- 1 Kasım 2024
- 49
- 13
- 30
-
- Konu Sahibi Esilaadamm
Evlat sevgisi neden farklı derler ben mesala bunu kabul edemedim gitti anneler bana yardımcı olur musunuz ben evladımi evet çok seviyorum sorumluğu gözüm sürekli üstünde ama bı kavram var evlat başka evlat hep en üste neden? Ben şimdi evladım var diye eşimi annemi kardesimi daha mı az seçmeliyim evladımi hepsinden cokmu seçmeliyim tüm sevgiler farklı degilmidir neden kıyaslama yapayım azı çoğu değilde farkı yokmu şimdi evladım oldu diye canımın parçası annemi ikinci plana mi atmaliyim kalbim eşimi can parçam kardesimi
Tabiki önceliğim evladım hep her daim bütün bakımı gelişimi ucgudusu sadece öncelik dışında sevgiler yatistirilmamali diye düşünüyorum hepsi kalbimizde eşit yet tutamaz mi öncelik evladın olsadaAnne babanın birinci önceliği evladı olacak tabiki. Niye önceliği annesi veya kardeşi olsun çocuğu varken.
Annesi olduğun o küçük insanın (ki ister öz annnesi ol ister evlat edinmiş ol) hayatta hep daha mutlu, daha huzurlu başarılı olmasını istersin, sonuçta canından can. Onun hayatta en güvendiği insan oluyorsun.
Birde çocuk gibi küçük sevimli bir canlı varken, anne/kardeş gibi yetişkine aynı ilgi gösterilmiyor. Çocuk bu açıdan bile öncelik oluyor, daha fazla sevgi veriliyor.
Evet çocuğunun iyiliği, huzuru, rahatı için ananı kardeşini ikinci plana atacaksın.
Tabiki kendimi bile düşünmem onu korurum herşeyden o değil benim sorunum ben evladımi az sevmiyorum sadece merak ettiğim bir konuSevginin üstünlüğünü bilmiyorum da dünyaya bile isteye getirdiğimiz çocuğu herkesten korumak zorundayız.
Babalarından bile…
Bu kadar savunmasız bir canlının önüne ne geçebilir ki?
Ben öncelik olarak bahsetmedim tabiki önceliğim evladım daha küçücük bana muhtaç ama ben sevgi kiyasini merak ediyordum onlarida çok seviyorum evladımi da hani merak ettiğim bir konuTabikide bir annenin önceliği çocuğu olur ne annesi ne babası nede eşi.
? Her sevgi farklı evet ama evlat sevgisi hepsinden herseyden üstünEvlat sevgisi neden farklı derler ben mesala bunu kabul edemedim gitti anneler bana yardımcı olur musunuz ben evladımi evet çok seviyorum sorumluğu gözüm sürekli üstünde ama bı kavram var evlat başka evlat hep en üste neden? Ben şimdi evladım var diye eşimi annemi kardesimi daha mı az seçmeliyim evladımi hepsinden cokmu seçmeliyim tüm sevgiler farklı degilmidir neden kıyaslama yapayım azı çoğu değilde farkı yokmu şimdi evladım oldu diye canımın parçası annemi ikinci plana mi atmaliyim kalbim eşimi can parçam kardesimi
Tamam ama nedenini söyleyebilir misin mesela sevgisi üstünlugu ne sevgi sevgi degilmidir? Her sevgi farklı evet ama evlat sevgisi hepsinden herseyden üstün
ÇünküSiz niye taktınız bu konuya bu kadar?
HaklısınızEvladim canimin parcasi,benim icin bu hayattaki en onemli varligim. Ona olan sevgimi bagimi anlatmaya kelimeler yetmez. Annem, babam,kardeslerim ve esim basinin caresine bakabilir ama evladimin her zaman bana ihtiyaci olabilir, 40 yasina da gelse olur yani. Ki kesinlikle ailem ve esim de onceligimin evladimin olmasindan yanadirlar. Cunku benim oyle. Hastalandigimda yavruma yetemedigimde esime diyorum sen beni bosver cocukla ilgilen guzelce yedir icir eglendir. Evlat bambaska birsey.
Çünkü?
Senin çocuğun yoksa bunu anlayamazsınkiTamam ama nedenini söyleyebilir misin mesela sevgisi üstünlugu ne sevgi sevgi degilmidir
Merak ediyorumÇünkü?
Çocuğum varSenin çocuğun yoksa bunu anlayamazsınki
Neden açıklarmsn pki? Her sevgi farklı evet ama evlat sevgisi hepsinden herseyden üstün