• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra ne zaman bebek düşündünüz?

6.haftaya gırıcem kısmetse, bebegımın kalbi 5.hafatnın basından itibaren atmaya basladı pirinç tanem benım :69::69::nazar: 13 ocak tahımını dogum anlıyacagın onumde koca koca aylar var :34:
önce kirası dusuk bi yere tasın sonra bebek için dusun cunku ilk 3-4ay hiç bi iş yapamıyosun agır kaldıramıyosun yani.. esya tasırken zorlanma gercı akrabalarında yakınındaysa buna gerek kalmayacak.. benımde annemler gelecek esyalarımı toplamaya bakalım kısmet..
şua iğne olacak bi duurm olmadı ama emınım onuda atlatıcam :61: balıktan nefret eden ben..pişerken okadar mı güzel kokar Allahım yaa miss misss yani.. :52: :56: helekı tadı bambaska guzeldi sankı sırf benım için icat edilmiş bi balık sırf ben yıyıyım dıye..(esım tavada değil fırında yap dedi tavada belkı agır kokar yıyemezsın dedi bide yaglı filan olcakyaa belkı mıden almaz dedi bende fırında yaptım ve bundan sonrakı tavuk ve kırmızı etıde hep fırında pişiriyorum lokum oluyor hafif lezzetli ,tiksinmöiyorum,ocak batmıyor :60: yani aklında bulunsun ) kendime sasırıyorum bu aralarrrr :53::52::52: :1:
olumsuz olma daima hayırlısını iste.. :70::70: en kısa zamanda senınde bebiş çizelgen olması dileğiyle diyorum.. :69::69:

teşekkür ederim canım inşallah.ne güzel şeyler hissediyorsun ben de iğne kan verme korkumu yenebilir miyim acaba bebiş zamanında diye düşünüyorum?yakınlarım var ama yine de hamile kalmadan taşınmam en iyisi olur kafam da rahat olur.hamile kaldığım zaman çalışmak da istemiyorum işim çok stresli.şu ev işini halletsek sonra tekrar düşünücem detaylı bir şekilde :)) hamileliğinin rahat ve huzurlu geçmesini diliyorum canım.haberleşelim olur mu :40:

bizde evlenmeden önce en az 3 sene yapmayız evliliğin tadını çıkartırız diye düşündük yani en çok ben düşündüm tabi..
ama bi evlendik ikimizinde kararı değişti ikimizde çok istedik bebeğimizin olmasını 4 ay sonra hamile kaldım ..
şimdi 1.5 yaşında bi oğluşum var iyikide yapmışız diyoruz mutluluğumuzu uzurumuzu ikiye katladı

Biz 1 yıl dolmadan karar verdik ama rabbim henüz göndermedi 2.5 ay sonra evliliğimizin 2.yılını kutlayacağız o zamana kadar hamile kalmak istiyorum.umarım olur.karar verip hemen bebek sahibi olanlara çok imreniyorum.inşallah isteyenler çok beklemez
bebeğin bir zamanı olduğuna inanmıyorum tıpkı evlilik yaşı gibi, birçok faktörün bir araya gelmesi gerek.bazıları için 5 sene bazıları da 1.senesinin sonunda çocuğunu kucağına almış oluyor biraz kısmet biraz da hayat tarzı belirliyor.

canım inşallah en kısa zamanda meleğin gelir sana güzel haberlerini bekliyoruz :69:

konuyu görünce yazmak iastedim.2009 mayıs ayında evlendim 2 yıldır evliyim.24 yaşındayım.özel sektörde muhasebede çalışıyorum çok stresli bir işim var.onun harici kiradayız ve eşimle evlilik öncesi geçen 6 yılımız var.artık çok istiyoruz aslında bebeğimizin olmasını ama kirada olmamız çalışmam gerektiği ve diğer bir problemim var iğneden anormal korkuyorum.kaç tane psıkıyatri ye gittim çözülemedim şu an bile arayıştayım.dertlerimi anlatmaya başladım canım kısacası

turuncu arkadaşımın dediğine katılıyorum ertelenecekse bile düzenli sağlık kontrolünden geçilmeli ben de en kısa zamanda kadın doğum uzmanına gideceğim benim de kafam çok karışık .sürekli bebek mağazalrındayım ve burada doğum öyküleri okuyorum :))Allah isteyen herkese nasip etsin.

