merhaba ben bi kaç aylık evliyim,nişanlıyken eşim memleketini bırakıp benm yaşadığım ankaray geldi orda özel sektörde iyi bi işe girdi, memleketiindeki iş de çok iyiyidi maaşı daha yüksekti ama doğunun küçk illerlnden biriydi ve ben düzenimi bozmak istemedi.geldi ama işi pek sevmedi şehr dışına gönderiyorlardı vs. ama zaten memur olcaktı sınavlara çalışcaktı. ama ne olduysa düğüne bi kaç ay kala oldu,eşim tuttrdu memlekte gidelim ordaki işim daha iyi her akşam eve gelebilecem hem senn aşlene de yakın benm ailem de orda bize yardımcı olurlar vs vs. ama ben zaten ankarada tek başıma yaşayan düzenli bi hayatı çok güzel bi işi(kamudayım) olan biriym kimseye bu saatten sonra ihitiyacm yok gelmişiz 30 yaşına.halledemiicez mi aile olabilmeyi ki benm ankarada akrabalarım çevrem de var.asla istemedm bu küçük yere gelmeyi ama eşimden ayrılmak da istemedm. ailesnn hiç kzı yok. bana çok heveslendiler ama ben herşeyden herkesten soğudm bu olay yüzünden.neyse düğünden sonra ayrılığa dayanamadım ve onun ankarada çok mutsz olmasndan korktum ve tamm gelicem dedm ama zaten kendi memleketindeki işine başlamıştı.ben mecbur kaldım gtmeye.ağlaya ağlaya geldm resmen. düğünden sonra eşim memleketndeki işe geldi başladı ben orda yalnız kaldım. ama başlamasa başkasını alacaklardı. çok kötydü yeni evlisin eşini istiyorsun ve yannda olablmek için istemediğin biyerde yaşaman laızm. çalışıyorum zaten ankaradaki çalışma ortamını asla o ilde bulamadım.doğu zaten iletişimde zorlanıyorum hayattan soğudum eşimden soğudm eşim cmutesi pazar da çalışyor. bi ark ım bi akrbm yok.her hafta sonu evde tekm çıkıp gezeck biyer yok.hep yalnz tek ve sıkıntısını stresini atamayan durumdayım. iş yerim desen alışmak çok zor. ark yok kafa dengi yokbikaç atlık evliyim ama hiç bişey anlamadım eşime öfkemn her geçn gün büyüyor. ne yapsa da gözmde yok. bi araya gelebildiiimz kısıtlı vaktlerde tanıdık veya akr ziyareti veya ailesinie gitmemz gereken zmanlarda hep kavga ettk.hiç kimseyi görmek istemiyorm onun hiç kimsesine jest yapmk istemiyorum çünkü o beni mutlu edemedi.etmeye çalışyıro ama ben zorla gtrmiş olmasını kaldıramıyorum hala. içimde hep bi sinir varhorluyor birlkte yatamıyoruz, h.sonları evde yalnızım, işte yalnızım,ona doyamadım. şehrde gezecek biyer yok. çok bunaldım lütfen bi fikir verin.. her gün kavga hergün kavga ediyoruz. çünkü o beni doyuramıyor. kaliteli vakt geçiremiyorz, kimnle paylaşşam sabır sabır sabır diyorlar.....uykuları unuttum geceleri ağlıyorum o uyuyor,diyorum ben döneym ankaraya en azndan düzgn bi yerde yaşarım tayinmi geri alayım eşim de beni getirip de bana güzel bi ortam hazrlamadıının bedelini ödesn diyom ama gdersem en çok yıpranacak olan da benm her tartışmaızda olduu gibi.çok sinrlendiiğinde ya da üstüne gittiğimde tamm al tayinin git ben de 2 ayd abi gelrim yanına falan diyor.bu evlilk sürecm hep sabretmekle geçti benm ya da edememekle,kimsem yok eşmden başka burda onunla da kavgalı olup ve güzel vakt geçiremeynce çok yoruluyorum,işleri de çok yoğun onun (((
Ankara'da mı tanıştınız ? Eşinin memleketine hiç mi gidip bakmadın ?
Ah işte,önemli olan tek şey aşkımız,başka hiçbir şey önemli değil deniyor ama bal gibi önemli.
Yaşın küçük değil,eğitimlisin,kendi başına yaşamış,hayat sorumluluğu bilen bir kadınsın.
Nasıl böyle bir evlilik kararı aldın hayret.
Evlilik kararından hala eminsen,ah vah etmeyi bırakıp harekete geçmeni öneririm.
Önce eşini ikna etmeye çalış.İkna olmuyorsa,sen dön ve o şekilde deneyin.
Olmuyorsa da olmuyordur.
Sabırla olacak iş değil.
Sabırla tek olacak olan,senin hevesinin ve yaşama sevincinin kaybı olur.
