• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenen arkadaşlarıyla bir daha eskisi gibi olamayan tek ben miyim?

Bana mı öyle geliyo bilmiyorum ama evlenen arkadaşlar eskiden olduğundan bambaşka kişilere dönüşüyolar. Eskiden deli gibi eleştirdiği şeylerin daha beterini kendileri yapmaya başlayınca da maalesef eski bağlar kopma noktasına geliyo. Bir tek benim çevrem mi böyle acaba ya

İnsanlar değişiyor
Konu sadece evlilik değil ki hayat şartları, iş güç hepsi etken hangimiz 20 li yaşlarımızdaki gibiyiz. Evliliğin bu yöndeki tek eksisi hayatını biriyle paylaşıyor olduğun için zaman kısıtlaması. Eskiden arkadaşlarla birimizin evinde toplanır, güler eğlenir sonra vakit geç oldu deyip yatardık hep beraber, sabahta şamatalı bir kahvaltı sonra dağılırdık. Şimdi evde koca varken yapamıyoruz tabi ki, eşlerden birinin arkadaşlarıyla gecelemesi bizim toplumumuzda olmuyor çünkü. Sonra çalışıyor insanlar hafta içi işe, hafta sonu ev işlerine, aileye, çocuklara koştur çoğu zaman arkadaşa vakit kalmıyor. Eski arkadaşlarımdan sadece biriyle dostluğumuz aralıksız devam ediyor o da ikimizin de çocuksuz olması yüzünden, vakit yaratabiliyoruz

Bebekleri olduğunda gör sen esas ahahaha.
Ya sürekli minik ve sevimli ellerini, ayaklarını nasıl öpmek-yemek istediklerini anlatıp duracaklar ya da uyuyamıyorum, kusmuk kokuyorum çişimi bile rahat yapamaz oldum, yemiyo bişiyyy diye ortalama 2 senelik bir şikayet döngüsüne girecekler. Sonra tabi bi de kaka faslı var, bebenin durumuna göre sürekli bebeli konular konuşacaksınız.

Ben iki dönem atlattım böyle, ilki depresyonik her şeyden şikayet ettiğim dönem, ikincisi bebe fotoğraf ve vidolarıyla "Bak bak ehe çok komik ehe" diye insanlara musallat olup darladığım dönem. Allahtan çabuk fark ettim de geçti. :KK70:

Yakin cevremde hic evlenen arkadaşım yok. Ama uzak çevremden evlenen arkadaşlarima şaşırıyorum benim idealist modern tanidigim kadinlar gidiyor bambaska biri oluveriyor. Atanma ihtimali yüksek bölümlerden mezun oluyor ama ders calismayip öğretmenlik yapmayıp kocasiyla tarla da fotoğraf atıyor. Bir baskasi da mezun olmayi beklemeden yillardir sevgili olduğu ilcedeki zengin sayilabilecek biriyle evleniyor bileziklerini koluna takip düğün düğün geziyor. Ve sadece evli arkadaslariyla görüşüyorlar. Hic tek başlarina ya da arkadaslariyla fotoğrafları yok.En fazla özledim temalı atıyorlar. Ya evde fotoğraflari ya da kocasiyla ya da ailelerle.
Evlendikten sonra esiyle gezen arkadaşlık bağlarını koparmayan da tadini çıkaranlar da var tabi. Ama tek tük.
Belki de sadece evli arkadaşlarıyla görüşmesi daha iyidir bizim için 😒

Aynen hiçbir şey diyemiyorum. Ama asıl üzüldüğüm, yani o kadar yılın hatrı var. Şimdi desem ki bak böyle yapman hoş değil, büyük ihtimal göremicek yaptığını, anlamicak. Halbuki en çok da kendileri kızardı böyle yapılınca. Demek ki büyük konuşmaktan mıdır nedir…

Ben boyle dusunmeye basladigimda yani goremeyecek yaptigini, anlayamayacak dedigim insanlardan ister istemez uzaklasiyorum.
Madem kendi dunyasinda bir tek kendi var, baska bakis acilari onun icin bir anlam ifade etmiyor, ben o dunyadan soyutlanirim.
İliski karsiliklidir, iki tarafi da beslemeli.
Bunca yilin hatri demissiniz ama o bunu yoksayiyorsa , kotu gununuzde dahi hobaa oturmaya mi geldik havasinda, dusman catlatan tavirlari eklendiyse bi de ustune ben orda durmazdim.

