- 23 Ekim 2022
- 1.059
- 2.037
- 63
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Korkunc üstünden gece gece tekrar okudum tüylerim diken diken oldu. Ben de tam da bu gibi senaryoların olabileceğini düşünüyorum o yüzden çok nettim bu konuda en küçük yumuşarsam bu olay aklıma gelir canım teşekkür ederimYüzde yüz sorun yaşarsınız. Ya başka il olsun ya da evlenmeyin. Ha bu kez de evlendikten sonra taşınalım diye tutturabilir.
Malesef bir arkadaşım bu tarz evlilik yaptı bir senedir evli ama resmen ilk günden beri pişman. Eşinin ailesi aynı ilde olmasına rağmen iki haftaya bir yatıya geliyirlar beş gün kalıyorlar yetmiyor giderken yarın bize gelin diye başlıyorlar. Yetmiyor teyze dayı kuzen geziyor kocasıyla arkadaş. Yine yetmiyor tüm sülale bunlara geliyor. Kocasına durumdan rahatsızlıgını dese hemen eşi sen beni ailemle kötü yapacaksın diyormuş. Üstelik bu adam sevgiliyle evlenelim diye tutturmuştu ailemle yaşamaktan sıkıldım evin eşim olsun vs diye ikna etmişti evliliğe. Şahsen ben ona hala şoktayım, ayrılmıyorda sözde eşini düzeltecekmiş. Yaşayacaklarınız az çok bunlar sizin de
Tabisi deKendi hür iraden mi canım şok oldum
Valla burası zaten beni bu fikre sürükleyen etmenlerden oldu canım çok haklısın çokValla buraya hergün kaynanasıyla sorun yasayan bosanan bosanmaya calisan gelinlerin yazdıklarını oku ondan sonra kararını ver
Evliligimi baslar baslamaz %50 tehlikeye atmak istiyorum dersen durma hemen ailesine düskün kocanın ailesinin yakınında yasa
Ben bunu yaptım istanbuldaydım ailesi ve eşim izmirdeydi sevgilik dönemi heyecanlı geliyor gerçekleri göremiyordum ama evlenip yapayalnız kalınca kafama öyle bir dank etti ki psikolojim bozuldu çok ağladım hala alışamadım 1,5 senedir evliyim keşke biri beni yönlendirseydi altından olsalar kabul etmezdim diyorum kendi yaşadığın yerden ayrılmak gurbete gelmek hayattaki en büyük yanlışım oldu. Asla tavsiye etmem gözünüzü korkutmak istemem belki sizin hoşunuza gider bilemiyorum.
Bu tavırda bir hemcinsimi ilk defa gördüm sanırım masallah diyeyim siz böyle mutluysanız problem yoktur zatenTabisi de
3 sokak ötemdeler ama uzak geliyor giyin çık git falan üst katımda olsalar hemen tıpır tıpır çıkardım ne güzel
doğumu bekliyorum burda kalacaklar die görümcelerin hepsı tembihledim 1 er ay kalıcaksınız 6. Aya beni cıkarıcaksınız bu sene yıllık izinleri saklayın die .
Bu açıdan üzerinde çok düşünmemiştim. Bunu da düşünüp ilgili soruları soracağım ve gözlemlemeyeceğim teşekkür ederim canımMesafeyi ayarlayamayan farklı şehirde de ayalarlayamaz.Uzaklık bahanesiyle gelen giden yatılı olacaksa, çekirdek ailesi aylarca sizde kalacaksa, her izinde kendinizi orada bulacaksanız ne anlamı var farklı şehirde olmanın?
