- 25 Ocak 2014
- 1.004
- 1.676
- 408
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evlenseniz gecinebilirsiniz de 2 kisi 1+1 ev bile olur bak mutfak masrafı faturalar falan hepsi olsa olsa 500 olur. Tabi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. 2 kisi rahat gecinirsiniz cok acılmadıkça. Yani icim rahatladı nikah islemlerine baslıycaz deyince bi korktum acaba gecinebilirler mi diye. Oh elhamdülillah öyle bir sıkıntı yaşamycaksınız.
Zeynocuğum en kısa yoldan özel ders verebilirsin. Ilanlarını ver ettaftaki esnafa camlarına, sonra s*hibinden.com da var böyle ilanlar. Bi öğrenci olarak en kısa yoldan para kazanma yolu bu.
Lütfen gardını düşürme olur mu, her insan farklı farklıdır. Demekki sizinkiler de böyle.. ama ben eminim sen bu durumda bile böyle sabırlı ve güclüyken cok iyi bi anne cok iyi bir birey olacaksın. Olumlu yönünden bak, seni güçlendiren süreclerden gectin ve seni yıldıracak seylerin sayısı artık çok çok az Allahın izniyle.
Ama biran önce çıkmaya bak o evden. Dedigim gibi bir arkadaşının evi en doğrusu su durumda ya da bir akraban.. Çünkü bak her gün bi psikolojik siddete maruz kalıyorsun.. yazık o güzel canına
Arkadasima var. Gidip kalsam neden diye sorgulamaz bile.. Çünkü su an icinde bulundugum durumu tek paylasabildigim insan nisanlim oldu. Normalde hic bir sorunumuzu böyle anlatmazdim. Şimdi hepsi gitti. Beni onunla ayirmakla tehdit ettiler. Ne yazik..
Kim ayiriyormus bi denesinler hic tanimadiklari bir benle karsilasirlar saygisizlil yapmak istemesem de seni beni bu kadar üzemezler dedi.
Gerçekten tek istedigim küçük sirin ama ait oldugumuz huzurlu bir yuva.
Yani geciniriz allahin izni ile. nisanlimin ailesi kendi yasadiklari evi bize vermek istiyorlar idi. O yüzden beklemeye aliyorlardi. Kendi diger evleri yapılana kadar. Olmazsa bir cati kati buluruz. 750den basliyor kiralar burada.
Ya canm ben senin onceki konularini okudum sana bsey sormak istyorm ama cekiniyorm terslersin diyeEvet son raddesindeyim.
Bitiyor her şey..
Dertlerimi anlattığım kadariyla biliyorsunuz.
Ablami, annemi..
Aramizdaki sıkıntılari..
Bir önceki konumda fazlasiyla anlatmistım.
Bugün sınavım vardi. Ablamda ise gidecekti. Ayni saatte evden çıktık. Ayni saatte eve geldik. Ben okula ders calismak icin erken gittim.
Ikimizde o soguktan yorulmus bir halde geldik.
Annem her zamanki gibi sadece ablam yorulmus gibi davranıp ben bütün gün keyif sürmüşüm gibi davrandi.
Ablam ilk basta o da streslendi yorar o stres dedi.
Ablan yatacak gitme odaya falan dedi kendi odam istedigin gibi yatarim istemeyen çıkar dedim.
Ben çoğunlukta olmak üzere sofra hazirlama kurma islerini falan yaptık. Ablam bir ise kalkacakti. Annem de o yapsın bütün gün çalıştın sen dedi.
Ben de çok yoruldum deme öyle anne dedim derken de isi yaptım.
Icime batti ama farketmeden gözümden yas geldi. Koluma sildim.zaten öfkeliydim bir cok seyi biriktirdi icimde sürekli beni asagilayip ablama abartarak davranmasindan..
Sofradan kalksam kavga çıkacak diye oturdum durdum.
Babam o sırada sana sadece sabrediyoruz dedi.
Ben de hüngür hüngür ağlamaya başladım ben sabredemiyorum dedim. Kalktim ağladım odamiza gittim.
Babam iceri cagirdi aglayarak sofrada oturmak istemiyorum ben artik dedim. Babam bir sürü kizdi hakaret etti odaya gelip. Seni o cocukla evlendirmem kendin ne halt edersen et yaninda yokum gideceksin onlara da bu haltlari edeceksin dedi. Halt dedigi ne.. benim ağlayıp sofradan kalkmam. Halbuki yillarin kiskanma birikimi. Sürekli böyle yaptıklari icin.
