• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenecek herkese ders olsun!!!

10. sayfadayım ama okumayı bıraktım, sinirden çıldırdım.
hanımlar hepinizden özür dilerim ama yazmazsam içimde kalır, çok ikiyüzlüsünüz.

sözlüm bana "annemle konuş, yanlış anlamaları hallet" dediğinde ana kuzusu, karısına sahip çıkamayan, pasif, ezik oldu.
"ben posta koyarsam kötü oluruz, sen yine gel bi konuş, aynı şey tekrar olursa bu sefer ben posta koyarım" dedi diye korkak oldu. büyüyememiş oldu.
(benim sözlüm nezdinde bütün erkekler için söylüyorum bunu. somut örnek olduğu için sözlümü verdim şu an. yoksa bütün konularda "annem" diyen erkeğe bu deniyor.)

bu kızın okulu 2012de bitmiş ve benim anladığım adamın elinde mesleği varmış. sırf 2 sene ailesinin keyfini beklemişler.
(evet kadın çalışmalı ama adam defalarca "ben evimi geçindiririm" demiş. beklemek istemediğini söylemiş.)
2 sene sonra nişanlanmışlar ama aile adamı 1.5 sene daha bekletmek istemiş, bu arada da müdahale etmeye devam etmiş.
en son adam çekmiş gitmiş.
kız atanamazsa düğün tarihi yine konmayacaktı muhtemelen. adam senelerdir bekliyor ve hala düğün tarihi yok. sonuç olarak evleneceğine hiçbir garantisi yok.
ve siz burda "aile daha önemli canım, annen haklıymış, sevse gelir aileni ikna ederdi, sevse beklerdi, korkakmış kaçmış" diyorsunuz.

gerçekten çok sinirleniyorum. erkek anasıysan kes sesini, erkeksen it gibi peşinden koş. kız anasıysan her şeyi istemek hakkın. kızsan otur saçını tara elini taşın altına koyma.

neden bu kadar ikiyüzlü ve seksistsiniz? hiç adalet duygunuz yok mu?

kıza "ailenin rızası olmadan evlenme canım", erkeğe "sevse ailesini siler gelirdi tatlım".

gerçekten nasıl bu kadar vicdansız yorum yapabiliyorsunuz?

Yani bir ay olacak.
Ne yaşadığınızı, ne hissettiğinizi bilemem.
Fakat ayrılıktan sonra hiç konuşmamışsınız, iletişime geçmemişsiniz ve hala iki hafta diyorsunuz. Çok sakin bir yapınız var sanırım. o_O
Neyse hakkınızda hayırlısı olsun.

ben yüzüğü verdikten sonra çok ağladı diye 2. gün kapısındaydım. ben de çok ağladım ama o ben haklı olduğum için gelemedi.
adam içiyor, uyku ilacı alıyor, 2 hafta olmuş 2 hafta daha geçsin diyor.
bilemiyorum ya seven insan beklemez, sevdiği o haldeyken bekleyemez.
bence de hakkınızda hayırlısı olsun.

:KK9::KK9::KK9:pigme pofuduk söylediklerinde çok haklısın. Ben hayırlı olmuş diye düşündüm fakat konu sahibinin eski nişanlısı açısından hayırlı olmuş bu ayrılık diye düşünüyorum. Benim ailem yurt dışında yaşıyor. Babam buradan biriyle evlensin, yok mesleğini yapamaz tayinci biriyle (eşim tayinci) falan filan bir sürü yokuş yaptı eşimle evlenmemize. Ben çok net şekilde diyeceğimi dedim. Bu adama beni vermezseniz kimseyle evlenmem sonra ağlamayın yalnız kaldı diye evlenemedi diye falan dedim. el mecbur verdiler. Hatta eşim istemeye geldiğinde kızı veriyormusunuz diye sordu k.pederim babam 10 dk durdu sonra gözünün içine baktım evet dedi. Şimdi babam damadım da damadım diyor çok seviyor. Bence konu sahibini nişanlısı çok şımartmış, konu sahibi ne olursa olsun her dediğimi yapar beni bırakamaz moduna girmiş, nişanlısı sinyalleri vermiş ama hiç bir önlem almamış. Yetişkin bir insanım evlenicem diyen herkes kadın olsun erkek olsun farketmez gerektiğinde ailesine nerede duracağını göstermeli. Kimse kimsenin anasının babasının keyfini yapmak zorunda değil.

