- 20 Haziran 2024
- 846
- 871
- 48
-
- Konu Sahibi mahmut abi
Dertsiz başınıza dert aramayın.ne güzel evlenmişsiniz. Eşle dostla da eşiniz gelince görüşüverin.dert mi şimdi bu? Eşi olan da yalnızım diye dert yanmasın bir zahmet.Eşimle evlenmeden önce çok yalnızdım. Yani yalnızlıktan yakınırdım. Sevenlerim vardı ama çok az. Etrafımdaki herkesin ailesi ve işi vardı. Kahve içmeye bile arkadaş bulamazdım.
Eşimle evlendikten sonra eşimin arkadaş ve aile çevresi oldukça genişti ve kendimiz de arkadaş edindik. Sık sık insanlarla iletişim halindeydik ve eşime göre bu kişiler beni “çok seviyorlardı” Eşim de “seni herkes çok seviyor” falan diyordu.
Şimdi eşimle 2 aya yakın süredir ayrıyız. Eşim memlekete gitti ve ben yalnızım. Aynı eşimle evlenmeden önceki gibi yalnızım. Şimdi bu arkadaşlar eşimi arıyorlar ama beni aramıyorlar. Sen niye aramıyorsun? diyecek olursanız, ben arıyorum, ya açmıyorlar, ya meşgul oluyorlar “şu an müsait değilim seni biraz sonra arayacağım” deyip kapatıyorlar sonra da dönmüyorlar, ama ondan sonra aynı kişiler eşimi “nasılsın iyi misin” diye arıyorlar, beni yine aramıyorlar.
Evlenmeden önce tek yakınım olan ailemden Almanya’daki kuzenimdi ve bir tek o arıyor yine beni, bir de eski komşum olan bir teyze ve amca arada bir arıyorlar, bir de eşim arıyor, bazen de kayınvalidem. Kendi arkadaşlarımdan arayan yok, eşimle ortak arkadaşlarımızdan da (hani beni “çok seven”) arayan yok. Yani ben mi “evlat olsa sevilmeyecek” cinsten bir insanım yoksa bu normal mi?
Eşiniz vasıtasıyla tanışınca iletişim ilerlemezse evlilik sebebi ile ortak görüşülmek durumunda olan kişi oluyorsunuz. Eşiniz harici çevre edinin sosyal hayat kurun.Eşimle evlenmeden önce çok yalnızdım. Yani yalnızlıktan yakınırdım. Sevenlerim vardı ama çok az. Etrafımdaki herkesin ailesi ve işi vardı. Kahve içmeye bile arkadaş bulamazdım.
Eşimle evlendikten sonra eşimin arkadaş ve aile çevresi oldukça genişti ve kendimiz de arkadaş edindik. Sık sık insanlarla iletişim halindeydik ve eşime göre bu kişiler beni “çok seviyorlardı” Eşim de “seni herkes çok seviyor” falan diyordu.
Şimdi eşimle 2 aya yakın süredir ayrıyız. Eşim memlekete gitti ve ben yalnızım. Aynı eşimle evlenmeden önceki gibi yalnızım. Şimdi bu arkadaşlar eşimi arıyorlar ama beni aramıyorlar. Sen niye aramıyorsun? diyecek olursanız, ben arıyorum, ya açmıyorlar, ya meşgul oluyorlar “şu an müsait değilim seni biraz sonra arayacağım” deyip kapatıyorlar sonra da dönmüyorlar, ama ondan sonra aynı kişiler eşimi “nasılsın iyi misin” diye arıyorlar, beni yine aramıyorlar.
Evlenmeden önce tek yakınım olan ailemden Almanya’daki kuzenimdi ve bir tek o arıyor yine beni, bir de eski komşum olan bir teyze ve amca arada bir arıyorlar, bir de eşim arıyor, bazen de kayınvalidem. Kendi arkadaşlarımdan arayan yok, eşimle ortak arkadaşlarımızdan da (hani beni “çok seven”) arayan yok. Yani ben mi “evlat olsa sevilmeyecek” cinsten bir insanım yoksa bu normal mi?
Uzman desteği alın, sağlıklı düşünemiyorsunuz.Eşimle evlenmeden önce çok yalnızdım. Yani yalnızlıktan yakınırdım. Sevenlerim vardı ama çok az. Etrafımdaki herkesin ailesi ve işi vardı. Kahve içmeye bile arkadaş bulamazdım.
Evet bu kişiler ararlardı eskiden beni eşim yanımdayken. hatta plan yaparlardı benimle eşleri almadan "hadi alışverişe gidelim" vs gibi. Eşimin bir sağlık sorunu olduğunda epey ilgilendiler sağ olsunlar. Ama denek ben fazla iyimser beklentiye girmişim. Dediğiniz gibi onlar eşimin "taraf" ben de eşimle evli olduğum için görüşülen kişiymişim meğer. Benim evlenmeden önce de çevrem dardı ve dediğim gibi beni o zaman arayan kişiler de şimdi arayan aynı kişiler. Bu ilçeye yeni taşındık aslında eski muhitimde bir kaç arkadaşım vardı ama araya uzaklık girince hali ile gözden ırak olan gönülden de ırak gibi bir şey oldu. Bu yeni taşındığımız yerde de pek arkadaş edinemedim henüz.biri tarafindan aranmak icin oncesinin olmasi lazim. onceden seni ararlar miydi insanlar esin de yanindayken?
ya da sen ne sıklıkla arardin?
