• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenemedim birtürlü

Bir şey merak ediyorum. Biriyle tanıştınız diyelim aşık oldunuz çok mutlusunuz beraber ama evlenmeniz için önünüzde 3 sene var. Ama hayat bu ya hiçbir şeyin de garantisi yok. Bekler miydiniz tekmeyi basar mıydınız?
Konu sahibine mi yoksa genel mi soruyorsunuz?

Bir şey merak ediyorum. Biriyle tanıştınız diyelim aşık oldunuz çok mutlusunuz beraber ama evlenmeniz için önünüzde 3 sene var. Ama hayat bu ya hiçbir şeyin de garantisi yok. Bekler miydiniz tekmeyi basar mıydınız?
Evlensek de garantisi yok. Ölümlü dünya. Sahip olduğumuz şey gelecek değil yaşadığımız andır. Bu durumda o anın kıymetini bilmek öncelikli olmalı bana göre. Sahip olmadığımız bir gelecek ihtimali için yaşadığımız güzel bir şeyi gözden çıkarmak yaşamak olmuyor.

Anlamıyorum her gün neden böyle konular açılıyor
Evlenmeyen birçok insan var mutlu. Hem evlenince anne olacağınızın garantisi yok
Anlamıyorum bu evlilik merakı nedir. Kuzenim 33 yaşında bekar ama mutlu. Dünyayı geziyor spora gidiyor 3. Üniversiteyi okuyor çok mutlu
Ben 26 yaşındayım bekarım hiç evlilik gibi isteğim yok
Ablam 30 yaşında bekar ama sizin hissettiğinizi hissetmiyor
Anlamıyorum bu ülkede evlilik niye zorunlu gibi görünüyor
Gerçekten buraya evlenmedim diye konu açanları anlaman mümkün değil
Gezin okuyun spor yapın dolaşın yeni yerler keşfedin
Herşey evlilik değil
Ayrıca birçok insan var bekar.
imkanınız varsa kedi sahiplenin çok güzel bir şey gerçekten
1 sene yurtdışında kaldım orada hiç evlenmeyen birçok insan var ama kimse üzgünüm demedi
Anlamıyorum ülkemdeki bu evlilik isteğini
çok doğru yazmışsınız, kedi sahiplenmeyi o kadar istiyorum ki ben de. hayatımdaki eksikliği bi kedi dolduracakmış gibi geliyor.

Dua ederim size inşallah. Biz hakkimizda neyin hayirlisi olduğunu bilemeyiz. Olmamasi belki daha hayirlidir. Bu konudan az önce baska konuda esim alkol alip beni dövuyordu diyen bir kadin okudum. Hayirlisi olsun hepimizin hakkinda

Yaşa ve duruma bağlı olarak değişir bu. Eğer maddi manevi her şeyimizi oturtmuşsak ve eğer Yen'i iş bulmuş falan değilsek beklemezdim ama eğer askerlik iş bulma gibi konular varsa ve güveniyorsam beklerdim.

30 yaşında eşimle tanıştım, 15 gün sonra evlenme teklif etti, 6. Ayda evlendik. 32 ve 34’te iki çocuk doğurdum. Bu konuya çok takmamanızı tavsiye ederim. Su akıyor, bir şekilde yolunu buluyor. Rabbim yazdıysa hayırlısını çıksın karşınıza. Allah gönlünüze göre versin.

Evlensek de garantisi yok. Ölümlü dünya. Sahip olduğumuz şey gelecek değil yaşadığımız andır. Bu durumda o anın kıymetini bilmek öncelikli olmalı bana göre. Sahip olmadığımız bir gelecek ihtimali için yaşadığımız güzel bir şeyi gözden çıkarmak yaşamak olmuyor.
Bende böyle düşünüyorum ne yazık ki anı yaşamanın kıymeti bilinmiyor.

Doğru insanla,doğru zamanda evlenmedikten sonra inanın evlilik yapmış olmanın hiçbir anlamı yoktur ki.
Çoğu arkadaşım "bekarım,mutluyum" demiş,olabilir sizler bu şekilde mutlu olabilirsiniz ama bu arkadaşımız hayatına yoldaş olacak birini istiyor diye karşı çıkamazsınız hanımlar.
Konu sahibi arkadaşım,emin ol hayat sürprizlerle dolu.Hiç umulmadık bir anda çıkar karşına o insan.
Hiçbir şey için geç değil.
Evlenirsin de,anne de olursun Allah'ın izniyle.Sen yeter ki gönlünü ferah tut.
Unutma ki gözünü,gönlünü,yolunu güzel tutarsan;gözünde,gönlünde,yolunda güzel olur.:KK200:

28 yaşında, tam kimseyle evlenemem dediğim bir zamanda ve iki ay içinde nişanlandım.
Ama şu satırlar geçen yıl benim aklımdan geçiyordu, ben yazmışım gibi hissettim. İnsan bir süre sonra kendini kapatıyor, birinin gelip o kilitli kapıyı açması gerekiyor.
O anahtar kimdeyse, gelip seni bir gün buluyor ve biz buna nasip diyoruz.

