikrini dile getirmesi size gelecekte bi sorun çıkarmaz bence.

2 taraf da çalışıyorsa ama ev işini yemeği vs kadin yapıyorsa olmaz.. ikimiz de çalışalım diyen yemek de yapacak yer de silecek çocuğun ihtiyaçlarına da 2 kat koşacak .. öyle ben de salatayı yaparım falan hikaye :))
Çalışan kadınla evlenmek istiyorum demek çok doğal.. tek maaşla geçinmeye çalışmak istemiyorum demek.. daha iyi şartlarda yaşamak istiyorum demek.. eskiden dile getirilmiyordu ama artık erkekler açıkça söylüyor.. kotu birşey değil bu elbette.. artik geçim daha zor..

Bence bu bir hayat gorusu
Benim esim de calismayan bir kadinla beraber olamaz mesela , bunu da acik acik dile getirir
Calismak sadece para kazanmak degil ki
Farkli cevresi olan , aktif olan , dimdik durabilen insan demek , bunun erkegi kadini yok
Ben calisan bir kadinim , 40 yasindayim , 6 ay sonra emeklilige hak kazaniyorum ( yasi bekliycem tabi mecburen) esime emekli olucam diyorum ol tabi ki diyor
Yani olay para kazanip kazanmamam degil calisma hayatinin bana kazandirdiklari

2 taraf da çalışıyorsa ama ev işini yemeği vs kadin yapıyorsa olmaz.. ikimiz de çalışalım diyen yemek de yapacak yer de silecek çocuğun ihtiyaçlarına da 2 kat koşacak .. öyle ben de salatayı yaparım falan hikaye :))
Çalışan kadınla evlenmek istiyorum demek çok doğal.. tek maaşla geçinmeye çalışmak istemiyorum demek.. daha iyi şartlarda yaşamak istiyorum demek.. eskiden dile getirilmiyordu ama artık erkekler açıkça söylüyor.. kotu birşey değil bu elbette.. artik geçim daha zor..
Valla benden güzel yemek yapıyo titizde kacirmamam lazim :D şaka bir yana da boyle birinin okuze donusebilmesi pek olagan:)

Erkekler çalışan kadın istemekte çok haklı. Yaşam kaliteleri direkt değişiyor.
1 öğretmen -eşi ev hanımı.
1 öğretmen -eşi öğretmen.
Bu iki ailenin hayat tarzı, giydikleri, aldıkları harcadıkları, rahatları aynı olur mu ( sadece maddi açıdan değerlendiriyorum evet para var huzur var demek değil elbette maddi açıdan değerlendirdim)

Bence bu bir hayat gorusu
Benim esim de calismayan bir kadinla beraber olamaz mesela , bunu da acik acik dile getirir
Calismak sadece para kazanmak degil ki
Farkli cevresi olan , aktif olan , dimdik durabilen insan demek , bunun erkegi kadini yok
Ben calisan bir kadinim , 40 yasindayim , 6 ay sonra emeklilige hak kazaniyorum ( yasi bekliycem tabi mecburen) esime emekli olucam diyorum ol tabi ki diyor
Yani olay para kazanip kazanmamam degil calisma hayatinin bana kazandirdiklari
Süpersinizzz:))

Yaklaşık 5 aydır çalışıyorum. Öncesinde de kadın Çalışmalı ayaklarının üstünde durmalı diye düşünüyordum. Şimdi de aynı fikirdeyim. Lakin hem evlilik yükü hem iş hayatı kadınlar İçin zor olabilecek bir durum diye düşünüyorum artık. İle girmeden önce ve işe ilk girdiğim zamanlar hayatımda biri vardı. Kadın çalışmalı ayaklarının üstünde durmalı tarzı bir şeyler söylemişti. Sizinkinin söylediğinden daha kibarca. Sonradan fark ettim ki annesiyle birlikte yaşıyor annesi çalışmıyor ve annesine de benim eleman bakıyor. Evlenince de bakacağına dair laf söyledi. Yani tek başına bana ve kendisine bakamazdı çünkü annesine de bakması gerekiyordu. O yüzden benim çalışmam gerektiğine dair o lafı söylemişti. Madem öyle annen de çalışsın değil mi? Bu sebeple bitirdim ilişkiyi. Siz de iyice araştırın derim böyle bir sebep olabilir

Calismasini isteyebilir lakin bu şekilde "herkes parasini kazansin" gibi soylemler bence hoş değil. Yarin birgun calisamasan veya issiz kalsan bu tarz birinden para alirken cekinir insan. Evde durdugun bile batar.

Ben illa kadin calisacak veya kadin calişmaz diyen tiplerden uzak dururdum. Eşim sen ne yapnak istiyorsan onu yaparsin ister calis, ister otur, ister gez demisti bana. Bence boyle olmali.
Erkegin boyle bir lüksü yok, kadinlarin niye oluyor diyenler olcaktir elbet. O da onlarin fikri. Eşit olduklarini zannederken yükün cogunu omuzlarinda tasiyanlar bir hayli fazla. :)
Calismak sadece para degil ama disariya cikmak, insan icine karismak, sosyallesmek, birseyler uretmek, faydali olmak gidip birilerinin altinda aksama kadar calismayla yapilmiyor sadece. Her calisanda bunlara sahip olmuyor zaten.

