- 7 Mayıs 2012
- 7.227
- 8.257
- 398
Gunde 3 paket icerkrn biraktim,hemde tutun sariyordum, 10 senedir hic icmiyorum ,oh be dunya varmisdiyorum:) Allahbulastirmasin vallaÖnce içmen sonra bırakman lazım sigarayı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gunde 3 paket icerkrn biraktim,hemde tutun sariyordum, 10 senedir hic icmiyorum ,oh be dunya varmisdiyorum:) Allahbulastirmasin vallaÖnce içmen sonra bırakman lazım sigarayı
Aman Allah’ım nasıl bıraktın maaşallah :)Gunde 3 paket icerkrn biraktim,hemde tutun sariyordum, 10 senedir hic icmiyorum ,oh be dunya varmisdiyorum:) Allahbulastirmasin valla
Gunde 3 paket icerkrn biraktim,hemde tutun sariyordum, 10 senedir hic icmiyorum ,oh be dunya varmisdiyorum:) Allahbulastirmasin valla
Bu resmen kullanmaya çalışmak olmuş.Iste eve gelen kişi iyi niyetli olacak bu çok önemli.Insanlar uyaniklik yapmaya çalışıyorlar.Karsisindaki salak sanıyorlar.Iyi niyet gosterdikce sanırım daha fazlasını istiyorlar bazisi.Umarim iyi birini bulursunuz.Ya
Tam gün diye gelip tam gün parası alıp iki bucukta cıktı gitti
180 küsür para da anlastık tam gun
Ama hiçbişry yapmadı
Yapmamakla birlikte ev yemwgı yıyemıyorum dıyıp pizza söyletti arttı olarak çıkarken otobus parası dıye on tl talep etti
On lirayla batmam fakat artık zaten istemediğimi belirttim
E yol 3 lira
On lıra ne alaka ?
Vermedşm tabi
Yani bıkdıgın ıkı yhz lıra cıktı cebımden bız toz aldı dıye
Üstelik gündelikçi verdiğin 130 liranın tamamını alırken şirket ile gelen gunluk sadece 70 lira kadar alabiliyor (bu tarz bir şirketle iş yapmıştım, acı gerçek)Sirf bu yuzden temizlik sirketi ile anlasiyorum.
Herseyi tek tek belirtiyorum ona gore gelecek olan hanimefendiye anlatiyorlar benim birsey soylememe gerek kalmiyor.
Sirketin fiyati tekil sahis olarak gelenler ile ayni burda tam gun 130..
Herseyi telefonda soyluyorum. Gelen insanda bilip geliyor ih mih demiyor.
Canım gelmeden önce telefonda konuş. İstediklerini söyle. Madem ütüde çıkıyor problem. Ütülenecekleri ayır kadın gelince çamaşırlar bana lazım ütüden başlayalım ilk de. Yok ütü yapmam diyosa telefonda söylemiştim dersin. Yok fazla para alırım derse tamam çalışmayalım madem. Eve yeni geldin bi işte yapmadın para fln da veremem sana deyip gönderirsin.Ama her gelenede para verip yollarsak bu safer bizi sarsacak
Yani öyle detaylı şu şu diyen birini aramıyorum
Gebel olarak bu dedıklerımı yapsa yeter
Bacım bizde köle sanıyorlar insanları. Parayı verdilerse aksama kadar kalmak zorunda. Yapılan işler bitecekse ister 3te çıksın ister 5te anlamadım valla insanları gerçekten bizde aşırı abartılıyor. Ben üniversitede öğrenciyken annemle giderdim kadın kocaman balkona cif döker telleyin derdi. Bizim ülkede sorsan çoğu kadın temizlik hastası ama pisliklerinden cay içtikleri bardaklarının içi bir karış bar tutmus.Isveren sizsiniz, ev islerinde yardim istiyorsunuz, ozaman siz hangi isleri yaptiracaksiniz onlari yapmak zorundalar. Turkiye''de bu konu gercekten sacma, neden tum gun yapiyorlar temizligi yahu? Sonucta mustakil ev memlekette az, duz katta ennnn fazla 100/120 metrekarelik evin temizligi nedir ki canim! Iki saatte tum evi banyo tuvalet dahil silip supurebilir, uzerine bir veya iki saatte buyuk temizlik islerinden birini yaptirin, mesela pencereler veya utu. Dort saatte bitirip gitsinler. O ne oyle 8 saat temizlik mi yapilir da? Avrupa'da 8 saatte rahat 2 ev (koskocaman mustakil 120 metrekarelik evler yani) temizleyen bayanlar biliyorum.