aynı dertten müzdarip ve yaşı sizden büyük biri olarak yazıyorum. kendimden ve etrafımdan gördüğüm kadarıyla bundan sonra karşınıza biri çıkabilir evlenebilirsiniz ama olmayadabilir. Ne kadar kafaya taksanız da, erken anne olmak istiyorum deseniz de çabalasanız da olmayacağı varsa olmuyor. Burda hergün bu konudan açılıyor. Etrafımda 30 larında bir ton bekar var. Bu demek oluyor ki çok yaygın bir sorun. Sizin kişisel meseleniz değil günümüzün sorunu. Gittikçe de yaygınlaşıyor. Artık küçük mahalle kasaba tarzı yerlerde bile 30 yaşında bekarlar var. Erkekler evlilikten kaçıyor. Artık herkes çok seçici. Aracı görücü işleri de bitti gibi birşey. Karamsar bir tablo çizmiş olabilirim ama benim çevrem böyle.
Yalnız şunu söyleyebilirim seçiciliğini azaltan, beklentilerini düşürenler daha çabuk evleniyor. Yani ille boylu poslu olmasın da biraz kısa olsun, ille yakışıklı olmasın da biraz çirkin de olur, ya da havalı karizmatik bir tip olmasın da biraz sessiz sakin silik bir tip de olur, maaşı az da olur diyenler sonuca ulaşıyor. Özellikle ilerleyen yaşlarda evlilik kararı böyle veriliyor. Ama bu benim tespitlerim.Amacım akıl vermek değil sadece gözlemlerimi iletmek. Kimsenin evlenmek zorunda olduğunu düşünmüyorum. Ben de dahil.

25-26 ya da daha küçükseniz ve güveniyorsanız şans verin. 3 yıl az değil tabi.güvenmek lazım.

Ben evlendim de ne oldu. Evet harika iki tane yavrum var ama sekiz sene sonra evlenip 14.5 senede ailesi yüzünden benim akıl sağlığımı, ruh sağlığımı, karakterimi kaybetmeme sebep olan, bana sahip çıkmayan bir kocam var.Evlenmiş olmak için evlenmeyin, iyi düşünün.

Yaş olmuş 29 ve hala bekarım. Bunu yazınca şuan gülüyorum kendime ama ciddi manada sinirlerim laçka olmuş durumda artik.

Anne olmak istiyorum anneliği tatmak ve yaşımın ilerlemiş olmasi canımı sıkıyor artik.

Nerde taze anne olmuş bir hemcinsimi görsem ağlamakli oluyorum. Özeniyorum, kaderime küsüyorum.
Son yillardir hayatima giren ve boş yere zamanimi harcayan erkeklere ve buna izin vermeme öfkeleniyorum kiriliyorum.

Artik tanışma aşamalarını uzun tutmak istemiyorum. En son görüstügüm kişiyi de şutladim cünkü bana evlilikten beni istediğinden bahsetti ama icraat yok. ona yarım senemi verdim ben ya.. yani tanışma süresi olarak.
Boş konuşan erkeklere tahammulum de kalmadı artik.

Sirf yuva kurmak ve çocuk doğurmak adına da evlenmek için evlenmek istemiyorum.
Yani hem kendim karşimda ki insani gözlemliyor ve onun beni iyice tanıması için fırsat yaratiyorum. Ama sonuç sıfır herzaman ki gibi.

Sürekli hayal kırıklığına uğramak canımı sıkıyor. Evliliktenden de erkeklerden de soğuyorum resmen git gide nefret edesim geliyor.

Sürekli ayni döngünün içindeyim.
Biriyle tanışıyorum, olmuyor. Aylarim gitmiş enerjim tükenmiş oluyor ve evlilik fikrini rafa kaldırıyorum.
Tam mutluyum okey herkes evlenmek ve cocuk sahibi olmak zorunda değil diyorum.
Hop karşıma beğendiğim biri cikiyor ve bu kişi iyi bir eş adayı diyorum.. tekrar hayaller kuruyor bu sefer belki olur diyor.. yine umutlaniyorum.

Sonra aylar geçiyor tabi ne oluyor hiç :KK70:
Yine bir sorun yine anlasamazlıklar.
Sürekli aynı saçmalıklar.

Bir yandan ailem ile yaşıyorum. Hadi evlendim evleneceğim derken kendi hayatimi kuramadim birtürlü.
Sinir oldum artik sinirlerim bozuldu resmen.

Kendimi biliyorum ve ayri eve ciksam kendi düzenimi kursam sanırım hic evlenmem.
Evlilik büyük bir sorumluluk ve keyfime düşkün bir insanimdir. Ama anne olmak ve yuva kurmak da hoş birsey. Kimse yalniz başına ölmek istemez bir dert ortağı hayat arkadaşi ister.. mutlu huzurlu minik bir ailem olsun isterim yani.

Olmazsa kendimi üzmem kabullenirim yinede. Bekarlığın da güzel yanlari var sonuçta. Ama sürekli olacakmış da sonra olmuyor durumlari maf etti beni.

Hani dondurma satıcıların şakalari vardır ya.. sana dondurmayi uzatir sonra hop geri ceker sonra tekrar uzatır uzanırsın alamazsın vermez .. önce gülersin ama bir zaman sonra canın sıkılır. Tam da bu durumdayim :KK70:

Arada hırs yapıyorum... artik secici dahi olmayacağim önüme gelenle evleneceğim diyorum ama onuda olduramam cünkü yapıma ters..

Okuduğunuz icin tşk ederim. Sinirlerim bozuk icimi dökmek istedim.

Bir hayır duanızı seve seve alırım

6 ayda yüzük takmadı diye mi ayrıldınız ?
eğer böyle ise yanlış yapmışsınız .

Back