Evinde kedisi olan arkadaşlar bakar mısınız

Kesinlikle siz kedi almayin, bakamazsiniz.. kediler tuy doker, etraftaki esyalari kirar, kablolari kemirir, koltuklarinizin tuylerini ceker.. benim evimde kizimdan daha degerli bir esya olmadigi icin zerre umurumda degil ama sizin gibi maddeler siralayan biri olsam almazdim.. ayrica olabilir evet, insanlar bile kaza sonucu kaciriyor altlarina.. ishal olur kacirir normal.. dedigim gibi almamalisiniz..

Bu arada iki oglum var 13 ve 10 yaslarinda.. minigimin mamasiyla, suyuyla biri kumuyla da digeri ilgilenir.. minigim eve geldiginden beri sokak hayvanlari basta olmak uzere her havana karsi asiri duyarli hale geldiler.. o yuzden ozellikle cocuklu ailelerin evcil hayvan beslemelerini oneririm ama tuy, kil denmeyecekse tabiki..

Son düzenleme:
3 kedim 7 aylık oğlum var. Allah’a şükür sağlıklı bi çocuk. Kedilerle oynuyo şimdiden onları seviyo. Aşılarını yaptırmaya çalışıyoruz bazen gecikiyo filan ama tüylerini uzadıkça tıraş ettiriyoruz. Ama hiç bi zaman ev çok temiz olmaz. Ondan dolayı siz sahiplenmeyin. Sonra başkasına verilecekse,sokağa terkedilecekse hiç düşünmeyin. Ama çocukların bu kadar kapalı yetişmesine karşıyım. Mikroplarla da karşılaşacaklar tabiki.

30 yıldır kedı besleyen bırı olarak sız kedı beslemeye hazır degılsınız almayın derım

benim de 4,5 yaşında bir kızım (kedim) var. bebekliğinden beri benimle. tuvalet konusunda 1 kere bile sorun yaşamadık, sadece tuvalette patilerine kumlar yapışabiliyor, sağdan soldan kum çıktığı oluyor bazen, ama mat ile çözülebilir diye düşünüyorum. koku vs sıfır, ama bu konuda ben şanslıyım sanırım, erkek arkadaşımın da bir erkek kedisi var, onun tuvaleti biraz kokuyor. kumu kirli bırakıldıysa kızıyor, gidip sağa sola tuvaletini yapabiliyor (2-3 kere oldu sanırım sadece). yani "aşırı" titizseniz biraz düşünün derim.
şu da var, benim annem de çok titiz bir kadın(dı), zamanında deselerdi bir kediyle burun buruna uyuyacak, her yerini öpüp koklayacak falan, hayatta inanmazdım. şimdi içeride birlikte uyuyorlar, benden çok seviyor kediyi :KK70: "prensesim prensesim" diye dolaşıyor resmen. sevgisi o kadar farklı, insan öyle bir bağlanıyor ki pek çok şeyi batmıyor zaten.
tırmalama meselesi için de, benim kedim aşırı uslu olduğu için fazla sorun yaşamıyoruz, ama tırnaklarını kesiyorum ben yine de düzenli olarak. belki bu işe yarayabilir. ama illaki zarar verecektir seçtiği bir noktaya, bence. benimki yatağın köşesini tırnaklıyor sadece.
tüylerini düzenli tarayınca pek bir dökülme sıkıntısı olmuyor bizde, bundan 3-4 sene önce toplamda 6 kediye geçici yuva olmuştuk ev arkadaşımla, o dönemde bile çok kıl-tüy hatırlamıyorum. kediden kediye değişiyor olabilir ama, bilemedim.
sahiplenecekseniz bir de çok minik bir kedinin bakımı zor olacaktır, ishal oluyorlar, hasta oluyorlar vs. onu göz önünde bulundurun.
iyi mamaların pahalı olduğundan bahsedilmiş, maalesef doğru. ben öğrenci olduğum için kiloluk değil de, bittikçe gidip "20 liralık x maması" istiyorum mesela, maddi açıdan bana bir sıkıntı yaratmıyor.
titizlik dışında sorun olacağını sanmıyorum kısaca, ama dediğim gibi aşılamayacak bir şey de değil bence, eğer severseniz. annemde olduğu gibi. :)

