• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bildiğim kadarıyla babanın izni 3 gün. 5 gün için teklif verildi ama henüz onaylanmadı.

ben de öyle biliyorum ama bir yerden teyit edemedim bir türlü :) muhasebe veya insn kaynakları bilmiyorsa eğer şuraya bakın diyebilmek adına araştırayım dedim bulamadım. Sona yaklaşınca böyle oluyor sanırım. eşime kalsa yıllık izinden alırım niye takıyorsun diyor :D

Ricaederim ne demek Rabim sizlerinde cumlemizinde dualarını kabul eylesin gonlunuzdekilirini a vuclariniza versin

Arkadaşlar bilgisi olan varsa bir bakabilir mi :)

Şimdi bu sgk knunda değişiklikler oldu evlat edinen anne ve babalara da yazasl haklar tanındı ya. yaklaşık 1,5-2 saattir telefonda alo 170'ten bilgi lmaya çalışıyorum ama bana en son yarı zamanlı çalışanların işsizlik sigortası ile ilgili bilgi vermeye çalıştılar :) çünkü metinde evlat edinme geçiyor, başka da bilgi yokmuş babaya dair.Çok farklı şeylerden bahsettiğimizi de anlatamadım bir tülü. metni mevzuat.gov.r den bulabilirsiniz dedi ama orayı da açamıyorum şuanda.

evlat edinen sgklı babanın sözleşme tarihi itibariyle yasal olarak kaç gün izni var veya bu düzenlemeyi bulabileceğim metne nerede ulaşabilirim bilen var mı
Cnm 2 ay oldu doğum yapalım biliyorsun. Eşim 5 gün izin kullandı. Daha önce 3 gündü bu süre. Fakat evlat edinmede de bu hakkı verdiler mi o konuda bilgim yok

Şöyle bir metin buldum arkadaşlar, yarın birgün işimize yarayabilir diye paylaşıyorum:

6645 Sayılı Kanun MADDE 31–4857 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendi ile 55 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi “Ek 2 nci maddede sayılan izin süreleri,” şeklinde değiştirilmiş, 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “ve 65 inci” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“Mazeret izni
EK MADDE 2– İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilir. İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir. Buna göre; 4857 sayılı İş Kanunu’nun 46. maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendinde yer alan “b) Evlenmelerde üç güne kadar, ana veya babanın, eşin, kardeş veya çocukların ölümünde üç güne kadar verilmesi gereken izin süreleri” ibaresi , “Ek 2. maddede sayılan izin süreleri” şeklinde değişmiş, Kanunun, 55. maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendindeki “İşçilerin evlenmelerinde üç güne kadar, ana veya babalarının, eşlerinin, kardeş veya çocuklarının ölümünde üç güne kadar verilecek izinler.” ibaresi de, aynı şekilde “Ek 2. maddede sayılan izin süreleri” şeklinde değişmiştir. Tasarıda, eşin doğum yapması halinde, işçiye verilecek izin süresi 3 gün olarak belirlenmiş iken, bu süre, 5 gün olarak değiştirilip mecliste kabul edilmiştir.

Kaynak Linki : http://hukukitavsiyeler.com/2015/04/erkek-isciye-5-gun-dogum-izni-geldi/

Merhaba, pazartesi günü ev ziyaretimiz oldu. Burada da bahsettiğiniz prosedür gereği olan, rutin sorular soruldu. Kaç yildir burada otürüyorsunuz, binanızda kaç daire var, deterjanlar nereye konmali, dolaplar ve TV sabitlenmesi, kapaklara ve pencerelere emniyet kilidi takilmali .. Çocugumuz için ayırdığımız odaya baktı, okul,hastane yakınlığını ve ailemizin nerede oturduğunu sordu. Hic bir ikramimiza dokunmadi:KK12:. En son şuan herşey olumlu, acele etmeyin görüşmeler bir seneyi bulabiliyor ve iki gorusmemiz daha kaldı dedi (kurumda) hayırlısı inşallah 2017 yılı dileklerimizin gerçekleştiği bir yıl olacak ...herkeze sevgiler.

kızlar bizi bugun kurumdan aradılar 3bucuk aylık erkek bebek var gelip alırmısınz diye bende bir sevinc hemen yarın yola cıkıoruz dedim herkezi aradım bebeğimiz gelio diye bugun diş için randevum vardı imlat ameliyatı olcktım iptal ettim eşimi aradım bebeğimiz gelio diye gidelim birşeyler alalım doğru duzgun bişiyemiz yok vakit var diye almamıştık daha ondan sonra aradan 1 saat geçti tekrar telefon geldi biz davası bitmemiş bebeğe evt demişiz bilmiordm aslında evt dedimize bizi aradıktan sonra haber gelmiş bebişin davası bitmiş o yuzden bize öncelik tanınmış davası bitince sizden önce başvuran bir aile var ona vericez dediler o benimde kalbime duşmuştu bikere bizim olmak istiodu bizin kısmetimizdi sonra size tekrar dönucez dediler işde bizden önce olan aileye ulaşılamıomuş yarın size kesin haber veririz dediler eğer onlar acmassa bize dönceklermiş o aileye verilse bile sonraki sıra sizde dediler benm kalbim onda kaldı inş bize dönerler sabah olsun guzel haberler gelsin inşallah.......

