• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince eşyalı evde yaşamak

Valla eşyalı ev konusunun atanmaya alakası olduğunu düşünmüyorum. Madem atanamazsam çalışsın gecindirsin evini diyorsun. Simdideb her eve olacak şekilde makul alsin eşyalarını. Atandığın yerde kiralık evde ömürlük olacağın ne belli. Nakliye masrafı mi battı şimdiden gözünüze. Adamın niyeti kalıcı ev kurmamaktir muhtemelen. Gorumceyle aileyle yaşamanın alt yapıları. Aman ne desek boş 10 güne bir sorun başlıkları değişiyor .
Anlamadığım calismaya başlamadan atanmadan evlenme acelen ne. Niye düğün telaşına girmeden sinava çalışayım ben diğer türlü zor olur demiyorsun. Kendi evinde yeni evliyken daha mi kolay atanmak.Sen kafadan atanamzsam o çalışsın derdindesin. Evlen arkadaşım senin onceligin bu. Bu kafayla daha iyi bir yaşam tarzı zor sana. Evlen sen

Ben görümcenin bizimle yaşamasını asla kabul etmedim. Evime de bir haftadan fazla misafir kabul etmeyeceğimi belirttim. Şuan bana bütün masrafları kendinin yapacağını maksimum 1 yıl böyle bir şekilde yaşar mısın dedi yatak odasını değiştirecek eşyalı evdeki.

Görümceyi kabul etseydiniz nişanlınız ve kardeşi el ele verip bütün eşyaları alırlardı işte ne güzel 😌
Kabul etmediğiniz için mecburen eşyalı evde oturacaksınız.
Aynen verdiğiniz ayarı çok iyi anlamış ve birlikte yaşama teklifi için çok pişman olmuş nişanlınız, maşallah.

Her ikiniz de calisin, para biriktirin, bi 2-3 sene gecsin, o zaman karar verirsiniz, nerde yasicaz, nasil ev tutalim, esyasini nasil alicaz?!

Cok gencsiniz, diger konunuz da ayri bir facia idi, oturup saglikli duzgun sekilde dusunmeniz lazim, ben napiyorum diye. Erkek arkadasiniz evlenme teklif etmis olabilir, ama bu kostur kostur hemen evleneceginiz anlamina gelmez,gelmemeli de zaten.

Kendi mesleginizi, isinizi, kariyerinizi, hayatiniza katmaniz gereken seyleri mezun olacaginiz senede dusunmeniz gerekiyorken yok gorumcemle mi yasicam yok esyali evde mi dursam diye dertleniyorsunuz. Koca kacmiyor ama sizin hayatiniz kaciverir yillar icinde, anlamazsiniz bile..

Yeğenim 4 yıldır yaşıyor. Kari koca polisler. Evlendiklerinde doğu gorevindeydiler, eşyalı ev tuttular. Simdi başka bir buyuksehire tayinleri çıktı, yine eşyalı ev tuttular. İlerde memlekete tayinleri çıkarsa eşya alacağız diyorlar.

Adam eşya borcuna girmiyor neden biliyor musunuz çünkü o resmen evlenince borumu otturecek miyim ailemi eve dolduracak miyim diye deneyecek olmazsa kolaylıkla ayrılacak gerçekten bunu akıl edememiş olmanız ne kadar üzücü mesela siz görümce için hayır bizimle kalamaz dedikten sonra bu ev önerisini yaptı değil mi burdan da mı aklınıza bir şey gelmedi
Babanız en bastan bu evliliğe karşı çıkmıştı bu ev olayını da kendisine bi açın bakalım ne diyecek
Ama tabii 1 yıl sonra hemde %100 olacak (!) atanma işiniz için 1 yıl nişanlı beklemeyin çünkü karşınızdaki adam sadrazamin sol tarafı ile akraba olduğundan asla kacirmamalisiniz

Ben görümcenin bizimle yaşamasını asla kabul etmedim. Evime de bir haftadan fazla misafir kabul etmeyeceğimi belirttim. Şuan bana bütün masrafları kendinin yapacağını maksimum 1 yıl böyle bir şekilde yaşar mısın dedi yatak odasını değiştirecek eşyalı evdeki.
Ben sizin nişanlınıza hiç güvenmedim. Görümce konusundan sonra bu konunun açılması "bak kardeşimi istemedin bende eşya almıyorum" kafası. O 1 sene uzarsa ne olacak? Ailesi zaten almaz,babası alacak falan hikaye bence. Sizi deniyorlar ailecek,size para harcamak istemiyorlar görümce gelmesin dediğiniz için. Boşanırsanız masraf olmayacak vs vs.
Evlenme kararınızı gözden geçirin zira bu adam size son dakika golü atmaktan bıkmadı,bıkmayacak.

Diger konunun ustune bakalim borum ne kdr otecek bakalim ailemle birlikte seni ne kdr kole edecegiz ne kdr isyankarsin 1 sene gorelim sonra esyayi evi hakedersin demis bunu goremiyormusunuz? Bosanirsa dertsiz tasasiz kolayca bosanir tek olayi o inanilmaz bir durum ya

Evlenince bir süre eşyalı evde yaşamak ister misiniz? 1 yıl kadarlık bir süre örneğin
Kamuoyu yoklamasına göre mi yaşayacaksınız istemezsen istemezsin istersen de gider yaşarsın. Sen evlenene kadar bir sene derler sonra o uzar, yanına diğer aile üyeleri de gelir belki seni diğer aile üyesi yanına gelin götürüler

Size bu teklifi yapan evlenince ailesini kış boyunca evinize getirir aynı durumda öğretmen arkadsm vardı. Ailesi kış boyu onlarda TV izleme hakları bile yok. Ki onlara oda yaptığı TV koyduğu halde odalarina k.valide ve k.pederin biz salonda rahat ediyrz diye koltukta oturamiyor bile. Her doğulu aynı değil ama aile örgüsü bu şekilde ise sonları genelde aynı oluyor. Bir de sürekli eşinin maaşındn kredi çekip ailesine vermesi de var kı aman aman.
İnşallah öyle olmazsnz tavrınizi koydum diye düşünüp sonu mutlu biter

Üyelik iptali yapmışsın ama dışarıdan okuyacağına eminim, kızım hiç mi aklın yok, adamın her cümlesi falso. Eşyalı ev, memlekete taşınma, kız kardeşi yanına alma, polislilten memurluğa geçme (ki maaşı da düşer sanırım bu durumda) ailenin düğüne destek olmamasının yanında arada para istemesi. Üstelik atanmaya çalışıyorsun. Evlendikten sonra kv koca ev dertleri katmerlenirken sen hangi ara ders çalışacaksın. Neyin kafasını yaşıyorsun. Dön de açtığın konuları baştan bir oku. Adamın elle tutulur yanı yok ki, ha bir de hamileliğe engel hastalığım var demişsin. Öyle deyip de ilk aydan hamile kalan tonla insan var. Sen bulacaksın belanı, az daha sabır. Evlen de bak başına neler geliyor

Ben sana önceki konunda da dedim, böyle kısmet bulunmazzzz, hem memur, hem aile kıymeti biliyor hem tutumlu, kaçırma bu adamı sakın.

Back