• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlatlıktan reddediyorum.

Ay inanamıyorum nişanlını ve ailesini çok tuttum. Allah mesut etsin. Yavru kuşum sen bunlarla bir dna testi yaptır. Anlattıkların hiç mantıklı değil. Sen muhtemelen bu anneden değilsin gibi geldi. Baba senin olabilir ama ane senin değil. Üvey evlat muamelesi yapıyor. Senin babaannen ve yengen de ayrı manyakti galiba öyle hatırlıyorum başka bir konudan.

Annemlerin bir komşusu vardı çocuktum o zamanlar. Kadının ben yaşında kızı vardı ama ablası kocasınin ilk karısındandı. Öz baba olmasına rağmen adam karısının kızını eziklemesine göz yumuyordu. Yani anlattıklarına göre bu kadın üvey anne olmalı.

Ben olsam bunların hiç birini düğünüme çağırmam. Gelip orada da rezillik çıkarırlar gibi.

Sen bu annenin kesinlikle kızı değilsin. Öyle hissediyorum. Hatta şunu söyleyeyim inşallah değilsindir. En azından ölmüş kalmış olsa da bir yerlerde seni seven gerçek anne olma ihtimali çok güzel olurdu.

İnsanın hayatında hiçbir şey dört dörtlük olmuyo ya sağlık ya aile ya para ile sınanırız, ne mutlu ki nişanlın ve ailesi düzgün insanlar

Buncacık olaydan bunca tantana çıkması sana hırs çektiklerini gösterir, ablan evlenmemiş ama sen evleniyorsun diye, Allaha havale et elbet görürsün rezil duruma düştüklerini

Üvey misiniz diyenlere söylüyorum böyle aileler ne yazık ki var.. Ben de tam tersi durum olan bir aile biliyorum. Küçük kız prenses büyük olan evlatlıkçasına neler neler gördü bu gözler. Ama sonunda ne oldu küçük kız büyüdü nasıl olduysa bazı şeylerin farkına vardı iki kardeş bir yumruk oldu şimdi. Anne hatalı bir davranışta bulunsa ikisi birlikte saldırıyorlar. Ben biraz da ablanızı hatalı buldum. Engel olabilirdi ailesine.
Evlenmek bir kaçış olmamalı genelde ama sizin durumunuz istisna gibi. Erkek tarafı çok iyi görünüyor burdan bakınca. Sanki gitseniz hayatınız kurtulacakmış gibi. İnşallah en kısa zamanda işe girer kendi evinize çıkma şansı yakalarsınız. Sonra da evlenip kendi AİLEnizi kurarsınız.

Aileniz olmadik haakretleri ediyor nisanliniz hala sizi o evden dogru duzgun cikarmanin pesinde. Boyle helal sut emmis damadi o mukemmel kizlari bulsun bakalim bulabiliyor mu. Boylelerin de kiymeti bilinmiyor he. Benim kuzenimi nisanlisi hic bir sorun olmadigi halde ailesi ne duruma duser demeden dugune 3 hafta kala kacirdi. Onlara boyle biri yakisirmis.

Yahu bu ne ya canim evlatlik misin sen acaba ? senin bir konunu da yüzeysel okumuştum çok tuhaf bir ailen var..

Kotu insan kotudur annede olsa babada olsa kotuyse kotu yapacak bisey yok..senin yapacagin biran once nikah tarihi alip evlenip o evden cikman gerek...mutlu huzurlu kocanla bir hayat yasicaksin...ailenide salla gitsin..hicbir gerekleri yok.

Benim aklıma şu geldi acaba seni evlendirirken masraf yapmamak için mi baban Celallendi o gün söylediği laflar onu düşündürdü
bir insan nasıl ömür boyu mutlu olmasın ister evladını yahu Rabbim büyük böyleleri evlat haketmiyor
Millet delisini allah pullar o kötüleyip ömür boyu cefa çeksin diye uğraşıyor
Ama bir şey diyeyim mi sınavları çok çetin olucak Allah hidayet versin

ailenizin size davranışı kesinlikle tasvip edilemez. kaçtı falan filan ne derlerse desinler başka ev tutabilirsin. bu hengamede evlenme bence.denize düşen yılana sarılır hesabı olmasın. Ailenizin, size karşı bu kadar öfkeli, hırçın olmalarının nişanlınızla ve ailesiyle bir alakası olabilir mi? yanlış kişi olduğunu ama sizin nişanlınızı tercih ettiğinizi düşünüyor ve bu yüzden saldırgan davranıyor olabilirler mi? sevgilinizi bilmeden önce de bu şekilde mi davranıyordu aileniz? aklıma başka bir şey gelmedi.