Gecen kayinvalidemle görümcem nisanlima anlatmis. Gorumcem, abi anne ablamin cani cok sıkkın bir seye uzuluyor evde bi sorun var sanirim demis.
Kayinvalidem de sürekli ablasi icin x benim icin cok özel diyor annesi defalarca, seninkinin de sürekli eksilerini söylüyor. Halbuki eksileri olmasi normal. Ama artilari cok olan birisi bizim kiz, niye böyle yapıyor ki annesi demis.
Üstüne annem her oturdugumuzda nisanlima beni kötülüyor niyeyse.. yok görmez bakmaz umursamaz beceremez vs.. halbuki dikkat ediyorum da mesela ablam misafir geldiginde falan odasina gidip uyuyan birisi. Ben onu bir kere yanlislikla uyuyakaldigim icin yapmıştım da kiyameti koparmisti.
Diyecegim o ki ben kendim böyle kötü hissediyordum sizlere sordum acaba abartiyor muyum diye.. nisanlimin ailesi de farketmis. Ve gorumcem ciddi ciddi cok üzülüp sormus abisine annesi de anlatinca anladim simdi bu kadar mutsuzlugun sebebini demis.
Babamın söylediklerine gelince...
Sen kendi annenle gecinemiyorsun kayinvalidenle mi gecineceksin. Ben senin yaninda yokum. Evlenir misin ayrilir misin kendin bilirsin. Bosanma falan cekemem ben ben yokum git ne halt edersen et bundan sonra ailesi gelse de yokum kendi gelse de yokum ne giderim ne gelirim sen de git evimden istemiyorum ne seni ne huzursuzlugunu daha neler neler... otur koca bekle sen dedi bi de bana. Yillardir koca bekleyen kizina bakmayip! Sevgilim vardi ama bir kere de evlenecegim takintisi ile hareket etmedik. Hep ideallerimi gerceklestirdim.
Defol git evimden dedi defalarca..
En son iceri çağırdı evlatliktan reddediyorum seni dedi. Bende tamam esyalarimi topluyorum dedim.
Nisanlima mesaj attim. Gel beni arkadasima birak dedim.
O sirada annem geldi.
Ablan evlenmeden bu evden cikamazsin sen umrumda bile degilsin benim icin önemli olan ablan. Kiz kacmis diye çocuğun kismetini kapatma dedi.
Ben zaten agliyordum. Hala hic bir sey demeden devam ettim aglamaya..
Konusamiyordum aglamaktan. Hemen nisanlim aradi 10 dakika konusamayacak kadar cok agladim telefonda...
Ben geleyim ama gelip götürürsem arkadasina bile biraksam evden kacmis olacaksin dedi. Hatta gelip o cukurdan cikarmayi cok istiyorum ama yanlis yapmamak icin sakinlesip iyi düşünelim dedi. Ben anlattim aglaya aglaya.. o sirada diger odadan sesler geldi annemle ablam iceride hic bir sey olmamis gibi gülüyorlardi. Nisanlim kizdi bana kendine gel bi bak hic bir sey olmamis gibi kendine laf soylettirme ben senin yanindayim seni o evden ben adam akilli alacagim o zamana kadar sabretmek zorundayız dedi. Eğer babanin sözu uzerine gercekten gitmem en dogrusu diyorsan nikah tarihi aliriz öyle alirim seni dedi.
Biraz sakinleştirdi aile icinde bazen küçük seyler büyüyor dedi. Basit teselliler verdi ama dogru davranışı yapalım diye uğraştı. Telefonu kapatmadan düşünüp taşınalim gece 3te olsa gelir alirim sıkıntı devam ederse ben baska yerde kalirim bizde kalirsin dedi.
Iste böyle kocaman bir olay daha.
Bundan sonrasinda ben ne yapacağım bi yardımedin lütfen.
Ayri ev gibi bir durum oldugu anda yine kacmisim muamelesi gorecegim. Iki yil ayri evde kaldigimda çok huzurlu idim ama su an ayri ev demek daha farkli bur boyut demek.
