Kuzeniniz tacizde mi bulunmuş? Çok üzüldüm aileniz için, sabır dilerim size. Umarım düzelmiş, akıllanmış olarak çıkar.Şu güzel pazar gününde keyfinizi kaçırmak istemem ama genç yaştaki kuzenim yüz kızartıcı bir suç işledi, şu an hapiste.
Annelere sesleniyorum... Küçük çocuklarınızı dışarı oynamaya salarken iki kez düşünün. İnsanın en güvendiği bile zarar verebiliyor. Özellikle çocuk istismarı için konuşuyorum, bunun kızı erkeği yok. Canavarlar her yerde. Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Küçük veya büyük yerde yaşamanız farketmiyor, nolur dikkatli olun.
Ve bu da genç, ergen evladı olan anneler için: Lütfen sizde çocuğunuza sahip çıkın. Çocuğunuz dışarıda arkadaşlarıyla ne yapıyor, nereye gidiyor... Lütfen okutun çocuklarınızı, bi meslek sahibi olsunlar. Baba figürü özellikle çok önemli. Lütfen babalar çocuklarına babalık yapsınlar. Kız çocuğunuz da kocaya falan kaçmasın lütfen, kız kaçırmak iyi bişey değil. Ortalık pislikten geçilmiyor, suç üstüne suç işleniyor. Ne olur dikkatli olun, çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun.
Kuzeniniz tacizde mi bulunmuş? Çok üzüldüm aileniz için, sabır dilerim size. Umarım düzelmiş, akıllanmış olarak çıkar.
ne yaptı kuzeniniz küçük bir çocuğa istismarda mı bulundu?
kız mı kaçırdı?
çocuğa tecavüz etti demeyin lütfenkahroluyorum böyle şeyler duyduğumda
Asıl olayıda anlatsaydınız iyi olurdu
aynen olayı biraz daha acsan cocugun kac yasında küzen kac yasında sana nasıl anlattu
Ben bu kuzenimi görmeyeli yıllar oldu ama küçüklüğünü biliyorum, yaşça büyüğüm ondan. Küçük bir çocukken bile çok yaramazdı. İfşa olmak istemediğim için ailenin hangi tarafından kuzen vs. bunları söylemek istemiyorum. Annesi dünya iyisi biri ama çocuk yetiştirme konusunda... Bilmiyorum. Babası hayırsız biri, çocuğunun saçma sapan şeylere bulaşacağını bildiği halde babalık yapmadı, sorumsuzca davrandı. Küçük bir yerde yaşıyorlar ve bu olaydan sonra bir akrabamızın yanına gittiler, bi nevi yaşadıkları yeri bıraktılar yani. Kuzenim olacak ş...z madde falan kullanıyormuş, çalışmaz etmez, ortalıkta sürten biri. Kendinden küçük 3 arkadaşıyla birlikte küçük bir çocuğa cinsel tacizde bulunmuş, üstelik uzun zamandır yapıyormuş bunu ve bu yeni ortaya çıkmış. Üstelik zaten kendisi de çocuk denecek yaşta. Taciz derken, bize taciz dendi de anlayan anlıyor ne olduğunu.tam olarak anlatsanızda tekrar tekrar sordurmasanız keşke.
Benim çocuğum değil hanımefendi, kuzenim olacak şahsiyet kendi mahallesinden bir çocuğa yapmış bunu. Yaşları söylemeyeceğim ama kuzen ergen, diğer çocuk da oldukça küçük. Küçük çocuk arkadaşına söylemiş, arkadaşı da istismara uğrayan çocuğun ailesine söylemiş, öyle haberi olmuş insanların.aynen olayı biraz daha acsan cocugun kac yasında küzen kac yasında sana nasıl anlattu
Hıc bırsey söyleme hatta sende unut o yaratığıBenim çocuğum değil hanımefendi, kuzenim olacak şahsiyet kendi mahallesinden bir çocuğa yapmış bunu. Yaşları söylemeyeceğim ama kuzen ergen, diğer çocuk da oldukça küçük. Küçük çocuk arkadaşına söylemiş, arkadaşı da istismara uğrayan çocuğun ailesine söylemiş, öyle haberi olmuş insanların.
Neden tepki alacak?Bu konuda tepkı alacağını bıle bıle niye konu açarsınız anlamadım
neden tepki alacakBu konuda tepkı alacağını bıle bıle niye konu açarsınız anlamadım
Neden tepki alayım ki? Çocuk istismarı insanlığın kanayan yarasıdır. Gazetelerde bu tarz şeyleri okuyup yapanlara kızıyoruz ama yakınınız biri yaptığında o öfkeyi kalbinizin çok daha derinlerinde hissediyorsunuz. Ben sadece ailelerin herkese ve her şeye karşı dikkatli olmasını bir kez daha hatırlatmak için bu konuyu açtım. Ben burada bu pisliği savunmuyorum. Benim akrabam kuzenimin ailesini bile evine almak istemedi bu olaydan sonra. Haklılar da.Bu konuda tepkı alacağını bıle bıle niye konu açarsınız anlamadım
Aynen aynen! Bu çocuk da kendisine yapılan pisliğin ne olduğunu anlamadığı için zaten tehdit edilmiş, korkutulmuş, sindirilmiş ve ailesine söyleyememiş. Aslında öğretilmeliydi.aşağıdaki mesajı daha önce 2 kere daha yazmıştım
ne zaman bu içerikte bir konu görsem ısrarla yazmak istiyorum
ne kadar çok insan okursa diye...
buyrun tekrar...
kızımın okulundaki psikolog anlatmıştı, daha önce de yazmıştım
cinsel tacizin %80-90 ı tanıdığımız insanlardan gelirmiş
geri kalan %10-20 dışardan gelenlerin de %90 ı öldürmeyle bitermiş
çocuklarımızı "tanıdık" cinsel tacizinden bizler koruyamazmışız, çok çok geç farkedermişiz
bu sebeple çocuklarımıza cinsel tacizin ne olduğunu, özel bölgeleri, kendisini nasıl koruyacağını küçük yaştan itibaren anlatmamız ve öğretmemiz gerekirmiş
bunu her ebeveyn ciddiye almalı ve yapmalı!