Hayır. Nisanlimla 8 yil görüştük ama o süreçte aileme haber vermedim. Çünkü ogrenirlerse adi konsun diye israr kiyamet olacakti. Ki öyle de yaptilar zaten. Onu haber vermedigim icin ofkeleliler hala...
Ama nisanlim ve ailesi iyi insanlar. Hatta sorun olarak ailem sadece beni görüyor. Ben onlara layik degilmisim! Benim gibi terbiyesiz bir insan onlara gelin gidemezmis. Bu isi bozacakmismis babam vs.. bir yıl önce farkli bir sorun olmustu onun acısını benden cikardigini iddia ediyor annem! Ben ondan önceki 23 yılin hesabini ver de son bir yili anlayim dedim. Cevabi bile yok..

Birşey yapmasına gerek yok. İçten gelen birşey bu, herkes çocuklarını eşit derecede sevecek ya da sevecek diye bi durum yok. Çok var evlat ayrımı yapan ya da evladını sevmeyen, kötü davranan...

En basiti kazara hamile kalınmış ve istemeden dünyaya getirilmiş bi bebek olabilir. Ya da bebekliği/çocukluğu zor geçmiştir, yaramazdır, uyku/yemek problemi, okulda başarısızlığı vardır. Ailesi de çocuğun bunları kasten yapmadığını anlayamayacak kapasitedir. Ablası da çocuk olarak daha kolaysa, anne babasını yormamış yıpratmamışsa üstün tutuluyordur...

Ya da evlatlık yorumunuzdan yola çıkarak, isteyerek evlat edinilmiş değil de bi şekilde yakınlarından birinin çocuğu olup bakmak zorunda kalmış olabilir. Yani ebeveynleri vefat etmiş ya da evlilik dışı dünyaya gelip duyulmasın diye şimdiki ailesine bırakılmış olabilir. Ama düşük bi ihtimal...

Evet ikinci paragrafta bahsettiginiz durum var imis. Bebekligim cok agrili gecmis uyutmazmisim hic. Annem bunu su an 4 yasindaki kardesim dogana kadar yüzüme vurdu. Kardeşimin daha zor bir rahatsizligi oldu yillarca uyuyumadi cocuk. Onun telasindan bana laf sokacak zaman bulamadigi oldu.
Ki benim agrim hala devam eder ben sadece ne yapmam gerektigini bilir ona göre davranirim.

Benim aklıma şu geldi acaba seni evlendirirken masraf yapmamak için mi baban Celallendi o gün söylediği laflar onu düşündürdü
bir insan nasıl ömür boyu mutlu olmasın ister evladını yahu Rabbim büyük böyleleri evlat haketmiyor
Millet delisini allah pullar o kötüleyip ömür boyu cefa çeksin diye uğraşıyor
Ama bir şey diyeyim mi sınavları çok çetin olucak Allah hidayet versin

Amin.
Aynen öyle yapiyorlar. Olmayani var gosterecegiz diye uğraşıyor millet. Benimkilerde bende olani bile ortuyorlar.

Masrafini falan bilmem. Zaten bugüne kadar ceyizim vs olmadi da. Bunu böyle sinsice düşünmezler herhalde. Almayacagiz der gecerler. (Ablamin her seyi var mesela annem gecen hala hic bir ceyizi yok diyordu bende sadece indirimden kendimin altldigi alti kisilik yemek takımımla ihya olurum ben sen rahat ol dedim.)

İnsanın hayatında hiçbir şey dört dörtlük olmuyo ya sağlık ya aile ya para ile sınanırız, ne mutlu ki nişanlın ve ailesi düzgün insanlar

Buncacık olaydan bunca tantana çıkması sana hırs çektiklerini gösterir, ablan evlenmemiş ama sen evleniyorsun diye, Allaha havale et elbet görürsün rezil duruma düştüklerini

Ben ne yapayım peki.. hic odadan cikmayip böyle kötü mu gecmeli. Yoksa herseyi yine ben yapıp itiraz etmeden mi yasamaya devam etmeliyim bilemiyorum.

