• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenen arkadaşlarıyla bir daha eskisi gibi olamayan tek ben miyim?

Bizde evlendik ama bekar gibi arkadaşlarımızla eğlenmeyide bildik ahaha😂
Şaka bir yana insan ister istemez değişiyor sorumluluk biniyor olgunluk geliyor bunu güncelleme gibi düşün..
Makarasına makara yapıyorsun dedikodu eğlenmek hepsi aynı ama gel gelelim ki ev yemek temizlik ve çalışma hayatı olunca sürekli aramak sormak buluşmak yerine hafta 2 3 konuşmalar veya grupta makaralar arada buluşmalara dönüyor bu aslında evlilik değilde hayatın bir getirisi ben öyle bakıyorum çok takılma konu sahibesi sende evlendiğinde öyle olucaksın.
Dip not:sürekli evliliğinden ve kocasından bahsedenlerden uzak dur biz onlara buldumcuk deriz.

Bekara hatun boşamak kolay diye bir tabir var ya, heh işte bu durumlar için söylenmiş müthiş bir laf. Bakıyorlar pabuç pahalı, yahut kazın ayağı öyle değil her şey değişiveriyo 🤭 sizin onları anlamanızı beklemiyorum fakat zamanı gelince siz evlileri anlıycaksınız 🤪
Ona eminim zaten. Cevremdeki herkes programlanmış gibi aynı kafaya geliyosa, üstelik de dediğim gibi daha önce deli gibi eleştirdiği cümleleri kurmaya başlıyosa demek ki işin sonu dediğiniz gibi olcak.

Insanlar zamanla değişiyor buna katılıyorum. Bir hastalik yaşar değişir, ailesinden birini kaybeder değişir, hayatina biri girer hayata bakışı degistigi icin iliskilerine de yansır vb. Ama ben sizi anladım.
Yıllar önce düğünlerine gittigim, guzel zamanlar geçirdiğim ve sevdigim icin aradığım bazi arkadaşlarım bana sık aramadığım icin hayırsız derken, kendisine sen de aramadın dediğimde "iste evliligin sorumluluğu, cocuklar vs" diye bahaneleri sıralayıp üstüne sen bekarsin anlamazsin diye bir de suclardi. Ben de aramiyorum artık.
Bazisi ile yilda bir kez konusuruz ama samimiyetimiz aynıdır, hayat mesgalesi diye anlayış gösteririz birbirimize. Ama sizin anlattığınız gibi olan da çok. Düne kadar sevgiliyken sikayet eden insanlar evlenince başları göğe erdi, aman kocam şöyle aman biz cok mutluyuz moduna girdiler. Evlenene kadar atip tutarken simdi kocam izin vermiyor sen gel demeye basladilar. Eee tabii bunlar da bitirilen arkadasliklara eklendi.
Demem o ki, iletisim karsiliklidir. Ne hep anlatın ne hep dinleyin, ortası olmalı. Sizin arkadaslariniz dinlemek icin degil kendini anlatmak için var demek ki, zaten bu hep biz mutluyuz bak pozlarimiza aman cok guzeliz diyenler etrafına birseyleri ispat etme derdindedir.
Yılların dostlugu da olsa, sizi asagi ceken insanları çıkarmak gerekiyor. Siz ihtiyaç duyduğunuzda o arkadas yaninizdaysa (manen) gercek dost odur. Yaninizda olmayanları, kendi dünyalarına gömülüp sizi yok sayanlari çıkarın hayatınızdan.
Kimseye mecbur değilsiniz, sizi mutsuz ediyorsa bırakın sizi mutlu edenlere zaman ayırın.

Bizden evlendik ama bekar gibi arkadaşlarımızla eğlenmeyide bildik ahaha😂
Şaka bir yana insan ister istemez değişiyor sorumluluk biniyor olgunluk geliyor bunu güncelleme gibi düşün..
Makarasına makara yapıyorsun dedikodu eğlenmek hepsi aynı ama gel gelelim ki ev yemek temizlik ve çalışma hayatı olunca sürekli aramak sormak buluşmak yerine hafta 2 3 konuşmalar veya grupta makaralar arada buluşmalara dönüyor bu aslında evlilik değilde hayatın bir getirisi ben öyle bakıyorum çok takılma konu sahibesi sende evlendiğinde öyle olucaksın.
Dip not:sürekli evliliğinden ve kocasından bahsedenlerden uzak dur biz onlara buldumcuk deriz.
Keşke dediğiniz gibi evlenince olgunlaşsalar daha ne isterim Allahtan. Dediğim gibi şikayet ettiğim şey niye benle gülüp eğlenmiyo değil. Tam tersi sürekli kendi kendine gülup eğleniyo hayatta başka bir şey yokmuş gibi. Tam olarak o dipnotta yazdığınız şeyden şikayetçiyim. Yoksa mesele görüşmemek, konuşmamak, eğlenmemek değil. Konuşuyosun ama işte o konuşuyo daha çok. Senin anlattıklarının pek bi önemi kalmıyo.