Olur olur zeynocum hepsi olur emin ol. Ben ve sevgilim de bunu hesaplıyorduk biara, eger istedigi is olmazsa gecinebilir miyiz diye. Ama evelallah oluyor hepsi. Insanlar asgari ücretle cocuk okutuyorlar ev bakıyorlar.
Ailenin karşısında da kenetlenin, baktn cok ileri gidiyorlar tek kelime etmeyin çıkın gidin. Size yakismayacak cümleler kullanmayn. Insan sonra cok pisman oluyor çünkü.
Zeynocum her sey insanlar için, dert etme. Senden bir tane var, olabildigince mutlu yasa.
Bak benim arkadasim da vardi seninle hemen hemen aynı seyleri yaşıyorlardı ama onun simdi Allah bozmasn mis gibi bir ailesi var. O kadar mutlu ki. Huzur neymis öğrendim ağız tadıyla yemek yemek ne demekmiş simdi biliyorum dedi.
Sen adımlarını düzgün at, mantıklı kararlar ver ve ânı yaşamaya çalış.
Ve eğer duaya inanıyorsan da insirah oku allaha sığın. Biz hep burdayız sıkıldıkça yaz, hatta bana özel mesaj da atabilirsin konusuruz dertlesiriz :)
Ya canm ben senin onceki konularini okudum sana bsey sormak istyorm ama cekiniyorm terslersin diye
Sen öz evlatlari olduguna emnmisinDogru sorular oldugu sürece cevaplarım.
Sen öz evlatlari olduguna emnmisin
Ya ben cokk duydum blyomusun bizim bi akrabanin ogluda ayni sen gibi dişlaniyormus taa seneler snra cikti megerse kadin evliyken yasak aşk yaşamis babasi oz deglmis o aklima geldide seninkiyle cok bnziyor hikayeleriBu mu tersleyecegim sey.gercekten guldurdunuz.
Ay keske öyle olsaydi ya var ya keske. Insanin vicdani rahatlar biliyor musun. Öz evladina nasil yapar diye düşünmez hic degilse..
Nufustan araştırdım.
Ya ben cokk duydum blyomusun bizim bi akrabanin ogluda ayni sen gibi dişlaniyormus taa seneler snra cikti megerse kadin evliyken yasak aşk yaşamis babasi oz deglmis o aklima geldide seninkiyle cok bnziyor hikayeleri
Çok cok tesekkur ederim..
Gerçekten de öyle huzurlu yemek yemeyi insan ozluyor, istiyor.
Şu an fevri davranmamak adina duruyorum. Yasadigimiz sehirde biz de kayinvalidem de taninan aileleriz. Ortak cevremiz cok fazla.. haydi biz evleniyoruz deyipte benim ailem olmadığında cok farkli olacak. Biraz daha sakinlesin inşallah ortalik. Eger sakinlesmeyecek gibi olursa aliriz bir yangin da bizden cikar..
Allah korusun. Su an susuyorum dislerim sıkmaktan acidi.
Belki diyorum babanin onceden bir hanimi vardir belki sn o bayanin evladisindirr annen uveydr ne biliyim sendn saklarlar nye bir anne evladndan ayrsn ya parmagin hangisini kessen acimaz seni dogururken hic mi cani yanmamisYok öyle degil ben fazlasiyla babam tarafina benziyorum.
Bu ülkede neler neler unutuluyor baksana, bir terör eylemi bile ne kadar kalabiliyor ki gündemde.. korkma o yüzden hiç, insan unutubilen bi canli cok şükür.
Kendini gevsetmeye çalış canim, papatya çayı işini görür gibi melisa çayı.. ya da ben kuşburnu çayını da cok severim tat olarak.. kendini küçük seylerle kandırmaya uğraş. Stres sağlığımıza da zarar çünkü.hatta yapabiliyosan internetten plates videolariyla basla platese. Biz burdan sana ikna olduk iyi niyetine iyi huyuna. Ailen kıymetini bilemiyorsa da o onlarn eksiği. Sen kendinden emin oldukca bosver gerisini :)
Belki diyorum babanin onceden bir hanimi vardir belki sn o bayanin evladisindirr annen uveydr ne biliyim sendn saklarlar nye bir anne evladndan ayrsn ya parmagin hangisini kessen acimaz seni dogururken hic mi cani yanmamis
Allah sabir versn sen annenden gormedgn anneligi cocuklrina yap allah hayirli yerlerden kismetini acsn hakkinda hayrlisi takma kafana herkes gun gelir ettigini bulur kiymetli kizi belki ona donup bakmayacak sen bakacaksn k.bkma ama annen senin tam cahilligin dibine vurmus senin yerinde olsam ole bir anayi muhattaba dahi almamO ihtimallerle gecti cocuklugum.
