- 21 Mayıs 2014
- 1.292
- 598
- 43
- Konu Sahibi Ferda_sayan
-
bende buna katılıyorum ailesi evlenmesine kesinlikle karşı olduğu evlenip evlenmeyeceği belli olmayan insanlar bile 3 -4 sene bekledikleri oluyorhemen ayrılmayı göze alan adamda hiç mi suç yok?kavuşmak için can atıyorsa nasıl bu kadar kolay vazgeçebiliyor.aileni ikna edebilirdi yada bekleyebilirdi.kendi kendini doldurup ailenede kinlenme canım
Bu yazınızı görünce hemen kuzenim aklıma geldi.Kuzenim üniversiteyi bitirdi iki yıl atananamadı ama üniversiteden beli de sevgilisi vardı ailesine konuyu açtı ailesi onay verdi.Yengem o zaman demişti ki aklıma böyle konularda hep gelir biz şimdi kızımıza dur yapma mesleğine önce başla veya bu çocuk olmaz desek bize ailesi olduğumuz için hayır diyemeyecek ama sonunda ya mutlu ya da mutsuz olacak. En azından kendi istediğini yaşasın ve öyle mutlu olsun dediler.Kuzenim evlendi ve o yıl çok şükür ki atandı ve yine çok şükür ki mutlu evliliğinde.işe girmeden evlenmememi istediler ben sinava hazirlandim ama gerek hasret gerekse tarih tartismalarindan dolayi sinavada cok iyi hazirlanamadim. nisanlim benim calismami benden cok isteyen birisiydi zaten
Kesinlikle konu sahibi yukaridaki yorumu tekrar tekrar okumali. Daha ailesinin evinden cikmadan adam soz sahibi olmaya calismis. Cok tehlikeli. Simdiden hukum sahibi olmsya calisan bir insan evlenince kimbilir ne kadar ezer ne kadar pistirirdi ama adam o kadar zeki davranmis ki oyle bir duruma soknus ki konu sahibi kendini ve ailesini suclu goruyor.Bunlar senin kendini ve aileni suçlaman için nişanlını haklı çıkarman için sebep değil canım.Kaç yaşındasın bilmiyorum ama,bir aile büyütüp okutttuğu evladının,okuduğu yılların hakkını vermesini,yani kendi ayakları üzerinde duracak yaşa ve şartlara gelip evlenmesini istemesi en doğal hakkı.Senin de ideallerin hedeflerin sadece evlenmekle sınırlı olmamalı.
Nişanlı olman,nişanlına senin üzerinde hak sahibi olduğu anlamını vermiyor.Babanın evindesin.Anne baban kaçta gelip kaçta gittiğine ve bazı şeylerinde söz sahibi olma hakalrı var elbet.Sonuçta bu insanlar nişanlanmanıza izin vermişler.Ama senin nişanlın daha şimdiden anne babanı yargılıyorsa,aile içinize karışıyorsa,evlenseydin o aileye göndermezdi bile seni.Seven insan da sırtını dönüp gitmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?