• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra ne zaman bebek düşündünüz?

çok güzel yazmışsın, harikasın bence..
kesinlikle sonuna kadar hak veriyorum, evliliğin keyfini çıkarmak ne demek zaten hiç anlam veremedim ve günümüzde çoğu kişiye bebek, yük, fazlalık,
masraf, hayatın ilerleyen her dönemecinde engel... vs.. vs.. hayır kesinlikle değil..
ben 14 aylık evliyim ve şu anda bebeğim 7. haftasını bitiriyor..
tabii ki bazı şeylerin düzelmesi için bir süre beklemek gerekiyor doğrudur ama rabbimin yolladığını da başımızın üzerinde taşımalıyız..
çok beğendim yazını bir kez daha söylüyorum, rabbim ikinize de sağlık sıhhat versin..:nazar:

Bebek dusunmek ıcın ekonomık duruma yaşa vede işe bakar ben evlenmeden once toplamda 4 sene gorustum esımle sonra kasım 2010 de evlendık evledıgımızde olursa olsn dedık martta kaldım hamıle 19 haftalık hamıleyım egerkı esınde ıstıorsa hayatta musaıtse fazka uzatma 1 sene lıkte evlıymıssın yap cocugu evlılıgının tadınıda cıakrmısmssındır 1 senedır zaten hayatında farklılık olur benım bı arkadasm 3 sene dusunmedı sonrada adam evden kactı cocuk ıstıordur esı oda karıyer dedı sonucunda aldatıldı esınde sende ıstıorsa dusun olcak olduktan sonra 30 senelık evlılık ayrılıor kendını verıcen kararı

sanırım bu git geller biraz geç evlenip de, yaşı ilerleyen herkeste oluyor. ben de aynı durumdayım çünkü ve seni çok iyi anlıyorum. benim de bir tarafım çok istiyor, diğer tarafım biraz daha para biriktirelim, bebişin geleceği için daha çok şey yapabilelim, düzenimizi oturtalım diyor. bu arada ben de 14 aylık evliyim. çevremde hamile kadın ya da bebek gördükçe çok özeniyorum, duygularım depreşiyor. sonra ablamlara gidiyorum, 3 yaşında bir yeğenim var. bakıyorum daha o sorumluluğu kaldıramayacakmışım, bütün enerjimi bebeğe yönlendiremeyecekmişim gibi geliyor. ben bu gel-gitleri yaşarken ablam 2. bebeğine hamile kaldı, yaklaşık 6 haftalık hamile şuanda. önümüzdeki yaz taşınma planlarımız olduğundan ve annemin ikimize bu kadar kısa aralıklarla yardım etmekten çok yorulacağından önümüzdeki yaza erteledik bebiş planını. şimdi bana bakarsan bir taraftan rahatladım ama bir tarafımda inanılmaz buruk. Allah hepimize doğru zamanda, hayırlı evlatlar versin inşallah.

yaşınız küçükse kesinlikle 3-4 sene beklemeniz lazım.eşe,evliliğe,etrafa alışmak için.annelik çokçok sorumluluk istiyor.hemen evlilik peşinde annelik , kadınada olan oluyor o zaman.
ama yaşınız 30 civarı ise mecburen beklemeden çocuk yapmalısınız. çünkü 2.çocuğu istediğinizde yaş baya geçmiş oluyor.

valla yasda onemlı ama ınsan basta bı ıstemıyo gıbı oluyo ama ıstedıgın andada olcagına bı garantıde yok olsun dıye baktıkca olmuyosa neden zamanında ıstemedım dıyo tabı bu herkez ıçin gecerli degıl inş istedıiniz vakitte olur ben nerdeyse ıkı yıllık evlıyım ve 27 yasındayım 10aydırda cocuk ıstıyoruz ama beklemedeyız hala olmadı sımdıye kadar bende gezelım tadını cıkaralım dedım ama artık gezdık tozduk canımız sıkılıyo be melek ıstıyoruz evımıze es getırcek oyuzden cok ertelemeyın arkadaslar allah hayırlısını versın aratmasın kımseye cok zormuş...:25:

bende bekarım evlenince 1 veya 2 yıl çocuk yapmayı düşünmüyordum ama çikolata kistinden ameliyat oldum dr hemen evlen çocuk yap dedi.yani bende evlenince hemen çocuk yapanalr kervanına katılacağım gibi.

çok ikilemler içinde kaldığım bir konu :97:

tabiki allahım ne zaman nasip ederse başımızın üstüne
öle müthiş bir hissi yaşamak hissetmek gibisi yoktur elbet :69:
evleneli 14 ay oldu kısa bi zaman diil elbet
evliliğimiz birbirimizle ilgilide çok şükür bi sorunumuz yok :nazar:
sadece aldığımız paralar belli miktarlar nişanlılık ve bu zmna kdr borç ödüyoruz hep
kendimiz yaptık herşeyimizi şükür elbet aama zorlanıyosun tabiki
hala da tam bitmiş diil ödemeler krediler
bi yandan özel sektördeyim malum
çalışamama ihtimalimi düşünüyorum
çünkü elbet masraflar artıcak
bide olurda çalışamazsam tek maaşla dahada zorlanıcaz
aslında bilmiyorum allhım nasip ettiğinde hiç biriini düşünmicez mutluluğumuz paha biçilemez olucak
çok çok da özeniyoruz bi bebiş gördüğümüzdee içimiz gidiiyor :emir_bebek: :emir_bebek:
yane böle düşünceler içindeyim bakalım allahım ne göstericek

bir senemizi doldurduktan sonra düşünmeye başladık... ama ben hep istiyordum eşimi ikna etmem bir senemi aldı... 2.5 aydır çalışıyoruz ama şimdilik tık yokk... Allah aratmasın.... Bu arada 27 yaşındayım...

