• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenecek herkese ders olsun!!!

biz eşimle 2 sene anlaştık 2 sene nisanlı kaldık ama eşim iç bir zaman ayrılalım demedi. yani seven insan bekler canım. Allah tan hayırlısını iste.

hemen ayrılmayı göze alan adamda hiç mi suç yok?kavuşmak için can atıyorsa nasıl bu kadar kolay vazgeçebiliyor.aileni ikna edebilirdi yada bekleyebilirdi.kendi kendini doldurup ailenede kinlenme canım
bende buna katılıyorum ailesi evlenmesine kesinlikle karşı olduğu evlenip evlenmeyeceği belli olmayan insanlar bile 3 -4 sene bekledikleri oluyor
sizinki evleneceğini bildiği halde 1,5 sene beklememiş.
ayrıca anneni babanı evliliğe karıştırırsın demesinin alt metni evlenenince kesinlikle onlardan uzak duracaksın gidip gelmeyeceksin demek de olabilir
ne bekliyordu sizden ailenizle sürekli kavga etmenizi mi onları çiğnemenizi mi

Eski konunu okudum nişanlın sana en başında demiş sende tamam demişsin sonra ailen yüzünden olmaz demişsin. Evliyken işe giremezmiydin. tutamayacağın sözler vermemen lazımdı

birde bu sınav işlerinde bekarken bir zor evlenince üç kat daha zor bir yandan annelik yapmaya çalışıp bir yandan ev işlerini idare edip bir yandan misafir ağırlayarak atanabilmek çok daha zor
arkadaşlarımdan çok yaşayan oldu bu durumu

Bence sadece bekletmek yok bu işin içinde, ailemin isteklerine hep boyun eğdim demişsin
Karşı tarafı dolduran tek olay bu değil bence.
Ne yalan söyleyeyim kız olsun erkek olsun ailesi ile sevdiği insan arasında denge kuramıyorsa ben de risk almak istemezdim.

bir de herkes erkek ailesi dese neler yapardınız vs demiş erkek ailesiyle kız ailesi bir değil..
kız evlat koruyup kollanmalı evlendirirken bin defa düşünülmeli
iyi bir damat kazanılmış bir erkek evlat
kötü bir damat kaybedilmiş bir kız çocuğudur
erkek olupta karısından şiddet gören var mı??
karısı hakaretler yağdırdığı için geceleri ağlayan erkekler var mı?
yapmayın kıslar ya.

Canim demesi cok kolay yasayan bilir biliyorum ama hayirlisi buymus
Kadere cok inanirim, eger bu sebepten olmasaydida baska sebepten ayrilacaktiniz demek ki, yani eger kaderinizde beraber olmak yoksa illa ki bir sebep olacakti.. demek ikiniz icinde hayirlisi buymus

Ama cok haklisin, sende fark etmissin gec olmus ama fark etmissin iste
Ben en asil annene cok uzuldum, o vicdan azabi omur boyu yeter annene :( Benim yuzumden ayrilsa kizim uyku girmez gozume, hatta gider nisanlisindan ozur diler karismayacagimi soylerdim, evladimizin mutlulugu soz konusu sonucta
Eger bunu benim annem yapsa, cok kirilirdim.

koca her zaman bulunur ama aile asla. sen ailenin lafini dinlemeyip evlenseydin hemen onlarin gonlu olmayacakti . ve bu hayırlı bi evlilik olmayacakti sogal olarak. emin ol unutursun . bosver sana ve ailene değer veren birini bulursun

Ben nisanlınıza hak verdim. Bizler nasıl ana kuzusu erkek istemiyorsak onlarda ana kuzusu hatun istemez. Tabiki ailelerinde fikri alınır sözleri dinlenir ama bazı sınırlar çerçevesinde. Anlattığınız konuda sizin hiç fikriniz direttiğiniz bir şey yok çok pasif kalmışsınız.
Ayrıca sınavı 1.5 yıl sonra kazanacağınız ne malum? (ins. kazanırsınız tabi ki)
Bence arayın yada yanına gidin gönlünü alın birbirinizi seviyorsunuz kaybetmeyin.

nişan atan birisi olarak şunu diye bilirim ki çok saçma bir sebep bulmuş ve ayrılmış resmen bahane uzun tutmak iyi birşey değil tabiki ama sırf bu yüzden de ayrılık olmaması gerek bence. hiç üzülme bile, ailene de kızma bence onlar seni düşünmüş.