Hayırlısı olsun hakkınızdaBu açıdan üzerinde çok düşünmemiştim. Bunu da düşünüp ilgili soruları soracağım ve gözlemlemeyeceğim teşekkür ederim canım
100 tanesinden belki 3-4 tanesi gercekten iyi cıkıyor ama diyorsun ki aile kalabalık ve herkes samimi ve sen bu kültürde büyümediysen sevmen imkansız. Söyle düsün bi tatile gideceksiniz haftsınu biryere gideceksiniz herkes samimiyetten soru sorma laf söyleme hakkı bulacak kendinde. En basit kavgalar buradan baslayacak. Hele bide cahillerse vay halineValla burası zaten beni bu fikre sürükleyen etmenlerden oldu canım çok haklısın çok
Gurbetin kendisi başlı başına zor berbat yani bu kadar zor olduğunu kimse bana söylemedi gerçekten söyleseydi benim fikrim değişirdi ben aslında biraz acaba yapabilir miyim dedim hatta ayrılmak istedim bahane bularak (sevgiliyken) ama eşim bırakmadı hiç. Ben sana iş bulurum arkadaş edinirsin dedi hiçbiri olmadı biraz nasipsiz çıktım ne iş buldum ne arkadaş. Her şeyin en kötüsü oldu gurbet zaten zor iken en ufak olumsuzluk aşırı etkiliyor insanı. Hala daha acaba geri gitsem her şeyi değiştirsem mi diye düşünüyorum ama eşim yine çok sevdiğini söylüyor uğraşıyor bende seviyorum galiba da hala yanındayım Yine de zaman geriye aksa ben gurbete geleceğime severek ayrılırdım. Net. Kaynana sorunları elbette oluyorum bitanem olmaz mı onlar da iyice strese sokuyor insanı.Yok canım aksine teşekkür ederim ben kendim kişiliğimin de farkındayım deli divane aşık falan da değilim karşıdakine. Siz duygu yoğunluğuna rağmen zorlanıyorsanız ben daha çok zorlanırım onu tahmin edebildim kaynana sorunları oluyor mu gurbetin kendisi mi zor ?
Elhamdulıllah .Bu tavırda bir hemcinsimi ilk defa gördüm sanırım masallah diyeyim siz böyle mutluysanız problem yoktur zaten
Gerçekleri görmüşsün zaten eşin ailesi ile sıkı bir iletişimde sanırım bu bağlılık sık görüşmeler ayrı şehirlerde dahi devam ediyor ne yazk ki bizimkinin ailesi her yaz ve sonbahar da ne zaman gelelim siz ne zaman geliyorsunuz planları yapıyorlar . Aynı şehirde olursan daha sık olacak bu kesinlikle isteme bana göre çünkü bende senin gibi ziyaret telefon görüşmesi çok sevmeyen biriyim .. Çok pişman olursunİyi akşamlar kızlar. Benim evlilik için böyle bir kriterim var. Şu an konustugum çocuğun annesi ona düşkün biraz sanırım. Kültürü kültürüme asagı yukarı uysa da onun yaşadığı şehirde akrabaları dolu ve ailesi var. Ben gidersem orada kimsem yok. Ben kişilik olarak da akraba sevmeyen, uzak duran bir insanım. Karşımdaki de aksine gayet ziyaretlerini yapan onlarla sıcak olan bir insan. İleride sorun yaşarız gibi geliyor oraya gidersek. Kendimi tanıdığım için böyle bir kriter koydum. Bu konu hakkında deneyimi olanlar yorumlayabilir mi ? Teşekkürler şimdiden
Evet ben böyle bir akraba yakınlıgı olan kültür içinde büyümedim tam olarak meseleyi açıklamışsınız bu yüzden istemiyorum ve zor geliyor. Dediğiniz gibi sorular olacak merak edecekler vs. kişiliğim de biraz terstir kötü olurum gibi geliyor100 tanesinden belki 3-4 tanesi gercekten iyi cıkıyor ama diyorsun ki aile kalabalık ve herkes samimi ve sen bu kültürde büyümediysen sevmen imkansız. Söyle düsün bi tatile gideceksiniz haftsınu biryere gideceksiniz herkes samimiyetten soru sorma laf söyleme hakkı bulacak kendinde. En basit kavgalar buradan baslayacak. Hele bide cahillerse vay haline