Sorun evlilikte değil bence, o da hayatın bi parçası hatta kimileri için mutluluk kaynağı. Ama yani erkekler yapmıyo böyle, biz kadınlar niye böyleyiz gerçekten sürekli birbirimize hava atma, çelme takma, ben daha mutluyum ben daha havalıyım, benim dünyam daha gösterişli kafası. Niye böyleysek… erkeklere bakıyorum birbirlerine karşı tabi, hiç öyle değiller. Evlenseler de bu değişmiyo. Biz kadınlardan daha çok sahipleniyolar birbirlerini.

Dedim ya öyle yetiştiriliyoruz
Sürekli bize evliliğin hayatta ileri bir level olduğu, mutlaka olması gerektiği, mükemmel eş, mükemmel anne olmamız gerektiği pompalanıyor. Evlilikle ilgili en nefret ettiğim söz almaktır, hiç dikkat ettiniz mi adam kadını alır, seni aldı diye bir tabir vardır. O saatten sonra seçildim ve beni seçen en iyisi kafası başlıyor. Bu konunun kökleri çok derin, kadın beyni çok karmaşık Cem Yılmaz’ın dediği gibi erkekler sadece aç-kapa modu olan daha düz varlıklar ama kadınlar dijital, binlerce koddan oluşuyorlar😀 ve tüm hemcinsleriyle yarış halinde hissediyorlar kendilerini

Ben degisimin evlilikle alakali olduğunu düşünmüyorum, ya da evlilikle yoğunluk, iş güç artıyor mazeretlerini de ciddiye alamıyorum. Fakat öncelikler değisiyor olabilir ve eskiden önemsediğimiz seyleri/kisileri daha az önemsiyor olabiliriz.

Konu tamamen değer vermekle alakali. 30 dakika bos bos konusmaktansa 10 dakika vakit ayirip gercekten birini dinlemek ve sonra nasil bir gelisme var mi? Daha iyi misin gibi kisa mesajlarla verdigin degeri hissettirebilmek çok zor değil. Elimizde surekli telefon, internet imkani varken bir 2 dakikamizi ayirip mesaj atmiyorsak bunun gerekcesi kesinlikle yogunluk olamaz.

Peki siz emin misiniz arkadasinizin degistigine? Belki hep boyleydi sadece kendi anlatacagi sey olmayinca sizi dinleyebiliyordu?

Insanlar zamanla değişiyor buna katılıyorum. Bir hastalik yaşar değişir, ailesinden birini kaybeder değişir, hayatina biri girer hayata bakışı degistigi icin iliskilerine de yansır vb. Ama ben sizi anladım.
Yıllar önce düğünlerine gittigim, guzel zamanlar geçirdiğim ve sevdigim icin aradığım bazi arkadaşlarım bana sık aramadığım icin hayırsız derken, kendisine sen de aramadın dediğimde "iste evliligin sorumluluğu, cocuklar vs" diye bahaneleri sıralayıp üstüne sen bekarsin anlamazsin diye bir de suclardi. Ben de aramiyorum artık.
Bazisi ile yilda bir kez konusuruz ama samimiyetimiz aynıdır, hayat mesgalesi diye anlayış gösteririz birbirimize. Ama sizin anlattığınız gibi olan da çok. Düne kadar sevgiliyken sikayet eden insanlar evlenince başları göğe erdi, aman kocam şöyle aman biz cok mutluyuz moduna girdiler. Evlenene kadar atip tutarken simdi kocam izin vermiyor sen gel demeye basladilar. Eee tabii bunlar da bitirilen arkadasliklara eklendi.
Demem o ki, iletisim karsiliklidir. Ne hep anlatın ne hep dinleyin, ortası olmalı. Sizin arkadaslariniz dinlemek icin degil kendini anlatmak için var demek ki, zaten bu hep biz mutluyuz bak pozlarimiza aman cok guzeliz diyenler etrafına birseyleri ispat etme derdindedir.
Yılların dostlugu da olsa, sizi asagi ceken insanları çıkarmak gerekiyor. Siz ihtiyaç duyduğunuzda o arkadas yaninizdaysa (manen) gercek dost odur. Yaninizda olmayanları, kendi dünyalarına gömülüp sizi yok sayanlari çıkarın hayatınızdan.
Kimseye mecbur değilsiniz, sizi mutsuz ediyorsa bırakın sizi mutlu edenlere zaman ayırın.
Evet gerçekten demek istediğimi anladığınızı hissettim. Yoksa şunu da söyleyeyim, tanıştığımızda zaten evli olan görüştüğüm arkadaşlarım da var. Gayet de iyiyiz onlarla. Evlilerle değil yani derdim. Sadece insanların bi anda tamamen zıt bir kafa yapısına girmesine şaşıp üzülüyorum.. Çünkü hani beklemiyosun, daha farklı hayal ediyosun o arkadaşlığın gidişatını..

