• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince kadın çalışmalı fikri.

Babamin pek iyi bir es ve iyi baba oldugunu soyleyenem ama ev işi yapiyordu iste. Yaş gecince duruldu. :)))

Esim issiz kaldiginda bende calistim. Cok muthis birsey degil.
Kendimin basinda olacagim bir iş acmayi dusunuyoruz kismet olursa eger, onun haricinde baskalarinin altinda calismak oyle keyifli ve severek yapilan bir durum olmuyor herzaman.
oo baba hızlı yaşayanlardanmış :) zaten kim dört dörtlük ki herkesin bi kusuru var..

Kesinlikle katılıyorum adaletli hakkaniyetli bi yer bulup çalışmak çok zorlaştı. İyi bildiğiniz bi işi kendinizin yapması daha mantıklı. Onun sorumlulukları da farklı tabi ama kimseye eyvallahınız olmuyo en azından.. Bende ilerde çalışırsam küçük bi yer açıp işletmeyi düşünüyorum hatta eşim de bu yoğun tempodan bıktım beraber bi şeyler yaparız olmazsa diyor amaaaa karı koca birlikte çalışmak ne kadar mantıklı onu bilemedim :))

Bence adil bir yorum olmuş. Alınmaya gerek yok.

Çalışan kadınla evlenme arzusu olan her erkeğe “karısının parasını yiyecek” gözüyle bakmamak gerek. Eşitlik diye yırtınıp duruyoruz ama bi yandan da gücümüze gidiyor böyle laflar. Evimizin kadını olma ve bir erkeğin eline bakma hakkımız baki kalsın istiyoruz her nedense. Ama eve para getirmeyen adamlara da tahammül edemiyoruz. Böyle eşitlik olmaz.
Mantikli düşününce bende evde oturan bir erkek istemem. Yahut zirt pirt iş değiştiren bir erkek bana güven vermez düşündürür. Is hayatının cok zorlukları var evet ama erkeklerde o zorluklarla basa cikmak zorunda kalıyor.

Hanımlar bi gerçekçi olalım bence. Burda çalışan bi sürü hanım var. Ve çoğu çocuklu. Kadın hem evde hem işte aşırı yıpranıyor. Çocuğu söylemiyorum bile o hepten ayrı bi mevzu. Eşlerinin yardımcı olmamasından şikayetçi hep kadınlar. Yani ezilen yıpranan yükün çoğunu sırtlanan kadın oluyor. Ben şu zamana kadar karım çalışıyo deyip her işi yarı yarıya paylaşan bi kocaya hiç denk gelmedim bu platform da dahil..

Ben ve esim variz. Ben hafta ici fazla birsey yapmiyorum. Esim yemek ve bulasiklari hal eder. Hafta sonu yine beraber temizlik yapariz. Kizimizin herseyi ile ilgilenir. Kolaylikla kizimi esime birakip arkadaslarla bulusabilirim.

Esimde benim calismami ister. Tek maas ile gecinmek zor. Bende bu konuda esim ile ayni düsünceleri paylasiyorum. Ayrica calismayi, üretmeyi cok seviyorum. Kizimada bu konuda örnek olmak istiyorum. O mesela ilerde ev kadini olmaya karar verirse üzülürüm. Her insan, kadin erkek fark etmez, üretmeli, kendi maasini kazanmali.

O yipranan dedigin kadinlar, calismadigindada yipranacak. Odun erkek ile evli oldugunda daima yipranirsin. En azindan calistiginda, bosanmak ciddi bir secenek oluyor.

11 yıldır evliyim ve "hayat müşterek" lafının sadece ayın 15 inde geçerli olduğunu anladım.Erkek kendi çorabını kirli sepetine koyuyor ve akşam eve gelirken ekmek aliyorsa kendini 4*4 luk goruyor. Beyefendi herkes faturaları öder,birikimlerini de kendisine yapar demiş ya bu olay bana ters geliyor.Birikim ortak yapılmalı.Yoksa ev arkadaşından farkı ne hayat arkadaşınızin?? Eşiniz sizden fazla maaş alıyorsa ev alırken evin 1/3 üne mi ortak olacaksınız?

Soyleme tarzini sevmedim:) koca parasi yemek olmaz, kadin dedigin parasini kendi kazanir esine destek olur. Ama bunun yani sira her sey ortak diye konustu. Temizlikte yemekte beraber yapilir bla bla
Enazindan ev isleri ortak demis bu bile guzel.Simdi cogu calissin istiyor.Birakacam desen biraktirmaz bile.Evlilikten bile vazgecerler.Suan gorustugum kisi de bence oyle.
Hem ev isini hem gecimi sirtlanan cok kadin var.Cogu da boyle malesef.