Kızlar merhaba iyi akşamlar
Hayatımda birisi var, suanlik iyi gidiyor iliskiyi oturtmaya çalışıyoruz ağır ve sağlam gidiyor diyebilirim.
Ikimizde isinde gücünde insanlarız.
Geçen evlilik ile ilgili muhabbet açıldı. Ona göre kadin da çalışmalıymış o istemezmis evde oturan kadın hayat müşterek çalışsın parasını kazansın diye bahsetti. Bende böyle oldugunu düşünüyorum fakat bir erkegin direkt boyle dile getirmesi beni acayip rahatsiz ediyor ki bu rahatsizligimida dile getirdim. Ben biraz sert çıkışınca geri yaptı. Aksi bi durum oldugunda ya da çocuk oldugunda tabiki de tolerans gösterilir ama bunlarin haricinde ev hanımı benim tercihim değil dedi. Benimde ister istemez aklımda evde otursam demek ki benle birlikte olmayacakmis dedim. Direkt üstüme alinmadim kendi uzerimden konuşmadım. Yani kendi kendime gelin guvey olmak istemedim açıkçası.

Dert edindigim nokta eski iliskilerimde cok mutsuz oldum hep kirildim. Artik yoğurdu ufleyerek yiyorum. Suan görüştüğüm kişi bu dusunceleriyle ilgili tehlike yaratır mı bana ? Tekrar tekrar dusunmem gereken noktalar var mi ? Yorumlarinizi bekliyorum. Tişkürler:)
Diyelim ki bu adamla beraberken ni sebepten işsiz kaldınız .. şu anki imkanlarinizi size sağlayabilecek mı? Mesela kendimden örnek vereyim. Uzun yıllar hem çalıştım hem okudum evlendim hemen işi bıraktım çünkü çok yorulmuştum ve bikmistim. Eşimden hiç para istemedim. Banka kartlarının kopyası vardı bende. Kendi hesabım gibi kullandım. Tamam kadın çalışsın kendi ayakları üzerinde dursun ama bunu bi şekilde söylemek itici. Çalıştığım dönem de oldu o zaman da benim param demedim hiç. Bence evlilikte çalışıp çalışmama meselesi budur aslında. Kazanılan para evindir. Erkek de işsiz kalabilir sonuçta o zaman ne olacak

Yaklaşık 5 aydır çalışıyorum. Öncesinde de kadın Çalışmalı ayaklarının üstünde durmalı diye düşünüyordum. Şimdi de aynı fikirdeyim. Lakin hem evlilik yükü hem iş hayatı kadınlar İçin zor olabilecek bir durum diye düşünüyorum artık. İle girmeden önce ve işe ilk girdiğim zamanlar hayatımda biri vardı. Kadın çalışmalı ayaklarının üstünde durmalı tarzı bir şeyler söylemişti. Sizinkinin söylediğinden daha kibarca. Sonradan fark ettim ki annesiyle birlikte yaşıyor annesi çalışmıyor ve annesine de benim eleman bakıyor. Evlenince de bakacağına dair laf söyledi. Yani tek başına bana ve kendisine bakamazdı çünkü annesine de bakması gerekiyordu. O yüzden benim çalışmam gerektiğine dair o lafı söylemişti. Madem öyle annen de çalışsın değil mi? Bu sebeple bitirdim ilişkiyi. Siz de iyice araştırın derim böyle bir sebep olabilir
Mal varliklari var kendisi yalniz yaşıyor zaten. Bence hazira gelme demek istiyor benim ki:))))

Kadına pozitif ayrımcılık yapılsın denildiğinde kadınların hoşuna gidiyor ama evde oturma çalış deyince zoruna gidiyor gibi gözlemliyorum

Nasıl kadınlar birine şans vereceklerinde işine gücüne çalışmasına bakıyolar o kişinin, erkeğin de böyle yapması aşırı normal.

Mal varliklari var kendisi yalniz yaşıyor zaten. Bence hazira gelme demek istiyor benim ki:))))
Öyle bir tanıdığım da var. Adam çok Zengin kız çalışıyor. Adam kızın parasına hiç dokunmuyor gerçekten çok varlıklı fakat her ay kızın parasını alıp kendi banka hesabına yatırıyor. Varlık yokluk çok da fark etmiyor sanırım, paragöz insan her türlü sorun. Ki böyle bir insandan olur da işten ayrılırsam para isteyemezdim sanırım

Hanımlar bi gerçekçi olalım bence. Burda çalışan bi sürü hanım var. Ve çoğu çocuklu. Kadın hem evde hem işte aşırı yıpranıyor. Çocuğu söylemiyorum bile o hepten ayrı bi mevzu. Eşlerinin yardımcı olmamasından şikayetçi hep kadınlar. Yani ezilen yıpranan yükün çoğunu sırtlanan kadın oluyor. Ben şu zamana kadar karım çalışıyo deyip her işi yarı yarıya paylaşan bi kocaya hiç denk gelmedim bu platform da dahil..

Valla benden güzel yemek yapıyo titizde kacirmamam lazim :KK70: şaka bir yana da boyle birinin okuze donusebilmesi pek olagan:)

Aman dikkat titiz erkekler bol bol eleştirir titiz ol der genelde ama kendileri sadece kendi hijyenleri ile ilgilidirler:))) yani tuvaleti yine titiz erkegin karısı fırçalar günün sonunda :)))
Şaka bi yana tanıyan sizsiniz inşallah hayırlısı olsun sizin için..

Bence gayet normal bir konusma neden insan birisine muhtac olmak ister bende bu fikri anlamiyorum nasilki sen evde oturan erkek istemezsen oda kadin istemeyebilir

Back