Evet ikinci paragrafta bahsettiginiz durum var imis. Bebekligim cok agrili gecmis uyutmazmisim hic. Annem bunu su an 4 yasindaki kardesim dogana kadar yüzüme vurdu. Kardeşimin daha zor bir rahatsizligi oldu yillarca uyuyumadi cocuk. Onun telasindan bana laf sokacak zaman bulamadigi oldu.
Ki benim agrim hala devam eder ben sadece ne yapmam gerektigini bilir ona göre davranirim.
gerçekten o kadar çok üzüldüm ki . böyle anne babalar var inanıyorum buna.
neden ablanı o kadar tutuyorlar onu da anlamış değilim.
belki ablan da küçüklüğünden beri seni onlara karşı doldurdu. senin için olmadık şeyler söyledi. sen o yüzden kötüsün gözlerinde.
yani bana vurdu. beni sevmiyor . beni istemiyor . bana şöyle böyle dedi gibi yalanlarla seni ailenin gözünde cadı gibi mi gösterdi.
ailen seni yanlış tanıyor bana sorarsan.
senin güçlü bi karakter olman da onları sana karşı en ağır sözleri söylemeye itiyordur.
eğer çok ezik durmuyorsan. çok ağlamıyorsan . çok şikayet etmiyorsan hoşlanmıyorlardır bu huylarından . ve senin gaddar olabileceğini bile düşünüyorlardır canım.
bilemedim çok bi ama. aklıma gelenler bunlar.
şöyle ki o çok savundukları ablan onlara öyle bi yanlış yapar ki evlatlıktan onu silerler.
aman herşeyin ilacı.
bi abla olarak bunu söylüyorum.
yaşamış görmüş bile olarak .
amana bırak.
inan ki çok mutlu olacağın günler yakın
sana çok uzak yıllar gibi görünen zaman bakmışsın bitmiş .
ve sen rahata kavuşmuşsun.
ama ablan olsun baban annen olsun onlar en güzel tatillere bile gitse kalpleri kötü oludğu için huzuru bulamazlar.
zaman zaman zaman .
bana güven. :KK200::KK200::KK200:

Aileniz olmadik haakretleri ediyor nisanliniz hala sizi o evden dogru duzgun cikarmanin pesinde. Boyle helal sut emmis damadi o mukemmel kizlari bulsun bakalim bulabiliyor mu. Boylelerin de kiymeti bilinmiyor he. Benim kuzenimi nisanlisi hic bir sorun olmadigi halde ailesi ne duruma duser demeden dugune 3 hafta kala kacirdi. Onlara boyle biri yakisirmis.

Son dönem sorunlarimizin kaynagi orada aslinda biliyor musun..
Ablama birisi talip oldu olumsuzlukları aile olarak cok fazla. Bana fikrimi sordular olumsuzluklari soyle söyle yasayacak olan tercih edecek olan ablam. herkesin bir eksi yönü vardir illa ki herkesin kaldırabilecegi olumsuzluk farkli birbirinden herkes kendi tercihini yasayacak dedim. Annem benim kayinvalidem için bir seyler söyledi. Bende herkes kendi yasayabilecegi olumsuzlugu tercih ediyor dedim yine ayni cümleyle..
Benim kayinvalidemler gibi birileri ablama talip olsaydi gözü kapalı verirlerdi, ablama gelen gibi birini ben istiyorum çok iyi anlasiyoruz desem kapidan iceri almazlardi.
Beni nisanlimla evlendirmeyeceklermis zaten! Nisanlimda sabret. Öyle bir sey yapmaya kalkarlarsa akillarina gelmeyecek bir ben ile karsilasacaklar dedi. Dün kendini cok zor tuttu geldiginde seni götürmek istiyorum, engel oluyorum kendime dedi.
Bir an önce cozulsun acilsin su yollar :(

gerçekten o kadar çok üzüldüm ki . böyle anne babalar var inanıyorum buna.
neden ablanı o kadar tutuyorlar onu da anlamış değilim.
belki ablan da küçüklüğünden beri seni onlara karşı doldurdu. senin için olmadık şeyler söyledi. sen o yüzden kötüsün gözlerinde.
yani bana vurdu. beni sevmiyor . beni istemiyor . bana şöyle böyle dedi gibi yalanlarla seni ailenin gözünde cadı gibi mi gösterdi.
ailen seni yanlış tanıyor bana sorarsan.
senin güçlü bi karakter olman da onları sana karşı en ağır sözleri söylemeye itiyordur.
eğer çok ezik durmuyorsan. çok ağlamıyorsan . çok şikayet etmiyorsan hoşlanmıyorlardır bu huylarından . ve senin gaddar olabileceğini bile düşünüyorlardır canım.
bilemedim çok bi ama. aklıma gelenler bunlar.
şöyle ki o çok savundukları ablan onlara öyle bi yanlış yapar ki evlatlıktan onu silerler.
aman herşeyin ilacı.
bi abla olarak bunu söylüyorum.
yaşamış görmüş bile olarak .
amana bırak.
inan ki çok mutlu olacağın günler yakın
sana çok uzak yıllar gibi görünen zaman bakmışsın bitmiş .
ve sen rahata kavuşmuşsun.
ama ablan olsun baban annen olsun onlar en güzel tatillere bile gitse kalpleri kötü oludğu için huzuru bulamazlar.
zaman zaman zaman .
bana güven. :KK200::KK200::KK200:

