merhaba ilk sayfayı okuyabildim sonra sıkıldım sevgili konu sahibi eğer tekrar baskalarıyla aynı seyi yazacaksam kusura bakmayın.
bu hafta hep aynı seylere denk geliyorum, mesajınızı okurken de 2 konu var aklımda beliren; öncelikle erkeklerin daha istekli oldugu bir mit bilim bunu desteklemiyor iki çeşit cinsel isteklilik varmıs biri spontan biri responsive yani cevaben gibi düşünün. yıllardır spontan oranına bakarak erkekler istekli diye düşünülmüş aslında bu biraz da patriarkiye yarıyor yani kadının cekimser oldugu sosyal yapı erkekleri güvende hissettiriyor. ama responsive de devreye girince dünya genelinde kadınlar daha istekliymiş hanımlar yani artık bu erkege bu işi başlatma görevini bırakmaya gerek yok canımız istedi mi söyleyecez erkeklerden neyi isteyip kolayca alıyorsunuz allah askına da sexi hemen hazır bulacagız benim valla bir bulasıgı yıkatmam bile en az 3 kez söyleyerek
ama sorun su hanfendinin eşi söyleyince de istemediği gibi gercekten sıkıntılı bir cevap veriyor. 10 yıldır tanıdıgınız bir insan. biz nasıl tahmin edelim şimdi bu adama ne oldu. ama bilim ışıgında yine ikinci aklıma gelen şeyi söyleyecegim belki faydası olur. cinsel dürtünün de iki ana kapısı var biri uyaran biri bloklayan. bu konuda cinsel terapistler anketler yapıyor. bazı insanlar kolay uyarılıyor ( sevgilisini sadece görmek) bazıları zor (baya sex başlayana dek isteyememek dokunana dek belki) buraya kadar ok. aydınlatıcı kısım su: bazı insanlar kolay bloklanıyor ( ben mesela eşim sabahtan benim bir konuda canımı sıksa veya odada katlanacak çamasır olsa bloklanıyorum yapasım gelmiyor) bir de zor bloklanan insanlar.
eşiniz zor uyarılıp kolay bloklanan bir cinsel iştaha sahip olabilir ve evin dısında sizin bilmediğiniz bir konu (ailesel işsel vs) onu düşürüyor olabilir genel bir depresiflik var o cümlede (bir de*iğe girip cıkmak cümlesi)
ezcümle hanfendi artık terapiler de online zoom ile yapılıyor yahu her keseye uygun da var cinsellikte uzman bir terapiste danısın yani burda aradıgınız cevap bence yok. ama cok üzülmeyin bence insanların da mevsimleri olabilir.
bu konularda kitap önerim de var isteyenlere: emily nagoski, oldugun gibi gel.