Ben de bunu demek istedim. Eşimle beraberken bu kişilerle program yapardık çıkardık vs kadın kadına falan.İnsanlarla iletişiminiz nasıl ? Tutuk veya sıkıcı mısınız? Sohbet sizle akar mi ? Genel kültür seviyeniz nasıl bir fikir veya bilgi beyan edebiliyor musunuz ? Neşeli misiniz ? Biraz bunlara bakmak lazım . Eşinizin arkadaşları tâbi sizi aramak zorunda değil ama erkek arkadaşlarının eşleri ile de mi muhabbet gelistiremediniz? Benim ilkokuldan beri hala görüştüğüm birkaç erkek arkadaşım var eşleri ile görüşüyorum beni arar sorar kahveye çaya buluşmaya davet ederler. Bu kadar arkadassizlik bana iletisiminizin ve elektriginizin dışarıya pek tatlı gelmediğini düşündürdü.
Yani bu kişiler bana eşim yüzünden mi yakın davrandılar diye düşünüyorum.Uzman desteği alın, sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Eşimle evlenmeden önce çok yalnızdım. Yani yalnızlıktan yakınırdım. Sevenlerim vardı ama çok az. Etrafımdaki herkesin ailesi ve işi vardı. Kahve içmeye bile arkadaş bulamazdım.
Güzel özetlemişsiniz. Ben birinci kategoride sanıyordum meğer ikinci kategorideymiş bazı kişiler.arkadaşlık 2ye ayrılır
1- gerçek arkadaşlık
2- göstermelik arkadaşlık
1- gerçek arkadaşlık
bu arkadaşlıkta çok fazla paylaşım olur. iyi kötü zor kolay zamanlarla alakalı paylaşımlar vardır
yardımlaşmalar vardır
manevi yönü kuvvetlidir
insanlar birbine kalpten değer verir hemen pat diye olması beklenemez ama zaman içinde paylaşımlar yaparak olur
önemli paylaşımlardan bahsediyorum ama. arada bi kahve içmek için buluşmalı paylaşımlar değil
yardımlaşma, eğlenme, hayatı kolaylaştırma tarzında
2- göstermelik arkadaşlık
bu arkadaşlıkta genellikle birisi vesilesiyle diğerleri arkadaş olur. sevgilinin arkadaşları, eşin arkadaşları bu kategoridendir
genellikle bir ya da birkaç kişinin hatırı için görüşür insanlar birbiriyle
yüzeyseldir
iş arkadaşlığı da buna dahildir. aynı ortamda çalışmak zorunda olan insanlar birbiriyle sırf iş sebepli arkadaşlık edebilirler
manevi yönü pek olmaz. ha zaman içinde olabilir ama olmaması da çok normal
senin yaşadığın durum göstermelik arkadaşlık. yani arada eşin var diye senle görüşmüşler
sahiden seni seviyor olabilirler sevgileri yalan diyemem
ama genellikle iyi kalpli insanlar zaten ciddi problem yaratmayan çoğu kişiyi severler
benim de şu dünya üzerinde "ay hiç sevmiyorum" dediğim insan sayısı pek azdır
sevmiyor olmam için sebep olması lazım
seni seviyorlardır yani bi zararın yoktur ortamda sıkıntı çıkaran biri değilsindir, muhabbetin kötü değildir vs
ama bu insanlarla senin aranda o manevi paylaşımların olduğu gerçek arkadaşlık ilişkisi olmadığı için seni arayıp sormuyorlar
evet işte bunların bir tanesi ile epey bir dertleştik ve bu sürece girmeden önce ve başlarında benim en büyük destekçim gibi bir şeydi bana hak veriyordu falanKocamla boşanacağız diye herkese anlatmadınız mı karı koca? Bir seneye yakın bilerek ayrı kalacakmışsınız, herkese boşandık diyecekmişsiniz. Bir konuya öyle yazmıştın. İnsanlara böyle anlattıysanız normal aramamaları.
yok be Mahmut abi ben seviyorum seni
O zaman aynen hiçbir şey olmamış gibi devam ederler beni "sevmeye". Aramızda kötü bir şey geçmedi, sadece beni aramıyorlar, aramalarıma dönmüyorlar ama eşimi arıyorlar. Benim de "ben yalnızken eşimi aradınız ama beni aramadınız" diyecek halim yok. Desem de inkar ederler "olur mu öyle şey, yoğunduk şu oldu bu oldu" derler.Aklıma şey geldi okuyunca: Ceyda Düvenci’nin tv programında Hazal Kaya’yı bozup durması. Halbuki ailece görüştüklerinin haberleri pozları ekranda olsun sosyal medyada olsun karşımıza çıkıyordu. Herkes Ceyda’yı eleştirmişti. Kadın programdan birkaç ay sonra boşandı. Demek ki zaten Hazal’ı artık görmem kafasındaymış… peki siz barışırsanız ne olacak, o zaman ne yapacaklar asıl onu merak ettim şimdi…