Evladı olan ailelere sesleniyorum, yalvarıyorum

aşağıdaki mesajı daha önce 2 kere daha yazmıştım
ne zaman bu içerikte bir konu görsem ısrarla yazmak istiyorum
ne kadar çok insan okursa diye...
buyrun tekrar...

kızımın okulundaki psikolog anlatmıştı, daha önce de yazmıştım
cinsel tacizin %80-90 ı tanıdığımız insanlardan gelirmiş
geri kalan %10-20 dışardan gelenlerin de %90 ı öldürmeyle bitermiş
çocuklarımızı "tanıdık" cinsel tacizinden bizler koruyamazmışız, çok çok geç farkedermişiz
bu sebeple çocuklarımıza cinsel tacizin ne olduğunu, özel bölgeleri, kendisini nasıl koruyacağını küçük yaştan itibaren anlatmamız ve öğretmemiz gerekirmiş
bunu her ebeveyn ciddiye almalı ve yapmalı!
Kesinlikle katiliyorum. Amir Khan'in bu konuyla ilgili bir videosu var cocuklara mahrem egitimi nasil verilir diye. 7 yasindaki kardesime videodaki gibi anlattim ve anladi ne yapması gerektigini. Sizlerde izleyip cocuklariniza nasil anlatacaginiz konusunda fikir edinebilirsiniz.

Çocuklara ve ailelere istismardan korunma yollarını öğretmeye çalışmak çok asil bir davranış.

Daha asil olan ise istismar karşıtı çocuklar yetiştirmeye yönelik öğütler vermekte.

Yani çocuğunuzu koruyun, ama bunu yapamasanız bile çocuğunuzu tacizci/tecavüzcü olarak yetiştirmezseniz daha kalıcı bir çözüme destek olmuş olursunuz. Bunu yapınız.

aşağıdaki mesajı daha önce 2 kere daha yazmıştım
ne zaman bu içerikte bir konu görsem ısrarla yazmak istiyorum
ne kadar çok insan okursa diye...
buyrun tekrar...

kızımın okulundaki psikolog anlatmıştı, daha önce de yazmıştım
cinsel tacizin %80-90 ı tanıdığımız insanlardan gelirmiş
geri kalan %10-20 dışardan gelenlerin de %90 ı öldürmeyle bitermiş
çocuklarımızı "tanıdık" cinsel tacizinden bizler koruyamazmışız, çok çok geç farkedermişiz
bu sebeple çocuklarımıza cinsel tacizin ne olduğunu, özel bölgeleri, kendisini nasıl koruyacağını küçük yaştan itibaren anlatmamız ve öğretmemiz gerekirmiş
bunu her ebeveyn ciddiye almalı ve yapmalı!

Yorumunuzu okuyunca aklıma direkt Aamir Khan'ın cinsel istismara karşı çocukların kendilerini nasıl korumaları gerektiğine dair videosu geldi.

Burada paylaşıyorum çocuğu olanlar bunu uygulasın lütfen.

Adamlar ögretmen olmuslar, bu kontroller niye? :KK57:
Hakikatten artik sizde psikolojik bir takinti olmus. Bundan dolayi evlendiklerinde de degismez bu takinti.

Elbette ebeveyn yada abla olarak çoçuklar takip edilmeli fakat belli bir yastan sonrada onlara verilen egitime güvenilmeli. Size bir psikologa gitmenizi tavsiye ediyorum. Resit insanlari halen takip etmeniz gerçekten normald degil.

Bu konuda sonuna kadar haklisiniz. Psikolojik olarak pek de iyi degilim bukonudaa.

Elimde degil. Hamilelik sonrasi gidecegim. Cunku ben de kabul etmiyordum asiri kontrolcu ve takintili oldugumu. Yeni yeni haklilar diyorum. Ben de cok ypraniyorum.

Çocuklara ve ailelere istismardan korunma yollarını öğretmeye çalışmak çok asil bir davranış.

Daha asil olan ise istismar karşıtı çocuklar yetiştirmeye yönelik öğütler vermekte.

Yani çocuğunuzu koruyun, ama bunu yapamasanız bile çocuğunuzu tacizci/tecavüzcü olarak yetiştirmezseniz daha kalıcı bir çözüme destek olmuş olursunuz. Bunu yapınız.
Eminim ki kuzenimin annesinin oğluyla ilgili aklına gelecek olan en son şey buydu. Yani biliyorum ki o da "benim oğlum yapmaz öyle şey" diye düşündü ama ne oldu, yaptı. Belki de kadının aklına her şey gelir de oğlunun bir çocuğa cinsel istismarda bulunacağı gelmezdi. Burada biraz da annelerin evlatlarına olan fazla güvenine dikkat çekmek istiyorum. Belki sizin çocuğunuzun içinde onu yapacak kötülük yok ama arkadaş çevresi vs onu kışkırtabilir. Bu çocuk kendi kendine mi madde kullanmaya başladı? Bu çocuk kendi kendine mi serserilik yapmaya başladı? Sanmıyorum. Muhakkak birilerinden etkilenmiş ve o da bu kötü yola girmiştir. Bu yüzden özellikle ergenlik çağındaki çocukların arkadaş çevresi çok önemli. Aile bir şekilde, kendine has yöntemlerle çocuğunu da incitmeden çocuğu kontrol altında tutmalı.