canım bende iğneden çok korkardım ama konu bebeğin olunca gerçekten gözün hiçbir şeyi görmüyor o kadar ki benim ki şimdi bir yaşında nerdeyse onun yerine aşılarını ben olucam :60::60::60:

en kısa sürede karar verirsiniz umarım canım ama küçük melekler her zaman uğur getirir unutma:)

merhaba hanımlar 1 senelik evliyim.. bebek için kararsızım.. daha erken diyorummm ama olsunda istiyorumm...
sizce ideal bebek zamanı nezaman:)

Bu biraz yaş durumuna bağlı bi konuu...Mesela ben 5 aylık evliyim hemen istiyoruz ama yaşım 31.Yani yaşım geçiyor..Ama 20 li yaşlarda olsam rahat 2 sene olmasını istemezdim...

canım bende iğneden çok korkardım ama konu bebeğin olunca gerçekten gözün hiçbir şeyi görmüyor o kadar ki benim ki şimdi bir yaşında nerdeyse onun yerine aşılarını ben olucam :60::60::60:

en kısa sürede karar verirsiniz umarım canım ama küçük melekler her zaman uğur getirir unutma:)

ben de bir an diyorum kirayı falan boşver genç yaşta anne olmayı çok istiyorum zaten deneyelim bi bakalım Allah kısmet edecek mi.hem diyorum o zamna bebeğim için kan veririm iğne olurum ama sonra diyorum ya tersi olursa ya başaramazsam.bir psıkolog arıyorum yine ona da bir gidicem bakalım ne olucak.Allah bağışlasın canım bebeğini Allah sağlıklı uzun ömür versin.:nazar::emir_bebek:Allahım isteyen herkese nasip etsin

teşekkür ederim canım inşallah.ne güzel şeyler hissediyorsun ben de iğne kan verme korkumu yenebilir miyim acaba bebiş zamanında diye düşünüyorum?yakınlarım var ama yine de hamile kalmadan taşınmam en iyisi olur kafam da rahat olur.hamile kaldığım zaman çalışmak da istemiyorum işim çok stresli.şu ev işini halletsek sonra tekrar düşünücem detaylı bir şekilde :)) hamileliğinin rahat ve huzurlu geçmesini diliyorum canım.haberleşelim olur mu :40:

Allah sabrınıda gucunude kuvvetınıde verıyor canım sen hiç telaslanma.. ama yınede için rahat olması acısından bı doktorla gorus yani.eşinle konus bu konuyu oda zaten nıyetlı sanırım ;) önce dusuk kıralı bi yere gecın.. sende işinden iş tazmınatı alıp çıkarsın canım onu dert etme once evini bi tası.. eşinin işne yakın bi yerden ev tutarsınız olmazsa ,eşin ne kadar servısle gidip gelsede meselaa yanı .. o servıste gecırcegı zamanları eve çoktan gelır senın yanında gecırır bide boyle dusun.. bebegın olacakya carsıdan ev bakmazdım hem havası pis olur gurultu çok..ne bılım yaaişte bu sartlarıda gozoununde tuutp bi yer bakın sımdıden..
aminn insallahh :70::70::70: senden müjedeli haberlerını beklıyorum ona göree :34::71:

