- 11 Mart 2008
- 56.599
- 4.466
-
- Konu Sahibi ceylin2011
- #2.441
ben öyle yaptımm mesela bilmiyordum annem söyledii yaptık hemen attım buzluğa kışın rahat edicez
Speedy sana bir kaç öneride bulunabilirim doğum günü için umarım işine yarar.Arabası varmı bilmiyorum eğer varsa onu ne kadar sevdiğini anlatan bir kaset ya da cd hazırlayıp araba çalıştığında çalmaya başlayacak şekilde hazır halde bırakabilirsin...Dışarda ya da evde bir yemek programı yapıp gün içinde ona telgrafla,davetiye göndererek ya da telefonla davet edebilirsin...Ona aşk mektubu yazıp mektubu yap boz gibi parçalara ayırıp birleştirip okumasını isteyebilirsin...Gazeteye ilan verebilirsin doğum gününü kutlayıp çok sevdiğini yayınlatabilirsin...İş yerinden arkadaşıyla anlaşıp masasına ufak bir paket bıraktırabilirsin içine hediye yada ufak notlar olan...Kupa yaptırıbailirsin şu ısınınca yazı ya da resim beliren...Bunlar benim arşivimdeki işine yarayabilecekler eğer işine yaramazsa daha da detaylı arama yaparım senin için
speedy akşam eve gidip açken yemek yapmak daha zor geliyor bana. eve gidince en geç yarım saat içinde sofraya oturmuş olalalım istiyorum ben.
toplu yapmak daha pratik oluyor. mesela her yemeğe soğan koyuyorsun. atıyorum rondoya, iki tencere yağı koy soğanı kavur. sonra diğer malzemeleri ne gerekiyorsa, sebzeleri ya da etleri ekle kısa sürede 2 çeşit yemek oluyor.
eşimin elinden de geliyor yemek yardım ediyor hazırlarken.
ama yemek olmayınca eşim erken geliyor mutfağa girip yemek yapıyor o zaman bütün mutfak uçuyor. en azından hazır yemek olunca sadece ısıtıyor ve o kadar zarar veremiyor:)
bir de akşama ne yiyeceğiz diye düşünmek kasıyor beni. çok canımızın istediği birşey olursa onu da yapıyoruz ama günlük yemek yapmak bana göre değil:)
Benim annemde fasulyeleri biraz kavurup koyuyor dolaba kışın güzel oluyor seninkiler kötü olmaz sanırım sadece pişirirken zorlanabilirsin süre konusunda ama düdüklü tencere deneyebilirsin geç pişerse
sen nere gittin msnde yoksun canım. fasulyeye gelınce bende az kavurup domatla bırlıkte öle koydum 5 poşet
Sen cevap vermedin ki banaKışı halletmişin sen maşallah...[/FONT]
slm kızlar bugün nasılsınız artık pek girmeye vakit bulamıyorum ara ara girip okuyorum sadece işler çok yoğun((
size birşey sorucam ben beyazları 40 derece ile yıkıyorum annem 60 ile yıkama çamaşırları mahvolur dedi morartırsın dedi ama bir sorun var
eşimin beyaz çorapları simsiyah ne yapsam çıkartamadım geçen piril döküp çitiledim pek işe yaramadı bi kere domestoslu suda beklettim gene pek işe yaramadı bütün çorapları atıcam ama yenileride kirlenmesin napıcam bir fikri olan varmı? Eşim sağolsun çorabı giydimi yatana kadar çıkarmaz unutuyormuş ama altları leş gibi oluo bizim ev tozlanma konusunda süper olan bana oluo
beyaz çoraplarını ayrı yıka makineye çamaşır suyu da ekle. Hatta 1 gün önceden beklet saf çamaşır suyunda
poffff yazık günah ayrı yıkayıncada(( neyse napalım zaten dolduramıom makinayı birikmesin die yıkayıp duruom bir de bunu deneyim ariel leke çıkarıcı koydum banamısın demedi saolsun çamaşır suyu alayımda bir de öyle bekletip deneyim başka yolu yok off çok yoruldum valla ben bu işlerden
Ben şöyle bişey düşündüm evde balon şişiricem. içine notlar yazıcam hepsini patlatıp okuyacak bide yemek hazırlarım. beraber yemek yeriz belki hazır pasta alırım belki de mozaik çok seviyor öyle bişey yapar mum dikerim.
Sonra gece geç saatte beraber sinemaya gideriz romantik bi film olursa tabi gece 12 gibi falan5*6 parça hediye almak istiyorum tek tek saklıycam hepsini notlarla bulucak belkide bi oyun ile sıcak soğuk. böylew ilginç şeyler istiyorum yani
Düşündüklerinin hepsi güzel bence speedy umarım hayal ettiğin gibi güzel geçer doğum günü
ARİEL hiç denemedim canım. ama en güzeli türkün çamaşır suyu
Numune gelmişti denedimbiliyorumdan beyaz mobilyalarımda kullanıyorum süper temizliyor yengem lavaboları ovmuş parıl parıl yaptı dedi
birde halısını siliyormuş ben de denicem bakalım ama beyaz çoraplarda çamaşır suyunu denicez :)))))
bu arada doğum günü fikirleri süper bayıldım yawww hemen süpriz yapasım geldi
süpersin valla benimde canım çekti şimdi bişiler yapayım bir ara :)))anladım canım ben elimden geldiği kadar israil ürünlerini kullanmamaya çalışıyorumbaşarabildiğim yere kadar artık.
Bide çamaşır suyu ile dene bakalım. çok kirleniyorsa mutlaka çamaşır suyuna koy yada aspirin al mükemmel çıkartıyor...
Süpriz yapmayı seviyorum yaa
magrenta bence de beyaz çamaşırda en etkili çözüm kesinlikle çamaşır suyu. genelde yumuşatıcı gözüne 1kaç damla koyuyorum.
koslanın leke çıkarıcısını da deneyebilirsin. bir de bimde satılan bint ya da bent diye bir markanın çamaşır beyazlatıcı bir tozu var. ben ondan çok memnunum. eşim çoğunlukla beyaz giydiği için çabuk leke oluyor. gömleklerindeki tüm lekeyi çıkartıyor. ariel deterjanda güzel ama leke çıkarıcıda pek işe yaramıyor.
zamanında en büyüğünden almıştım ariel leke çıkarıcı bari bende mobilya ve lavaboda kullanayım
süpersin valla benimde canım çekti şimdi bişiler yapayım bir ara :)))
bende bir çok şeye dikkat ediyorum ürün alırlen bu ariel deterjanından memnunum ama leke çıkarıcıları bedavaya geldi en iyisini yapıyorsun bencede ben de ilk 869 barkoda bakıom sonra seçiom ürünleri
bak şimdi benim de canım süpriz çekti:)
akşam ben de eşim eve gemeden gidersem ona birşeyler yapayım
süpriz gibisi varmı yaa insan nasıl mutlu olur yapim bende bi hatırlatayım oda yaposunAynen canım bende dikkat etmeye çalışıyorum artık olduğu kadar..
elimden gelse hergüne süpriz yapıcam.
bak şimdi benim de canım süpriz çekti:)
akşam ben de eşim eve gemeden gidersem ona birşeyler yapayım