Hanımlar herkese teşekkür ederim değerli yorumlarınız için maddeler halinde yazmamın sebebi aklımdaki acabalardan kurtulmaktı dediğim gibi daha sonra yeni sahip arama veya sokağa atma gibi bi duruma asla bi hayvanı sokmayacağım için baştan kafamdaki soruları cevaplandırmak istedim vakit ayırıp yorum yazdığınız için teşekkürler

Bu düşüncelerle sakın almayın derim ileride çok seviceğiniz için muttemelen bu saydıklarınızın hiçbirini gözünüz görmeyecek ama alışana kadar çok zorlanırsınız.Bende 32 yaşıma kadar hiç kedi ile yaşamamıştım bu yüzden temizlikleri hakkında hiç bir bilgim yoktu.Aldığımız günden beri tuvaleti dışında hiçbir yeri kirletmedi ama ilk bir hafta koltuğa filan oturduğunda rahatsız oldum.Şu anda çok fazla tüy döküyor biraz daha fazla dikkat etmem gerekiyor.Onun sevgisi yeter bu evde bizim ne kadar hakkımız varsa onunda var.Tuvaleti kulübe şeklinde bu zamana kadar hiç koku olmadı.Kedimde her zaman miss gibi.Namaz konusunu da araştırın kumu namaz kaldığınız yere dahi gelse sorun değil.

Bu düşüncelerle sakın almayın derim ileride çok seviceğiniz için muttemelen bu saydıklarınızın hiçbirini gözünüz görmeyecek ama alışana kadar çok zorlanırsınız.Bende 32 yaşıma kadar hiç kedi ile yaşamamıştım bu yüzden temizlikleri hakkında hiç bir bilgim yoktu.Aldığımız günden beri tuvaleti dışında hiçbir yeri kirletmedi ama ilk bir hafta koltuğa filan oturduğunda rahatsız oldum.Şu anda çok fazla tüy döküyor biraz daha fazla dikkat etmem gerekiyor.Onun sevgisi yeter bu evde bizim ne kadar hakkımız varsa onunda var.Tuvaleti kulübe şeklinde bu zamana kadar hiç koku olmadı.Kedimde her zaman miss gibi.Namaz konusunu da araştırın kumu namaz kaldığınız yere dahi gelse sorun değil.
Teşekkür ederim yorumunuz için eve gelse Eminim çok seveceğiz ama o miniğin hakkına girmemek için emin olmadan sahiplenmek istemiyorum

Kediler küçük çocuklar gibidir. Merak eder, her şeyin tepesine çıkmaya kalkar, hoplar, zıplar, masa örtülerini çeker düşürür, masa üstündeki bardağı bilmemneyi patisiyle ittirir düşürür, koltuğu halıyı tırmalar, yırtar, vs vs. Başlarına talihsiz ev kazaları gelmesin diye de çok dikkatli olunmalı. Mesela camdan, balkondan düşme riskleri var, yanabilme riskleri var. Dedim ya, küçük çocuk gibiler... öyle köşe yastığı gibi değiller.

Biz insanlar nasıl kıl tüy döken varlıklarsak, kıllı bütün diğer canlılar da tüy dökerler. Yani evet, kedi tüy döker. Kediler de hasta okur. Mesela ishal olur tutamaz, kıymetli halınız bok olur veya kedinin kendi bacaklarından aşağısı bok olur, temizlemeniz gerekir. midesini bozar, titizlendiğiniz yerlere kusuverir.

Kediler temiz canlılardır. Ama bizim gibi akarı kokarı olan canlılardır doğal olarak.