işe girmeden evlenmememi istediler ben sinava hazirlandim ama gerek hasret gerekse tarih tartismalarindan dolayi sinavada cok iyi hazirlanamadim. nisanlim benim calismami benden cok isteyen birisiydi zaten
Bu yazınızı görünce hemen kuzenim aklıma geldi.Kuzenim üniversiteyi bitirdi iki yıl atananamadı ama üniversiteden beli de sevgilisi vardı ailesine konuyu açtı ailesi onay verdi.Yengem o zaman demişti ki aklıma böyle konularda hep gelir biz şimdi kızımıza dur yapma mesleğine önce başla veya bu çocuk olmaz desek bize ailesi olduğumuz için hayır diyemeyecek ama sonunda ya mutlu ya da mutsuz olacak. En azından kendi istediğini yaşasın ve öyle mutlu olsun dediler.Kuzenim evlendi ve o yıl çok şükür ki atandı ve yine çok şükür ki mutlu evliliğinde.
Yani elbette ailelerimiz bizim mutlu olmamızı isterler ama tek neden de buysa ve nişanlında çalışmana razıysa keşke önceliği sana senin düşüncene verseydiler.Yine de üzülme elbet bu bir son ya da başlangıç değil.Bilemezsin belki de bu senin için hayırlıdır belki de ummadığın daha hayırlı güzel kapılar sana açılacaktır.İnşallah bundan sonrası için çok ama çok mutlu olursun.

Ailenle açık acık konuş bu durumda nasıl sınav kazanacaksın ? sınav kazanmak için yeterli tek şey süre midir? Moral , kafa rahatlığı , hırs gerektirir. Ayrılınca bunların hiçbiri kalmamış sende. Ayrıca kazanacağın garantisi var mi?
İkinci olarakta git nisanlinin yanına özür dile .adam izinlerini seninle geciriyomus, çalışmana destekmis bence son bi atılımi hakediyo iliskiniz . İnşallah kabul eder etmezsede elinde geleni yapmis olursun

Benim bu olaya bakış açım seninkinden farklı. Ana teman doğru herkes sevdiğine sahip çıkmalı. Ama farketmediğin şey ise sen sevgine ne kadar sahip çıkmadıysan nişanlın 10 katı sahip çıkmamış. Benimde ailem özellikle annem çok zordur. Bizi ayırsıın diye fiilen herşeyi yapar. Ama bunun sevgilimle bir alakası yok kimseyle evlenmemizi istemiyor ve bunu açıkça söylüyor. Ablam evli olmasına rağmen onun evliliğiyle de hala uğraşır. 3 yıldır sevgilime yapmadığı hakaret kalmadı evlenince de uğraşmaya devam edeceği bir garanti. Ve ben herşeye rağmen annem der ayaklarını öperim kimseye de bir saygısızlık ettirmem. Ama erkek arkadaşım kalkıp 1 kere bile "senin annen bizle evlenince çok uğraşır biz ayrılalım" yada "ben bıktım artık katlanamayacağım" demedi. Ben kendisine söylüyorum bunca şeye rağmen nasıl sürdürüyorsun bıraksana beni deli mi dürttü oğlum seni diyorum. "Senden vazgeçmem her zorluk başım üstüne" diyor. Senin nişanlın ise bahanesini bulmuşçasına terk etmiş hemen. Dereyi görmeden paçayı sıvamış. Bence kendini suçlamaktan vazgeç. Bugün sorun ailen olmuş yarın başka sorunlar mutlaka olacaktı. Bugün olmasa da yarın sırt çevirecekmiş sana demekki.. Hayatta herşeyin olduğu gibi aşkında sınavı vardır. Güllük gülistanlık günlere ancak çaba sarfedilerek varılır, öyle hemen terk ederek değil. Her ne zorluk olursa olsun vazgeçmemeliydi. Ben bunu bilir bunu söylerim.