İnsanlar değişiyor
Konu sadece evlilik değil ki hayat şartları, iş güç hepsi etken hangimiz 20 li yaşlarımızdaki gibiyiz. Evliliğin bu yöndeki tek eksisi hayatını biriyle paylaşıyor olduğun için zaman kısıtlaması. Eskiden arkadaşlarla birimizin evinde toplanır, güler eğlenir sonra vakit geç oldu deyip yatardık hep beraber, sabahta şamatalı bir kahvaltı sonra dağılırdık. Şimdi evde koca varken yapamıyoruz tabi ki, eşlerden birinin arkadaşlarıyla gecelemesi bizim toplumumuzda olmuyor çünkü. Sonra çalışıyor insanlar hafta içi işe, hafta sonu ev işlerine, aileye, çocuklara koştur çoğu zaman arkadaşa vakit kalmıyor. Eski arkadaşlarımdan sadece biriyle dostluğumuz aralıksız devam ediyor o da ikimizin de çocuksuz olması yüzünden, vakit yaratabiliyoruz
Şikayet ettiğim şey bunlar değil zaten hepsiyle farklı şehirlerdeyiz. Benim de vaktim olmuyo görüşmek için. Başka şeylerden şikayetçiyim. Öyle uzun yıllık değişim de değil, görücü usulü birini bulsa, ertesi günden itibaren olan tavırlarından bahsediyorum.

Ben boyle dusunmeye basladigimda yani goremeyecek yaptigini, anlayamayacak dedigim insanlardan ister istemez uzaklasiyorum.
Madem kendi dunyasinda bir tek kendi var, baska bakis acilari onun icin bir anlam ifade etmiyor, ben o dunyadan soyutlanirim.
İliski karsiliklidir, iki tarafi da beslemeli.
Bunca yilin hatri demissiniz ama o bunu yoksayiyorsa , kotu gununuzde dahi hobaa oturmaya mi geldik havasinda, dusman catlatan tavirlari eklendiyse bi de ustune ben orda durmazdim.
Haklısınız, tam olarak ne demek istediğimi anlamışsınız. Ben de aynı karakterdeyim, hemen uzaklaşırım normalde ama sonra bi anı geliyo aklıma falan. Diyorum yok ya demek ki heyecandan farkında değildir nasıl davrandığının. Ama olmuyo tabi bi sonraki konuşmada başa dönünce…

Evlenmeyi geç hayatına ciddi birisi girdiği anda teyze moduna girenler, 'en iyi cift biziz', 'biz birbirimize yeteriz' şeklindeki düşüncesini yansıtanlar, her boş vaktini sevgilisine-kocasina ayırıp 'o benim en iyi arkadaşım,başka kimseye ihtiyacım yok' havasinda gezenler cok var. Ben de çok denk geldim.
Ama gitsin ötede mutlu olsun :) oylelerine istediğini verip mesafe koymak en iyisi.
Ama benim evlendiği halde hala eskisi gibi olduğum, aynı sıklıkla buluştuğum, mesajlastigim da çok arkadaşım var.
İnsandan insana değişiyor bence

Degisiyoruz tabii.
80lerde zillere basip kacan arkadasim ayni kalsa gorusemeyiz misal :KK66: sakasi bir yana “ben sadece nikah yapip evlenecem” diyen butun arkadaslarim sirasiyla evlilik teklifi partisi,isteme,soz,nisan,bohca merasimi,nikah,dugun,cinsiyet partisi,baby shower,dogum odasi bilmemnesi yapti. Simdi de her sene cocuk buyudukce dogum gunu partisi yapiyorlar. Bitmiyor yani eziyet,hepsine ayri ayri git,zaman harca. En sonunda ölecegiz bakalim ilk kim kimin mevluduyle kapanis yapacak bekliyoruz heyecanla 😂

edit: gelin hamami,kina gecesi,bekarliga veda partisi de yaptilar eklemeyi unutmusum Allah kabul etsin 😂
Yaa benim de mi sonum böyle olacak prenses gelinlikli kabarik sacli ciftetelli oynamak :KK70: ama bekarliga veda ve gelin hamami cok güzel oluyoorrrr. Onlara laf ettirmem

Şahsen son senelerde o kadar değiştim ki. Bunun ama evliligimle alakası yok. İnsanların hayat görüşleri ve tarzları değişebilir. Bazi arkadaşlıkların da sadece bir sürelik uyuyor.
Sahsen arkadasim pek kalmadığı için başkalar hakkında yorum yapamam.

Evlenmeyi geç hayatına ciddi birisi girdiği anda teyze moduna girenler, 'en iyi cift biziz', 'biz birbirimize yeteriz' şeklindeki düşüncesini yansıtanlar, her boş vaktini sevgilisine-kocasina ayırıp 'o benim en iyi arkadaşım,başka kimseye ihtiyacım yok' havasinda gezenler cok var. Ben de çok denk geldim.
Ama gitsin ötede mutlu olsun :) oylelerine istediğini verip mesafe koymak en iyisi.
Ama benim evlendiği halde hala eskisi gibi olduğum, aynı sıklıkla buluştuğum, mesajlastigim da çok arkadaşım var.
İnsandan insana değişiyor bence
Tam olarak durum bu. Çok guzel özetlemişsiniz. Yani sanki bütün yeryüzü ikisinden ibaret. Bazen şey diyesimgeliyo, heey benim derdim vardı, hani en son onu anlatıyodum, noldu o konu? Tamam harikasınız, en romantiğisiniz falan da hani bi mutluluğundan kafani kaldırıp bana odaklansan diyesim geliyo ama anlaşılacağını zannetmiyorum maalesef.