Bir de kedi sahiplenecek olanlar şunu iyi anlasın. Kediler gerekince ısırır ve tırmalar. Kedi kediliğini yapar. Kendisini savunması gerektiğini hissederse böyle savunur. Doğal olarak. sonra çocuğumu tırmaladı diye hayvanlara sövmeyin diye diyorum, çünkü kediyi fazlasıyla ponçik sanıp hayvanın üstüne üstüne gidip, tırmalanınca çıldıran insanlar okuyoruz buralarda.

Bir de kedi namaz mamaz dinlemez. Kediler şahsına münhasır hayvanlardır. canının istediği yere girer, istediği yerde yatar uyur. Çok kuralcı ve kısıtlayıcıysanız kedi size göre değil.

Kediler küçük çocuklar gibidir. Merak eder, her şeyin tepesine çıkmaya kalkar, hoplar, zıplar, masa örtülerini çeker düşürür, masa üstündeki bardağı bilmemneyi patisiyle ittirir düşürür, koltuğu halıyı tırmalar, yırtar, vs vs. Başlarına talihsiz ev kazaları gelmesin diye de çok dikkatli olunmalı. Mesela camdan, balkondan düşme riskleri var, yanabilme riskleri var. Dedim ya, küçük çocuk gibiler... öyle köşe yastığı gibi değiller.

Biz insanlar nasıl kıl tüy döken varlıklarsak, kıllı bütün diğer canlılar da tüy dökerler. Yani evet, kedi tüy döker. Kediler de hasta okur. Mesela ishal olur tutamaz, kıymetli halınız bok olur veya kedinin kendi bacaklarından aşağısı bok olur, temizlemeniz gerekir. midesini bozar, titizlendiğiniz yerlere kusuverir.

Kediler temiz canlılardır. Ama bizim gibi akarı kokarı olan canlılardır doğal olarak.

Bir de kedi sahiplenecek olanlar şunu iyi anlasın. Kediler gerekince ısırır ve tırmalar. Kedi kediliğini yapar. Kendisini savunması gerektiğini hissederse böyle savunur. Doğal olarak. sonra çocuğumu tırmaladı diye hayvanlara sövmeyin diye diyorum, çünkü kediyi fazlasıyla ponçik sanıp hayvanın üstüne üstüne gidip, tırmalanınca çıldıran insanlar okuyoruz buralarda.
Ben kendimi tam olarak anlatamadım tabiki ben eve robot almıyorum ki tabiki bu hayvanın hastalığı kötü günü olacak bunlar gayet normal şeyler kırılan bardak vs umrumda olmaz ama ne kadar da olsa koltuk olsun tül olsun bunlar bi çırpıda alınabilecek şeyler değil eşyadan kastım buydu, hastalanınca tabiki kusarda idrarını da yapar normal seyrinde olmayan durumlar tabiki olabilir ben kedili evin genel seyrini merak ettiğim için açtım konuyu teşekkür ederim yorumunuz için