Bunlar senin kendini ve aileni suçlaman için nişanlını haklı çıkarman için sebep değil canım.Kaç yaşındasın bilmiyorum ama,bir aile büyütüp okutttuğu evladının,okuduğu yılların hakkını vermesini,yani kendi ayakları üzerinde duracak yaşa ve şartlara gelip evlenmesini istemesi en doğal hakkı.Senin de ideallerin hedeflerin sadece evlenmekle sınırlı olmamalı.
Nişanlı olman,nişanlına senin üzerinde hak sahibi olduğu anlamını vermiyor.Babanın evindesin.Anne baban kaçta gelip kaçta gittiğine ve bazı şeylerinde söz sahibi olma hakalrı var elbet.Sonuçta bu insanlar nişanlanmanıza izin vermişler.Ama senin nişanlın daha şimdiden anne babanı yargılıyorsa,aile içinize karışıyorsa,evlenseydin o aileye göndermezdi bile seni.Seven insan da sırtını dönüp gitmez.
Kesinlikle konu sahibi yukaridaki yorumu tekrar tekrar okumali. Daha ailesinin evinden cikmadan adam soz sahibi olmaya calismis. Cok tehlikeli. Simdiden hukum sahibi olmsya calisan bir insan evlenince kimbilir ne kadar ezer ne kadar pistirirdi ama adam o kadar zeki davranmis ki oyle bir duruma soknus ki konu sahibi kendini ve ailesini suclu goruyor.

Bence yanlı bı fıkır verıyorsun: Tam tersı elalemın adamı ıcın kımse aılesını karsısına almasın..O addam en cok bıkac yıldır hayatında,ama sana emek veren buyuten bakan aılendır..Kımse ıcın aılenıze karsı gelınmemelı.

Uzun süre nişanlı kalmanızı ailenizin istememesi gerekir
siz de tersi olmuş
hayırlısı olsun
ama sizi gerçekten sevseydi emin olun beklerdi

Bende çok benzer bi durumdayım bizde nişan durumu yoktu ama ilişki çok uzadı sen atanamıyorsn diye bnden soğumaya başladı ve 5 gündür ayrıız sebeb neredeyse aynı annem çalışmamı istiyor çünkü bu devirde bi bayan için iş herşey,ben ne olursa olsun sınava asılın derim hayatınzın anahtarı orada gerçekten destek olsa böyle mi yapar insan ?

Ailenin istediklerine boyun egmek de ne demek ya tamam saygi sevgi ayri birsey ama bu senin gunundu senin nisanindi senin dugunun olacakti ve herseyi kendi istedigin gibi olup ailen sana destek olmaliydi ha bariz bir yanlis yapti hatasi var bunu görürlerse ikaz ederler o zaman dinlemelisin ama annem babam ne derse o olmamis ve siz de pismanmissiniz zaten

Eski nisanlimin her zaman savundugu tek bir dusunce vardi eger ki belli bir yasa geldiysen ve kendini bir birey olarak kabul ettirmek istiyorsan dusunceni isteklerini her zaman savunmalisin sen savun yine istedigin gibi olmasin ama sen her zaman elinden geleni yapmaya calis. Aksi takdirde birey olarak kabul gormezsin derdi. Su an benim objektif olarak baktigim konuda tam bu noktada basliyor evet babam dedigim dedik bir insan ve sozunun uzerine soz soylenmesinden hoslanmaz ve biz bunu bildigimiz icin hicbi zaman kendimizi savunup ben sunu istiyorum vs diyemedik aile icinde ve dolayisiyla bi cok noktada kendi hayatimizi degil ve babamin istedigi hayati yasadik. Diger yandan annemde bir o kadar zor bi kadindir ve her noktada iliskime mudahil olmak istedi ve bi sekilde de mudahil olarak isler cigrindan cikti. Bunlari nisanlilik donemimde nisanlim soylemis olmasina ragmen hic bi zaman tam hak vermedim ve bildigimi okudum. Karsinizdaki insan 30 gun izninin 20 gununu yaninizda sizinle beraber olmak icin caba sarf ediyor her an maddi manevi olarak yaninizda oldugunu size gosteriyor ve herhangi bir karsilik goremeyip pasif bir insanla karsilasinca iste o noktada sorun basliyor. Benim dedigim seyde bu en basta aile sevgili kavramlarini ayirt edip ona gore bi duzen oturtmaz iseniz daha sonrasinda icinden cikilmaz hal aldigi zamanda hersey sizin uzerinize gelip arada kalmaniz kacinilmaz olacaktir. Kendisininde babasi vefat ettigi icin ailesini sever sayar her zaman yanlarinda olmaya calisir ancak kendi istedigi bisey konusundada her zaman ailesiyle konusarak muzakere yapardi. Benden de konusmami isteklerimi dusuncelerimi dile getirebilmemi istedi. Hicbir zamanda aileni yik gec onlarda kim oluyor vs demedi. Konus derdini anlat ikna edebiliyorsan et yine onlarin rizasiyla olsun tezini savundu.

Back