• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra ne zaman bebek düşündünüz?

ben iki sene asla düşünmem dedim ama 4 sene oldu hala düşünemiyorummm:9: millet olmuyor sanıyor 4 yıl deyince ama maddi sıkıntılar geçen sene bize engel oldu ama inş bende bu sene hamiş kalıp burda paylaşmak için can atıyorum inş olur rabbim nasip ederse..:emir_bebek:ama en güzeli 2 3 yıl yapmamak hemen hamile kalınca hiçbişeyden haz almadan çocuklarla ömrün geçiyor..ben şimdi hamiş olsam çok şükür hiçbişeyde gözüm kalmadı gezdimde tozdumda eşimle..üstelik onu çözdümde ...eşini tam tanımadan bebek olmamalı bence ama önceden 4 5 sene çıkarsın sonra evlenirsin o ayrı bizimde o şansımız olmadı..:31:

canım valla yaşın kaç bilmiyorum ama bence acele etme bebek için gezin tozun eşinle evliliğinizin tadını çıkarın..ben 24 yaşında evlendim 3buçuk ay sonra hamile kaldım kendi isteğimizle oldu tabii ama şimdi biraz daha bekleseymişiz keşke diyorum tabii çocuk da çok güzel evliliğin neşesi ama herşey ona endeksli oluyo o yüzden bence en azından 1 sene daha bekleyin derim şahsi fikrim:34:

mesela 5-6 yıl niye çocuk düşünmüyorsunuz cnm çok uzun bi süre deilmii sankii..
belki eşimle 3 seneye yakın sevgili olduk 1 senedirde evliyiz 4 senedir tanıyorum yani:)bide yaşımda ilerliyorrr onunda etkisi var 27 yaşındayımmm ..önceden arkadaş ortamlarımızda hiç bebek olmasdı şimdi herkesin bebeig var imreniyor gibiyim ama kararsızımda nebilim büyük sorumluluk sanki:)

evet 27 yaşındaymışsın şimdi gördüm:) bence 1 sene daha bekleyin canım ama fazla da ertelemeyin derim arada çok yaş-nesil farkı olmaması daha iyi:34:

ben iğneden korkmuyorum.önceden korkardım ama,alıştırdım kendimi.defalarca kan aldıra aldıra:)
bakmıyorum kısacası.kafamı çevirip bi an önce pıt diye bitmesini bekliyorum.canımı yakarlarsada tansiyonum düşüyo baygınlık geçiriyorum.eğer anne olmak istiyosan bu korkunu bi an evvel yenmelisin canım.düşünsene,2 saniyelik iğneden korkan,nasıl doğum yapar??hamileyken bile yok o testi bu testi kaç kere kan aldıracaksın.
ben iğnedende korkmuyorum,doğurmaktanda:69:benim adetlerimde çok sancılı geçtiği için,bana komaz:1:
valla borç morç derken borçlar yarılandı..iyikide korunmamışız,bide korunsaydık hiç olmazdı bebek.
zaten şimdi denemeye başlasan hemen ilk ayda gelmiyoki bebek.tabi istisnai durumlarda yok değil.kalan sinek ısırığıyla bile hamile kalıyo:1:inşallah bizde anne oluruz!

canım sağol yorumun için ben de yensem yensem bebekm için yenerim diye düşünüyorum.benim de adetlerim çok sancılı geçer.olmadan 10 gün önce başlıyor ve ilk günü çok şiddetli ağrılarım oluyor .benimki garip birşey tedavi olmaya çalıştım ama doktorların verdiği ilaçlar ağır geldi kendim yenicem bunu bunun için uğraşıyorum.çocukluktan gelen bişey olduğunu düşünüyor doktorlar.inşallah canım bizler de bu güzel duyguyu tadarız.tabi önce benim bu olayları aşıp korunmayı bırakmamız gerekli o ayrı .ama isteyen bekleyen herkese Allahım sağlıklı evlat nasip etsin inşallah

merhaba hanımlar 1 senelik evliyim.. bebek için kararsızım.. daha erken diyorummm ama olsunda istiyorumm...
sizce ideal bebek zamanı nezaman:)

merhaba canım bende 1aysonra falan 1senemi dolduracağım.temmuz gibide bebek düşünüyoruz artık nezamna nasipse .bende evlenmeden en azından 2sene sonra bebek olur diyordum ama öyle olmuyor 27me girdim eşim 33yaşında bundan dolayı isityorz yaş gittkçe zorlaşıyor herşey hem 1tanesi olsun 2si sonra acelesi yok ilkde bekleyince fazla zor oluyor. birde evdeysen bebekle uğraşırsın ne güzel :)

ben 18 yasımı doldurdum 6 ay sonra da evlendim daha evlenırken 5 sene dedım bütümn baskılara ragmen bu sene 4 senemız ve hala eşimle hemfikiriz :) seneye insallah ;)

ben 18 yasımı doldurdum 6 ay sonra da evlendim daha evlenırken 5 sene dedım bütümn baskılara ragmen bu sene 4 senemız ve hala eşimle hemfikiriz :) seneye insallah ;)

canım senin hemen çocuk yapman doğru olmazdı zaten 18yaşında evlenmişsin çok erken daha bebek için 5sene beklediğinde 23 yaş iyi işallah istediğinizde bebeğiniz olur :)