Allah sabrınıda gucunude kuvvetınıde verıyor canım sen hiç telaslanma.. ama yınede için rahat olması acısından bı doktorla gorus yani.eşinle konus bu konuyu oda zaten nıyetlı sanırım ;) önce dusuk kıralı bi yere gecın.. sende işinden iş tazmınatı alıp çıkarsın canım onu dert etme once evini bi tası.. eşinin işne yakın bi yerden ev tutarsınız olmazsa ,eşin ne kadar servısle gidip gelsede meselaa yanı .. o servıste gecırcegı zamanları eve çoktan gelır senın yanında gecırır bide boyle dusun.. bebegın olacakya carsıdan ev bakmazdım hem havası pis olur gurultu çok..ne bılım yaaişte bu sartlarıda gozoununde tuutp bi yer bakın sımdıden..
aminn insallahh :70::70::70: senden müjedeli haberlerını beklıyorum ona göree :34::71:

canım biz İstanbuldayız trafiğini ve pahalılığını hiç sorma zaten servislerimiz bile yok.eşim 8 de çıkıyor işten ben 7 de.kiramız 720 .ama etrafta hep öyle 650 ile başladık zamlana zamlana bu hale geldi ucuz olan yerlere işlere çok daha uzak :( Allah yardımcımız olsun ama anne olmayı istiyorum ıumarım canım birgün ben de müjdeli haber verebilirim çok yakın zamanda olmasa bile birgün o haberi paylaşıcak mıyım ben d emerak ediyorum hem de çooook

merhabalar konuyu görünce yazmak istedim bende
2009 temmuz ayında evlendik eşimle
evlenmeden önce 1-2 yıl olmasını istemedik
daha sonra evlendik ve 2010 yılı haziran ayında olsun istedik bebeğimiz
ama hala gelmedi bebeğim
doğum kontrol hapı kullanmıştım keşke hiç kullanmasaydım.

evlenmeden önce ilk 2 sene yapmayız diyoduk.aslında eşim çıkarken evlenince hemen bi bebeğimiz olsun istiyodu ama ben 2 sene bekleriz diyodum.niyeyse artık illa 2 sene..
evlendik,eşimin maaşının 4te birlik kısmı krediye bağlandı 2 seneliğine..sanıyorum bu iki bizim uğursuz rakamımız:1:kirada oturuyoduk.eşim ben 2 sene bebek istemem nasıl uğraşıcaz bu kadar borç varken diyodu.
evlendikten hemen sonra laylaylom herşey güzeldi.zaman nası geçiyo anlamıyoduk.sonra ben iş bulamadım.sonra eşimin mesaileri çoook uzamaya başladı.sonra ben evde çokça zamanlar çok yalnız kaldım.yalnızlık bana koymaya başladı.helede nöbet zamanları zaman geçmek bilmiyo,kukumav kuşu gibi evde tek başına otur dur.dedim ben bebek istiyorum,borçlar zaten ödeniyo..bizim bebek olana kadar borcun çoğu bitmiş olur.bebeğimiz için kışın ortasında lojmana taşındık.evimiz çok soğuktu,lojman sıcak.bebeğimiz üşümesin dedik.
aralık ayıda dahil olmak üzere bebeğimizi bekledik bekledik ve halada bekliyoruz.evlendikten yaklaşık 2 ay sonra annelik duygularım kabardı yani kısacası..ama ne gelen varrr ne giden:14:

merhabalar konuyu görünce yazmak istedim bende
2009 temmuz ayında evlendik eşimle
evlenmeden önce 1-2 yıl olmasını istemedik
daha sonra evlendik ve 2010 yılı haziran ayında olsun istedik bebeğimiz
ama hala gelmedi bebeğim
doğum kontrol hapı kullanmıştım keşke hiç kullanmasaydım.

umarım en kısa zamanda müjdeli haberi duyarız canım.stres yapma yeter ki biz daha denemedik bile erteliyoruz hala ben de 2009 mayısta evlendim .Allahım isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin.