Haklısınız, tam olarak ne demek istediğimi anlamışsınız. Ben de aynı karakterdeyim, hemen uzaklaşırım normalde ama sonra bi anı geliyo aklıma falan. Diyorum yok ya demek ki heyecandan farkında değildir nasıl davrandığının. Ama olmuyo tabi bi sonraki konuşmada başa dönünce…

Daha o raddeye gelmemissiniz bence duygu olarak.
O yuzden ben size bekleyin derim pisman olmamak icin.
Her biten sey akilda kaliyor tabii, ara sira ozlem de iyi anilar da sigarayi birakirken olan sigara krizi gibi bir vuruyor başa ama insan bir sekilde kendini iyi etmeyi biliyor beni anlamayacakti zaten asamasina gelince.
Tabi umarim sadece gorgusuzluk yapiyordur, gecici bir surectir umarim.

Daha o raddeye gelmemissiniz bence duygu olarak.
O yuzden ben size bekleyin derim pisman olmamak icin.
Her biten sey akilda kaliyor tabii, ara sira ozlem de iyi anilar da sigarayi birakirken olan sigara krizi gibi bir vuruyor başa ama insan bir sekilde kendini iyi etmeyi biliyor beni anlamayacakti zaten asamasina gelince.
Tabi umarim sadece gorgusuzluk yapiyordur, gecici bir surectir umarim.
Galiba ben de pişman olmamak için hiçbir tepki veremiyorum. Sadece dinleyip kapatıyorum.. Belki tepki verip somut bir şekilde kopmaktan ziyade zamanla, kırmadan kendi yoluma odaklanırım diye bekliyorum.. Ama yinde de inşallah geçicidir..

Evet gerçekten demek istediğimi anladığınızı hissettim. Yoksa şunu da söyleyeyim, tanıştığımızda zaten evli olan görüştüğüm arkadaşlarım da var. Gayet de iyiyiz onlarla. Evlilerle değil yani derdim. Sadece insanların bi anda tamamen zıt bir kafa yapısına girmesine şaşıp üzülüyorum.. Çünkü hani beklemiyosun, daha farklı hayal ediyosun o arkadaşlığın gidişatını..
Insanlarin hayata bakışı değişkendir, bazısı olgundur ve karsisindaki arkadas dediği insani anlar, empati kurar. Bazısı da hayattaki tek hedefin evlilik olduğunu dusunur ve evlendiyse bekar arkadaslarina göre bir adim öndedir, hemen evlilik gurusu oluverir, herkese ilişki taktikleri verir ya da hep aman evlilik şöyle güzel sen de evlen benim gibi romantik/anlayışlı kocan olsun der.
Size tavsiyem arkadasliklarinizin uzunluguna değil karşılıklı iletisiminizin kalitesine bakın. Bazi insanlar uzun suredir hayatınızda olsa bile size katmasi gerekenler bitmis olabilir ve sizin onlara size kattiklari icin tesekkur edip hayatınızdan göndermeniz gerekiyordur.