2,5 yıllık evliyim ilk yılımızda düşünmedik 2 yılımızdada sorun oldu tüplerim tıkalı olduğundan en son afrkedebildik bu durumu ama şuan hamiletim ekim 30 da doğumum var kısmetse bence ilk bir yıl beklenmeli tadını çıkarmak lazım:)

Ben 23 yasindayim 9 aylik evliyim 23 haftalik hamileyim... Kafamizi karistiranlar moralimizi bozanlar cok oldu erken diye.. Esim de 25 yasinda bu arada.. Ama acikcasi ben aile olmak icin evlendim.. Gezip tozmakta hic gözum kalmamisti.. Korunmayi biraktigimiz ayda da hamile kaldim bu kadar cabuk olacagini düsünmemistik... Bizden büyük evli arkadaslarimiz var sunu da alalim bunu da yapalim die sürekli erteliyorlar... Borc harc istekler hic bitmiyor.. Olur olur gider dedik... Cocuk icin 23 25 27 diye bir yas yok herkes hazir hissedip istediginde yapsin.. Ama ilk cocuk icin 30 u gecmeyin diorum beni annem 33 te dogurmus... cocuk sabirli ve enerjik olmayi gerektiren bi sorumluluk...

Allah gönlünüze göre versin...

Arkadaşlar ben üniversiteden mezun oldum çok idealist bir yapım vardır..ayrıca manevi duygularım inancımda var.Mezun olduktan kısa bir süre sonra evlendim.Önce işe girip sonra çocuk yapmayı düşünüyordum.Ayrıca bu sürede evliliğime de adapte olurum diye.Evlenmeden önce doğum kontrol hapı kullanmaya başladım..herhangi bir düzensizliğe neden olmasın diye de kutu bitince regl dönemide bitince 2 gün de ben ara verdim..sonraki ay regl gecikmesi oldu endişelendim.epilasyon yaptırıyordum hamilelik de yapmıyorlar ve randevu günüme az kalmıştı ya hamileysem diye test yaptım negatif çıktı meğer bu gecikme 7 gün devam etmeliymiş testin pozitif olması için 7 gün sonra tekrar yaptım..çok silik bir pembe çıktı..öyle korktum öyle panik oldumki dünyanın bütünnnn sorumluluğu üstüme binmiş gibi.. ertesi günde epilasyona gidicem..eşim suratımı görünce ne oldu dedi dedim böyle böylee vallaha çok silik ama pembe çıktı..saçmalama dedi olmaz öyle şey daha çok erken çöpe attı testi..Ama benim içime şüphe düştü bikere..erken ama ya hamileysem ya çocuğa zarar verirsem yarın diye..aldım çöpten testi..oturdum pc başına araştırdım o çok silik olması bile hamilelik var demekmiş..ben bir ağlamaya başladımm daha çok erkende benim bir sürü planım vardıda ben napçam hayatım değiştii hiç bir planımı yapamıcam nası işe gircem 3 sene nası işsiz kalcamm kocamın kafasının etini yedim :))ki biz daha yeni evliydik..oda hala inanmıyor tabi yoktur öle bişe korkma falan diye ertesi gün erkenden doktora gittik test yaptı doktor ne dese beğenirsiniz :)) tebrikler 4 haftalık gebesiniz eşimin suratına baktım sevinmekle üzülmek arası bir ifade benim sinirim bozuldu gülmeye başladım :) sonra bulantılar başladı her türlü halsizlikk kilo almaa ne kadar sinir bozucu şey varsaa başladı..:::)) şimdi gülüyorumm ozaman evliliğimin tadını cıkaramadığımı herşeyin mahvolduğunu toparlayamayacağımı düşünüyordum..halbuki hiç öyle değilmiş...bir bebek bunlara mani değilmiş evet belki çok gezemedim ama zaten kimse ööle gez tozzz bi hayat sürmüyor kii çok nadir insan o şekilde yaşıyor..evet işe giremedim ama bu girmeyeceğim demek değil demekki Rabbim önce bunu al dedi bana..şimdi mi?? Başımla beraberr..eşimle beraber oğlumuzu bekliyoruz 6 aylık hamileyim ve iyikide hamileyim..ben oğluşumu yeriimm hamileyken kısıtlamadıkta kendimizi en çok istediğim yere gittimm umreye gittim..bu dönem hayattımın bir noktasında yaşanacak en azından en huzurlu döneminde yaşamış oldum.Bebeğimiz şuana kadar bize olumsuz hiçbirşey katmadı aksine renklendirdi baya..sorumluluğu çokta olsa annesiii onuu yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..kuzum benim tekmelerini sevdiğimm..biz bu fikre alıştık alışmaktan çok biz bunu svedik..kimse erken hamile kaldım diye üzülmesin inanın evliliği çok sağlamlaştırıyor.

