• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra ne zaman bebek düşündünüz?

Herkese merhabalar..:1: Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. :17:
evleneli 3 ay oldu, 2 ay korunduk. Ve karar verdik zamanı gelince bi bebeğimiz olsun istedik, o yüzden artık korunmuyoruz. İnşallah en yakın zamanda bebişimiz olur :49:
İnsan ister istemez biraz heyecan yapıyor :52:

ben de 15 aylık evliyim
aslında elimde olsa bir 15 ay daha beklemek isterdim sanırım ama
yaşım oldu 29,5
o yüzden sanırım bir 6 ay sonra filan cocuk yapma calısmalarına baslayabiliriz diye düsünüyoruz
ama tabi önce hayatımızı daha saglıklı yasamaya baslayalım dedik
ben zaten icmezdim ama esimde sigara icmeyi bıraktı
beslenmemize de dikkat etmemiz lazım
burda size danısmak istiyorum
hamile kalmaya karar vermeden once
folik asit destegi alınması gerektigini biliyorum
onun dısında yemenizce icmenizde ozellikle dikkat ettiginiz seyler oldu mu

Bende 15 aylık evliyim yaşım 26 ocakta 27 olcam, acaba yapsam mı bilemedim benimde garip korkularım var burda yazınları okuyunca yaş geçiyor bi yandan da herşey geliyor aklım ma sizce uygun zamn mı?

Herkes bunu yaşamış sanırım bizde evleniriz 2*3 yıl sonra diyorduk genelde :70:
ama öyle olmadı evlendik 2 ay sonra bebek planı kurmaya başladık 2*3 yıl bekleyemeyiz falan demeye başladık :1::1::1:
şimdi 4 aylık evliyiz 21 yaşımdayım. bebek ne zaman olur bilmiyorum şimdiki planlarımızda henüz yok. :54:
1 yılımızı dolduralım yeniden düşünücez. belki ileri atabiliriz yine :37::37:

Herkes bunu yaşamış sanırım bizde evleniriz 2*3 yıl sonra diyorduk genelde :70:
ama öyle olmadı evlendik 2 ay sonra bebek planı kurmaya başladık 2*3 yıl bekleyemeyiz falan demeye başladık :1::1::1:
şimdi 4 aylık evliyiz 21 yaşımdayım. bebek ne zaman olur bilmiyorum şimdiki planlarımızda henüz yok. :54:
1 yılımızı dolduralım yeniden düşünücez. belki ileri atabiliriz yine :37::37:

:64: :64: :69: :69:
sENi hamiş görmek istiyorum :)
Bizde 2 yıl sonra çalışmalara başlarız heralde :)
Bu arada bende 4 aylık evliyim.

Son düzenleme:
:64: :64: :69: :69:
sENi hamiş görmek istiyorum :)
Bizde 2 yıl sonra çalışmalara başlarız heralde :)
Bu arada bende 4 aylık evliyim.

:52::52::52: burada da bulduk birbirimizi biz sizi bekliyoruz.. :60::60::60:
yada aynı zaman yapalım yaa bak ciddiyim heee :97::97:

spidi sen 21 yaşında mısın, şoklar içerisindeyim :53: :53:

neden tatlım :34: çok mu yaşlı gösteriyorum yoksa :1::1:

yok yaşlı değil de olgun bir izlenim vermiştin. artı yükseklisans yazıyordu eğitim durumunda. ben de nerden baksan 24 yaşındasındır diye tahmin ediyordum, vay be hakkaten şaşırdım, güzelmiş :))

yok yaşlı değil de olgun bir izlenim vermiştin. artı yükseklisans yazıyordu eğitim durumunda. ben de nerden baksan 24 yaşındasındır diye tahmin ediyordum, vay be hakkaten şaşırdım, güzelmiş :))

hımm yok canım 21 yaşımdayım :70::70: bi arada yaşadığım yerde de Rusya yazıyordu :34::34::34: Teşekkür ederim.

