• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince evli kalmak gibi bi zorunluluğumuz olduğunu neden kimse söylemedi ?

Boyle tipler dinciyiz diye gecinir Allaha da hesabi nasil verecekler acaba. Senin hayatini karartmislar umarim bundan sonra mutlu olursun dua edicem size.
Aksine dini değer yargılarımı aşılayan annemdir babamın alakası yoktu dinle falan olsa oruçlu insana el kaldırır mı saygısız , Allah razı olsun et lütfen 🙏

Daha 18 yaşında ne acelesi vardi ki. Simdi iyi mi oldu böyle sanki. Cok Üzüldüm sizin adina
İç Anadolu da amma bazı yobaz bölgeler gibi bizim orası 16-18 de evlendiriyorlar kızları , başarılı bi öğrenci idim liseyi bile okutmak istemedi bursla okudum , dikey geçiş hakkıma bile mani oldu ne okuması kız okumaz diye eşim görücü geldi o arada isteidğin gibi okuyabilirsin dedi Allahım bana güneş gibi gelmişti bu söz sırf o sözüne nişanlandım nikah yapıldı ne okuması dedi oda engel oldu 😕 ölürken de babam diyo çok pişmanım okumana engel oldum diye neye yararsa , acelesi biran önce başımdan gitsin kız evladı paket bozulmasın anlatırken tiksiniyorum kendisinden

Arabayi yari yariya paylasirsiniz. Altinlari ayrica istersiniz. Kredili ev de yari yariya paylasilir. Evi satip kredisini kapatip kalani bölüşürsünüz

umarım kurtulur ve mutlu bir yaşam kurarsınız. Arabaya altın kattıığınızı ispat edebilir misiniz? altınlar tamamen kadına ait sayılıyor. O durumda Paranız kadar payınız olur ve bu ayrı bir dava çünkü araba sizin ya da eşinizin üstünde değil, bu boşanmadan ayrı bir konu yani. ikinizden birinde olsaydı yarısını alırdınız.
yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi cinsel probleminizi bilenlerle sms üzerinden dertleşin, ss alın mutlaka. mümkünse onun ailesinden biriyle olsa daha iyi olur.

şiddet varsa darp raporu alın, bu arada çevrenizde dişli bir avukat araştırın, boşanma sonrası düzeninizi nasıl kuracağınızı planlayın. ne iş yapacaksınız, nerede yaşayacaksınız? ailenizin desteği nasıl olur? vb.

Büyüyle hocayla saçma sapan şeylerle ugrasanlarin senin karşında pek bi şansı olduğunu düşünmüyorum. Gayet mantıklı hareket ediyorsun anlatmana göre. Çocuğunuz var mı? Varsa bile bence çocuğunuza yetecek guctesiniz. Adama basın tekmeyi uçsun anasının babasına yanına

Hukuki boyutuyla ilgili uzmanı olmadığım konuda yorum yapmak istemem lan evlilik birliği içinde alınan mal %50 oluyor sanırım. Onun dışında çok güçlü göründünüz ama eminimki başaracaksınız.

Beni o ve ailesi ezerken herşey yolundaydı tabi ki isyan edince kötü olduk şaşırdık mı hayır 😁hep böyledir zaten :KK14:

Eğer düğün cdsi vs varsa yani düğünde takılanları belgeleyebilirsen onlar senin hakkın, hakim sana verir. Üstüne de evlilikten sonra edinilen malların yarısını alırsın. Eğer ev evlilikten önce alındıysa da evlilik süresince ödenilen kadarının yarısı senin diye biliyorum.

elini sağlam tut, donuna kadar al 👍

selamlar üzgün ve yorgunum dertleşmek hukuki açıdan Bilgi almak için konu açmak istedim
Daha öncede sorularımda vardır eşimle uyumsuz iki insanız görücü evlendik(kendi deyimiyle dört dörtlük kadınlık yaptım) borç yaptı karşı çıkınca şiddet gördüm şikayet ettim büyü dediler üstünü kapadılar , bu süreçte işleri kapandı işsiz şuan , zaten babasıyla çalışan Bi asalaktı adam batınca Buda onca borcuyla üstüme kaldı , ben çalışmıyorum çünkü bizde kadın çalışmaz hoş görmüyorlar başta eşimde karşı çıktı istemiyorum diye , şiddetten sonra ben arabasını sattırıp düğün takılarıma karşılık araba aldırdım üstüme bu araba da yasal hakkı nedir ? Onca borcu var hala akıllanmak yerine dün borsa oynadığını öğrendim telefonunu karıştırınca , bunların dışında ayrı yatıyor manuel takılıyor , aramızda cinsel problemler var ve ailelerimiz de konuya fazlasıyla hakim malum büyücüler kocamın şeyini de bağlamışta çözene kadar para döktüler 😁çözülmedi de neyse :KK14:şimdi karantina bitince ben dava açmaya karar verdim aileme rağmen çünkü onlar hala Bırak batırsın parayı da modundalar , dilekçemi nasıl hangi konu üzerine yazmalıyım bunların hepsi ayrı ayrı elbet kusur ama hakim ikna olur mu ? Borsa için yüzlemedim çünkü ekran kaydını resmetmem gerek daha işime yarar mı bunlar ,zamanındq stres kaynaklı aldığım fizik tedavileri raporlasam,zorla götürdüğüm terapist kayıtlarını toplasam bunlar işime yarar mı hakimler neye bakar , kredili ev var üstüne o bu durumda ne olur , işsiz adamı nasıl nafakaya bağlarım ? Teşekkürler herkese sağlıklı günler dilerim ❤
Şimdi şunu eklemek istiyorum altınlarımı ben hiç görmedim ilk geceden kv m aldı saymışlar yarısını bana verdi yarısını kendisi almış (altın ödünçlerine karşılık dedi) sonra eşim sana araba alacağım dedi kabul ettim verdim , o dönem arabalar vergiden düşsün diye şirket adına alınırdı şirkette kp in olduğu için (Eşim yeni Bi araba alınca kendisine ) oda kızının üstüne geçirmiş arabayı altınlarla aldığımızı bilmiyormuş sözde bende itiraz ettim o benim hakkımdı diye şimdi kabıl ettiler senin doğru dediler ona karşılık olan para ile iki sene evin kredisini ödeyeceklermiş , ama ben bu sürede kimseye güvenmediğim için eşimin araba satılınca altınlarıma karşılık arabayı kendime aldırdım , hukuken bu altın mevzu ispatının vicdanına kalırsa kv m en büyük şahidi hem en başta yarısını verdi bana zaten hem kızına geçirdi altınları hem de borcunu iki seneye yaymış oldu ama tabi boşanırken vicdan falan kalmıyo , yani demek istediğiniz ben hem arabada yarı hak sahibiyim hem de altınlara ayrıdan dava açabilirim? Peki evin kredi ödemesini yaptklwrında eşimde yarı hak sahibi iken bu benim zararıma olur değil mi ? Arabayı getirin yada altın karşılığı altın diye baskı yaptım ama alamadım eve ikna oldum mecburen . Derdim mal sahibi olmak değil tabi li ama sonuçta boşanınca çocuklarıma bakabilmem için Bi iş dükkan kuracak paranın da elimde olması önemli
Her şeyin delili varsa işini görücektir canım.

Back
X