Evlenemedim birtürlü

Konu sahibine mi yoksa genel mi soruyorsunuz?

Evlensek de garantisi yok. Ölümlü dünya. Sahip olduğumuz şey gelecek değil yaşadığımız andır. Bu durumda o anın kıymetini bilmek öncelikli olmalı bana göre. Sahip olmadığımız bir gelecek ihtimali için yaşadığımız güzel bir şeyi gözden çıkarmak yaşamak olmuyor.

çok doğru yazmışsınız, kedi sahiplenmeyi o kadar istiyorum ki ben de. hayatımdaki eksikliği bi kedi dolduracakmış gibi geliyor.

Dua ederim size inşallah. Biz hakkimizda neyin hayirlisi olduğunu bilemeyiz. Olmamasi belki daha hayirlidir. Bu konudan az önce baska konuda esim alkol alip beni dövuyordu diyen bir kadin okudum. Hayirlisi olsun hepimizin hakkinda

Yaşa ve duruma bağlı olarak değişir bu. Eğer maddi manevi her şeyimizi oturtmuşsak ve eğer Yen'i iş bulmuş falan değilsek beklemezdim ama eğer askerlik iş bulma gibi konular varsa ve güveniyorsam beklerdim.

30 yaşında eşimle tanıştım, 15 gün sonra evlenme teklif etti, 6. Ayda evlendik. 32 ve 34’te iki çocuk doğurdum. Bu konuya çok takmamanızı tavsiye ederim. Su akıyor, bir şekilde yolunu buluyor. Rabbim yazdıysa hayırlısını çıksın karşınıza. Allah gönlünüze göre versin.

Bende böyle düşünüyorum ne yazık ki anı yaşamanın kıymeti bilinmiyor.

Doğru insanla,doğru zamanda evlenmedikten sonra inanın evlilik yapmış olmanın hiçbir anlamı yoktur ki.
Çoğu arkadaşım "bekarım,mutluyum" demiş,olabilir sizler bu şekilde mutlu olabilirsiniz ama bu arkadaşımız hayatına yoldaş olacak birini istiyor diye karşı çıkamazsınız hanımlar.
Konu sahibi arkadaşım,emin ol hayat sürprizlerle dolu.Hiç umulmadık bir anda çıkar karşına o insan.
Hiçbir şey için geç değil.
Evlenirsin de,anne de olursun Allah'ın izniyle.Sen yeter ki gönlünü ferah tut.
Unutma ki gözünü,gönlünü,yolunu güzel tutarsan;gözünde,gönlünde,yolunda güzel olur.

28 yaşında, tam kimseyle evlenemem dediğim bir zamanda ve iki ay içinde nişanlandım.
Ama şu satırlar geçen yıl benim aklımdan geçiyordu, ben yazmışım gibi hissettim. İnsan bir süre sonra kendini kapatıyor, birinin gelip o kilitli kapıyı açması gerekiyor.
O anahtar kimdeyse, gelip seni bir gün buluyor ve biz buna nasip diyoruz.

aynı dertten müzdarip ve yaşı sizden büyük biri olarak yazıyorum. kendimden ve etrafımdan gördüğüm kadarıyla bundan sonra karşınıza biri çıkabilir evlenebilirsiniz ama olmayadabilir. Ne kadar kafaya taksanız da, erken anne olmak istiyorum deseniz de çabalasanız da olmayacağı varsa olmuyor. Burda hergün bu konudan açılıyor. Etrafımda 30 larında bir ton bekar var. Bu demek oluyor ki çok yaygın bir sorun. Sizin kişisel meseleniz değil günümüzün sorunu. Gittikçe de yaygınlaşıyor. Artık küçük mahalle kasaba tarzı yerlerde bile 30 yaşında bekarlar var. Erkekler evlilikten kaçıyor. Artık herkes çok seçici. Aracı görücü işleri de bitti gibi birşey. Karamsar bir tablo çizmiş olabilirim ama benim çevrem böyle.
Yalnız şunu söyleyebilirim seçiciliğini azaltan, beklentilerini düşürenler daha çabuk evleniyor. Yani ille boylu poslu olmasın da biraz kısa olsun, ille yakışıklı olmasın da biraz çirkin de olur, ya da havalı karizmatik bir tip olmasın da biraz sessiz sakin silik bir tip de olur, maaşı az da olur diyenler sonuca ulaşıyor. Özellikle ilerleyen yaşlarda evlilik kararı böyle veriliyor. Ama bu benim tespitlerim.Amacım akıl vermek değil sadece gözlemlerimi iletmek. Kimsenin evlenmek zorunda olduğunu düşünmüyorum. Ben de dahil.

25-26 ya da daha küçükseniz ve güveniyorsanız şans verin. 3 yıl az değil tabi.güvenmek lazım.

Ben evlendim de ne oldu. Evet harika iki tane yavrum var ama sekiz sene sonra evlenip 14.5 senede ailesi yüzünden benim akıl sağlığımı, ruh sağlığımı, karakterimi kaybetmeme sebep olan, bana sahip çıkmayan bir kocam var.Evlenmiş olmak için evlenmeyin, iyi düşünün.

6 ayda yüzük takmadı diye mi ayrıldınız ?
eğer böyle ise yanlış yapmışsınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…