Konuyu okuyunca aklıma yıllar önce olan tecavüz olayı geldi. Yine böyle ergenlik çağında çocuklar sınıftaki kız arkadasını tehdit edip onlara kücük cocuk getirmesini söylüyorlarmış. Kızda küçük kuzenini getiriyormuş tecavüz edip boğmuşlardı meleği.. Tüylerim diken diken oluyor böyle şeyleri duyunca. Anne babanın yetiştirmesi çok önemli kim ne derse desin.

Ben bu kuzenimi görmeyeli yıllar oldu ama küçüklüğünü biliyorum, yaşça büyüğüm ondan. Küçük bir çocukken bile çok yaramazdı. İfşa olmak istemediğim için ailenin hangi tarafından kuzen vs. bunları söylemek istemiyorum. Annesi dünya iyisi biri ama çocuk yetiştirme konusunda... Bilmiyorum. Babası hayırsız biri, çocuğunun saçma sapan şeylere bulaşacağını bildiği halde babalık yapmadı, sorumsuzca davrandı. Küçük bir yerde yaşıyorlar ve bu olaydan sonra bir akrabamızın yanına gittiler, bi nevi yaşadıkları yeri bıraktılar yani. Kuzenim olacak ş...z madde falan kullanıyormuş, çalışmaz etmez, ortalıkta sürten biri. Kendinden küçük 3 arkadaşıyla birlikte küçük bir çocuğa cinsel tacizde bulunmuş, üstelik uzun zamandır yapıyormuş bunu ve bu yeni ortaya çıkmış. Üstelik zaten kendisi de çocuk denecek yaşta. Taciz derken, bize taciz dendi de anlayan anlıyor ne olduğunu.

kaç yaşında bu kuzen

Ben bu kuzenimi görmeyeli yıllar oldu ama küçüklüğünü biliyorum, yaşça büyüğüm ondan. Küçük bir çocukken bile çok yaramazdı. İfşa olmak istemediğim için ailenin hangi tarafından kuzen vs. bunları söylemek istemiyorum. Annesi dünya iyisi biri ama çocuk yetiştirme konusunda... Bilmiyorum. Babası hayırsız biri, çocuğunun saçma sapan şeylere bulaşacağını bildiği halde babalık yapmadı, sorumsuzca davrandı. Küçük bir yerde yaşıyorlar ve bu olaydan sonra bir akrabamızın yanına gittiler, bi nevi yaşadıkları yeri bıraktılar yani. Kuzenim olacak ş...z madde falan kullanıyormuş, çalışmaz etmez, ortalıkta sürten biri. Kendinden küçük 3 arkadaşıyla birlikte küçük bir çocuğa cinsel tacizde bulunmuş, üstelik uzun zamandır yapıyormuş bunu ve bu yeni ortaya çıkmış. Üstelik zaten kendisi de çocuk denecek yaşta. Taciz derken, bize taciz dendi de anlayan anlıyor ne olduğunu.

Okurken içim almıyor yüreğim kaldırmıyor en yakınım olsa yapan boğarım o durumdayım bu küçük bedenlere uzanan pisliklere karşı, beniim iki evladım var biri 21.diğeri 6.yaşında büyük oğlumun yanına kız kuzeni geldiğinde ergen dönemde iken hep baktım kolladım bu oğlumun yiyenine bir şey yapacak anlamın da değil ikisi de ergen diye ben sadece anne ve bilinçli bir anne olarak 13.yaşdan 17.yaşa kadar kolladım. Ben küçük oğlumu komşuya bile bırakamıyorum cidden ne hale geldik her an biri taciz edecek diye yaşanır mı o durumdayız:KK43: allah evlatlarımızı korusun iyilerle karşılaştırsın ne diyim

Okurken içim almıyor yüreğim kaldırmıyor en yakınım olsa yapan boğarım o durumdayım bu küçük bedenlere uzanan pisliklere karşı, beniim iki evladım var biri 21.diğeri 6.yaşında büyük oğlumun yanına kız kuzeni geldiğinde ergen dönemde iken hep baktım kolladım bu oğlumun yiyenine bir şey yapacak anlamın da değil ikisi de ergen diye ben sadece anne ve bilinçli bir anne olarak 13.yaşdan 17.yaşa kadar kolladım. Ben küçük oğlumu komşuya bile bırakamıyorum cidden ne hale geldik her an biri taciz edecek diye yaşanır mı o durumdayız:KK43: allah evlatlarımızı korusun iyilerle karşılaştırsın ne diyim
Aynen aynen, haklısınız çok.

kuzeniniz kusurabakmayın ama böyle insanları ibretlik için asacaklar ....Allah evlerden uzak tutsun..

Evet, erkek. Ve hayır, reşit değil ama reşit olmaya az kalmıştı. Reşit olduğu zaman kaldığı hapishane değişecek zaten.

insanların cinsel tercihlerine ve kimliklerine sonsuz saygım var ama bu çocuk kendi seçimi olmadan biseksüelliğe belki gayliğe doğru bir yol alcak sırf bu yüzden.. ve toplum tarafından sürekli dışlanacak hiç bir günahı hatası yokken .. Rabbim onunda ailesinin de yanında olsun sabır versin.

kuzenin de inşallah yaptığını yaşar..

bizim bir arkadaşımızın iki erkek çocuğuna 18 yaşındaki teyzelerinin oğlu tecavüz etti.Çocukların ikisi de erkek .Ağır cezada yargılandı . Çamaşır sepetinde kanlı külot bulduklarında ortaya çıktı .

X