• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemeyen kadınlar nolucak yaşlanınca ??

Çin 28 yaş üstü bekar kadınlara vergi koymuş maksat caydırmak gidin evlenin bazında😶 Çin'de evlenmeyen kadınlara da raf üstü mü ne öyle bir şey deniyormuş🤕🙈 Bu konuyla ilgili bir belgesel izlemiştim.
, çok eğlenceliydi:

Cherry bosananlar da raf alti mi oluyor simdi?
Bir de kismeti cikmayana devlet kismet de buluyor mu acaba? Yoksa sadece vergi mi aliyor? Kismet buluyirsa Cin'e yerlesiyim bari 😀

Evet böyle bir şey var. “Sheng nu” deniyor. Hatta ben genelde tiye alıyorum 20’li yaşların ortasında evlenemedim stresine giren kadınları görünce, son kullanma tarihimiz mi geçiyor raf ürünü müyüz biz diye, ciddiye alınıp ban bile yedim 😬

Konuya gelecek olursak, bir saat içinde ne olacağımız belirsizken bunun stresi çok anlamsız geliyor. Diyelim ki evlendiniz her şeyiniz tastamam, mutlu bir aileniz var, bir kazayla her şeyinizi kaybedip (Allah korusun) yapayalnız kalabilirsiniz, boşanabilirsiniz, eşinizi kaybedebilirsiniz, çocuklarınız hayırsız olabilir, yaşlanınca kapınızı bile çalmayabilirler ve daha birçok ihtimal. Yaşadığımız müddetçe hayattan keyif almaya bakalım. İnsan yalnızken de hayattan zevk alacak biçimde kendini yetiştirebilmeli. Ben yalnızlıktan zevk alıyorum. Yalnız kaldığımda yemek söyleyip takılmayı o kadar seviyorum ki. O kadar çok izlenecek film, okunacak kitap, keşfedilecek müzik var ki...

Bir de cariye-döver videosu vardı o da çok iyiydi😂😂cariye-döver ortayaşlı bir abla, kocaları metres tutan kadınlar buna başvuruyor o da adamları metresleri ile basıp dövüyor 🙈🙈

Evet böyle bir şey var. “Sheng nu” deniyor. Hatta ben genelde tiye alıyorum 20’li yaşların ortasında evlenemedim stresine giren kadınları görünce, son kullanma tarihimiz mi geçiyor raf ürünü müyüz biz diye, ciddiye alınıp ban bile yedim 😬
Cıksss ciddiye alındığı için değil ironiniz fazla uygun kaçmadığından banlandınız.

Konuya dönersem evlilik kısmı için bir şey diyemem, insan akşamdan sabaha ne yaşayacağını bilmiyor, evlilik hayatı biriyle paylaşıp mutlu da edebiliyor, zehir de edebiliyor.

Evlat deseniz ben hep örnek verdiğim komşu dedeyi yazmak istiyorum yine, 9 evladı varken adam buz gibi evinde yapayalnız öldü, ben hepsine baktım da 9 evlat bana bakamadı deyip ağlardı.

Velhasıl evli ve çocuklu olmak yaşlandığınızda yalnız kalmayacağınızın, yalnız ölmeyeceğinizin garantisi değil.

Yaşlanmak nasip olursa yalnız kalırsam planımı yaptım bile, bir evladım var ona bana bak demem, huzurevine gidip yaşıtlarımla olmayı düşünüyorum, eşim de benden bağımsız kendince düşünmüş, ben ondan önce göçüp gidersem o da kızımız baksın istemiyor, o da huzurevine gidermiş.

Umarım hayal ettiğiniz gibi bir hayatınız olur fakat yalnız olmaktan da korkmayın zira dediğim gibi bizim gibi evli insanların da yalnız kalmayacağının hiçbir garantisi yok.

Zihniyetinize çok sinirlendim. Her açıdan cinsiyetçi dusunuyosunuz. Erkek kardeşinizi kardeşten saymamissiniz. Çocuğun işlevinin yaşlanınca size bakmak olduğundan söz etmişsiniz. Kadın erkekten önce mesele insan olmak. Kadının da erkeğin de ailesiyle ilgilenmeyeni vardır. Bekar kadınlar da bı köşede çürüyüp ölmüyor o bahsettiğiniz şekilde.
Buna ek olarak artık erkekler de mi evlenince el oluyor? Bu nasıl kafa ? Kadınlar evlenince sen el oldun , el kızı muhabbeti çok yapılıyor erkeklere mi geçti sıra bu ne saçma bi düşünce tarzı.Eviyle ilgilenen ,Sizinle çok vakit geçirmeyen yada geçiremeyen insan el mi oluyor? Önce şu kafa yapınızı bi değiştirin.