evlenmeden önce ilk 2 sene yapmayız diyoduk.aslında eşim çıkarken evlenince hemen bi bebeğimiz olsun istiyodu ama ben 2 sene bekleriz diyodum.niyeyse artık illa 2 sene..
evlendik,eşimin maaşının 4te birlik kısmı krediye bağlandı 2 seneliğine..sanıyorum bu iki bizim uğursuz rakamımız:1:kirada oturuyoduk.eşim ben 2 sene bebek istemem nasıl uğraşıcaz bu kadar borç varken diyodu.
evlendikten hemen sonra laylaylom herşey güzeldi.zaman nası geçiyo anlamıyoduk.sonra ben iş bulamadım.sonra eşimin mesaileri çoook uzamaya başladı.sonra ben evde çokça zamanlar çok yalnız kaldım.yalnızlık bana koymaya başladı.helede nöbet zamanları zaman geçmek bilmiyo,kukumav kuşu gibi evde tek başına otur dur.dedim ben bebek istiyorum,borçlar zaten ödeniyo..bizim bebek olana kadar borcun çoğu bitmiş olur.bebeğimiz için kışın ortasında lojmana taşındık.evimiz çok soğuktu,lojman sıcak.bebeğimiz üşümesin dedik.
aralık ayıda dahil olmak üzere bebeğimizi bekledik bekledik ve halada bekliyoruz.evlendikten yaklaşık 2 ay sonra annelik duygularım kabardı yani kısacası..ama ne gelen varrr ne giden:14:

benim de evlendikten sonra hakikaten anne olma duygularım kabardı.ama önceki sayfalarda yazmıştım aşırı iğne korkum var atlatamıyorum ve kiradayız çalışmak zorudna olduğum için erteliyoruz 2 yıl oldu daha denemedk umarım Allah isteyen herkese nasip eder.karra verdiğimizde bakalım biz ne kadar bekliycez

hemen bebeğim olsun istedim.
evlendik 1 ay korunduk adet oldum ve ben bebeğim olmuyor diye ağlamaya başladım.
korunmayı bıraktık o ay hamile kaldım ve 3 aylıkken kalp atışının durması sonucu kürtaj oldum.
aradan 8 ay geçti ve yine hamileyim çok şükür.inş bu sefer bebeğim bana tutunur.

yazmak istediğim bir mesele benim eşimde kürtajdan sonra biraz kenara para koyalım,sonrasında bebek düşünürüz demişti.ama bebişte hemen olmuyor.bence bebiş evin mutluluğu....gelmeden bile mutluluk saçıyorsa geldikten sonra hiç düşünemiyorum.
bütün hanımlara tavsiyem evlendikten sonra kariyerdi paraydı düşünmeyin.bebek sahibi olun.

bizde 2008 ağustos ayında evlendik evlenmeden öncede 2 yıl bebek düşünmüyordum evlendikten sonrada fikrim değişmedi ve 2 yıl sonra hamile kaldım ama korunmayı bıraktıktan 7 ay sonra hamile kaldım bunu göz önnde bulundurun arkadaşlar .

Bizde ilk yıl çocuk hiç düşünmemiştik.Sonra evlilikte hani bir şeyler rutine girer ya sanki çocuk sahibi olmanın zamanı gelmiştie bizde öyle düşündük.Ama Rabbim nasip etmedi 3 yılda tam 4 hamileliğim çocuk sahibi olmadan sona erdi. İnanırmısınız ben kendimi daha yeni yeni ANNE hissediyorum.Hani hepimizde doğuştan annelik varmış, bu bizim içimizden geliyomuş ya bu bende öyle olmadı açıkçası.
Bu duygu, bu çocuk sahibi olma düşüncesi öyle bişey ki vücut, ruh, duygular, mantık, beyin vs. bütün hepsi kolkola girip birlikte 'EVET HAZIRIZ' diyor.
Böyle can sıkıntısı, evlilik canlansın, hayatta bir gayem olsun, vs. gibi değilde onunla ilgili hayaller kurmaya başlıyor insan, ona dokunduğunu düşünüp mutlu oluyor, gülerken gamzeleri olacak mı acaba diyor, ona sarılırken sımsıkı içime sokmayı isteyecekmiyim acaba Allah'tan, ayrı kalınca çırpınacak mı beni gördüğünde, mis gibi süt kokan tenini doya doya öpebilecek miyim acaba, parkta onu sallamak nasıl bişey, hayatta defalarca yaptığım şeyleri onunla ilk defa yapıyormuşum gibi mutlu olacağım hissi doğuyor içimde ve bilseniz daha neler neler...
PLAN YOK, HESAP YOK, KURMACA YOK İÇİNDEN GELİYOR İNSANIN ÇOCUK SAHİBİ OLMA İSTEĞİ.TAAAAA YÜREĞİNDEN.....