Kendiside aileside cok ugrasti ama babam bisey soyledigi zaman uzerine bir daha konusturmaz ve nitekimde oyle oldu. Nisanlim maddi manevi herseyimi karsiladi 3 senedir ve yapabilecegini en iyi sekilde yapti ama benim tamamen pasif kalmami sevgisizlige yordu seven insan herseyi yapar dedi. Yilda 30 gun izni var bunun en az 20 gununu benim memleketimde gecirdi otelde kaldi vs yapti 10 gun izne ciktiysa 7 gun benim yanimda kaldi 3 gun memleketinde gecirdi ama benim ailemi kirmamak isteyisimi farkli algiladi.

canım bence doğru algılamış aileni nişanlından evliliğinden önce tutmuşsun bunu niye söylüyorum, bir hatayı düzeltmek için önce onu dürüstlükle kendine kabul ettirmen lazım. bence nişanlını ara vehatalarını anladığını onun herşeyden önemli oldugunu söyle ve aranızı düzeltmeye çalış gerekirse onun memleketine git , biraz risk al ve şu ailenin kanatlarından kurtul artık.. evlilik arifesinde yeni bir yuva kuracakken babamın üstüne laf söylenmez deyip nişanlını 2. plana atmışsın anladığım kadarıyla şimdi daha mı iyi oldu baban mutlu mu kızının evliliğini bozdugu için ben olsam babama tavır alıp sevdigime giderdim

Konu sahibi banlanmış mı?

En son yanına gidecekti. Gitti mi acaba?
Dun ve bugun olmak uzere iki kez aradim ancak calmasina ragmen acmadi bir kac mesaj yazdim ancak onlarada cvp vermedi. Bugun ailemle konusacagim ve ins bu hafta sonu icinde bilet alip yanina gidecegim ins hakkimda hayirlisi olur ins birlikteligimiz devam edebilir...

Umarım gönlünü alırsın ve herşey düzelir. Bana kızma ama ben nişanlına hak veriyorum en başında da söyledim. Seni sevmese zaten 3,5 yıl beklemezdi. Sen ona bir söz vermişsin ve o söz yerine getirilmemiş. Kim olsa kızar. Adam evleneceği tarihte bile söz sahibi değil. Keşke ailenize karşı dik dursaydınız. Aynı olayları kuzenimde yaşadı babası hiç bir şeye yardım etmedi hepsini kendi başına yaptı. Ama eşi el üstünde tutuyor onu. Bence git yanına onu ikna etmeye çalış. Telefonda ne kadar anlatabilir ki insan kendini.

Dun ve bugun olmak uzere iki kez aradim ancak calmasina ragmen acmadi bir kac mesaj yazdim ancak onlarada cvp vermedi. Bugun ailemle konusacagim ve ins bu hafta sonu icinde bilet alip yanina gidecegim ins hakkimda hayirlisi olur ins birlikteligimiz devam edebilir...

Tlf cvp vermemisi olağan. Umarım düzelir aranız. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.
:KK68:

ben yüzüğü verdikten sonra çok ağladı diye 2. gün kapısındaydım. ben de çok ağladım ama o ben haklı olduğum için gelemedi.
adam içiyor, uyku ilacı alıyor, 2 hafta olmuş 2 hafta daha geçsin diyor.
bilemiyorum ya seven insan beklemez, sevdiği o haldeyken bekleyemez.
bence de hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet haklısın. Ben de anlam veremiyorum.
Aynı durumda ben olsaydım kesinlikle kiyamazdım. Yere göğe sigamazdim.
Duramazdım.

Bilemiyorum...

Sonunda sizi bırakmıcam dyen kimseye güvenmeyin dersin sanıyordum..
Ve aklımdan
-Çocukta haklı, biz nasıl erkekler için böyle düşünüyorsak erkeklerinde düşünmesi normal diye düşündüm ki ssende aynı noktadaymışsın..
Hayırlısı olsun..
Ailenin isteği tabiikide olucak ama biraz seninde baskın kesin kararlılığın ollmalı..
Sonuçta ailen onu uygun görmüş ki nişana tamam demişler burdan sonra sizinde biraz çabanız olsa herşey iyi olabilirmiş..
Ama belkide onunda orda aklını karıştıran bi durum vardır..
Bilemeyiz..
Ama inşALLAH çok çok çok mutlu olursunuz

elbetteki ana baba her şeyden üstün ama belli bir yaştan sonra insan kendi için yaşamalı. benim de evliliğimin bitmesine birazda sebep ailemdi. aile konusunda tutuculuğumdu. pişmanım ama neye fayda...

