-
- Konu Sahibi Esilaadamm
Niye böyle bir kıyaslama peşine düştünüz ki ? Evladın yeri ayrı annenin kocanın kardeşin ayrı.Evlat sevgisi neden farklı derler ben mesala bunu kabul edemedim gitti anneler bana yardımcı olur musunuz ben evladımi evet çok seviyorum sorumluğu gözüm sürekli üstünde ama bı kavram var evlat başka evlat hep en üste neden? Ben şimdi evladım var diye eşimi annemi kardesimi daha mı az seçmeliyim evladımi hepsinden cokmu seçmeliyim tüm sevgiler farklı degilmidir neden kıyaslama yapayım azı çoğu değilde farkı yokmu şimdi evladım oldu diye canımın parçası annemi ikinci plana mi atmaliyim kalbim eşimi can parçam kardesimi
Ben yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna hiç duymadınız mı ?Çocuğum var
Bence kesin yaşamış. Meraktan olsa insan 1 konu açar bırakır bu ikinci konusu aynı konu hakkında.Niye merak ediyorsunuz ki? Sizin fikriniz size göre doğruysa öyledir. Yarıştırmaya lüzum mu var? Bir olay mı yaşadınız ya da?
Zaten bu söylentiler bı kalıba sokmuyormuBen yanarım yavruma yavrum yanar yavrusuna hiç duymadınız mı ?
HaklisinizOna sormadan dünyaya getirdiniz. Yaşını bilmiyorum ama sizin yaşınıza bakarsak küçük daha çocuğunuz sanırım, özellikle böyle bir durumda tüm sorumluluğu alıp önceliğinizi çocuğunuz yapmalısınız.
Size muhtaç, ne derseniz onu doğru kabul eden bir insan o.
Konu bu değil sadece evlat sevgisi kavramını çözmem gerek annenden eşinden çok sevmen gerekiyor Muş gibi hissettiriyor ve ben bu sefer kendimi sorguluyorumAnne olduktan sonra tabiki diğer rolleriniz devam ediyor hayatta yine es kardeş evlat arkadaş hala teyze vs olabilirsiniz ama hicbir zaman hiçbiri evladinizdan önce gelemez . Örneğin anneniz hastadır yanında kalmak istersiniz ama bebeğiniz henüz küçüktür ben kalamam başkası kalsın diye rica edersiniz ya da örneğin benim kızım çok minikken özel bir durumu vardı ben aylarca sokağa çıkmadım hickimse ile görüşmedim eve almadım mikrop kalmaması lazimdi yani o aralıkta kardeşim nişanlandı gitmedim mesela siz bu tarz olaylarda evladınizin rahatını ve huzurunu düşünüyor musunuz hani konu bu mu ? Evladınizin sizi bu hayattan alikoydugunu mu düşünüyorsunuz
Hayır sadece kardeşimi ben büyüttüm babam küçükken terk etti ve çocuğum oldu yeni simdi onlara ihanet etmiş gibi bir his oldu saçma sapan bide evlat sevgisi başka olmalı deniyor ve ben hepsini çok seviyorum bu evladımi az sevdiğim anlamına mı gelirNiye merak ediyorsunuz ki? Sizin fikriniz size göre doğruysa öyledir. Yarıştırmaya lüzum mu var? Bir olay mı yaşadınız ya da?
Hayır sadece kardeşimi ben büyüttüm babam küçükken terk etti ve çocuğum oldu yeni simdi onlara ihanet etmiş gibi bir his oldu saçma sapan bide evlat sevgisi başka olmalı deniyor ve ben hepsini çok seviyorum bu evladımi az sevdiğim anlamına mı gelirBence kesin yaşamış. Meraktan olsa insan 1 konu açar bırakır bu ikinci konusu aynı konu hakkında.