Bende temmuzda 2 senelik evli olacağım ilk sene istemedm korundum okulum biter işe girerim diye düşündüm okulum bitiyor bu sene ama daha iş bulamadım bende çok istiyorum 10 aydır korunmuyorum inşallah en kısa zamanda bebişimin haberini alırım.:49:

umarım en kısa zamanda müjdeli haberi duyarız canım.stres yapma yeter ki biz daha denemedik bile erteliyoruz hala ben de 2009 mayısta evlendim .Allahım isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin.

benim de evlendikten sonra hakikaten anne olma duygularım kabardı.ama önceki sayfalarda yazmıştım aşırı iğne korkum var atlatamıyorum ve kiradayız çalışmak zorudna olduğum için erteliyoruz 2 yıl oldu daha denemedk umarım Allah isteyen herkese nasip eder.karra verdiğimizde bakalım biz ne kadar bekliycez

ben iğneden korkmuyorum.önceden korkardım ama,alıştırdım kendimi.defalarca kan aldıra aldıra:)
bakmıyorum kısacası.kafamı çevirip bi an önce pıt diye bitmesini bekliyorum.canımı yakarlarsada tansiyonum düşüyo baygınlık geçiriyorum.eğer anne olmak istiyosan bu korkunu bi an evvel yenmelisin canım.düşünsene,2 saniyelik iğneden korkan,nasıl doğum yapar??hamileyken bile yok o testi bu testi kaç kere kan aldıracaksın.
ben iğnedende korkmuyorum,doğurmaktanda:69:benim adetlerimde çok sancılı geçtiği için,bana komaz:1:
valla borç morç derken borçlar yarılandı..iyikide korunmamışız,bide korunsaydık hiç olmazdı bebek.
zaten şimdi denemeye başlasan hemen ilk ayda gelmiyoki bebek.tabi istisnai durumlarda yok değil.kalan sinek ısırığıyla bile hamile kalıyo:1:inşallah bizde anne oluruz!

ben 2009 şubatta evlendim.. evlenmeden önce ben 2 yıl istemiyordum, eşim en az 3 yıl olmaın diye düşünüyodu.. ama benim bazı sağlık sorunlarım oldugu için sadece 6 ay korunduk.. ( olmayacağını biliyorduk zaten ) evliliğimizin üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra eşimde de bende de çocuk istediği başladı, hemen tedavimize başladık 6 ay sonrada hamile kaldım, şuan 3 aylık hamileyim.. eşimin istediği gibi 3 senemizde bebeişimiz kucağımızda olacak inşallah.. Allahım nasip ederse.. rabbim isteyen herkese versin.. ama olmuyorsa çaresine bakın mutlaka arkadaşlar..
mutlu kız anladığım kadarıyla nerdeyse bir senedir istiyorsun, mutlaka biran önce doktora git bencee

foruma ılk mesajım,bu bolumler ozellıkle dıkkatımı cektı sımdılık.2010 mayısta evlendık haftaya senemız doluyo ama sımdılık dusunmuyoruz.korunuyorum ben de ama bırakınca hemen olmaz dıye korkuyorum.tıroıd rahatsızlıgımda var.folikül kistim de var ama hayırlısı bakalım.

evlendiğimde eşimle ortak kararımız 1 yıl çocuk düşünmüyorduk. 1 yıl dolduğunda kendimi hazır hissetmedim.2.senenin sonunda artık çocuk istemeye başladık,nasılsa 5 6 ay sonra ancak olur diye düşünürken,korunmayı bıraktığım ay hamileydim,şok oldum. yani 3. senemizde bitanemiz kızımız doğdu,dünyanın engüzel şeyi,ama bir o kadar da zor. bence biraz evliliğin tadı çıkarılmalı,en az 1 yıl çocuk düşünmemeli.çocuktan sonra hayat tamamen çocuğa göre planlanıyo,ilk yıllar evliliğin tadı çıkarılmalı diye düşünüyorum.

Back