• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine yardımcı bayan alanlar

Arkadaslar ben de konuyla ililgili bir soru ekliyim .trmizlik icin bayan düşünüyorum bende bulamıyorum .tanıdık bildik birileri referans olsun istiyorum ama yok çevremde maalesef.trmizlik şirketinden çağıran var mi güvenilir midir sizce

Bu karşılıklı iyi niyete bağlı bence.Gelen bayanlarda robot degil sonuçta.Bize de gelir.Annem evdeyse yardımcı olur.Yani tek taraflı düşünmemek lazım.Isteniyorki en ucuz şekilde her işleri görülsün bu çok vicdansizca.Biraz empati.Gercekten vicdan merhamet lazım.

Ev kaç metrekare? Ne gibi işler yapıyorlar? Dolaplarınız fazla mı?
Ben 15 günde bir alıyorum detaylı temizlik için. Kapılar camlar dolaplar siliniyor mobilyaların tozu alınıyor detaylı bir şekilde halılar süpürülüp kaldırılıyor yerler siliniyor tuvalet banyolar yıkanıyor. Balkonlar ayda bir yıkanıyor. Bu işler için yarım gün 2 kişi çağırıyorum 140 tl veriyorum toplamda.Bana fazla gelmiyor çünkü ev büyük 165 metrekare 2 banyo var 3 balkon var ve dolaplarım çok.
Ütü dahil değil saatlik para işliyor eğer yaptırırsam ama yaptırmıyorum.
Temizlik şirketinden çağırıyorum bu arada.
Malum sigortasını yatırıyorlar ayrıca bir sorun çıktığında karşımda bir muhatap var.
Dolaplar derken dolap iclerini mi acaba?

Bana haftalık yarım gün için bir abla geliyor seksen TL’ye, evin bütün temizliği onda ben hiçbir şey yapmam, ama camı silelim falan da demem o kendi kirlendiğini farkedince parça parça yapıyor ,ütümü de yemeğimi de yapıyor allah razı olsun hatta eski oturduğum evde geldiği gün önümüzdeki sokağa pazar kuruluyordu alışveriş bile yapıyordu. Karşılıklı iyiniyetin çok önemli olduğunu düşünüyorum inşallah istediğiniz gibi birisini bulursunuz, bir de güven çok önemli ben eski komşumun referansı ile aldım geleceği gün anahtarı dışarı bırakıyorum, parayı da eve bırakıyorum, kendi işlerini halledince çıkıyor haftalarca görmediğim oluyordu

Gundelikci kadinlarin çoğu sıkıntılı malesef. Ben evi tuttuğumda çağırmıştım o kadar yavaş iş yapti ki. Eşyalarım gelicek yetişmesi lazim dedim çoğu yeri ven temizledim. Onun temizledigi yerler de malum zaten. Sıfır eve inşaat pisliği ben yapamam demişti. Bende temizlememe rağmen tam gün parasi aldi. O an boşluğuma geldi yoksa hakettigi para 50 tl bile degildi. Bi daha tovbe ettim yoksa sinirlerim zipliyor

Bulduğunuz kişiler tanıdık degilse,eşinizin iş ortamından sorularak onlara gelen kişilerden birileri çıkacaktır bence.

Evime gittiğimde ben de düşünüyorum ama tanıdık biri istiyorum mesela.Uygun birşey demezse sizinki gibi yaparsa Eger yapacak birşey yok.Eşim her hafta bir yeri halledecek.Haftasonları evdeler nasılsa.