Hayır asla evladım önceliğim bakımından sorumluyum ona bağlıyım göbek bağım hala varmois gibi sürekli gözüm üstünde benim parçam benden bir parça yi elimde tutuyorum benim konum çok ayrı babam çok küçük yaşta terk etti ve kardeşim annemle çok bağlı büyüdük çocuğum oldu böyle kardeşimi ben büyüttüm ona ihanet etmişim gibi bir his oluştu saçma evet ama sevgilerini kıyaslar oldum insan kardeşini cocugu kadar severmi sorgular oldum cevap arıyorumCocugunuz olduğu bu soruyu soruyorsaniz zaten sizin için bu böyle değildir . Simdi hangi birini açıklayayım ki hormonal kısmı var içgüdüsel kısmı var hayvanlarda bile bu var . Ayrıca evlat edinen insanlarda bile var bu his demek ki sizde yok:) Çok nadir olsa da böyle hissetmeyen insanlar varmış demekki . Burda ikna edilmek istediğinizi düşünmüyorum sadece kınamak ve yargılamak kimseye düşmez sizi de ikna edemez kimse bu konuda zaten . Daha özel bir durum var ortada belli ki onu paylaşın ordan yorum yazalım
Evet özel durumunuz var işteHayır asla evladım önceliğim bakımından sorumluyum ona bağlıyım göbek bağım hala varmois gibi sürekli gözüm üstünde benim parçam benden bir parça yi elimde tutuyorum benim konum çok ayrı babam çok küçük yaşta terk etti ve kardeşim annemle çok bağlı büyüdük çocuğum oldu böyle kardeşimi ben büyüttüm ona ihanet etmişim gibi bir his oluştu saçma evet ama sevgilerini kıyaslar oldum insan kardeşini cocugu kadar severmi sorgular oldum cevap arıyorum
Evet işte aslında soru yanlış sorulmuş acaba kardeşinizi evlat yerine koymanız normal mi diye soracaktiniz:)Hayır asla evladım önceliğim bakımından sorumluyum ona bağlıyım göbek bağım hala varmois gibi sürekli gözüm üstünde benim parçam benden bir parça yi elimde tutuyorum benim konum çok ayrı babam çok küçük yaşta terk etti ve kardeşim annemle çok bağlı büyüdük çocuğum oldu böyle kardeşimi ben büyüttüm ona ihanet etmişim gibi bir his oluştu saçma evet ama sevgilerini kıyaslar oldum insan kardeşini cocugu kadar severmi sorgular oldum cevap arıyorum
Peki normalmi aynı dercee seviyor olmamEvet işte aslında soru yanlış sorulmuş acaba kardeşinizi evlat yerine koymanız normal mi diye soracaktiniz:)
Peki normal mi aynı derece de seviyor olmamEvet özel durumunuz var işte
Sizin durumunuz farklı ama. Siz birbirinize kardeşten öte olmuşsunuz; yeri gelmiş onlara anne olmuşsunuz. O yüzden kardeşlerinizi ve annenizi çocuklarınızla aynı kefeye koymanız normal bence, kendinizi boş yere sorgulamayın derim.Hayır asla evladım önceliğim bakımından sorumluyum ona bağlıyım göbek bağım hala varmois gibi sürekli gözüm üstünde benim parçam benden bir parça yi elimde tutuyorum benim konum çok ayrı babam çok küçük yaşta terk etti ve kardeşim annemle çok bağlı büyüdük çocuğum oldu böyle kardeşimi ben büyüttüm ona ihanet etmişim gibi bir his oluştu saçma evet ama sevgilerini kıyaslar oldum insan kardeşini cocugu kadar severmi sorgular oldum cevap arıyorum
Ben doğuma hiç hazır değilken çocuğumu kucağımda buluverdim erkenden. İkizdi ve biri problemliydi bebeklerin. Günlerce ybakımda hergün bazen günde iki defa gittim o kapıya 5 dk görebilmek için. Tabiri caizse kapısında yattım. Bunları yaparken bi sorumluluk bilinciyle yaptım. Dedim ya hiç hazır değilken doğurdum diye.Peki normal mi aynı derece de seviyor olmam