Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ütü olmazsa olmaz dedim ben , kabul edecek yoksa benim işime yaramıyorÜtü işini başta konuştum tamam dedi
Sonradan yan çizdi bu pakete dahil değil diyor
Anlamadım ki açık çek mi yazalım
Dolaplar derken dolap iclerini mi acaba?Ev kaç metrekare? Ne gibi işler yapıyorlar? Dolaplarınız fazla mı?
Ben 15 günde bir alıyorum detaylı temizlik için. Kapılar camlar dolaplar siliniyor mobilyaların tozu alınıyor detaylı bir şekilde halılar süpürülüp kaldırılıyor yerler siliniyor tuvalet banyolar yıkanıyor. Balkonlar ayda bir yıkanıyor. Bu işler için yarım gün 2 kişi çağırıyorum 140 tl veriyorum toplamda.Bana fazla gelmiyor çünkü ev büyük 165 metrekare 2 banyo var 3 balkon var ve dolaplarım çok.
Ütü dahil değil saatlik para işliyor eğer yaptırırsam ama yaptırmıyorum.
Temizlik şirketinden çağırıyorum bu arada.
Malum sigortasını yatırıyorlar ayrıca bir sorun çıktığında karşımda bir muhatap var.
Bu konuda ben de dertliyim. Çalıştığım için ayda 2 kez kadın alıyorum, ilk aldığım nispeten ucuzdu ama 4te işleri bitirmeden çıkıp gidiyordu. Otobüse yetisicem diyordu. Ütü filan da yok. Sonra çok eskiden tanıdığım bir ablayı çağırdım sağolsun evi çiçek gibi yapıyordu ütü perde yıkama hatta vakit kalsa çorbami pişiriyordu cok memnundum biz de bir dediğini iki etmiyorduk. temizlikçi arkadaşları doldurdular kadıni ütü yapmak zorunda değilsin diye öğretmişler. Tmm dedik zam yapalım zam yaptık ütüyü bıraktı resmen elini sürmüyordu çok zoruma gitti. Şimdi başka birini alıyorum 160 TL ve tek tek söylersem yapıyor söylemeyi unuttugum şeylere dokunmuyor. Geçen bir geldim fırının içi kirli, ocakta yağlar var, vestiyer karmakarışık. Hayır tüm gün ne iş yaptı bilmiyorum ki. 15te bi her seferinde cam silinmez hali silinmez balkon yıkanmaz. Yetişmeyen nedir bilmiyorum, ütü yapiyor ve işi temiz yine en iyisi bu. Millet açlıktan bahsediyor ama iş yapan yok günlük 160 TL kahvaltı benden yemek benden, asla iş buyurmam hep ricayla konuşurum, kullanmadığım şeyleri önceden hazırlar tertemiz paketler kibarca sorarım almak ister misin diye. Yine de yaranamadım kimseyeİyi günler hanımlar
Zorlanıyorun artık evimin işine gücüne yetişmekte .
Küçük bir kızım var
Eşim bir gündelikçi / yardımcı bayan tutmaktan yana . Haftada iki gün geldi bir dönem kızıma hamileyken bir bayan onu yapamam bunu yapamam diye kendince çıktı işin içinden
130 tl verdik o dönem ve buda 2 yıl önceki fiyat.
Yani bulunduğum yerde günlük fiyat bu , bu fiyat üzerinden tam gün geliyorlar .
Yemek istemedim . Ama ütüye bile burun kıvırıyordu kaldı ki çokta ütüm çıkmaz.
Ama hem tam gün parası alıp hemde ütü yapamam demek bilmiyorum kestik sonra bağlantımızı.
Yani iki kişi denedim ama söylenerek yapıyorlar işi
Titiz biriyim zaten evimde pek işim çıkmıyor ama 5,6 yıl kadar önce sırt üstü çok kötü banyoda düştüğümden belimde de sorun var , hamileliktede çok sırt ağrısı çekiyorum artı olarak .
Yani banyomu tuvaletimi yıkasa
Toz alsa yerleti silse vs birde ütü çok mu şey istiyorum ?
Genelde ütü üzerinden hep arıza çıkıyor
Toplasanız bi saat sürmez çıkan ütü
Yorulunca da dinlenir ben hayatta oturma dinlenme demem
Ama hem tüm gün parası alıp hem saatinden önce işim bitti diyerek çıkmak bana tuhaf geliyor .
Çok iş çıkmıyor , işin bittiyse elbet erken çık ama banada bir danış , bende biliyorum evde yığınla iş olmadığını .
Saat 2,3 te çıkıp tam gğn parası vefmek zoruma gidiyor
Yarım günede gelmiyorlar
Ütünü de kendin yap diyene bile rastladım
Bilmiyorum bu ara belim çok sıkıntılı
Evine yardımcı alanlar bana bir yardımcı olun
Semtte göre fiyat değişir bunun farkındayım ama diğer konular için yardım bekliyorum
Dolaplar derken dolap iclerini mi acaba?
Bana haftalık yarım gün için bir abla geliyor seksen TL’ye, evin bütün temizliği onda ben hiçbir şey yapmam, ama camı silelim falan da demem o kendi kirlendiğini farkedince parça parça yapıyor ,ütümü de yemeğimi de yapıyor allah razı olsun hatta eski oturduğum evde geldiği gün önümüzdeki sokağa pazar kuruluyordu alışveriş bile yapıyordu. Karşılıklı iyiniyetin çok önemli olduğunu düşünüyorum inşallah istediğiniz gibi birisini bulursunuz, bir de güven çok önemli ben eski komşumun referansı ile aldım geleceği gün anahtarı dışarı bırakıyorum, parayı da eve bırakıyorum, kendi işlerini halledince çıkıyor haftalarca görmediğim oluyordu