Evlenecegim adamın ailesiyle aynı şehirde yaşamak istememem ? Eşin yaşadığı şehire evlenip gitmek nasıl bir durum ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi svln03
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

svln03

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2024
276
146
18
İyi akşamlar kızlar. Benim evlilik için böyle bir kriterim var. Şu an konustugum çocuğun annesi ona düşkün biraz sanırım. Kültürü kültürüme asagı yukarı uysa da onun yaşadığı şehirde akrabaları dolu ve ailesi var. Ben gidersem orada kimsem yok. Ben kişilik olarak da akraba sevmeyen, uzak duran bir insanım. Karşımdaki de aksine gayet ziyaretlerini yapan onlarla sıcak olan bir insan. İleride sorun yaşarız gibi geliyor oraya gidersek. Kendimi tanıdığım için böyle bir kriter koydum. Bu konu hakkında deneyimi olanlar yorumlayabilir mi ? Teşekkürler şimdiden

Benim eşimin o şehirde güzel bir iş imkanı oldu evlenmeden önce ama istemedik ikimiz de. Ailelere yakın olmayı sevmiyorum. Bir kere de ailesi emekli olunca sizin oraya taşınırız belki demişlerdi onda da istemediğimi söylemiştim. Aynı yerde olursa hiç olmasa haftada iki haftada bir görüşmek isteyecekler ve asla bana göre bir hayat değil bu. Ama benim eşim de benim gibi 18inde ailesinin olduğu şehirden ayrılıp tekrar dönmemişti o yüzden bu kararları almak kolay oldu onun için de.

Şöyle ki asla asla deme yani tabiki kendine kriterlerin olabilir ama önemli olan eş adayının doğru insan olması temiz kalpli olması yani en azından benim için böyle. Kültürlerimizde aşagı yukarı aynı demişsiniz. Yakın arkadaşım da aunı eşinin memleketinde yaşamaya basladı kimsesi yok evet zorluk çekiyor ama yani bu ortak verilmesi gereken bi karar eş adayınız ne diyor. Ha şu olurdu aunı bina filan deseydiniz mutlaka kabul etmeyin derdim ama aynı şehirde yapacak bişey yok gibi geldi bana

Böyle şeyler bana çok aşıdı mantıksız geliyor. Yani bana göre işim nerdeyse orda olurum. Akrabaya yakın olsa ne olur, aradaki mesafeyi siz koruyacaksınız.
Aynı mahalleden olma yeter bana kalırsa.
Karşımdaki insan çok sıcakkanlı ve onlarla yakın bir insan olduğu için mesafesini sağlıklı ölçüden ayarlayamayacağını düşündüm. O yüzden böyle bir kriter koydum açıkçası

Ben de tam olarak aynı düşüncedeyim. Karşımdaki yakın biri ailesine ve akrabalarına karşı ama bu konuda ütüm sağlayabileceğini söyledi. Bakalım sağlayacak mı ins biz de sizin gibi gideriz

Ben evlendim. Evlenmeden önce de aynı yerde yaşıyorduk. Yine burdayız. Bence eşin nerde sen orda

Ben de tam olarak aynı düşüncedeyim. Karşımdaki yakın biri ailesine ve akrabalarına karşı ama bu konuda ütüm sağlayabileceğini söyledi. Bakalım sağlayacak mı ins biz de sizin gibi gideriz
Bence uyum sağlayacağım dediyse mutlaka deneyin zaten. İş bulma şansı olur mu istediğiniz yerde?

Bende evlenmeden önce böyle düşünüyordum. Kendi ailemle aynı eşimin ailesiyle farklı yerlerdeyiz. Şuan bizim yaşadığımız yere gelsinler istiyorum

O başka şehirde yaşayabileceğimizi söyledi Allahtan ama ben hiç istemiyorum. Olur da ayarlayamazsa falan bırakırım gibime geliyor. Gerçekten büyük konuşmamalı çok haklısınız, hayat bu belli olmaz ama tahmin edebiliyorum öyle düşünüyorum diyelim. Ailesi ve akrabasıyla gerçekten yakın annesiyle kardeşiyle falan… uğraşmak istemiyorum. Dediğim gibi kendim oldukça mesafeli biriyim sürekli görmek gitmek gelmek istemiyorum

Ben evlendim. Evlenmeden önce de aynı yerde yaşıyorduk. Yine burdayız. Bence eşin nerde sen orda
Allah mutlu mesut etsin inşallah sizi ama ben hiç istemiyorum ya benim ailem hiç olmayacak ama onun hem ailesi akrabaları olacak falan. Allah korusun diyelim

Allah mutlu mesut etsin inşallah sizi ama ben hiç istemiyorum ya benim ailem hiç olmayacak ama onun hem ailesi akrabaları olacak falan. Allah korusun diyelim
Ben de sadece onun ailesinin oldupu bir yeri istemezdim gerçi. Hak veriyorum

Bence uyum sağlayacağım dediyse mutlaka deneyin zaten. İş bulma şansı olur mu istediğiniz yerde?
Evet özel ve devlet bakarım yerleşiriz ayrı yere gibi konuşuyor. İnsallah olur. Sizinle o kadar aynı düşüncedeyim ki öyle haftada 1 2 gelmelere falan gelemem biliyorum kendimi. Deli divane de değilim yani bu bakımdan bu benim için çok önemli. Yaşlılığı da var dediğiniz gibi aynı yerde düşünemiyorum yani

Yüzde yüz sorun yaşarsınız. Ya başka il olsun ya da evlenmeyin. Ha bu kez de evlendikten sonra taşınalım diye tutturabilir.

Malesef bir arkadaşım bu tarz evlilik yaptı bir senedir evli ama resmen ilk günden beri pişman. Eşinin ailesi aynı ilde olmasına rağmen iki haftaya bir yatıya geliyirlar beş gün kalıyorlar yetmiyor giderken yarın bize gelin diye başlıyorlar. Yetmiyor teyze dayı kuzen geziyor kocasıyla arkadaş. Yine yetmiyor tüm sülale bunlara geliyor. Kocasına durumdan rahatsızlıgını dese hemen eşi sen beni ailemle kötü yapacaksın diyormuş. Üstelik bu adam sevgiliyle evlenelim diye tutturmuştu ailemle yaşamaktan sıkıldım evin eşim olsun vs diye ikna etmişti evliliğe. Şahsen ben ona hala şoktayım, ayrılmıyorda sözde eşini düzeltecekmiş. Yaşayacaklarınız az çok bunlar sizin de

Valla buraya hergün kaynanasıyla sorun yasayan bosanan bosanmaya calisan gelinlerin yazdıklarını oku ondan sonra kararını ver
Evliligimi baslar baslamaz %50 tehlikeye atmak istiyorum dersen durma hemen ailesine düskün kocanın ailesinin yakınında yasa

Ben bunu yaptım istanbuldaydım ailesi ve eşim izmirdeydi sevgilik dönemi heyecanlı geliyor gerçekleri göremiyordum ama evlenip yapayalnız kalınca kafama öyle bir dank etti ki psikolojim bozuldu çok ağladım hala alışamadım 1,5 senedir evliyim keşke biri beni yönlendirseydi altından olsalar kabul etmezdim diyorum kendi yaşadığın yerden ayrılmak gurbete gelmek hayattaki en büyük yanlışım oldu. Asla tavsiye etmem gözünüzü korkutmak istemem belki sizin hoşunuza gider bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…