Hem kedim var hem köpegim.
Köpeğin bakımı daha zor.
Kopekte tuy dökme durumu,gördüğüm kadariyla kediye oranla daha az. Köpekler mevsim dönümünde döküyor . Yaza girerken mesela..
Bir de tüy dökümü biraz da yedikleri ictikleri ile alakalı
Köpeğin bakımı neden daha zor,sabah aksam tuvalete çıkarmanız gerekir. Insanin hali olmuyor,karni agriyor,yagmur yagiyor birseyler oluyor ama mecbursun
Kedi egitilebilir bir hayvan degil,komut dinlemez,ismini bilir ancak ismini söylediğiniz de bakmak isterse bakar. Bizim kedimiz sadece anneme bakiyor
Ben söylüyorum bakmiyor
Kizkardesim esim hicbirimize bakmaz. Hayir,yapma,dur host post hayatta anlamaz. Kedi ozgur ruhlu bir hayvandir
Kedi evi sahiplenir
Kopek sahibini ve evdeki diger bireyleri..
Kedi heryere cikar. Koltuk tepesi tv unitesi balkon teli cam kapi Allah korusun dikkat etmek lazim balkondan düşebilir. Köpeklerde bu durum yok var sa da nadirdir kopek atlamaz yani oraya buraya
Aslinda kopek daha iyi bir secenek bence sizin için
Tabi hergun dışarıya cikartmaya usenmeyecekseniz ve de egitebilecekseniz egitemeyecekseniz hic bulaşmayın ciddi zaman ve sabır istiyor.Ben 1 sene uyku uyumadim nerdeyse.
Su içerdi bahceye indirirdim. Evim zemin kattı.
Yemek yerdi indirirdim
Uykudan uyanirdi indirirdim gunde 5 6 kez
Sonra büyüdü
Su anda gunde 2 kez bazen 3 kez çıkıyor . Tutuyor tuvaletini.. eve getirdigimde bir banyoyu ona ayirdim orda lavaboda patilerini yıkıyorum haydi yallaah.
Ama benim kopegim şımarık. Koltuklarda,yatakta bizimle yatiyor. Sofrada geliyor yemek yerken agliyor zirliyor ozellikle tavuk et falan varsa ac gözlü çünkü :)
Kedi tuvaletini hemen öğrenir kuma yapar gelir
Evet patilere kum taneleri yapışabiliyor
Kediler kokmuyor
Tuyleri icin kaliteli mama yedirmeniz lazim mesela..

Bir de kedi namaz mamaz dinlemez. Kediler şahsına münhasır hayvanlardır. canının istediği yere girer, istediği yerde yatar uyur. Çok kuralcı ve kısıtlayıcıysanız kedi size göre değil.
Yok öyle aşırı kuralcı değilim en büyük korkum tuvalet alışkanlığıydı bunu kendilerinin hallettiğini biliyordum ama ayrıntısını bilmiyordum arkadaşlar açıkladı anladım :KK39: tabiki evde özgürce yaşayacak bi köşede oturup durmasını bekleyemem canlı kanlı hayvanın değil mi

Teşekkür ederim yorumunuz için eve gelse Eminim çok seveceğiz ama o miniğin hakkına girmemek için emin olmadan sahiplenmek istemiyorum
Gayet haklısınız bu şekilde düşünmekte bende günlerce araştırdım özellikle tüy dökme olayını.İlk başlarda hiç dökülmüyordu ama bu ara dökülmeye başladı,doktor geçici bir durum olduğunu söyledi.Bazen ben bile kendime şaşırıyorum eskiden olsa düşüncesi bile rahatsız ederdi şu anda hiç umrumda değil elimde devamlı tüğ toplama bandıyla dolanıyorum :) Benim kedim çok uysal hiçbirşey düşürmez,yemek masasına kesinlikle çıkmaz.Çocuklara çok iyi geleceğinden eminim.