Insanlarin hayata bakışı değişkendir, bazısı olgundur ve karsisindaki arkadas dediği insani anlar, empati kurar. Bazısı da hayattaki tek hedefin evlilik olduğunu dusunur ve evlendiyse bekar arkadaslarina göre bir adim öndedir, hemen evlilik gurusu oluverir, herkese ilişki taktikleri verir ya da hep aman evlilik şöyle güzel sen de evlen benim gibi romantik/anlayışlı kocan olsun der.
Size tavsiyem arkadasliklarinizin uzunluguna değil karşılıklı iletisiminizin kalitesine bakın. Bazi insanlar uzun suredir hayatınızda olsa bile size katmasi gerekenler bitmis olabilir ve sizin onlara size kattiklari icin tesekkur edip hayatınızdan göndermeniz gerekiyordur.
Gerçekten çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. Özellikle son paragraf.. Bunu okumaya ihtiyacım varmış. Çünkü suçlu hissediyordum hani sanki yıllar süren arkadaşlığımıza ihanet etmişim gibi. Yani artık arayasım gelmiyo, dert anlatasım gelmiyo ama görev gibi devam ediyorum. Çok haklısınız, hayatta her şeyin olduğu gibi arkadaşlık hatta dostluğun da bitebileceğini, bunun da doğal olduğunu kabullenmem lazım gerçekten. Belki o da artık benim onu anlamadığımı düşünüyodur. Yazdıklarınız güzeldi, teşekkür ederim, anlaşıldığımı hissetmek iyi geldi.

yazdım zaten başka bir mesajda. Hayır görüşmek değil zaten çoğuyla farklı şehirlerdeyiz. Üni arkadaşlıkları olunca. Öyle bi beklenti zaten gerçekçi olmaz. Değişen mesela artık seni dinlemediğini fark ediyosun. Sürekli eşiyle özel dakikalarını ve kendi mutluluğunu anlatıyo. Yani üstelik tam sen bi derdini anlatıyosun, hemen şey diyo neyse o değil de bak napıyoruz biz… tarzında.

O muhabbetleri ben de sevmiyorum. Ben de dahil butun arkadaslarim evli ama eşle olan tartisma veya özel dakikalari filan konuşmayiz oek, cocugu olanlar arada fikir alisverisi yapar ama devamli cocuk muhabbeti de cevirmez kimse.

Devamli eşini anlatani evli olan insanlar da cekemez bence, her evlenen oyle olmuyor. 😬

Yıllar geçtikçe de değişiyoruz. Gençlikte insanın senesi senesini tutmuyor. İki yıl önce yok ya olmaz dediğim şeye şimdi acaba olabilir mi diyorum. 20 yaşımdaki benle 25 yaşımdaki ben epey farklılar. Evlilikten ziyade büyümek beni değiştiriyor sanırım.

yalnız değilsin. benim aklı başında sandığım arkadaşlarım evlenince kocası ne derse ona inanır oldular gözlerime inanamadım. "ama x şööle dedi ama x bööle dedi" diye siyasi tercihleri bile değişti. zaten kişiliksizlermiş diye düşündüm. şimdi görüşmüyorum. hatta düşününce bütün evlileri çıkarmışım hayatımdan şimdi farkettim :KK53: :KK53:

Bizim çevremiz %90 aynı eşimle. La 30 oldunuz hala değişmediniz diye sitem yiyoruz. 🤣 Sürekli goygoy. ☹️ Keşke bizde değişen grupta olsak. 🤲🏻🤣

Bana mı öyle geliyo bilmiyorum ama evlenen arkadaşlar eskiden olduğundan bambaşka kişilere dönüşüyolar. Eskiden deli gibi eleştirdiği şeylerin daha beterini kendileri yapmaya başlayınca da maalesef eski bağlar kopma noktasına geliyo. Bir tek benim çevrem mi böyle acaba ya
Çünkü olay başına gelmeyince kimse anlamıyor. İnsanlık haliyle de aklındakini söylüyor

Arkadaş grubumun ilk evleniniydim. Her dertlerini yine dinledim, ben daha çok aradım sordum. En yakın çocukluk arkadaşım hariç hepsi mesafe koydular, ki o arkadaşım hala evli hala çok yakınız. Hami rahatsız bir tavrım olsano görüşmezdi. Öyle şunu ayarlayalım, herkes evlensin işlerine girmem. Evlilik övücülerden de değilimdir. Pembik gelin hiç değilimdir, eşimle aynı arkadaş grubundaydık, beraber gezer tozardık. Yani mesafe konacak olay da yoktu bana göre.
Diyeceğim ben size sorayım neden evlenene mesafe konuyor🙃

Back