merhabalar. biz 1,5 sene hazır hissetmedik kendimizi. ilk korunmayı bıraktığımızda hamile kaldım. ve 7 haftalıkken bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum. sonrasında ise korunmuyoruz ama bebek bekliyoruz daha hamile kalamadım. o zamanlar ilk hamile kaldığımda eşim pek önemsememişti. oysaki zaman geçtikçe öyle çok arıyorki eşim bebeğimiz olsun deyip duruyor. beklemedeyiz bizde işte. daha zamanı var demekki. İNŞALLAH HAYIRLI ZAMANDA GELİR BEBİŞİMİZ :69: :49:

Bence çocuğu erken yapmakta fayda var. Belki hamile kalmana engel sorunun vardır veya eşinin, senelerce uğraşmanız gerekecek. Bilemezsin. O yüzden vakit kaybetmemekte fayda var diye düşünüyorum. Maddi manevi diğer durumlarınız mümkünse tabi. Zaten çocuk düşünme aşamasına gelmişsen onlar hallolmuştur.

evlenir evlenmez cocuk yapanlari hic anlamamisimdir. hani yasin buyuk olur anlarim da yasi kucuk olup evlendiginin 3.ayi hamile kalmis. ilginc. evlilik cok farkli.flort donemine hic benzemiyor. hele bi en azindan 1 sene gecsin taniyin birbirinizi.kimse bi yere kacmiyo. 25 yasinda evlendim (oncesinde 2 yillik flort ettik) 28 yasinda anne oldum. aklimda hic bisey de kalmadi. esimle gezdik tozduk..iyiki de hemen yapmamisiz diyorum cocugu..cunku cocuk olunca her seyden kisitlandik. en son sinemaya hamileyken gitmistim bebegim neredeyse 2 yasina gelecek. heleki bakacak kimseniz yoksa esinizle gezin tozun derim oncelikle...

2005 ocak ayında evlendik.yani 7. senemiz bitecek 8. yıla gireceğiz. Bu yıllar boyunca çocuk yapmayı düşünmedik. Şimdi yeni yeni o da yaş yüzünden düşünmeye başladık.Sanırım 2012 ocak ayı gibi çalışmalara başlarız tabii bence.Ama eşim ne der benim planıma bilmiyorum. Şu anda burda olmadığı için bu konuyu açamıyorum. Ağustos ayında geldiğinde bahsetmeyi düşünüyorum. Daha önce birkaç defa ağzını aramıştım ama daha erken diye diye erteletti hep. Benim yaş oldu 30. Menapoza girmeden yaparız herhalde.

bende hemen çocuk düşünmeyenlerdendim eylülde 2 yıl olcak evleneli hadi sonbahara artık çalışmaya başlayalım dedikki hiç ummadığımız bir anda süpriz oldu zaten hamileymişim hem sevinç hem şaşkınlık yaşadık.bizimle beraber hatta bizden sonra evlenen herkes yaptı doğurdu bizede yap yap diyenlerin sayısı çok fazlaydı ama sen kimseye kulak asma sanki sen doğurunca o yap diyenlermi bakıcak yada bir yardımlarımı olcak boş boş konuşuyolar ben çok kızardım söyleyenlere .sen dediğim gibi kendin hazırsan gerçekten çok istiyorum yapıcam diyosan çalışmları aksatma başla derim :1: hamilelik güzel bişey galiba ama ben kusmaktan ve mide bulantılarından ,kendime gelemediğim için daha nasıl bişey anlayamadım aç aç dolaşıyorum bakalım nolcam:( senin içinde hayırlısı neyse o olsun.

samimi arkadaşlarımızın bebekleri oldu onları gördükce bebek özleminde oldugunu hissettim 14 aylık evliyiz..ilk denemeyi yaptık..işe 3 ay oldu başlayalı.. bebek ve iş ne derece birlikte gider o konuda tereddütlerim var. ama inş allahım sabrını gücünü verir ben bebek istiyorum sanırım:)

biz zaten meslek açısından ikimizde işimizi elimize almıştık.arabamızı aldık allahıma binlerce çok sükür evimizide aldık ve evimize taşınmamımaza yakınken hamile kaldım yanı bazı şeylerimizi oturtmuştuk ve 3. yılımızı doldurmak üzereyken karar verdik.:emir_bebek:

Son düzenleme:
cnm özeldeee iş yokk zaten benim sektörüm pek anlaşılmıyor..ondan kamuya başvurdum sözleşmeli olarakkk orası olabilir olmassada iş hayatım daha olmaz... işte herkes evdeyken hamile kallll kolay geçsin diyorr... sonrasında çalışırsan çalış diyor... bide senin gibi düşünüyorum sanırım bak 27 de hamile kalsam 28 de dogacakkk ee ikincide isteris sanırımmmm onuda 32 de yapsammm zaten yaşşş ilerliyor:) bilmiyorum kafam çok karışık otorup kimseylede konuşamıyorumm...

32 yasından sonra özel sektörde sana kımse iş vermez canım kusura bakma hemen yap ıkı yasına gelsın bebegın ve cabucak ıyı bır iş bul bence

Back