biz de 2009 haziran ayında evlendik
hemen bebek düşünmüyorduk hap kullandım ben ve hala da kullanıyorum
yaşım 29:57:
çevremde artık yapın diyenler ve olmaz belki diye korkutanlar var maalesef:78:
eşimle yavaş yavaş düşünmeye başladık
hayalimde hep bu yaz hamile olmak var ama nasip tabiki Rabbim aratmasın
iğneden ve hastaneden korkanlardanım
kan aldırırken bile bayılırım o zaman naparım bilemiyorum :43:

1 sene sonra düşündük.. ben hemen hamile kalıncagını sananlardanım.. 3 aydır deniyoruz olmadı.. bilsem 1 sene beklemezdim:) benden tavsiye.. 3-5 sene bebek istemeyenler haric tabii.. 1 sene sonunda bebek istiyorsanız bence evlendikten 2-3 ay sonra çalışmalara başlayın çünkü hop diye hamile kalınmıyor:)
ha tabi şöelde bşy var.. gezdim tozdum evime alıştım işime başladım işime alıştım.. eşime alıştım etrafa alıştım.. 1 sene bebek olmadı ama pskolojik olrak birsürü şeye alıştım...şimdi herşeyim düzene oturdu.. artık bebek zamanıı:)allahım nasip eder inş:)zaten bu gidişle 2 sene sonunda hamile kalırım dogurdum diyene kdrda 3 sene olur baya zaman:)

Son düzenleme:
11 kasımda evlillğimin 4. yılı olucak
ev telaşıydı , evimize taşınmamızdı derken koskoca 4 yıl gitti
ha bu 4 yılda ne değişti derseniz evliliğim fazlasıyla rayına oturdu fakat 2. yılda düşünseydik şuan 2 yaşında bi bebeğimiz olabilrdi ki bunun burukluğu var bende

7 aydır deniyoruz ve hala meleğe ulaşamadık ...
keşke diyorum koca bi keşke 2. yılımda düşünseydim de beynim bu kadar giden zamanda kalmasaydı :50::50:

Ben de 1 yıl cocuk istemeyenlerdendiim..gecen yıl ekim ayında ewlendik..eşim istiyordu ben 1 yıl istemem diyordum..Sora ewliligimizin 3.ayında 4aylık yegenım bize geldi..eşim büyülendii..yegenım onun gögsünde uyuyor gülüyor cilve yapıyor..Onları İstanbuldan yolcu ettik ben aglarken "biz de cocuk yapalım" dedi.."gercekten mi " dedim."ewet ben cok istiyorum" dedi..o ay için yumurtlamam gecmişti..Subat ayında denedik ama cok sıkıya almadan..mart ayında 10 gunluk bir gecikmem oldu hemen hamileyim die doktora gittiik..değilmişim biraz bozulmuştum..İstemeyen ben oluruna bırakan ben "acaba olmıycak mı bır sorun mu war" demeye basladım..halbukı daha 2.deneme:=) doktora gittim..gec yumurtluyorsun işine sansa bırakma dedi..
ve biz bu sefer ciddiye alıp calışmalara basladık..2 gunde bir demişti onceki doktor onu tutturamadık..ve işini sansa bırakma diyen doktorumuzu dinledik..Hergun faaliyetteydik....gene 10 gunluk bir gecikmem oldu..gecen ayki gibi olucak die test almadım..bır akşam eşim "sen hamilesin" test alalım dedi..hiç bi belirtim yok boşuna almayalım dedim..ısrar etti aldık..sabah kalkınca yaptım ve çift çizgiyi gördüm..Nasıl mutlu oldum..demek ki ben de istiyormusum=)

cocuk isteyen arkadaslarım 2 gunde birmiş,yok 14.gunmuş bunları boşwerin..ben 2 kişiye tavsıye werdım 2 side hamile kaldı benden sonra..HERGÜNNN yapın..biraz yorulcaksınız ve yıkanmaktan paklanacaksınız ama hepsine deyecek..

suan kızıma 25+0 haftalık hamileyim..hamilelikten ce dogumdan korkan biriydim..

