Evlenicem, ev eşyaları konusunda fikrinize ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaklaşık 1 yıl içinde evi değiştirmek isteyeceksiniz o yüzden fazla eşya almayın derim. zaten isteseniz de alamazsınız 1+1 ev. deposu vardır umarım. giriş katmis altında daire yoksa çok soğuk olur.

Küçük hanıma masa olabilecek yemek masası sığar mı salona, en azından 4 kişilik?

Görümcenizle ilgili fikrinize bayıldım, tebrik ederim. Gönüller bir olsun, evler saraya döner. Şimdiden mutluluklar diliyorum 🌸
L bazalı koltukta ve yanında küçük bir dolapta küçük hanımın eşyaları olacak, 4 kişilik küçük mutfak masasında bizim olmadığımız zamanlarda dersine çalışır, yatak odamıza da ona açılır kapanır bir masa ayarlayacağız. Akşamları biz TV seyrederken veya yemek mutfak diğer işlerle uğraşırken o bizim yatak odamızda ders çalışabilsin diye.

28 yaşımdayım, evlilik hayatına geçmek istiyorum. İkimiz de çalışıyoruz, kazandığımız para bizi idare ettirir. Yaa bir de şunu söyleyeyim, geleceğin daha iyi olacağına, şartlarımızın daha iyi olacağına bir ümidim yok. Birikmiş biraz paramızla basit bir yuva peşindeyiz.
Sizin de haklı gerekçeleriniz var ama diyorum ya şartlarım böyle olsa düzeltmesi için evliliği ertelerdim. En azından ev orta büyüklükte olmalı ya da görümce üniversiteyi kazandıktan sonra evlenmeliyim. Kazanacağının garantisi yok. Bir kere yerleşince git demesi çok zor. İstediği kadar iyi olsun, başka biriyle sürekli aynı çatı altında yaşamak bana göre değil. Aynı gerekçeyle arkadaşımın görümcesi de geldi, dersaneye gidiyordu yaşadıkları şehirde. Annesi babası olmasına rağmen evlenene kadar takıldı yanlarında hep. Ama en azından evleri genişti onların. Sizin o evde sevişmeniz bile görümceye naklen yayın. O kızın da yerinde olmak istemezdim.

Mutfak züccaciye alma çeyizin varmış sıgdırmak sorun olur.İhtiyaç oldukça alırsın.İyi niyetin suistimal edilnesin istiyosan görümcene tatlı ama sınırlı ol.Yani çok samimi olma herkes haddini sinırini bilsin.Kalp kırma ama onunla arkadaş olma .Sana tavsiyelerim bunlar
Şimdilik abla olayım, bir sınır belirleriz de. Zaten ders çalışacak. Onun imtihanı annesizlik, bizim imtihanımız da ona sahip çıkıp çıkmayacağımız. Yeni evli olduğumuzdan bazı sıkıntılar olacağını biliyorum ama onunla konuşup birbirimize anlayışlı olmamız, bazı şeyleri görmezden gelmemiz gerektiğini falan anlatıcam. Bir yol bulacağımıza inanıyorum.

eşya her türlü hallolur da ben görümce detayına takıldım
yeni evli çiftin yanında üstelik kıç kadar evde 3. bi kişi olmaz
yerinde olsam 4 ay görümce ile yaşamak yerine evliliği sınav olayından sonraya ertelerim
sınavı kazanamazsa ne olacak ? hadi diğer sene de sizinle yaşasın nasıl olsa daha
önce idare ettiniz yine edersiniz nolacak deyip yine bu kız başınıza kalabilir
öyle bi durum olursa eşin "o zamanlar kabul etmiştin şimdi neden kabul etmiyorsun
ne değişti" diyecektir.
bunu hiç düşündün mü ?
siz o evde yaşamasaydınız bu kız üniversite sınavına girmeyecek miydi?
o eve taşınmadan önce bu kızın durumu nasıl?
okula mı gidemiyor dershaneye mi gidemiyor ne yapıyor yani çözümü neydi sizin evliliğiniz olmasaydı ?

L koltuk evet, kafama yattı. Aynı zamanda bu koltukta görümcem kalır.
Bende mesela masaya donebilen sehpa var. Orta sehpa olarak kullaniyorum.cok misafirim yok.gelirse hemen masaya ceviriyorum.ac kapa sandalye ile hoop yemek masasi:) asagidaki model.bu tarz cok fonksiyonlu esyalara yonelin evinizde.bazali saklama detayi olan baza, koltuk secin.

