- 4 Şubat 2009
- 3.972
- 943
- 363
- Konu Sahibi chocolategirl
-
Eve gelip uyuyan ama dışarda canlanan bir adamı ev ve evlilik sıkıyor demektir. Sen de ilgilenme demek iyice uzaklaştırır. Yuvayı dişi kuş yapar lafı boşuna söylenmemiş. İş bize düşüyor derken annesi gibi davranmak da başka sorunlara yol açıyor daha karmaşıklaşıyor. Madem evde sıkılıyor dışarda programlar yapmak en doğrusu. Çoğunlukla programlarımı dışarı için yaparım. Örn: hafta sonu beraber çıkmayız ayrı ayrı işlerimizi halledip bir yerde buluşmak için randevulaşırız. İnanın küçük bir şey gibi ama o beklemek veya beklediğini bilmek insanı çok heyecanlandırıyor. Ondan sonra artık buluştuğumuz cafede de oturup konuşabiliriz. Sinema veya tiyatro mu olur veya hava iyiyse bir çay bahçesi mi olur birkaç alternatif aramızda düşünüp karar veririz. İlgisizlik veya ondan beklemek boşa beklemek olur bence. Aynı dertten muzdarip olduğum için bu konuda uzmanlaştım sayılır kendimce.
bütün evlilikleri kastetmiyorum ama evliliğin diğer bir adıda hayalkırıklığı bence... çünkü bayanlar ve erkeklerin evliliği yorumlamaları oldukça farklı... biz bayanların bir hatası var..evlilikten çok fazla şey bekliyoruz ve bu beklentilerimizi hemen yeni hayat arkadaşımızla paylaşıyoruz.. bizim beklentilerimiz genellikle erkekleri fazlasıyla korkutuyor..
ben genelleme yapıyorum ama çoğu erkek evliliği zor kabulleniyor.. benim eşim evlenmeye benden daha hevesliyken, evlendiğimiz günlerde aynen senin eşin gibiydi.. işe gidiyor , geldiği gibi koltuğa uzanıp kumandayı alıyor ve bi süre sonra tv nin başında uyuyakalıyordu.. .. hala da öyle yapıyor... ama ben ilk zamanlar, bu durumdan ötürü panik atak hastalığına yakalanmışken, şu an kendime evin içinde ayrı bir hayat kurdum.. onun kendine ait hayatı var, benim de kendime ait hayatım var .. bi de ortak paylaştığımız bir hayat var... ortak paylaşılan zamanın artmasını istiyrosan sabret ve bi süre onu kendi haline bırak.. sen de kendine daha çok vakit ayır.. madem ki öyle istiyor ..mesela , canın dışarı çıkmak istediğinde , onun teklif etmesini bekleme, sen hazırlan ve "ben biraz hava almaya çıkıyorum, istersen gelebilirsin" falan de... zaten o büyük ihtimalle peşine takılacaktır.... ya da işten geldiğinde , --çok geç saat değilse-- seni evde bulamasın .. kapıyı kendi anahtarıyla açması bile ona koyacaktır... tlf. ederse , "aşkım alışveriş yapıyorum, birazdan evde olurum., sen takıl kafana göre " falan dersin..
yani demek istediğim, kendine bir dünya kur... o bi süre sonra senin dünyana dahil olmak isteyecektir zaten... ben bütün bunları yaşamış biri olarak konuşuyorum... yerimseniben
Ya siz evli bayanlara birsey sormak istiyorum "Sizde Bu arkadasin evligi gercekten yürürmü"
Yani ne kadar iyi ne kadar uyumsal ne kadar güzel ne kadar düsünceli bir insan ve ne kadarda sabirli yani her bayan 8 ay bile olsa bu kadar Sabirli olmaz sonucta gurur yapilmaz vs diyorsunuz da ama onunda duygulari var istekleri var böyle bir erkege nasil dayanabilir insan Yillarca insanlar cocuklarini heleki kizlarini büyütüyorlar onlar teliyle duvagiyla hayalleriyle gelin oluyorlar böyle seyleri cekmek icin mi? O da su anda yeni evli genc bir bayan onunda duygulari hayalleri var ne kadar sevsede su anda gercekten bende düsünüyorum Erkekler neden böyleler... Bence daha cocugunuz yokken cözüm bulmaya calisin yani ya esin olsun yada olmasin.... Su anda öyle doldum ki yani Sen esine karsi ne kadar iyi ne kadar sabirli ama O sana ne bicim davraniyor insan esine nasil öyle laflar kullanir heleki o senin iyiligine konusurken sana annen gibi davranirken elinden geleni yaparken sonrada özür dilemek Insan kalp kridiktan sonra kendinden sogutduktan sonra ne kadar Özür dilesede bos....
Kusuruma bakmayi az sert ciktim ama Gercekten cok Üzüldüm
Senin icin Allahtan herseyin hayirlisini dilerim umarim hersey senin istedigin gibi olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?