Kurnaza bak ya! Böylelerine cazgır patronculuk yapmak lazım. Helal değil diyip laf sokaydın da azcık vicdanı rahat etmeseydiYa
Tam gün diye gelip tam gün parası alıp iki bucukta cıktı gitti
180 küsür para da anlastık tam gun
Ama hiçbişry yapmadı
Yapmamakla birlikte ev yemwgı yıyemıyorum dıyıp pizza söyletti arttı olarak çıkarken otobus parası dıye on tl talep etti
On lirayla batmam fakat artık zaten istemediğimi belirttim
E yol 3 lira
On lıra ne alaka ?
Vermedşm tabi
Yani bıkdıgın ıkı yhz lıra cıktı cebımden bız toz aldı dıye
Geciyo
Elin kolun boş gibi hissetmedin mi
O ritüeli özlemedin mi
O kadar boşa çıkan zaman nasıl doldu
Ağlamadın mı
Stres yapmadın mı
Ütü işini başta konuştum tamam dedi
Sonradan yan çizdi bu pakete dahil değil diyor
Anlamadım ki açık çek mi yazalım
İyi günler hanımlar
Zorlanıyorun artık evimin işine gücüne yetişmekte .
Küçük bir kızım var
Eşim bir gündelikçi / yardımcı bayan tutmaktan yana . Haftada iki gün geldi bir dönem kızıma hamileyken bir bayan onu yapamam bunu yapamam diye kendince çıktı işin içinden
130 tl verdik o dönem ve buda 2 yıl önceki fiyat.
Yani bulunduğum yerde günlük fiyat bu , bu fiyat üzerinden tam gün geliyorlar .
Yemek istemedim . Ama ütüye bile burun kıvırıyordu kaldı ki çokta ütüm çıkmaz.
Ama hem tam gün parası alıp hemde ütü yapamam demek bilmiyorum kestik sonra bağlantımızı.
Yani iki kişi denedim ama söylenerek yapıyorlar işi
Titiz biriyim zaten evimde pek işim çıkmıyor ama 5,6 yıl kadar önce sırt üstü çok kötü banyoda düştüğümden belimde de sorun var , hamileliktede çok sırt ağrısı çekiyorum artı olarak .
Yani banyomu tuvaletimi yıkasa
Toz alsa yerleti silse vs birde ütü çok mu şey istiyorum ?
Genelde ütü üzerinden hep arıza çıkıyor
Toplasanız bi saat sürmez çıkan ütü
Yorulunca da dinlenir ben hayatta oturma dinlenme demem
Ama hem tüm gün parası alıp hem saatinden önce işim bitti diyerek çıkmak bana tuhaf geliyor .
Çok iş çıkmıyor , işin bittiyse elbet erken çık ama banada bir danış , bende biliyorum evde yığınla iş olmadığını .
Saat 2,3 te çıkıp tam gğn parası vefmek zoruma gidiyor
Yarım günede gelmiyorlar
Ütünü de kendin yap diyene bile rastladım
Bilmiyorum bu ara belim çok sıkıntılı
Evine yardımcı alanlar bana bir yardımcı olun
Semtte göre fiyat değişir bunun farkındayım ama diğer konular için yardım bekliyorum