Ben de birkaç kere aldım. Sabahtan akşama kadar yüz metrekare evi oyalanarak akşama kadar ancak temizledi. Sadece camlar ve silme süpürme toz alma. O zaman hamileydim. Yani normalde ben bunları iki saatte hallederim. Dolap ici silme, hali silme, koltuk silme, mutfak dolabı vs. hiçbirşey yok. Sadece oturma odamın hali ve küçük bir koltuğu biraz daha kirli olduğu için üzerinden bir geçti iki dakika. O kadar çok oyalandi ki. Tamam haklarını verelim onlar da çalışıyor ama biz de parayı kolay kazanmıyoruz ki. Yardıma ihtiyacımız var diye alıyoruz. Çocukları bir gün yakın olsa anneme felan bıraksam akşama kadar evde elimi sürmedigim yer kalmaz. Pırıl pırıl olur. Ama işte bazen ihtiyaç oluyor.

Kısacası ne istediğinizi net bir şekilde söyleyin. Ona göre anlaşın. Bazısı kullanıyor gerçekten.

Ütü yapmıyorlar genel olarak.ben temizlik şirketi cagırıyorum.temizlik için yardımcı alanlarda ütü yapmıyor yada ekstra ücret istiyorlar

Haftada 2 kere gelecekse tabii ki ütü yapabilir. Tam güne 140 veriyoruz camları siliyor. Her geldiğinde cam silinmez ki. Ütü yapanını da bulursun.

Hepsini baştan konuş.. ne kadar zamanda bir alacaksınız haftasa 1 mi?? Öncelikle yapacağı işi ve saati konuşacaksınız.. bugün yerleri siler süpürürsün ve bi cam silersin. Ütü olan odayı yapmadan önce bikaç parça ütüyü de hallet sonra toz çıkmasın de.. haa baktın istediğini yapmadan bikaç saat erken çıktı.. parayı saate göre hesapla erken çıktığı kadar saati keserek ver parasını..

İyi günler hanımlar
Zorlanıyorun artık evimin işine gücüne yetişmekte .
Küçük bir kızım var
Eşim bir gündelikçi / yardımcı bayan tutmaktan yana . Haftada iki gün geldi bir dönem kızıma hamileyken bir bayan onu yapamam bunu yapamam diye kendince çıktı işin içinden
130 tl verdik o dönem ve buda 2 yıl önceki fiyat.
Yani bulunduğum yerde günlük fiyat bu , bu fiyat üzerinden tam gün geliyorlar .
Yemek istemedim . Ama ütüye bile burun kıvırıyordu kaldı ki çokta ütüm çıkmaz.
Ama hem tam gün parası alıp hemde ütü yapamam demek bilmiyorum kestik sonra bağlantımızı.
Yani iki kişi denedim ama söylenerek yapıyorlar işi
Titiz biriyim zaten evimde pek işim çıkmıyor ama 5,6 yıl kadar önce sırt üstü çok kötü banyoda düştüğümden belimde de sorun var , hamileliktede çok sırt ağrısı çekiyorum artı olarak .
Yani banyomu tuvaletimi yıkasa
Toz alsa yerleti silse vs birde ütü çok mu şey istiyorum ?
Genelde ütü üzerinden hep arıza çıkıyor
Toplasanız bi saat sürmez çıkan ütü
Yorulunca da dinlenir ben hayatta oturma dinlenme demem
Ama hem tüm gün parası alıp hem saatinden önce işim bitti diyerek çıkmak bana tuhaf geliyor .
Çok iş çıkmıyor , işin bittiyse elbet erken çık ama banada bir danış , bende biliyorum evde yığınla iş olmadığını .
Saat 2,3 te çıkıp tam gğn parası vefmek zoruma gidiyor
Yarım günede gelmiyorlar
Ütünü de kendin yap diyene bile rastladım
Bilmiyorum bu ara belim çok sıkıntılı
Evine yardımcı alanlar bana bir yardımcı olun
Semtte göre fiyat değişir bunun farkındayım ama diğer konular için yardım bekliyorum
Bu konuda ben de dertliyim. Çalıştığım için ayda 2 kez kadın alıyorum, ilk aldığım nispeten ucuzdu ama 4te işleri bitirmeden çıkıp gidiyordu. Otobüse yetisicem diyordu. Ütü filan da yok. Sonra çok eskiden tanıdığım bir ablayı çağırdım sağolsun evi çiçek gibi yapıyordu ütü perde yıkama hatta vakit kalsa çorbami pişiriyordu cok memnundum biz de bir dediğini iki etmiyorduk. temizlikçi arkadaşları doldurdular kadıni ütü yapmak zorunda değilsin diye öğretmişler. Tmm dedik zam yapalım zam yaptık ütüyü bıraktı resmen elini sürmüyordu çok zoruma gitti. Şimdi başka birini alıyorum 160 TL ve tek tek söylersem yapıyor söylemeyi unuttugum şeylere dokunmuyor. Geçen bir geldim fırının içi kirli, ocakta yağlar var, vestiyer karmakarışık. Hayır tüm gün ne iş yaptı bilmiyorum ki. 15te bi her seferinde cam silinmez hali silinmez balkon yıkanmaz. Yetişmeyen nedir bilmiyorum, ütü yapiyor ve işi temiz yine en iyisi bu. Millet açlıktan bahsediyor ama iş yapan yok günlük 160 TL kahvaltı benden yemek benden, asla iş buyurmam hep ricayla konuşurum, kullanmadığım şeyleri önceden hazırlar tertemiz paketler kibarca sorarım almak ister misin diye. Yine de yaranamadım kimseye