Şahsen son senelerde o kadar değiştim ki. Bunun ama evliligimle alakası yok. İnsanların hayat görüşleri ve tarzları değişebilir. Bazi arkadaşlıkların da sadece bir sürelik uyuyor.
Sahsen arkadasim pek kalmadığı için başkalar hakkında yorum yapamam.
Tabi o anlamda hepimiz değişiyoruz. Bu sadece evlilikle ilgili değil. Ama diyorum ya bi bakıyosunuz 1 günde tavırlar bambaşka olmuş. Arkadaşlar neyse de yakın arkadaş olunca üzülüyorum. Yoksa tabi her arkadaşlık da ömür boyu sürmüyo..

Şikayet ettiğim şey bunlar değil zaten hepsiyle farklı şehirlerdeyiz. Benim de vaktim olmuyo görüşmek için. Başka şeylerden şikayetçiyim. Öyle uzun yıllık değişim de değil, görücü usulü birini bulsa, ertesi günden itibaren olan tavırlarından bahsediyorum.

Bizim kadınların genetiğinde var bu
Ne kadar eğitim görürsek görelim, ne kadar çalışırsak çalışalım konu evlilik olduğu zaman alan sular duruyor bu memlekette. Evcilik oynayarak büyüyen çocuklarız, her şeyden önce bu kodlanıyor beyinlere çok görmeyin o yüzden

Benimde çok cok yakın bir arkadaşım vardi acayip feminist ,oldukça özgür hic evlilikte gozu olmayan biriydi ..ben bi sevgilim olsa evlenirim modundaydim koca meraklısı derdi bana ...ben okul bitince ilk sevgilimle evlendim asla birbirimizi kısıtlamayız eşimle...istediğimiz zamanlarda bekar arkaslarimizla görürüsüz ozgur vakitlerimiz de vardir birlikte zman gecirdigimiz zamanlarimizda ....fenimist arkadasim ne yaptı kocasından izin alamadan annesine bile gidemiyor üstelik kaynanasıyla altlı üstlü oturuyor ve her hizmetlerini yapıyor ...yapabilir ona bisey demiyorum ama kendini ezdiriyor bekarken aslaa dediği şeyleri yapıyor benmiyim koca meraklısı o mu simdi üzülüyorum haline eşinden habersiz bırak görüşmeyi tlf bile edemiyor bana ...nie anlattım ki bunu ben nebilimmm öle aklıma geldi işte :(

Bekara hatun boşamak kolay diye bir tabir var ya, heh işte bu durumlar için söylenmiş müthiş bir laf. Bakıyorlar pabuç pahalı, yahut kazın ayağı öyle değil her şey değişiveriyo 🤭 sizin onları anlamanızı beklemiyorum fakat zamanı gelince siz evlileri anlıycaksınız 🤪

Benimde çok cok yakın bir arkadaşım vardi acayip feminist ,oldukça özgür hic evlilikte gozu olmayan biriydi ..ben bi sevgilim olsa evlenirim modundaydim koca meraklısı derdi bana ...ben okul bitince ilk sevgilimle evlendim asla birbirimizi kısıtlamayız eşimle...istediğimiz zamanlarda bekar arkaslarimizla görürüsüz ozgur vakitlerimiz de vardir birlikte zman gecirdigimiz zamanlarimizda ....fenimist arkadasim ne yaptı kocasından izin alamadan annesine bile gidemiyor üstelik kaynanasıyla altlı üstlü oturuyor ve her hizmetlerini yapıyor ...yapabilir ona bisey demiyorum ama kendini ezdiriyor bekarken aslaa dediği şeyleri yapıyor benmiyim koca meraklısı o mu simdi üzülüyorum haline eşinden habersiz bırak görüşmeyi tlf bile edemiyor bana ...nie anlattım ki bunu ben nebilimmm öle aklıma geldi işte :(
Büyük konuşan herkes o konuştuğu lafı yutar, bu hep böyledir. Yazık arkadaşınız da o duruma düşmüş.

Bizim kadınların genetiğinde var bu
Ne kadar eğitim görürsek görelim, ne kadar çalışırsak çalışalım konu evlilik olduğu zaman alan sular duruyor bu memlekette. Evcilik oynayarak büyüyen çocuklarız, her şeyden önce bu kodlanıyor beyinlere çok görmeyin o yüzden
Sorun evlilikte değil bence, o da hayatın bi parçası hatta kimileri için mutluluk kaynağı. Ama yani erkekler yapmıyo böyle, biz kadınlar niye böyleyiz gerçekten sürekli birbirimize hava atma, çelme takma, ben daha mutluyum ben daha havalıyım, benim dünyam daha gösterişli kafası. Niye böyleysek… erkeklere bakıyorum birbirlerine karşı tabi, hiç öyle değiller. Evlenseler de bu değişmiyo. Biz kadınlardan daha çok sahipleniyolar birbirlerini.

Back