• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenen arkadaşlarıyla bir daha eskisi gibi olamayan tek ben miyim?

Asalkarakter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2018
164
270
53
Bana mı öyle geliyo bilmiyorum ama evlenen arkadaşlar eskiden olduğundan bambaşka kişilere dönüşüyolar. Eskiden deli gibi eleştirdiği şeylerin daha beterini kendileri yapmaya başlayınca da maalesef eski bağlar kopma noktasına geliyo. Bir tek benim çevrem mi böyle acaba ya

Bana mı öyle geliyo bilmiyorum ama evlenen arkadaşlar eskiden olduğundan bambaşka kişilere dönüşüyolar. Eskiden deli gibi eleştirdiği şeylerin daha beterini kendileri yapmaya başlayınca da maalesef eski bağlar kopma noktasına geliyo. Bir tek benim çevrem mi böyle acaba ya
Size böyleleri denk gelmiş sanırım. Karakter meselesi. Kimisi kendini korur ve taviz vermeden hayatına devam eder, kimisi de yuvası yıkılmasın diye değişir, dönüşür. Kimisi eşini ve yuvasını ön plana alır arkadaş çevresini öteler, kimisi dengeyi sağlar. Bu insanların karakterine bağlıdır.

Galiba benimkiler hep kendini kaybeden cinsten. Yani mesela sürekli eşiyle olan özel anlarını anlatıyo ama bunu tutup da sen derdini paylaşırken yapıyo. Bi şey anlatıyosun, neyse şimdi o değil de bak biz napıyoruz diye fotoğraf atıyo mesela. En basit örneği tabi bu. Ya bi derdimi dinleseydin.. Hiçbir şey konuşamaz oluyosun sürekli sürekli daha ikinci cümlede konu ikisine geliyo. Tamam anlıyorum mutluluk paylaşmak güzel de hani ilk zamanlar olur. Düğün telaşı, evlilik heyecanı falan… ama bi yerden sonra, amaan boşver senin dertlerini bak ben ne kadar mutluyuma dönüşünce gerçekten üzücü oluyo.

Ben cocukluk arkadaslarimla olsun, okul arkadaslarimla olsun hala gorusuyorum ama hicbirimiz birebir ayni kalmadik. 🙄 Tabi ki eskisi degiliz. Herkes kendi hayatina, eşine, cocuguna daha yoğun sadece ve bu cok normal birsey.
Nasil bir degisimden bahsediyorsunuz siz?
Görüşmesine görüşüyorum tabi, ama artık görev haline geliyo. Vefa duygusundan yani. Yoksa eskisi gibi olmuyo.

Görüşmesine görüşüyorum tabi, ama artık görev haline geliyo. Vefa duygusundan yani. Yoksa eskisi gibi olmuyo.

İşte eskisi gibiden beklentiniz ne? Degisen ne mesela onu merak ettim?
Hani bazi kizlar evlenen arkadasindan hersey eskisi gibi olsun, sık sık goruselim, konusalim beklentisinde oluyor ama onlar cidden olmuyor.

Galiba benimkiler hep kendini kaybeden cinsten. Yani mesela sürekli eşiyle olan özel anlarını anlatıyo ama bunu tutup da sen derdini paylaşırken yapıyo. Bi şey anlatıyosun, neyse şimdi o değil de bak biz napıyoruz diye fotoğraf atıyo mesela. En basit örneği tabi bu. Ya bi derdimi dinleseydin.. Hiçbir şey konuşamaz oluyosun sürekli sürekli daha ikinci cümlede konu ikisine geliyo. Tamam anlıyorum mutluluk paylaşmak güzel de hani ilk zamanlar olur. Düğün telaşı, evlilik heyecanı falan… ama bi yerden sonra, amaan boşver senin dertlerini bak ben ne kadar mutluyuma dönüşünce gerçekten üzücü oluyo.