O şekilde boyun büküp,mutsuz bir kadın olarak yaşar gidersin.
siz evlenmiş ve pişmanlık yaşıyorsunuz.
hatta kendi içinizde evliliği yarışa döndürmüşsünüz.. kim kazanacak yarısı ! ank. gitme isteği, benim dediğim oldu sendromu gibi ..
belli bir yaşa gelmiş ank düzeninizi oturttmussunuz tabi ki kolay değil .
fakat ; bir öğrenci okula basladıgında bile ortama,arkadaslarına adapte olması, cevreyi benimsemesi zaman alır. sizin durumunuz da bunun gibi . niye kendinize zaman vermiyorsunuz ? zamanla arkadaş edinir ve çevrenizi de oluşturursunuz.
kendi kafanızla öyle kurmuşsunuz ki içten içe kendinizi yiyiyorsunuz ve tüm olumsuzlukları irdeliyorsunuz.
eşinizin horlaması da ayrı yattıracak kadar mı ? tedavi olmasını önerdiniz mi yoksa siz "öküz altında buzağı mı arıyorsunuz"?
seni biraz şımarık buldum, Allah kolay kolay kapı açmıyo devlet işi bulmuş işte daha ne istiyosun bende eşimin işi gereği Ankaradan Batmana geldim bana da zor geliyo ama napıyım, senin eşin sadece horluyomuş benimki diş gıcırdatır horlar konuşur herbi şey var ama ayrı yatmayı düşünmedim hiç
ark lar beni iyi ya da kötü eleştirebilrisinz hepsine açığım, çok bunalıyorum ve bu yaşadıklarıma bakış açısı ne olabilr diye çok merak ediyorum.belki birinizin kişinin bi yorumu çıkış noktam,harekete geçme noktam ya her neyse olabilir...iş yerimde çok bunalıyorum, asla ank daki düzen ve insanlardaki disipln ya da saygı yok
Hiçbir şey yapmazsanız alışamazsınız tabi ki.
Kolay değildir insanın sevdiği yerden ayrılması ama demek ki sevmediğiniz şehir sevdiğiniz adamla da güzelleşmiyor.
Horlamayı çözmek yerine ayrı odalarda yatmak sizin çözüm yolunuz demek ki. Bu şekilde devam ederseniz bu evlilik yürümez.
ayrı odalarda yatınca çok yalnz hissediyorum uykuya geçemiyorum zaten. eşim ameliyat olacak bu cuma ben de hiç istemiyrm ameliyat olmasını ama dr ciddi dedi burun boğaz hepsi tıkalı.ben ameliyat konusundaki isteksizliğimi belli etmiicem çünkü cidden ne birlkte yatabiliyorum ne onsuz. bigün de gözlerimi pamuk gibi açıp yanmda onun olmasının hzurunu hissedip güne gülmsemek istiyorum.uykusuzluktan bayılıcam birgün...
Biraz bencilsiniz galiba. Hala kendinizi düşünüyorsunuz. Adam ciddi boyutta hasta, nefes alamıyor farkında mısınız?
bilmiyorum ben mi çabalamadım ya da çabalamak istemedm,çünkü eşim çok zorladı beni buraya gelrken gitmeyelem allah bi kapı açar dedm, anka da kalalım dedm, yapamam dedim ama her akşm evmde olacam yannda olacam dedi maaş daha iyi dedi, bilmiyorum pişman myım evlendiğime, bazen evet çünkü herşey buz gibi geliyor bana, evim soğuk, hayat sıoğuk...eşyalr hepsi en iyisnden ama hiç birinin kıymeti yok ne acıdır kievm dağınık ne yemek yapasm var ne evi toplayasım. eşime hizmet etmk istemiyor canm.halbuki mutfağı çok seven biriydim hala da öyle ama uykusuz ve yorgunm sürekli, gerginm, ne hayallerm vardı, ne süprizler yapacaktm evlennce eşime, bi defa kendm istemedm gelmeyi,yediremi,yorum bu zoraki hayatı, ama gelmesem eşim çok baskı yaptı,ayda 2 hafta evde 2 hafta şehr dışında olcam dedi, belki yazın daha fazla dedi,başka iş bulsak ank da onu tatmn etmiicekti maddi olarak,işinde başarılı biri.bunu da istemezdm ama burda yaşamayı da istemiyorum, kimse bana karışmadı bu yaşıma kadar,herşeyimi bi kenara atıp da eşimn peşine takıldım,çok kısıtlanmış çok çaresz hisseidyorum kendimi. yarın birgün çocuk olursa ben şehr dışında olup da seni yalnız bırakamam dedi,çocuk düşncesi aklmzdan bile geçemiyor, o çocuk çok istedi ame ben bu şehrde yapmam dedm,burda hiç bişey yapmayı düşnmüyorum dedim ama bura benm memleketm dedi nasıl bu kadar küçmsersn hem de burda kalmııcaz uzun süre falan diyor da ben kesin ank merkezli bi iş sınavı kazanıp da geri dönmek istiyorm,ama yine evliliği istediğim gibi yaşamamış olurum o gelemezse die bi sürü olmszluklar geçiyor beynm susmuyor, geceleri de böyleyim. rengim sapsarı, gözler kırmızı ruh gibiym.eşim de çok agresfleşti. depresyondayım galiba, her akşam hergn ağlıyorum, en ufak bişeyde ben a desem o b dese karşı çıksa falan hakkı yok diyorum benm istedklerimi yapmak zorunda çünkü ben onun istediiii hayatı yaşıyorum diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?