Çok cingöz olmuş gündelikçi bayanlar.sirf içim içimi yemesin diye artik kadın almiyorum(işi düzgün yapmıyorlar,uyaracak oluncada azarliyorlar.)paranla rezillik!!! şu anki piyasanın gercegi bu:cok para;safsaklanarak yapilan az is

Çok cingöz olmuş gündelikçi bayanlar.sirf içim içimi yemesin diye artik kadın almiyorum(işi düzgün yapmıyorlar,uyaracak oluncada azarliyorlar.)paranla rezillik!!! şu anki piyasanın gercegi bu:cok para;safsaklanarak yapilan az is

UtÜ için bi kuru temizlemeci ile görüşün isterseniz.

Bana haftalık yarım gün için bir abla geliyor seksen TL’ye, evin bütün temizliği onda ben hiçbir şey yapmam, ama camı silelim falan da demem o kendi kirlendiğini farkedince parça parça yapıyor ,ütümü de yemeğimi de yapıyor allah razı olsun hatta eski oturduğum evde geldiği gün önümüzdeki sokağa pazar kuruluyordu alışveriş bile yapıyordu. Karşılıklı iyiniyetin çok önemli olduğunu düşünüyorum inşallah istediğiniz gibi birisini bulursunuz, bir de güven çok önemli ben eski komşumun referansı ile aldım geleceği gün anahtarı dışarı bırakıyorum, parayı da eve bırakıyorum, kendi işlerini halledince çıkıyor haftalarca görmediğim oluyordu

İstanbulda mısınız acaba? Tam da böyle birini arıyorum bulamıyorum bir türlü. Çevremde de tavsiye edebilecek birileri maalesef yok ya da bana uymuyor.

Bizim burada 180 tl oldu.. kadınlar aşırı nazlı bunun da en büyük sebebi biziz maalesef

Saat 2 de cikan kadina niye tüm gun parasi veriyorsunuz onu anlamadim madem saatini doldurmadan gitmek istiyor sizde parasini kesin

senelerce dirsek çürütmüş bir mühendisin günlüğü 150 tl anca.temizliğe bu ücrete gelmiyorlar.ben yarım gün kapıcımın eşini alıyordum 10 günde bir illallah dedim nazından niyazından.ha bir de kızını arabamla hergun okula bırakıyordum.kuçuk çocuğuna kitap oyuncak çikolata vs.sık sık alırdım.bir lafıyla sildim artık çağırmıyorum.nankörlüğe hiç tahammülüm yok.2 aydır olduğu kadar kendim yapıyorum.temizliğimi beğenmeyen de evime gelmesin diyorum

Back
X