Arkadaslar benim ki artik dert olmaktan çıktı herşey olacağına varır derler ve neticedede vardı. Kısaca olayı anlatayım sevdiğim kişiyle nişanlandık nişanlım askeri personel olduğu ve birbirimizden uzak olduğumuz için çok uzun nişanlılılık süresi istemedi ama ben herşeyin ailemin rızasîyla olmasını istedim ve ailemin bütün isteklerine boyun eğdim ve onların istekleri oldu 1.5 sene nişanlı kalmamız gerekecekti. Nişanlımla her gün bu yüzden tartıştık ve sonunda bi noktadan sonra nişanlım ilişkimize sahip çıkmadığımı ve ailem ne derse hicbir şekilde karşı koyamadığımı söyleyerek biraz düşünmek istediğini söyledi 1 hafta hiç konuşmadık sonrasında izin alarak yanıma geldi ve evlendikten sonrada annemin evin içine karışacağını düşündüğünü söyledi ve benim evlendikten sonrada ilişkime sahip çıkmayıp boyun eğeceğimi düşündüğünü söyledi ben her ne kadar evlendikten sonra herşeyin daha farklı olacağını söylesemde inanmadı. Seven insanın her ne olursa olsun her zaman ilişkisine sahip çıkması gerektiğini söyledi ve nişan yüzüğünü elime verdi. sonrasında 3 gün ne ben nede kendi ailesi ulaşamadık hiç bi şekilde ve sonuç kendi ailesi bile bırakmamasını istesede bana güvenmedi ve bitirdi. Diyeceğim şudur ki sevdiğiniz insan sizin için herşeyi yapiyorsa ve sizden de birşeyler bekliyorsa hayal kırıklığına uğratmayın. Nişanlanma döneminde ailemin hep haklı olduğunu düşünüp hareket ediyordum ama şimdi anladım ki bazen sevdiğin için gerekirse ailenize bile karşı gelmekten çekinmeyin nişanlılık evlilik döneminde ailelerinizi bir adım geride tutun. Sevginize sahip çıkın benim gibi pişman olmayın!!!
barıştınız mı acaba aradan 10 gün gecmis

Son durum nedir?
Ailemle konustum hafta icinde. ve tek basima gitmeme razi olmadilar annemle beraber gittik cuma gunu basbasa oturduk konustuk inancinin kalmadigini soyledi daha sonra annemlerle yaptigim konusmayi aktardim ve kaybetmek istemedigimi sevdigimi herseyi acik acik ince ayrintilarina kadar anlattim. Daha sonra annemle beraber ucumuz oturup konustuk daha dogrusu o butun sikintilarini anlatti biz dinledik basta ve ikimizden de bazi sozler aldi konusma bitiminde. Pazar gunu annesi geldi hep beraber konustuk. Annesi bitmesinden taraftar degildi zaten onunda yardimi oldu olur boyle seyler vs sakinlestirdi iyice. Son olarak dedigi sey su guclu kadin istiyorum dedi gerektigi zaman dusuncelerini fikirlerini savunurken benim karsimada duvar gibi dikilebilsin ama dusuncesini savunabilsin kendini hic bi zaman ezdirmesin vs vs. Sinav zamanina kadar ben elimden gelen herseyi yapacagim sinava hazirlanacagim bu donem icerisindede herhangi bir problem cikmazsa sinav sonrasi evlenecegiz allah nasip ederse ins. Su an geri donuyoruz bu kadar yazabildim genisce anlatirim ins.

Ailemle konustum hafta icinde. ve tek basima gitmeme razi olmadilar annemle beraber gittik cuma gunu basbasa oturduk konustuk inancinin kalmadigini soyledi daha sonra annemlerle yaptigim konusmayi aktardim ve kaybetmek istemedigimi sevdigimi herseyi acik acik ince ayrintilarina kadar anlattim. Daha sonra annemle beraber ucumuz oturup konustuk daha dogrusu o butun sikintilarini anlatti biz dinledik basta ve ikimizden de bazi sozler aldi konusma bitiminde. Pazar gunu annesi geldi hep beraber konustuk. Annesi bitmesinden taraftar degildi zaten onunda yardimi oldu olur boyle seyler vs sakinlestirdi iyice. Son olarak dedigi sey su guclu kadin istiyorum dedi gerektigi zaman dusuncelerini fikirlerini savunurken benim karsimada duvar gibi dikilebilsin ama dusuncesini savunabilsin kendini hic bi zaman ezdirmesin vs vs. Sinav zamanina kadar ben elimden gelen herseyi yapacagim sinava hazirlanacagim bu donem icerisindede herhangi bir problem cikmazsa sinav sonrasi evlenecegiz allah nasip ederse ins. Su an geri donuyoruz bu kadar yazabildim genisce anlatirim ins.

çok sevindim senin adına. hayırlı olsun.

Çok sevindim umarım ailen daha fazla sorun çıkartmazlar. Haberdar et bizi...

:KK71: :KK71: :KK71: :KK71:
:KK31:
Ayyy çok mutlu oldum şu an

Ne yaptı seni görünce :KK68: :KK68:

Takipteyim hadi bakalım bekliyorum.

Bana noluyorsa artık :)))

Back
X