Cıksss ciddiye alındığı için değil ironiniz fazla uygun kaçmadığından banlandınız.

Konuya dönersem evlilik kısmı için bir şey diyemem, insan akşamdan sabaha ne yaşayacağını bilmiyor, evlilik hayatı biriyle paylaşıp mutlu da edebiliyor, zehir de edebiliyor.

Evlat deseniz ben hep örnek verdiğim komşu dedeyi yazmak istiyorum yine, 9 evladı varken adam buz gibi evinde yapayalnız öldü, ben hepsine baktım da 9 evlat bana bakamadı deyip ağlardı.

Velhasıl evli ve çocuklu olmak yaşlandığınızda yalnız kalmayacağınızın, yalnız ölmeyeceğinizin garantisi değil.

Yaşlanmak nasip olursa yalnız kalırsam planımı yaptım bile, bir evladım var ona bana bak demem, huzurevine gidip yaşıtlarımla olmayı düşünüyorum, eşim de benden bağımsız kendince düşünmüş, ben ondan önce göçüp gidersem o da kızımız baksın istemiyor, o da huzurevine gidermiş.

Umarım hayal ettiğiniz gibi bir hayatınız olur fakat yalnız olmaktan da korkmayın zira dediğim gibi bizim gibi evli insanların da yalnız kalmayacağının hiçbir garantisi yok.
Doğrudur Mune Hanım, haklısınız:)

Ben huzurevimj bile sectim sizi bilmem😏

sadece başlığı okudum ne kadar da korkunç bir üslup. kadın ayrımcılığı yetmiyor bir de evlenen/evlenmeyen kadın ayrımı çıktı .evet evlenemeyen kadın yaşlanınca markette satın alınamamış ve son kullanma tarihi geçmiş ürün sayılıyor,atıyoruz çöpe. hey allahım.

Haklı ama toplumda hep dıslanır belli yastan sonra ve kesin bi olayı var denir.. tr de yanınızda erkek yoksa gittiğiniz restoranda ikramlar varsa onlar bile eksik verilir, ya da bi mağazaya yanınızda eşiniz sıfatıyla biriyle gittiğinizde cok daha farklı muamele görürsünüz, evinize usta çağırınca evde erkek varsa laubali olamaz size ama tekseniz hem işi tam yapmayabilir hem de sorular sorar, çevreniz hep neden diye sorar, hiç mi yok, kimseyi mi beğenmedi yoksa gizli sevgilisi mi var yıllardır onu mu bekliyor vs...evli arkadaşlarınız da bekarsınız diye istemez, evlilerle çift olarak görüşürler sizin yeriniz olmaz o ortamlarda boyle uzar gider türkiyede boyle

Bende aynı şeyleri abim için düşünüyorum :KK43: kısmet olmayınca evlenılmıyor işte dört kardeşiz hepimiz evlıyız en büyük olan bekar ,yaşlanınca ne yapacak :KK43:
Yaşlılık uzak bı ıhtımal belki ama yasıtlar hep evli olunca takılıyor kafaya anlıyorum ben sizi :cry:

Herşeyin hayırlısı . Belki şu pandeminin bile olacak ki biz bilemeyiz. En güzel yaşlarınız vah tüh le geçmesin.

Benim ablam varda ne olmuş.herkes evlenecek diye birşey yok konu sahibi.kendinizi fazla dramatize ediyorsunuz gibi geldi ki yanınızda çok genç.evlenme yaşı yükseldi artık bence.İnşallah karşınıza çok iyi bir kısmet çıkar ama evlenmiş olmak için evlenmeyin nolur.sonra kaybeden siz olursunuz.

Evlenenlerin bir garantisi mi var? Mesela bosanmayacaginizin bir garantisi var mi? Hadi bosanmadiniz cocugunuzun olacagi kesin mi? Hadi hic biri olmadi esiniz ve cocuklarinizin hayatta kalacaginin garantisi var mi? Butun bu ihtimallerden evlenme ihtimaliniz cok daha yuksek. Kimse yaslaninca ne olacagini bilemez yasayip gorecegiz.

Hayatın garantisi yok ki.. Eşinizden anlaşamayıp boşanabilirsiniz, sizden önce vefat edebilir; çocuklarınız hayırsız çıkıp bakmayabilir. Allah inanın çok güzel kararlıyor böyle şeyleri. Benim teyzemin hiç çocuğu olmadı annemler falan başka şehirlerde yaşıyorlar çokta kiloluydu hani yatağa düşse bakılamaz o derece. Komşusu yapardı yemeğini temizliğini durumu iyiydi o da onların çocuğuna sahip çıktı ve Allah kimsenin eline bırakmadı kalp krizinden aniden öldü. Bir abla vardu burada çalışan hiç evlenmemişti emekli oldu geziyor kendi istediği yerde iyip içiyor bakın huzurevlerie hepsi çocukları olduğu halde orada yani hayırlısını istemek lazım belki çocuklu ama yalnız olacaksınız belki eşinizden yüzünüz gülmeyecek öyle olmasındansa yalnız olmak daha iyi