kızlar bizi bugun kurumdan aradılar 3bucuk aylık erkek bebek var gelip alırmısınz diye bende bir sevinc hemen yarın yola cıkıoruz dedim herkezi aradım bebeğimiz gelio diye bugun diş için randevum vardı imlat ameliyatı olcktım iptal ettim eşimi aradım bebeğimiz gelio diye gidelim birşeyler alalım doğru duzgun bişiyemiz yok vakit var diye almamıştık daha ondan sonra aradan 1 saat geçti tekrar telefon geldi biz davası bitmemiş bebeğe evt demişiz bilmiordm aslında evt deinde sonunda dimize bizi aradıktan sonra haber gelmiş bebişin davası bitmiş o yuzden bize öncelik tanınmış davası bitince sizden önce başvuran bir aile var ona vericez dediler o benimde kalbime duşmuştu bikere bizim olmak istiodu bizin kısmetimizdi sonra size tekrar dönucez dediler işde bizden önce olan aileye ulaşılamıomuş yarın size kesin haber veririz dediler eğer onlar acmassa bize dönceklermiş o aileye verilse bile sonraki sıra sizde dediler benm kalbim onda kaldı inş bize dönerler sabah olsun guzel haberler gelsin inşallah.......

Canım hakkınızda hayırlısı olsun. Zaten sizin evladınız o oğluşsa mutlaka size gelecektir, ne olursa olsun kucağımıza aldığımız o ilk an, neden beklediğimizi anlayacağımıza inanıyorum. Puzle parçası gibi, gelip eksik kalan o yere tam oturacak :)

Canım hakkınızda hayırlısı olsun. Zaten sizin evladınız o oğluşsa mutlaka size gelecektir, ne olursa olsun kucağımıza aldığımız o ilk an, neden beklediğimizi anlayacağımıza inanıyorum. Puzle parçası gibi, gelip eksik kalan o yere tam oturacak :)
hepimizin hakkında hayırlısı olsun cnm bizim kısmetimizse bizi bulucak inş..

kızlar bizi bugun kurumdan aradılar 3bucuk aylık erkek bebek var gelip alırmısınz diye bende bir sevinc hemen yarın yola cıkıoruz dedim herkezi aradım bebeğimiz gelio diye bugun diş için randevum vardı imlat ameliyatı olcktım iptal ettim eşimi aradım bebeğimiz gelio diye gidelim birşeyler alalım doğru duzgun bişiyemiz yok vakit var diye almamıştık daha ondan sonra aradan 1 saat geçti tekrar telefon geldi biz davası bitmemiş bebeğe evt demişiz bilmiordm aslında evt dedimize bizi aradıktan sonra haber gelmiş bebişin davası bitmiş o yuzden bize öncelik tanınmış davası bitince sizden önce başvuran bir aile var ona vericez dediler o benimde kalbime duşmuştu bikere bizim olmak istiodu bizin kısmetimizdi sonra size tekrar dönucez dediler işde bizden önce olan aileye ulaşılamıomuş yarın size kesin haber veririz dediler eğer onlar acmassa bize dönceklermiş o aileye verilse bile sonraki sıra sizde dediler benm kalbim onda kaldı inş bize dönerler sabah olsun guzel haberler gelsin inşallah.......
Hadi hayırlısı inşallah yarın güzel haber verirsin bize... olmaz da sizden önceki aile kucaklar sa miş kokulu yavruyu sen de yakında kavuşacak sın elbet , gayretli ve sabırlı ol .....sevgilerrrr

hadi hayırlısı olsun arkadaşım yarın güzel haberler alırız inşallah

Merhaba arkadaşlar ev ziyaretimizin üzerinden 8 hafta yanına ay geçti geçen cuma kurumu arayip işlemlerin ne olduğunu sıramızı öğrenip ogrenemeyecegimizi sordum ve sevgili uzmanımız o müthiş cümleyi söyledi "çok yoğunum daha yazınızı yazamadım inşallah haftaya yazarım " yine hüsrana uğradım nisanda 1 yıl olacak ... çok yoruldum .... iyiki küçük bir sehirdeyim.. sabır desen oda kalmadı .. ve daha bekleme süreci var ....

Kk'da 2015 yili basvurusu ilk kavusmasini yasayacak . Ayagini giderken sürüyerek git siralar su gibi akip gecsin...Cok sevindim cnm hakkinda hayirlisi olsun. Eger nasibindeyse o bebek sana gelir. Ins. Yarin guzel haberlerini bekliyoruz. Gelmezsede hic uzulme sira zaten sana gelmis. Ne guzel kavusanlarin haberlerini almak...insallah en kisa vakitte allah hepimizin kucagini doldursun ...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ev ziyaretimizin üzerinden 8 hafta yanına ay geçti geçen cuma kurumu arayip işlemlerin ne olduğunu sıramızı öğrenip ogrenemeyecegimizi sordum ve sevgili uzmanımız o müthiş cümleyi söyledi "çok yoğunum daha yazınızı yazamadım inşallah haftaya yazarım " yine hüsrana uğradım nisanda 1 yıl olacak ... çok yoruldum .... iyiki küçük bir sehirdeyim.. sabır desen oda kalmadı .. ve daha bekleme süreci var ....
cnm uzulme başvuru tarhi önemli sizin işleminiz bittikten sonra başvuru tarihine göre sıraya alıncaksınız bekleme suresi aynıya duşuo fark etmio ..nasibin kısmetin nezamansa ozaman kavuşcaz inşlallah

ben de öyle biliyorum ama bir yerden teyit edemedim bir türlü :) muhasebe veya insn kaynakları bilmiyorsa eğer şuraya bakın diyebilmek adına araştırayım dedim bulamadım. Sona yaklaşınca böyle oluyor sanırım. eşime kalsa yıllık izinden alırım niye takıyorsun diyor :D
En yakın zamanda bu durumu yaşamış biri olarak söylüyorum eşim 5 gün izinliydi

Back
X