Eklentiler

• Screenshot_2023-11-25-12-26-24-797_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-11-25-12-26-24-797_com.android.chrome.jpg
    57,8 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_2023-11-25-12-26-21-631_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-11-25-12-26-21-631_com.android.chrome.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2023-11-25-12-26-15-633_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-11-25-12-26-15-633_com.android.chrome.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 41
Canım sana şöyle söyleyim ben 75 metre bir evde yasiyorum Amerikan mutfağı . Bir salon ve bir televizyon ve birde ayakkabiligimiz var hemen girişte çünkü salonumuz birde hemen giriş kapının karşısında küçük bir masamız var . Sana tavsiyem 12 kişilik yemek takimini alıp dolaba 6 sinı koyman ben öyle yaotim çünkü. Kahvaltı takımı yerine pasta ve servis tabakları aldım ortaya da küçük sosluk cerezliklerden aldım. Bardaklar yeterinve sınırlı 12 tane bir bardak sığmıyor ben 6 sar almisrim evim büyüsün takımı tamamlayabilirim. Yatağı dolabı ve konsollari ayrı ayrı almıştık. Fabrikadan gidip almıştı kayinbabam. Benim sana verebileceğim tavsiyeler az eşya al. Hatta biblo süs eşyası hiç almaman. Yani küçük ev gerçekten eşya çoğu ile daha da yoruyor.

Sizin de haklı gerekçeleriniz var ama diyorum ya şartlarım böyle olsa düzeltmesi için evliliği ertelerdim. En azından ev orta büyüklükte olmalı ya da görümce üniversiteyi kazandıktan sonra evlenmeliyim. Kazanacağının garantisi yok. Bir kere yerleşince git demesi çok zor. İstediği kadar iyi olsun, başka biriyle sürekli aynı çatı altında yaşamak bana göre değil. Aynı gerekçeyle arkadaşımın görümcesi de geldi, dersaneye gidiyordu yaşadıkları şehirde. Annesi babası olmasına rağmen evlenene kadar takıldı yanlarında hep. Ama en azından evleri genişti onların. Sizin o evde sevişmeniz bile görümceye naklen yayın. O kızın da yerinde olmak istemezdim.
Gerçekten ciddi bi r ev sorunu var, daha büyük ev bulamadık. Çok net tavırlıyım, sınavı bitince köye geri dönecek. Görümcem de nişanlım da kayınbabam da bunu farkında. Hem kayınbaba yalnız, onunla yaşamaya devam edecek. Tabii ki, arada sırada bizde kalabilir ama devamlı kalmayacak.
İnşallah kazanacak, istekli ve gayretli, dersleri iyi. Kazansa da kazanmasa da köye babasın yanına dönecek, seneye kursa gider, köylerden öğrenci servisleri var, onlarla gelip gider. Bu yıl yardımcı olacağım.
Sizin o evde sevişmeniz bile görümceye naklen yayın. O kızın da yerinde olmak istemezdim.
Şimdilik abla olayım, bir sınır belirleriz de. Zaten ders çalışacak. Onun imtihanı annesizlik, bizim imtihanımız da ona sahip çıkıp çıkmayacağımız. Yeni evli olduğumuzdan bazı sıkıntılar olacağını biliyorum ama onunla konuşup birbirimize anlayışlı olmamız, bazı şeyleri görmezden gelmemiz gerektiğini falan anlatıcam. Bir yol bulacağımıza inanıyorum. Başka da ne yapabilirim, bilmiyorum.

