• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat ölümü acı koca mı

Rabbim içinize ferahlık versin. Eş acısı eminimki çok zordur. Diğer aile fertlerinin sizin acınızı küçümsemesi hiç hoş değil. Ateş düştüğü yeri yakar, elbette annesi de çok üzülüyordur ama size yüklenilmesini de doğru bulmadım. Demek ki cahil insanlar, umursamamaya çalışın.

Genç yaşta kocanı kaybedip çocuklarla kalmak mı zor?
65 yaşında 3 evladından birini kaybetmek mi daha zor görümcelerim bir araya geliyorlar gelin ne çekiyor ki olan bize oldu evimiz direği gitti olan bize oldu diye hem aralarında konuşuyorlar hem de farklı yerler de hep kendi acılarından ana babalarının çektiği acılardan bahsediyorlar. Sanki bende dışarıdan biriyim ölen benim kocam ama bana nasılsa atlatır yoluna bakar gözüyle bakıyorlar. Benim acımı hayatımın zorluğunu görmüyorlar.
Evlat, kardeş, acısı çok farklı bir rabbim kimseye yaşatmasın ama yaşayan bilir eşler için tabikibde zor dur ama bunu evlat acisi ile kiyaslayanazsiniz.

Yorumları fazla okumadım, çocuğunuz var mı yok mu bilmiyorum ama evladı olan bir anne böyle bir soru soramaz
Kocayla evlat asla kıyaslanamaz
Hatta kardeş bile

Acı yarıştırmak nedir ne gerek var. Evlat acısı mı koca acısı mi derseniz evlat acısı derim. Ama sizin anladığım kadarıyla çocuklarınız da var. Öyle bir durumda babasız kaldı kalan çocuklarıma kendimden daha çok üzülürdüm. Onlar adına daha çok acı çekerdim.
Kimseyle acı yarışına girmeyin bu insanlardan da mümkünse uzak durmaya çalışın.

Başınız sağolsun. Görümceleriniz saçmalamış. Siz bir ailesiniz, onların evinin direğiydi de sizin dış kapınızın dış mandalı mıydı… yavruların babasıydı üstelik. üzüntülerine verin, üstünde durmayın.

Allah korusun ama kimse bilemez travmayla nasıl başedeceğiniz aslında. Sadece empati sahibi insanlar düşüncelerini daha doğru açıklıyorlar. Şöyle ki benim eşim vefat etse yıllarca kendime gelemem, evin her yeri onunla dolu. Ama kimse bilemez belki de kırkı çıkmadan evlilik kararı alacağım. Gerçekte ne olacağını kimse bilemiyor ama şu an düşününce mantık çerçevesinde kimse eşi olsun evladı olsun hemen atlatıp hayata atılamayacağına inanıyor. Sizin sorununuz bence empati eksikliğiniz karşı tarafa yansıyor. Benim çocuğum dahi yok ama allah korusun bir acı yaşasam toparlanmam zor olur, siz ise evlat sahibi iken “kocam duruyorsa tekrar yaparım” diyorsunuz. Evet tabii ki yaparsınız yargılamak bana düşmez ama fazla gerçekçi bakmanız rahatsız edici geldi bana açıkçası. Bence bu aşırı gerçekçi oluşunuz eş ailesini rahatsız etmiş, siz son derece haklısınız evlilik isteğinde ama anne de son derece haklı ben ona da kusur bulamadım. O da el kızı işte hemen unuttu diyor, oğlu olarak düşünüyor çünkü, sizden de o şekilde davranmanızı beklemesi doğru değil ama çok normal.

Bunun tabiki tarifi yok evlat sonuçta. Ben zaten onların acısını anlıyorum ama benim kalan hayatımdaki zorluklarımı görmüyorlar.
Görmezler cunku görmek işlerine gelmez.Herzaman öyle değil midir?Biz neyizki onlara göre el kızıyız kimi işine gelmediği zaman bosatip yenisini bile almaya çalışır oğluna teklif etmeye bile çekinmeden.Burada kaç kere okudum kayinvalide oğluna bunu boşa sana yenisini alayim diyen.

Kocan iyiyse koca.
Evlat herzaman olur ama iyi kıymet bilen bi eş bambaşka.
Evlatta olsa gider kocanla eşinle başbaşa kalır hayatı paylaşırsın.
nasıl yani???
böyle bir cevap verebildiğinize göre anne değilsiniz.

Allahım uzunn sağlıklı bir ömür versin hem kocama hem çocuklarıma ama evlat acısını düşünmek bile kalbimi ağrıtıyor :(

asla acı yarıştırmamm ama şu yaptığınız kıyas nedir, çocuk yine olur ne demek
ona bakarsanız koca da yine bulunur

Allah sabırlar versin.
Kıyas etmek doğru değil.
Dünya üzerinde insanın başına gelebilecek en büyük acılar bunlar, başta evlat kaybı zaten.....
Eş kaybını da yabana atamam, o da büyük yıkımdır, iyi bir evliliğin varsa hem de. Çocuklarının babasız kalmasının acısı falan.. Allah yaşayana sabır versin.

Sizin sorunuzu anladım. Eşinizin vefatı hanginizi daha çok üzdü diye bir kıyas haline girmişsiniz ama hepinizi farklı yerden vurmuştur bu durum. Büyük bir acı hepiniz için. Kıyas etmeyin. Herkese zor.

Eşinizin ölümü en çok annesini ve çocuklarınızı yıkmıştır, bu doğru. Elbette sizin acınızı yok saymaları doğru değil. Böyle söylediklerinde uygun bir şekilde cevabınızı verin. Ben de acı çekiyorum diyebilirsiniz. Muhtemelen acilarından böyle konuşuyorlar. Başınız sağolsun bu arada.

Kocan iyiyse koca.
Evlat herzaman olur ama iyi kıymet bilen bi eş bambaşka.
Evlatta olsa gider kocanla eşinle başbaşa kalır hayatı paylaşırsın.
Ne zaman üzülürsünüz peki siz?
Yani eşle evlat anne baba her neyse nasıl kıyaslanırda tercih yapılabilir böyle fütursuzca ben anlamadım? Hepsinin yeri ayrı,insan pek tabi hepsine üzülür.
Evlat pazarda manavda satılan karpuz değil her zaman olur ne demek inanın onuda anlamadım,çok kadın var anne olmak isteyipte olamayan. Onlara sorsan bambaşka birşey anlatır.
Koca bulunmaz hint kumaşı mı,elin adamı evlenene kadar sokakta karşılaştığın herhangi biri,seversen sevgilin eşin olur ilerde anlaşamazsan ayrılıp yine iki yabancı misali hayatına devam eder hatta istersen yenisini bulur evlenirsin ama bu yazdıklarım evladın için geçerli değil,40 yaşına da gelse,uzaklara da gitse, evlenip kendi yuvasını da kursa yine de senin canın ,kanın.

Back
X