Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
28 ay ankarada sira bekledik esimin tayininden dolayi ardahana geldik suan erzurumda sirada bekliyoruz erzurumdan kimse yok sanirim

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim ben evlat edinmek isityorum çocuğum olmuyor doktor doktor dolaştım yıprandim Bır çocuğum olsun istedim hep ama Rabbim nasip etmedi evlatlık almak istiyorum evlatlık alan varmı bu konuda bilgilerinizi paylasirmisiniz ?

Ya evlatlık alırken uzun süremi bekliyoruz neden hemen vermiyorlar çocuğu bize

Sıraya giriyoruz sıralarda 2-3 sene sürüyor
Hadi ya evlatlık edinmek te zor dinen araştırdım evlatlık kendi evladım olmuyormus 18 yaşını doldurunca kız olursa erkeğe haram erkek alırsan bayana haram oluyormuş evlatlık almak isteyen kişi aldığı çocuk kizsa erkek tarafının kız kardeşi emzirirse haram olmuyormus eğer erkekle alan bayanın kız kardeşi emzirirse haram kılınmiyormus birde bu nim öz çocuğum demek dinen yasakmis onun evlatlık olduğunu bakmak Için aldığını kabullenmek gerekiyormuş bir hoca söyledi kafam karisti böyle söyleyince

Ya hanımefendi inanmayın bu safsatalara. Bebekken alıp evladı gibi büyüttüğü bebeğe büyüyünce haram gözüyle bakacak tıynette olanlar zaten evlat edinmesin ya. Akılları fikirleri mahremde haramda, evladım deyip koynunuzda büyüttüğünüz oğlan çocuğu nasıl size haram olabilir, boşverin bunları. Yaralı bir bebeğe merhem olun, Allah gani gani verir ve yanınızda olur merak etmeyin.

Hanimlar 2.siradayiz sizce hazirlik yapmaya baslayim mi kafam cok karisik bebek sirasindayiz kiyafet almakda tereddut ediyorum sizler ne gibi hazirlik yaptiniz
bence asgari ihtiyaçları hazır bulundurun ama kıyafeti bebeğe kavuştuktan sonra alın
belki 1 aylık olacak belki 11 aylık. ve ikisinin ölçüsü çok farklı. bilemezsiniz

Besik var onu kurcaz icinin yatagini alcaz bi tane biberon almistim bi tane daha alicam nevresim takimi aldim 2 tane ates olcer var o kadar siz hangi ilden bekliyorsunuz

Besik var onu kurcaz icinin yatagini alcaz bi tane biberon almistim bi tane daha alicam nevresim takimi aldim 2 tane ates olcer var o kadar siz hangi ilden bekliyorsunuz
Ben daha başvuramadım yaşı bekliyorum. Her şeyimle hazırım ama kimliğime göre yeterli sayıda yaşım olmadığı için başvurumu almıyorlar.

Bu kafadaysanız zaten siz hiç o işlere girmeyin. Evlatlık almıyoruz biz bir bebeğin anne babası oluyoruz.

İşin bu kısımlarıyla hiç ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu kafadaysanız zaten siz hiç o işlere girmeyin. Evlatlık almıyoruz biz bir bebeğin anne babası oluyoruz.
Ben bu kafada değilim kurani kerimde yazıyor açın ayete bakın

Ben bu kafada değilim kurani kerimde yazıyor açın ayete bakın
Ha ayrıca şu da var allahuteala diyor ki ben bir evlat vermediysem gerisini aramayın diyor başkasını kendi cocugun gibi sahiplenmek allaha şirk koşmak gibi birsey onu alırsın koruyucu aile olursun kendi öz çocuğun olmaz ayrıca 4 yaşına girincede çocuğun öz ailesi olmadigini söylersin çocuğa psikolojikmen çocuk sonra etkilenmemesi için ben koruyucu aileye birsey demiyorum ama öz çocuğu gibi sahiplenen o benim demek yanlismis dinen bunu ben demiyorum gidin nereye sorarsanız sorun eğer dinimizi biliyorsanız neyin yanlış neyin doğru olduğunuda gayet iyi bilirsiniz

Kuranı kerimde yazana herşeyi noktası virgülüne uyguluyormuyuz aceba bi bumu kusur kaldı kusura bakmayın ama okadar büyük günahlar işliyoruzki tek günahım kızım olsun razıyım ayrıca evlatlık alma demesseniz sevinirim evlat edinme ayrıca emzirerek dini kuralı yerine getirmiş oluyorsunuz Rabbim böylede bir güzellik bahşetmiz bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…