Diyorum ya öyle olsa rahatlayacagim dönemler gecirdim.
Birşey yapmasına gerek yok. İçten gelen birşey bu, herkes çocuklarını eşit derecede sevecek ya da sevecek diye bi durum yok. Çok var evlat ayrımı yapan ya da evladını sevmeyen, kötü davranan...Aklıma da başka ihtimal gelmiyor nedense. Yani birisi anne babasına ne yapmış olabilir de bu denli kardeş ayrımı yapılabilir ki?
Evet benim aslında ilk mesajımdaki evlatlıktan kastım akrabanın çocuğu olma ihtimaliydi.Birşey yapmasına gerek yok. İçten gelen birşey bu, herkes çocuklarını eşit derecede sevecek ya da sevecek diye bi durum yok. Çok var evlat ayrımı yapan ya da evladını sevmeyen, kötü davranan...
En basiti kazara hamile kalınmış ve istemeden dünyaya getirilmiş bi bebek olabilir. Ya da bebekliği/çocukluğu zor geçmiştir, yaramazdır, uyku/yemek problemi, okulda başarısızlığı vardır. Ailesi de çocuğun bunları kasten yapmadığını anlayamayacak kapasitedir. Ablası da çocuk olarak daha kolaysa, anne babasını yormamış yıpratmamışsa üstün tutuluyordur...
Ya da evlatlık yorumunuzdan yola çıkarak, isteyerek evlat edinilmiş değil de bi şekilde yakınlarından birinin çocuğu olup bakmak zorunda kalmış olabilir. Yani ebeveynleri vefat etmiş ya da evlilik dışı dünyaya gelip duyulmasın diye şimdiki ailesine bırakılmış olabilir. Ama düşük bi ihtimal...
Evet benim aslında ilk mesajımdaki evlatlıktan kastım akrabanın çocuğu olma ihtimaliydi.
Çünkü yanlış hatırlamıyorsam burada öyle bir konu vardı. Aslında babası amcası çıkmıştı. Öyle bir şey geliyor aklıma. Çocuğu okulda başarısız oldu diye böyle bir nefret beslenilmez.
Bir kiskanclik var buyuk olarak ablanin kismeti olmadigi senin bir nisanlin oldugu icin cekemiyorlar seni bu anne nasil bir anne ve baban cok tuhaflar.Evet son raddesindeyim.
Bitiyor her şey..
Dertlerimi anlattığım kadariyla biliyorsunuz.
Ablami, annemi..
Aramizdaki sıkıntılari..
Bir önceki konumda fazlasiyla anlatmistım.
Bugün sınavım vardi. Ablamda ise gidecekti. Ayni saatte evden çıktık. Ayni saatte eve geldik. Ben okula ders calismak icin erken gittim.
Ikimizde o soguktan yorulmus bir halde geldik.
Annem her zamanki gibi sadece ablam yorulmus gibi davranıp ben bütün gün keyif sürmüşüm gibi davrandi.
Ablam ilk basta o da streslendi yorar o stres dedi.
Ablan yatacak gitme odaya falan dedi kendi odam istedigin gibi yatarim istemeyen çıkar dedim.
Ben çoğunlukta olmak üzere sofra hazirlama kurma islerini falan yaptık. Ablam bir ise kalkacakti. Annem de o yapsın bütün gün çalıştın sen dedi.
Ben de çok yoruldum deme öyle anne dedim derken de isi yaptım.
Icime batti ama farketmeden gözümden yas geldi. Koluma sildim.zaten öfkeliydim bir cok seyi biriktirdi icimde sürekli beni asagilayip ablama abartarak davranmasindan..
Sofradan kalksam kavga çıkacak diye oturdum durdum.
Babam o sırada sana sadece sabrediyoruz dedi.
Ben de hüngür hüngür ağlamaya başladım ben sabredemiyorum dedim. Kalktim ağladım odamiza gittim.