Tv buyuk olan, elektronikte supurge kesinlikle sarjli kaliteli dik supurge, camasir makinesi en az 9 kilo, kurutmaya yer varsa ayri kurutma makinesi, yer yoksa kurutmali bir alin ilerde satar ayri ayri alirsiniz. Kurutma 1 arti 1 eve sart hele de misafir var. Salona yatakli kose koltuk. Yatak odasinda yatak baza kaliteli, dolap butceye gore ayarlayin. Illaki uc bes seneye evi buyutursunuz. Mutfagi ivir zivirla doldurmayin, yetecek kadar alin. Ilerde butceniz buyudukce ceyiz duzun. Suan gunluk size kadar tabak catal bardak. Iki uc kisi icin airfryer cok iyi olur hem pratik hem tasarruflu. En iyisini simdi almayin, suan gunu kurtaracak ama sizi zora sokmayacak kadar esya alin. Yatirimlik olanlarin en iyisini alin iste supurge makineler vs. Bir de utuyu cok iyi alin utu derdiniz varsa. Dandik utu sonradan aman calisiyor denilip yenilenmiyor:) ilk haftalar gelmeyecekse gorumce ile kisa sureli yasama ben takdir ettim. Sizin onceki konularinizda vajinismus korkusu var, acaba olur muyim sorunuz var. Evde genc kiz varken rahat etmeniz imkansiz. Olasi bir vajinismusta dort ay geri atacaksiniz haberiniz olsun. O zaman olmiuyor diyip kizi geri gondermeyin tek endisem bu oldu.

Ev eşyaları konusunda fikir istemiş, evleneyim mi ya da görümcem benimle kalmalı mı diye sormamış.

Ikea tarzı pratik şeylerle döşerim ve çok eşya almazdım. Oluyor ya böyle açıyorsun masa oluyor sonra katlıyorsun veya divan yatak oluyor gibi. İleride büyük eviniz olursa büyük eşyalar alırsınız.

siz o evde yaşamasaydınız bu kız üniversite sınavına girmeyecek miydi?
o eve taşınmadan önce bu kızın durumu nasıl?
okula mı gidemiyor dershaneye mi gidemiyor ne yapıyor yani çözümü neydi sizin evliliğiniz olmasaydı ?
Abisiyle birlikte her gün abisi işe o da okula geliyor, akşamları abisini bekliyor ya da belediyenin servisi ile köye geri dönüyor. Biz evlenmeseydik böyle devam edecekti. Benden kız da nişanlım da çekine çekine rica ettiler, 4 ay kabul ettim. Kızı da çok sevdim, ders çalışan, okulda başarılı ve yardıma ihtiyacı var. Başıma kalcağını sanmıyorum, babası köyde kendi halinde yalnız bir insan. Şimdilik abla olayım, bir sınır belirleriz de. Zaten ders çalışacak. Onun imtihanı annesizlik, bizim imtihanımız da ona sahip çıkıp çıkmayacağımız. Yeni evli olduğumuzdan bazı sıkıntılar olacağını biliyorum ama onunla konuşup birbirimize anlayışlı olmamız, bazı şeyleri görmezden gelmemiz gerektiğini falan anlatıcam. Bir yol bulacağımıza inanıyorum. Başka da ne yapabilirim, bilmiyorum

Haliyi unutmusum benim kanaatim ince makineye atilabilen yeni nesil halilardan. Yikamasi cok pratik. Obur kalin hantal halilar her acidan problem. Hem tuy dokuyorlar en dokmuyor denileni bile. Hem de yikamasi her sene masraf. Cok şık lazer desenli halilar var onlardan alin masrafiniz da az olur. Ilerde uzun vadeli bir eve gecerseniz o zaman salona filan kalim standart halilardan alirsiniz. Simdi haliya az butce ayirin.

ilk haftalar gelmeyecekse gorumce ile kisa sureli yasama ben takdir ettim. Sizin onceki konularinizda vajinismus korkusu var, acaba olur muyim sorunuz var. Evde genc kiz varken rahat etmeniz imkansiz. Olasi bir vajinismusta dort ay geri atacaksiniz haberiniz olsun. O zaman olmiuyor diyip kizi geri gondermeyin tek endisem bu oldu.
Bazı korkularım var ama... Söz verdim ve yapabileceğimize inanıyorum, kızın hayatı için bu önemli. 4 ay birbirimize anlayışlı olucaz, zaten konuşup bir yol bulacağız.

Şimdilik abla olayım, bir sınır belirleriz de. Zaten ders çalışacak. Onun imtihanı annesizlik, bizim imtihanımız da ona sahip çıkıp çıkmayacağımız. Yeni evli olduğumuzdan bazı sıkıntılar olacağını biliyorum ama onunla konuşup birbirimize anlayışlı olmamız, bazı şeyleri görmezden gelmemiz gerektiğini falan anlatıcam. Bir yol bulacağımıza inanıyorum. Başka da ne yapabilirim, bilmiyorum
Siz bence bu kısmı ikide bir kopyala yapıştır yapmak yerine direkt konunuza ekleyin. Daha kolay olur.