Ay bu neymis boyle ya.
Bir de bu tiplere tepki verirseniz adiniz kiskandiya cikar.
Ben olsam usuldan uzaklasirdim.
Gorgusuzlugun her turlusu beni her zaman baymistir.

İşte eskisi gibiden beklentiniz ne? Degisen ne mesela onu merak ettim?
Hani bazi kizlar evlenen arkadasindan hersey eskisi gibi olsun, sık sık goruselim, konusalim beklentisinde oluyor ama onlar cidden olmuyor.
yazdım zaten başka bir mesajda. Hayır görüşmek değil zaten çoğuyla farklı şehirlerdeyiz. Üni arkadaşlıkları olunca. Öyle bi beklenti zaten gerçekçi olmaz. Değişen mesela artık seni dinlemediğini fark ediyosun. Sürekli eşiyle özel dakikalarını ve kendi mutluluğunu anlatıyo. Yani üstelik tam sen bi derdini anlatıyosun, hemen şey diyo neyse o değil de bak napıyoruz biz… tarzında.

Bana da evlendikten sonra degistti diyenler olmuş. Sadece onceliklerin degisiyor. Birde konuştugun konular. Mesela sevgilinle ettigin kavgalar onemsiz geliyor evlilikte daha buyukleri yasaninca...
Kisilik degisiyor mesela insan olgunlasiyor.
Ev isi temizlik derken arkadaslara vakit azaliyor. Bu tür degisimler normal karsilanmali bence

Cocuklari olunca kaç o zman bokuna kadar resimlerini yollarlar :))

Ay bu neymis boyle ya.
Bir de bu tiplere tepki verirseniz adiniz kiskandiya cikar.
Ben olsam usuldan uzaklasirdim.
Gorgusuzlugun her turlusu beni her zaman baymistir.
Aynen hiçbir şey diyemiyorum. Ama asıl üzüldüğüm, yani o kadar yılın hatrı var. Şimdi desem ki bak böyle yapman hoş değil, büyük ihtimal göremicek yaptığını, anlamicak. Halbuki en çok da kendileri kızardı böyle yapılınca. Demek ki büyük konuşmaktan mıdır nedir…

Yakin cevremde hic evlenen arkadaşım yok. Ama uzak çevremden evlenen arkadaşlarima şaşırıyorum benim idealist modern tanidigim kadinlar gidiyor bambaska biri oluveriyor. Atanma ihtimali yüksek bölümlerden mezun oluyor ama ders calismayip öğretmenlik yapmayıp kocasiyla tarla da fotoğraf atıyor. Bir baskasi da mezun olmayi beklemeden yillardir sevgili olduğu ilcedeki zengin sayilabilecek biriyle evleniyor bileziklerini koluna takip düğün düğün geziyor. Ve sadece evli arkadaslariyla görüşüyorlar. Hic tek başlarina ya da arkadaslariyla fotoğrafları yok.En fazla özledim temalı atıyorlar. Ya evde fotoğraflari ya da kocasiyla ya da ailelerle.
Evlendikten sonra esiyle gezen arkadaşlık bağlarını koparmayan da tadini çıkaranlar da var tabi. Ama tek tük.

Degisiyoruz tabii.
80lerde zillere basip kacan arkadasim ayni kalsa gorusemeyiz misal :KK66: sakasi bir yana “ben sadece nikah yapip evlenecem” diyen butun arkadaslarim sirasiyla evlilik teklifi partisi,isteme,soz,nisan,bohca merasimi,nikah,dugun,cinsiyet partisi,baby shower,dogum odasi bilmemnesi yapti. Simdi de her sene cocuk buyudukce dogum gunu partisi yapiyorlar. Bitmiyor yani eziyet,hepsine ayri ayri git,zaman harca. En sonunda ölecegiz bakalim ilk kim kimin mevluduyle kapanis yapacak bekliyoruz heyecanla 😂

edit: gelin hamami,kina gecesi,bekarliga veda partisi de yaptilar eklemeyi unutmusum Allah kabul etsin 😂

Son düzenleme:
Back