Çocuklar zaten yaşlılıkta bakması için teminat değil. Bizim toplumda bakış açısı bu çok üzülüyorum. Resmen çocukları ileride bakması için yapan bir kesim var.
Benim çocuğum var ama yaşlılıkta bana bakmasını istemem, onun da bakacağını sanmam. Elden ayaktan düşmem inşallah evimde kendim yada eşimle yaşarım diyorum. Olur ya elden ayaktan düşersem de zaten insan eti ağır kimse beni evine almasın, emeklimi bir kuruma verip orda rahatça yaşamak isterdim. Hem yaşıtlarım olur hem bakımım profesyonel birileri tarafından yapılacağı için yük gibi hissetmem kendimi. Hem de en değerli varlığımın hayatından beş seneyi çalmam.

Çocuklar zaten yaşlılıkta bakması için teminat değil. Bizim toplumda bakış açısı bu çok üzülüyorum. Resmen çocukları ileride bakması için yapan bir kesim var.
Benim çocuğum var ama yaşlılıkta bana bakmasını istemem, onun da bakacağını sanmam. Elden ayaktan düşmem inşallah evimde kendim yada eşimle yaşarım diyorum. Olur ya elden ayaktan düşersem de zaten insan eti ağır kimse beni evine almasın, emeklimi bir kuruma verip orda rahatça yaşamak isterdim. Hem yaşıtlarım olur hem bakımım profesyonel birileri tarafından yapılacağı için yük gibi hissetmem kendimi. Hem de en değerli varlığımın hayatından beş seneyi çalmam.
Biz yeni evliyiz. Eşimin arkadaşı eşime çocuk yapın ilerde elden ayaktan düşünce bakar demiş. İnsanlar bu zihniyette gercekten

Biz yeni evliyiz. Eşimin arkadaşı eşime çocuk yapın ilerde elden ayaktan düşünce bakar demiş. İnsanlar bu zihniyette gercekten
Şimdi kız çocuk güzellemeleri de bu bakış açısının ürünü.
Oğlu olan bağkurlu kızı olan emekli sandığı diye gülüyorlar. Kız bakar diyorlar. Hayret ediyorum. Nasıl ebeveyn evlat ilişkisi gibi sevgi barındıran bir şeye böyle çıkar sokuyorlar. Ben sana baktım sen de bana bak. Bu mudur yani? Sen en baştan kendine bakıcı olsun diye bir insanı nasıl dünyaya getirirsin?
Benim oğlum belki başka bir ülkede yaşayacak mesela? Yada onun hayallerinde neden yaşlı bakımı olsun.
Herkes kendine bakmakla yükümlüdür. Bunu çocuklara yüklemek çok çok yanlış.
Anneanneciğim hep Allah kimseye muhtaç etmesin üç gün yatak dördüncü gün toprak derdi. Ben de öyle dua ederim. Kimseye yük olmadan göçmek nasip olsun inşallah

Şimdi kız çocuk güzellemeleri de bu bakış açısının ürünü.
Oğlu olan bağkurlu kızı olan emekli sandığı diye gülüyorlar. Kız bakar diyorlar. Hayret ediyorum. Nasıl ebeveyn evlat ilişkisi gibi sevgi barındıran bir şeye böyle çıkar sokuyorlar. Ben sana baktım sen de bana bak. Bu mudur yani? Sen en baştan kendine bakıcı olsun diye bir insanı nasıl dünyaya getirirsin?
Benim oğlum belki başka bir ülkede yaşayacak mesela? Yada onun hayallerinde neden yaşlı bakımı olsun.
Herkes kendine bakmakla yükümlüdür. Bunu çocuklara yüklemek çok çok yanlış.
Anneanneciğim hep Allah kimseye muhtaç etmesin üç gün yatak dördüncü gün toprak derdi. Ben de öyle dua ederim. Kimseye yük olmadan göçmek nasip olsun inşallah
Kesinlikle bende öyle elden ayaktan düşmek istemiyorum. Şimdi kv de yok cocuk yapmazsanız gezersin sende şu gibi diyor. Şu dedıgi kadının cocugu yok. Hep geziyor. Yanı cocuk olsa belkı baska sehirde calısacak. Allah elden ayaktan düşürmesin. Dün bana kv anlatıyor. 90 yasında bi tanıdık ölmus. Yalnız basınaymıs. 5gun sonra fark etmısler. Yalnızlık zor dıyor. Evet zor da kımse kımseye bakmak zorunda degıl

Back