Abisiyle birlikte her gün abisi işe o da okula geliyor, akşamları abisini bekliyor ya da belediyenin servisi ile köye geri dönüyor. Biz evlenmeseydik böyle devam edecekti. Benden kız da nişanlım da çekine çekine rica ettiler, 4 ay kabul ettim. Kızı da çok sevdim, ders çalışan, okulda başarılı ve yardıma ihtiyacı var. Başıma kalcağını sanmıyorum, babası köyde kendi halinde yalnız bir insan. Şimdilik abla olayım, bir sınır belirleriz de. Zaten ders çalışacak. Onun imtihanı annesizlik, bizim imtihanımız da ona sahip çıkıp çıkmayacağımız. Yeni evli olduğumuzdan bazı sıkıntılar olacağını biliyorum ama onunla konuşup birbirimize anlayışlı olmamız, bazı şeyleri görmezden gelmemiz gerektiğini falan anlatıcam. Bir yol bulacağımıza inanıyorum. Başka da ne yapabilirim, bilmiyorum
çok iyi kalpli biri olduğunuz belli zaten
ama sınır çizme konuları biraz zor oluyor bu nedenle en başından hiç kabul edilmemesi daha mantıklı
siz çoktan kabul etmisşiniz bence kızın bu sene sınavı kazanması için dua edin
kazanamazsa seneye yine sizde çünkü
ne kadar zararsız da olsa aynı evin içine girdikten sonra değil 4 ay
4 gün bile zor gelir
kocanla en özel konularda bile kendini kısıtlanmış hissedeceksin
aynı evde dip dibe çünkü her şey
büyük bi fedakarlık yapıyorsun ben ne zaman fedakarlık eden birini görsem
kıymetinin bilindiğine şahit olmadım
ben olsam evliliği ertelerdim çünkü imtihan konusuna katılmıyorum

Siz bence bu kısmı ikide bir kopyala yapıştır yapmak yerine direkt konunuza ekleyin. Daha kolay olur.
Yeni üyeyim, nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bir deneyeyim.

Bu arada 1-2 saat kadar ara vermem gerekiyor. Dönünce devam ederim. Yorumlarınız çok kıymetli, kafamda çok şey oturdu. Çok teşekkürler.

çok iyi kalpli biri olduğunuz belli zaten
ama sınır çizme konuları biraz zor oluyor bu nedenle en başından hiç kabul edilmemesi daha mantıklı
siz çoktan kabul etmisşiniz bence kızın bu sene sınavı kazanması için dua edin
kazanamazsa seneye yine sizde çünkü
ne kadar zararsız da olsa aynı evin içine girdikten sonra değil 4 ay
4 gün bile zor gelir
kocanla en özel konularda bile kendini kısıtlanmış hissedeceksin
aynı evde dip dibe çünkü her şey
büyük bi fedakarlık yapıyorsun ben ne zaman fedakarlık eden birini görsem
kıymetinin bilindiğine şahit olmadım
ben olsam evliliği ertelerdim çünkü imtihan konusuna katılmıyorum
Mutlaka kazanmalı. Çünkü kazanamazsa çalışmak isteyecek, köyden şehre her gün git gel yapmamak için yine abisinde kalma durumu olacak. Genelde öyle oluyor çünkü.

Mutlaka kazanmalı. Çünkü kazanamazsa çalışmak isteyecek, köyden şehre her gün git gel yapmamak için yine abisinde kalma durumu olacak. Genelde öyle oluyor çünkü.
kızın hayatının kurtuluş bileti sınavı kazanmak zaten onda herkes hemfikir de
sınav bu sonuçta belli olmaz
sınav dediğimiz şey 3 saat falan yani maksimum
bi hata yaparsın kaydırma yaparsın, o gün rahatsızlanırsın bi aksilik olur falan
ki benim en çok eleştirdiğim şeydir yani insanların koca sene çalışmasının sadece 3 saatlik bi sınava endeksli olması
o gün başına bişi gelse gitti 1 senelik emek yani
keşke her bir dersin sınavı ayrı günlerde olsa ve sınavlar arasına en azından 3 gün falan boşluk konulsa
bilmiyorum ben daima ters durumları da düşünüp elimden geldiğince önlem alma kafasında biriyim
o yüzden dedim kazanamazsa ne olacak diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X