Evde oturmak ifadesine katılmıyorum ben. Kadınlar çalışsın ya da çalışmasın evde oturmuyorlar.. bayramlarda çalışanlar tatil yaparken benim annem 2 kat mesai yapıor. Ama evde "oturmuş" oluyor. O yanlısı bi düzeltelim. Ayrıca hayat müşterekse kendisi de halı silecek, cam silecek, pantolon ütüleyecek, bugün ne pişirsem diye düşunecek. Düsünecek ve yapacak. Bebek bezleyecek, kayınvalide ziyaretinde çay servisi yapacak.. kabul ediyorsa amenna. Yoksa hiçbir şeye zorlayamaz.

Valla etrafimda gördugum bütün erkekler calisan iyi maaşi olan kizla evlenmek istiyodu hic calismasada farketmez diyenine denk gelmedim.bu devirde erkeklerde onlarin aileside hep çalisan kiz bakiyo ki bide bunlarin ögretmen yada bankaci olsun diye tutturanlari var o dahada vahim.bide iş seciyolar gelin adayinda.yani cevrem tamamen böyleydi.şimdiki erkekler sevgi aşk yada güzellige degil işe yada meslege maaşa bakiyorlar son durum bu

Biz evlenirken ben çalışıyordum eşim işsizdi. Bütün planlar benim işim üzerine yapıldı. Evlendikten sonra eşimin işi oldu y.dışına taşındık. Hemen çocuk oldu. Ben çalışamadım. Çocuk büyüdü; spor, kurs vs takılmaya başladım. Şimdi iş hayatına dönmeyi düşünüyorum. Evimize bir maaş girsin karnımız doysun da kimin getirdiği çok önemli değil kafasındayız ( eşim benden kat kat fazla kazandığı için genelde onu seçiyoruz:)). Evlendikten sonra sen ben değil biz olabilmek önemli. O olmuyorsa zor gelir herşey.
Hayatınızdaki kişinin söyledikleri, söyleme şekli vs yanlış, çirkin gelmiş olabilir size. En azından dürüst olmuş diye düşündüm ben.

Takılacak ne var ki? Gayet samimi bir şekilde gerçekçi ve rasyonel bir açıklama yapmış sevgiliniz.

Adamın vizyonunu beğendim ben. Geçenlerde aynı cümleyi bir arkadaşım da kurdu ki bu arkadaş oldukça moderndir. Sevgiliniz de aynı çizgideyse, hiçbir sorun yok. :)

Evet haklısın hayat müşterek. Ev işi yemek bulaşık çamaşır ben de bunları senden beklerim deseydin. Cevabını merak ettim
Cevabim agirdi burda yazmasam iyi olur:)
Ya zaten haftada bir kere ayni evi paylasiyoruz yalniz yaşadığı icin. Ben aksam yemegi icin bi seyler hazırliyosam o sofra kurar yahut diger 2. Yemegi yapmaya baslar. Sabah kahvalti hazirladigimda cayi demler gider taze ekmek alir. Tabi o bunlara rutin alistigi icin benim garibime gitmiyo sonucta yalniz yasiyo zaten bunlari hergun yapiyo. Ama evlilik gibi bir durum soz konusu olunca bakalim ayni performansı gorebilcek miyim. Sirtini bana dayayacak mi. Bunlar bilinmez. Erkeklere guven ollmaaaz:)

oo baba hızlı yaşayanlardanmış :) zaten kim dört dörtlük ki herkesin bi kusuru var..

Kesinlikle katılıyorum adaletli hakkaniyetli bi yer bulup çalışmak çok zorlaştı. İyi bildiğiniz bi işi kendinizin yapması daha mantıklı. Onun sorumlulukları da farklı tabi ama kimseye eyvallahınız olmuyo en azından.. Bende ilerde çalışırsam küçük bi yer açıp işletmeyi düşünüyorum hatta eşim de bu yoğun tempodan bıktım beraber bi şeyler yaparız olmazsa diyor amaaaa karı koca birlikte çalışmak ne kadar mantıklı onu bilemedim :))

Eşim de yoğun calisiyor ama işini birakmaz cunku acmayi dusundugumuz yer eşimin yaptigi işle alakasiz ama alakali bile olsa eşimle ayni işte olmak istemem. Batariz cikariz filan belli olmaz bir sorun olursa O işsiz kalmasin en azindan diye dusunuyorum. O yuzden esim işine devam edecek. Gorumcelerle ortak olcam ben. :KK70:

Ben ve esim variz. Ben hafta ici fazla birsey yapmiyorum. Esim yemek ve bulasiklari hal eder. Hafta sonu yine beraber temizlik yapariz. Kizimizin herseyi ile ilgilenir. Kolaylikla kizimi esime birakip arkadaslarla bulusabilirim.

Esimde benim calismami ister. Tek maas ile gecinmek zor. Bende bu konuda esim ile ayni düsünceleri paylasiyorum. Ayrica calismayi, üretmeyi cok seviyorum. Kizimada bu konuda örnek olmak istiyorum. O mesela ilerde ev kadini olmaya karar verirse üzülürüm. Her insan, kadin erkek fark etmez, üretmeli, kendi maasini kazanmali.