Ben daha gözükarayimdir ama aglarim dayanamam. Bir dönem bagirma sesini duyduğum anda krize girer gibi agliyordum. Bunun psikolojisu bozulmus diye asagiliyorlardi. Psikiyatra gittim icinde öfke ve korkular sebep oluyor sen yine kendini kurtarmaya calismissin sosyal hayatini güçlü tutarak yoksa daha agir bir vakia ile karsilasirdik dedi. Ilac verdi ama ilaci ailem kullandirmadilar. Ben de o dönem arkadaslarimda kalmaya basladim iki yil icinde ne o krizlerim ne o mutsuzluklarim kaldi. Eve geri döndüm ogrencilik bitince yine ayni ruh hali geliyor hisseddiyorum az kaldi :(

Ben daha gözükarayimdir ama aglarim dayanamam. Bir dönem bagirma sesini duyduğum anda krize girer gibi agliyordum. Bunun psikolojisu bozulmus diye asagiliyorlardi. Psikiyatra gittim icinde öfke ve korkular sebep oluyor sen yine kendini kurtarmaya calismissin sosyal hayatini güçlü tutarak yoksa daha agir bir vakia ile karsilasirdik dedi. Ilac verdi ama ilaci ailem kullandirmadilar. Ben de o dönem arkadaslarimda kalmaya basladim iki yil icinde ne o krizlerim ne o mutsuzluklarim kaldi. Eve geri döndüm ogrencilik bitince yine ayni ruh hali geliyor hisseddiyorum az kaldi :KK43:
canım ilaçı neden kullandırmadılar. seni çok mu düşünüyorlarmış . ilaç zararlı mıymış.
bence kullanabilirdin ama iyi ki 2 yıl okumak için eve çıkmışsın
o dönemde sana baktılar para yolladılar mı peki.
ablandan kaynaklı tüm bu sorunlar biliyor musun
o üzülmesin diye seni aşağılıyorlar
o üzülmesin diye nişanlın ile seni mutlu görmek istemiyorlar.
ve o üzelmesin diye herşey işte.

ama şöyle söyleyeyim . ablan çok pişman olacak
ona şöyle dua et ki . bi an önce bi koca bulsun ve evlensin. gerçek hayatı bi görsün
hayat anne babasının koruması altında olmak değil .
kaç yaşındasın . ablan kaç yaşında.

canım ilaçı neden kullandırmadılar. seni çok mu düşünüyorlarmış . ilaç zararlı mıymış.
bence kullanabilirdin ama iyi ki 2 yıl okumak için eve çıkmışsın
o dönemde sana baktılar para yolladılar mı peki.
ablandan kaynaklı tüm bu sorunlar biliyor musun
o üzülmesin diye seni aşağılıyorlar
o üzülmesin diye nişanlın ile seni mutlu görmek istemiyorlar.
ve o üzelmesin diye herşey işte.

Sebebi her neyse.. ah etmek istemiyorum ama gorecekler vefali evladi!
Universitedeyken bizim ev ile okuk uzakti ayni şehirde baska bir evde kaldim. Arkadaslarimla birlikteydim cok fazla paraya ihtiyacim olmuyordu. Kendi bursumda yetiyordu cok şükür. Hatta birikim bile yapardim bursumla.

ama şöyle söyleyeyim . ablan çok pişman olacak
ona şöyle dua et ki . bi an önce bi koca bulsun ve evlensin. gerçek hayatı bi görsün
hayat anne babasının koruması altında olmak değil .
kaç yaşındasın . ablan kaç yaşında.

Dua ediyorum zaten kurtulmak icin.
Ben 24 ablam 26 yasinda.

Sebebi her neyse.. ah etmek istemiyorum ama gorecekler vefali evladi!
Universitedeyken bizim ev ile okuk uzakti ayni şehirde baska bir evde kaldim. Arkadaslarimla birlikteydim cok fazla paraya ihtiyacim olmuyordu. Kendi bursumda yetiyordu cok şükür. Hatta birikim bile yapardim bursumla.
tamam anladım. yani yollamadılar .
burs çıkmış bari. yoksa ablan ona da laf ederdi. para yolluyonuz diye
Dua ediyorum zaten kurtulmak icin.
Ben 24 ablam 26 yasinda.
yaşı da genç . inşallah evlenir de gerçek hayat ile yüz yüze gelir .
o zaman baban anan da çok sıkılacak . cünkü kızları her şeyi onlara taşıyıp huzursuz edecek bence.
çekecekleri var.
sen hiç bi şeye kafanı yorma. iyi insan olmaya devam et.
ne derlerse desinler . mümkünse kimseye laf deme.
kimseye karışma.
odana çekil gerekiyorsa.
çalışıyor musun

Back