Babam iceri cagirdi aglayarak sofrada oturmak istemiyorum ben artik dedim. Babam bir sürü kizdi hakaret etti odaya gelip. Seni o cocukla evlendirmem kendin ne halt edersen et yaninda yokum gideceksin onlara da bu haltlari edeceksin dedi. Halt dedigi ne.. benim ağlayıp sofradan kalkmam. Halbuki yillarin kiskanma birikimi. Sürekli böyle yaptıklari icin.
Gecen kayinvalidemle görümcem nisanlima anlatmis. Gorumcem, abi anne ablamin cani cok sıkkın bir seye uzuluyor evde bi sorun var sanirim demis.
Kayinvalidem de sürekli ablasi icin x benim icin cok özel diyor annesi defalarca, seninkinin de sürekli eksilerini söylüyor. Halbuki eksileri olmasi normal. Ama artilari cok olan birisi bizim kiz, niye böyle yapıyor ki annesi demis.
Üstüne annem her oturdugumuzda nisanlima beni kötülüyor niyeyse.. yok görmez bakmaz umursamaz beceremez vs.. halbuki dikkat ediyorum da mesela ablam misafir geldiginde falan odasina gidip uyuyan birisi. Ben onu bir kere yanlislikla uyuyakaldigim icin yapmıştım da kiyameti koparmisti.
Diyecegim o ki ben kendim böyle kötü hissediyordum sizlere sordum acaba abartiyor muyum diye.. nisanlimin ailesi de farketmis. Ve gorumcem ciddi ciddi cok üzülüp sormus abisine annesi de anlatinca anladim simdi bu kadar mutsuzlugun sebebini demis.
Babamın söylediklerine gelince...
Sen kendi annenle gecinemiyorsun kayinvalidenle mi gecineceksin. Ben senin yaninda yokum. Evlenir misin ayrilir misin kendin bilirsin. Bosanma falan cekemem ben ben yokum git ne halt edersen et bundan sonra ailesi gelse de yokum kendi gelse de yokum ne giderim ne gelirim sen de git evimden istemiyorum ne seni ne huzursuzlugunu daha neler neler... otur koca bekle sen dedi bi de bana. Yillardir koca bekleyen kizina bakmayip! Sevgilim vardi ama bir kere de evlenecegim takintisi ile hareket etmedik. Hep ideallerimi gerceklestirdim.
Defol git evimden dedi defalarca..
En son iceri çağırdı evlatliktan reddediyorum seni dedi. Bende tamam esyalarimi topluyorum dedim.
Nisanlima mesaj attim. Gel beni arkadasima birak dedim.
O sirada annem geldi.
Ablan evlenmeden bu evden cikamazsin sen umrumda bile degilsin benim icin önemli olan ablan. Kiz kacmis diye çocuğun kismetini kapatma dedi.
Ben zaten agliyordum. Hala hic bir sey demeden devam ettim aglamaya..
Konusamiyordum aglamaktan. Hemen nisanlim aradi 10 dakika konusamayacak kadar cok agladim telefonda...
Ben geleyim ama gelip götürürsem arkadasina bile biraksam evden kacmis olacaksin dedi. Hatta gelip o cukurdan cikarmayi cok istiyorum ama yanlis yapmamak icin sakinlesip iyi düşünelim dedi. Ben anlattim aglaya aglaya.. o sirada diger odadan sesler geldi annemle ablam iceride hic bir sey olmamis gibi gülüyorlardi. Nisanlim kizdi bana kendine gel bi bak hic bir sey olmamis gibi kendine laf soylettirme ben senin yanindayim seni o evden ben adam akilli alacagim o zamana kadar sabretmek zorundayız dedi. Eğer babanin sözu uzerine gercekten gitmem en dogrusu diyorsan nikah tarihi aliriz öyle alirim seni dedi.
Biraz sakinleştirdi aile icinde bazen küçük seyler büyüyor dedi. Basit teselliler verdi ama dogru davranışı yapalım diye uğraştı. Telefonu kapatmadan düşünüp taşınalim gece 3te olsa gelir alirim sıkıntı devam ederse ben baska yerde kalirim bizde kalirsin dedi.
Iste böyle kocaman bir olay daha.
Bundan sonrasinda ben ne yapacağım bi yardımedin lütfen.
Ayri ev gibi bir durum oldugu anda yine kacmisim muamelesi gorecegim. Iki yil ayri evde kaldigimda çok huzurlu idim ama su an ayri ev demek daha farkli bur boyut demek.