Evet ben böyle bir akraba yakınlıgı olan kültür içinde büyümedim tam olarak meseleyi açıklamışsınız bu yüzden istemiyorum ve zor geliyor. Dediğiniz gibi sorular olacak merak edecekler vs. kişiliğim de biraz terstir kötü olurum gibi geliyor100 tanesinden belki 3-4 tanesi gercekten iyi cıkıyor ama diyorsun ki aile kalabalık ve herkes samimi ve sen bu kültürde büyümediysen sevmen imkansız. Söyle düsün bi tatile gideceksiniz haftsınu biryere gideceksiniz herkes samimiyetten soru sorma laf söyleme hakkı bulacak kendinde. En basit kavgalar buradan baslayacak. Hele bide cahillerse vay haline
Sizde de erkek tarafı daha çok seviyor da ondan bu iş buralara kadar gelmiş benim de benimki daha çok seviyor ve bu yüzden yanlış karar vermekten korkuyorum, sürüklenir giderim diye. Kendi durumunuzu, hislerinizi paylaşmanız çok açıklayıcı oldu kendimle bağ kurdum teşekkür ederim canım benimGurbetin kendisi başlı başına zor berbat yani bu kadar zor olduğunu kimse bana söylemedi gerçekten söyleseydi benim fikrim değişirdi ben aslında biraz acaba yapabilir miyim dedim hatta ayrılmak istedim bahane bularak (sevgiliyken) ama eşim bırakmadı hiç. Ben sana iş bulurum arkadaş edinirsin dedi hiçbiri olmadı biraz nasipsiz çıktım ne iş buldum ne arkadaş. Her şeyin en kötüsü oldu gurbet zaten zor iken en ufak olumsuzluk aşırı etkiliyor insanı. Hala daha acaba geri gitsem her şeyi değiştirsem mi diye düşünüyorum ama eşim yine çok sevdiğini söylüyor uğraşıyor bende seviyorum galiba da hala yanındayım Yine de zaman geriye aksa ben gurbete geleceğime severek ayrılırdım. Net. Kaynana sorunları elbette oluyorum bitanem olmaz mı onlar da iyice strese sokuyor insanı.
O zaman baglanmamaya calis bak hazır da cok sevmemisken alısmamisken iliskin ile ilgili kafanda bi kar zarar listesi olustur hem simdiye hem gelecege yönelik. Psikologum ve sunu söyleyebilirim kar zarar listesi olusturmak evliliklerden önce sartEvet ben böyle bir akraba yakınlıgı olan kültür içinde büyümedim tam olarak meseleyi açıklamışsınız bu yüzden istemiyorum ve zor geliyor. Dediğiniz gibi sorular olacak merak edecekler vs. kişiliğim de biraz terstir kötü olurum gibi geliyor
Ay uzakta olunca da mı bu samimiyetten kurtulunmuyor tatillerde gelinip çok kalınmasına ben de tahammül edeceğimi düşünmüyorum büyük konuşmayalım da Allah korusun ya sanırım şartlardan çok eşin karakteri önemli onu anladım deneyiminizden. Kulağıma küpe oldu, biraz daha gözlemleyeyim bakalım erkeği teşekkür ederimGerçekleri görmüşsün zaten eşin ailesi ile sıkı bir iletişimde sanırım bu bağlılık sık görüşmeler ayrı şehirlerde dahi devam ediyor ne yazk ki bizimkinin ailesi her yaz ve sonbahar da ne zaman gelelim siz ne zaman geliyorsunuz planları yapıyorlar . Aynı şehirde olursan daha sık olacak bu kesinlikle isteme bana göre çünkü bende senin gibi ziyaret telefon görüşmesi çok sevmeyen biriyim .. Çok pişman olursun
Böyle saçma bir kriter duymadım, siz aile sevmiyorsunuz diye adan sizle evlenmek için şehir değiştirip ailesini terk edecek öyle mi prenses? Sizin gibi gelin düşman başına.İyi akşamlar kızlar. Benim evlilik için böyle bir kriterim var. Şu an konustugum çocuğun annesi ona düşkün biraz sanırım. Kültürü kültürüme asagı yukarı uysa da onun yaşadığı şehirde akrabaları dolu ve ailesi var. Ben gidersem orada kimsem yok. Ben kişilik olarak da akraba sevmeyen, uzak duran bir insanım. Karşımdaki de aksine gayet ziyaretlerini yapan onlarla sıcak olan bir insan. İleride sorun yaşarız gibi geliyor oraya gidersek. Kendimi tanıdığım için böyle bir kriter koydum. Bu konu hakkında deneyimi olanlar yorumlayabilir mi ? Teşekkürler şimdiden