KORKANLAR için ;
1-hamile oldugunuzu ögrendiginizde bebeginiz zaten 1 aylık oluyor...
2-sonraki 2-3 ay bulantınız oluyor bu iş bıraz sıkıntılı ama unuttum gitti bile..herkesin aynı olmuyor..
3-kıpırdamasından korkarım diyorduum..ben kızım 16+o haftalıkken hissettim..ve o kadar heycanlandım kii..cok guzel bir duyguymuşş..şimdilerde acıktıgında tepıyor,doydugunda kımıldıyor bana tesekkur ediyor..babasına cewap weriyor..:emir_bebek:

Allah bu duyguları İsteyen herkese tattırsın..Öncelikle inanın..stres yapmayın..VE UZUN süre korunmayın..Uzun süre korunanların gebe kalmaları daha zor oluyor nedense..

bende 1.5 yil aradan sonra yapmaya karar verdik ve hemen olucagini dusundum cunku oncesinde dr gitmistim hic bir sorun yok demisti ve basladik calismya ama 1 ay gecti 2. ay gecti hala bi gelisme yoktu kafama cok takmaya baslamistim ve pes ettim ve 3. ayimda gecikmem olunca test aldim ama umitsizce yaptim ve bi baktim iki cizgi tabi gorunce salya sumuk oldum :)) ve suan melegim 27+4 gunluk rabbim isteyen herkeze nasip etsin

mesela 5-6 yıl niye çocuk düşünmüyorsunuz cnm çok uzun bi süre deilmii sankii..
belki eşimle 3 seneye yakın sevgili olduk 1 senedirde evliyiz 4 senedir tanıyorum yani:)bide yaşımda ilerliyorrr onunda etkisi var 27 yaşındayımmm ..önceden arkadaş ortamlarımızda hiç bebek olmasdı şimdi herkesin bebeig var imreniyor gibiyim ama kararsızımda nebilim büyük sorumluluk sanki:)

cnm benım sen sevdıgın adamı sevıyorsan guvenıosan bence en dogru zaman..ben 22 yasında evlendım suan 24 yasındayım..gecenlerde bı kadınla sohbetımız oldu mahalleden 23 yasındaymıs bırı 4 yasında bırıde 1 yasında ıkı cocugu var..acaba dedım gec mı kaldım ?erken anne baba olmak cok guzel bence..ama beklıcem dıosanda mılletı takmıcaksın..mıllet herseyı söler..

cnm benım sen sevdıgın adamı sevıyorsan guvenıosan bence en dogru zaman..ben 22 yasında evlendım suan 24 yasındayım..gecenlerde bı kadınla sohbetımız oldu mahalleden 23 yasındaymıs bırı 4 yasında bırıde 1 yasında ıkı cocugu var..acaba dedım gec mı kaldım ?erken anne baba olmak cok guzel bence..ama beklıcem dıosanda mılletı takmıcaksın..mıllet herseyı söler..

ay evet yaa gecen gun mahallede bi kiz var yani kiz derken evli 4 aylik da oglu var. sohet sirasinda daha 18ni doldurmadigini ogrendim,sok oldum.genc anne olmak guzel ama bu kadar da erken degil.gencligin de tadini cikarmak gerek acikcasi )))

biz evlenmeden önce en az 2 sene diyorduk ama ben sabredemedim bebekleri o kadar seviyorum ki evlendikten 3 ay sonra hamile kalmaya karar verdim ve hemen kaldım şimdi oğlum 2 yaşında. Üçbuçuk yaşına geldiği zaman 2.yi düşünyoruz o kadar özledim hamileliği.))

hemen istedik ama 6 sene olmadi oglum olduktan yasina girmeden tekrar hamile kalmak icin ugrastik bu seferde 18. ayda hamile kaldim simdi oglum 4 yasinda kizimda 19 aylik olacak cok sükür
seninde hakkinda hayirlisi olsun isteyen herkese versin rabbim insallah

Back