O yipranan dedigin kadinlar, calismadigindada yipranacak. Odun erkek ile evli oldugunda daima yipranirsin. En azindan calistiginda, bosanmak ciddi bir secenek oluyor.
siz istisna olabilirsiniz genele bakınca durumlar hiç de öyle değil ne yazık ki. Ayrıca iş başa düşünce kadınlar öyle güzel ayakları üstünde duruyolar ki. Siz beni yanlış anlamışsınız velhasılı..

Takılacak ne var ki? Gayet samimi bir şekilde gerçekçi ve rasyonel bir açıklama yapmış sevgiliniz.

Adamın vizyonunu beğendim ben. Geçenlerde aynı cümleyi bir arkadaşım da kurdu ki bu arkadaş oldukça moderndir. Sevgiliniz de aynı çizgideyse, hiçbir sorun yok. :)
Yani beni rahatsiz eden durum evde oturan kadin bos kadindir gibi bi sey ima etmeye çalıştı. Hicte öyle degil bence. Biraz daha nazik olmalıydı bana kalirsa.

Söylemesi iyi olmuş. Onun için önemli demek ki. Maalesef artık o romantik aşklar yok pek. Herkes eğitimli, parasını kazanan kendisine destek olabilecek bir eş arıyor. Ben buradaki bütün genç kızlar için yazıyorum. Eşinizin sizi ne kadar severse sevsin uzun yıllar boyu saygı duymasını da istiyorsanız çalışın.

Bence alinganlik ediyorsunuz. Bende calismayan erkekle evlenmek istemem. Hastalik olur, is bulamaz amenna ama keyfi calismamazliga gelemem.

Eşim de yoğun calisiyor ama işini birakmaz cunku acmayi dusundugumuz yer eşimin yaptigi işle alakasiz ama alakali bile olsa eşimle ayni işte olmak istemem. Batariz cikariz filan belli olmaz bir sorun olursa O işsiz kalmasin en azindan diye dusunuyorum. O yuzden esim işine devam edecek. Gorumcelerle ortak olcam ben. :KK70:
iyi cesaret :))) tabi güzel anlaşıyosanız iyi olur. Benim uyanık görümce bana sen çok güzel yemek yapıyosun ev yemekleri üstüne bi yer açın. Sen yemekleri yaparsın ben kasada otururum demişti :D şshsen ben onla iş yapmam. Bi de ortak iş olunca yabancıyla çalışmaktan yanayım ben arada illa ki bi tatsızlık oluyo çoğu zaman..

11 yıldır evliyim ve "hayat müşterek" lafının sadece ayın 15 inde geçerli olduğunu anladım.Erkek kendi çorabını kirli sepetine koyuyor ve akşam eve gelirken ekmek aliyorsa kendini 4*4 luk goruyor. Beyefendi herkes faturaları öder,birikimlerini de kendisine yapar demiş ya bu olay bana ters geliyor.Birikim ortak yapılmalı.Yoksa ev arkadaşından farkı ne hayat arkadaşınızin?? Eşiniz sizden fazla maaş alıyorsa ev alırken evin 1/3 üne mi ortak olacaksınız?
Amaaaam evi var zaten bi de onu dusunemicem:))) saka bir yana birikimle ilgili bir sey konusmadik. Ki ben
ayri olmasindan yanayim. Evlilikte yapilan mallar zaten bosanilmasi durumunda ikiye bölünüyor devlet baba arkamizda korkmaya gerek yok:)

Hanımlar bi gerçekçi olalım bence. Burda çalışan bi sürü hanım var. Ve çoğu çocuklu. Kadın hem evde hem işte aşırı yıpranıyor. Çocuğu söylemiyorum bile o hepten ayrı bi mevzu. Eşlerinin yardımcı olmamasından şikayetçi hep kadınlar. Yani ezilen yıpranan yükün çoğunu sırtlanan kadın oluyor. Ben şu zamana kadar karım çalışıyo deyip her işi yarı yarıya paylaşan bi kocaya hiç denk gelmedim bu platform da dahil..
Benim yorumlarima denk gelmemissiniz demek ki:)
Evdeki tum isleri yari yariya paylasiriz , islerimizin yogunlugune gore bu yuk artar , esimin evde oldugu hafta ise ben elimi hicbir ise surmem yemegi de o yapar evi toplamayi da alisverisi de
O sehir disinda yurt disinda vs ise ben yaparim
Aramizda lafi bile gecmez
Misal su anda hastayim adam bebek uyutmaya calisiyor aslinda ikimiz de biliyoruz bebegim sadece bende uyudugunu ama amaci bana nefes aldirmak
Ve cevremde boyle cok erkek var..

Yani beni rahatsiz eden durum evde oturan kadin bos kadindir gibi bi sey ima etmeye çalıştı. Hicte öyle degil bence. Biraz daha nazik olmalıydı bana kalirsa.

Alınganlık yapmaya gerek yok. Çalışan kadın istemiyorum deseydi çalışan kadının kötü kadın olduğunu ima ettiğini mi düşünecektik? Çıkarımınız mantıklı değil.

Hep de eşitliğe vurgu yapıyorduk oysa ki... :işsiz:

Back