Son düzenleme:
cnm bence 1 yılını doldurmuşsun bebk düşünsen aslında güzel olur. insanın başına ne geleceği belli olmaz ki en azndan 1 bebişin olsun. 2. için zaman tanırsın kendine. ben evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım. hiç pişman değilim.herkes bu şeklde kararsızlıklar yaşar hamile kalana kadar. kaldıktan sonra hele hele hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra çok mutlu olacağına inanıyorum. yakında doğumum olcak diyorlar ki "iyi ki de olmuş diyeceksin" bakalım inşllh o duyguları da yaşamak nasip olur

canım bu biraz yaşa bağlı sanırım.
ben 27.5 yaşında evlendim.28.5 ta kızımı dünyaya getirdim.
ben evlendikten 3 ay sonra isteyerek hamile kaldım....iyikide doğurmuşum dünyanın en güzel duygusu.kızım 2 yaşında
şimdi 2. bebeği düşünüyoruz.Allah herkese nasip etsin inşallah..

ne kadar rahata alıştırırsanız kendinizi çocuk gelince o kadar çok zorlanmış ve kısıtlanmış hissedersiniz bence.26 yaşında evlendim.bazı tetkikler sonucu işimizin zor olduğunu öğrenince hemen istedik bebek.7.ayımızda hamile kaldım.28 yaşa 2 ay kala kızım geldi dünyama.iyi ki de hemen olmuş.evlilik zaten kurulu düzeni değiştirmek demek,bebek gelince düzen ilk başladığı zamana geri dönüyor.ikisi arasında ne kadar az zaman olursa o kadar çabuk alışılıyor bence..

bende 3 yıllık evliyim bende düşünmüyodum önce 2 yıl sonra olur dedim 3 yıl oldu hala kararsızım çok istiyorum ama korkuyorumm aslında nekADAR ERTELERSEK okadar zor oluyo rahata alısıyoruzz 1. olsunda sonrasını zaman gösterir:69:

ben evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım ama bence bir yıl geçmeli evliliğin tadı çıkmalı bide hazır hissetmiyorsan sakın yapma sonrası çok zor oluyor.

biz düşünemeden 24. ay hamile kaldığımı öğrendim.ama gebelik devam edemedi.hazır değildim de kayıplar olunca istemeye başladık.şimdi 36. ay olacak evlendiğimiz ama henüz hamile kalamadım.hayırlı zmanlarda gelsin inş.bence ilk 1-1,5 yıl yapmamak gerek çocuğu.hem evlilğin oturması adına hemde borçlar çok oluyo o yüzden ... en güzeli 2. yıldan önce olmamalı yani.. gerçi yaşta önemli ama 28 den evvel evlenilmişse biraz daha beklebilir, dr kontrolünden geçildi ve problem yoks eğer ...

Son düzenleme:
10.ayımda isteyerek hamile kaldım. 24te evlendim 25buçukta doğurdum şimdi 28im kızım 2.5yaşında. annem hamile kaldıımı öğrenince tamam kızım ama 25le 30 yaş arasını unut hayatını ona adıycaksın bundan sonra demişti.haklı olduğunu da görüyorum ama annen kayınvalden sağlığı yerinde ve yakınındaysa hemen yap derim sonuçta 10sene sonra da doğursan o 5seneyi feda ediceksin annelik böle.35e kadar her dönem uygun geliyo bana

Evleneli 7 ay oldu 8in içindeyiz ama artık çocuk sahibi olmak istiyorum. 25 yaşındayım ve çalışıyorum. İşim ağır değil, öğretmenlik. Ve hamilelik süresince çalışabilirim sanırım. Doğumdan sonra bir kaç ay ara vermem de işim için hiç engel teşkil etimyor. Ama artık evde vaktimi geçirip, sevgimi, ilgimi verebileceğim bi evlat istiyorum. Bir insan yetiştirmek istiyorum. Öğretmenliği evde de devam ettirmek ve anne olmayı da öğrenmek istiyorum. Hayattaki sosyalleşme çerçevemde sıra bunda sanki. :) Artık hazırım. :) Gel artık geeelllll.. :71: :79: :80: :81: :90: :91: :27: :24: :emir_bebek: :92: :62:

bence yasında cok onemlı 35tan yas sonra bebek yapmak cok rısklı 30 unu gecmeden bebek sahıbı olmaya bak sonucta asla ıstemıyorum demıyosun kararsızsın ınan hıcbır zaman hazırım dıyemıyceksın ama hamıle kaldıgın andan ıtıbaren hazır oldugunu anlıycaksın :)))

Back