Hem kedim var hem köpegim.
Köpeğin bakımı daha zor.
Kopekte tuy dökme durumu,gördüğüm kadariyla kediye oranla daha az. Köpekler mevsim dönümünde döküyor . Yaza girerken mesela..
Bir de tüy dökümü biraz da yedikleri ictikleri ile alakalı
Köpeğin bakımı neden daha zor,sabah aksam tuvalete çıkarmanız gerekir. Insanin hali olmuyor,karni agriyor,yagmur yagiyor birseyler oluyor ama mecbursun
Kedi egitilebilir bir hayvan degil,komut dinlemez,ismini bilir ancak ismini söylediğiniz de bakmak isterse bakar. Bizim kedimiz sadece anneme bakiyor
Ben söylüyorum bakmiyor
Kizkardesim esim hicbirimize bakmaz. Hayir,yapma,dur host post hayatta anlamaz. Kedi ozgur ruhlu bir hayvandir
Kedi evi sahiplenir
Kopek sahibini ve evdeki diger bireyleri..
Kedi heryere cikar. Koltuk tepesi tv unitesi balkon teli cam kapi Allah korusun dikkat etmek lazim balkondan düşebilir. Köpeklerde bu durum yok var sa da nadirdir kopek atlamaz yani oraya buraya
Aslinda kopek daha iyi bir secenek bence sizin için
Tabi hergun dışarıya cikartmaya usenmeyecekseniz ve de egitebilecekseniz egitemeyecekseniz hic bulaşmayın ciddi zaman ve sabır istiyor.Ben 1 sene uyku uyumadim nerdeyse.
Su içerdi bahceye indirirdim. Evim zemin kattı.
Yemek yerdi indirirdim
Uykudan uyanirdi indirirdim gunde 5 6 kez
Sonra büyüdü
Su anda gunde 2 kez bazen 3 kez çıkıyor . Tutuyor tuvaletini.. eve getirdigimde bir banyoyu ona ayirdim orda lavaboda patilerini yıkıyorum haydi yallaah.
Ama benim kopegim şımarık. Koltuklarda,yatakta bizimle yatiyor. Sofrada geliyor yemek yerken agliyor zirliyor ozellikle tavuk et falan varsa ac gözlü çünkü :)
Kedi tuvaletini hemen öğrenir kuma yapar gelir
Evet patilere kum taneleri yapışabiliyor
Kediler kokmuyor
Tuyleri icin kaliteli mama yedirmeniz lazim mesela..
Yaa yerim onu gelsin yemeğimize eşlik etsin zaten yapsın yaramazlık bunlar çok tatlı şeyler bu yüzden zaten can atıyoruz ailecek detayları öğrenmem iyi oldu teşekkür ederim

Bu kadar ince düsünüyosaniz bende almayin diyenlerdenim.
Bizimde kedimiz var iki tane kücük cocugum var ve hergün evi temizledigim icin tüy felan olmuyor tuvaletini esim temizler günde iki kere kabina mamasini koyuyoz cok bakima muhtac hayvan degil bazen tüm gün disarda oluyoz uyuyo yiyo sorun olmuyor.esyalarima öyle bi zarar vermedi deri sandelyelerim disinda :halay: daha yeni almistik ama üzüldümmü tabiki hayir cok seviyoruz ailecek cocuklarimda simdiden hayvanlara sevgi dolu bakiyolar :KK76:
Genede iyice düsünüp alin:KK200:

Gayet haklısınız bu şekilde düşünmekte bende günlerce araştırdım özellikle tüy dökme olayını.İlk başlarda hiç dökülmüyordu ama bu ara dökülmeye başladı,doktor geçici bir durum olduğunu söyledi.Bazen ben bile kendime şaşırıyorum eskiden olsa düşüncesi bile rahatsız ederdi şu anda hiç umrumda değil elimde devamlı tüğ toplama bandıyla dolanıyorum :) Benim kedim çok uysal hiçbirşey düşürmez,yemek masasına kesinlikle çıkmaz.Çocuklara çok iyi geleceğinden eminim.
Tüt dökmesinden değilde çocuklara bu tüylerin zararı olur mu diye korkuyordum ben alışı olunca olmuyormuş yoksa bi süpürgeye bide tüy toplama aletine bakar olay

Kedim suansa annemlerle yasiyor. Neler neler yapti koltugu tırmaladı koltugun süngeri gözüküyor .
Perdeleri cizdi
Tursu kavanozunu düşürdü kırdı
Kırmadığı birsey yok ki herif heryere yetisiyor
Kopegimde asla boyle sorunlar yasamadim
Sadece cok ufakti yavruydu kızkardeşimin terligini kemirmisti dişleri kasiniyordu
Sonra ben ona kemirme çubukları falan aldim
Suanda hicbir esyaya zarar vermiyor
Zaten büyüdüklerinde yapmiyorlar boyle seyleri
Kedi ama surekli tirmalama dürtüsü içinde
Bir tek tay tüyü kumasli kanepelere zarar veremiyor
Deri falan hak getire
Yatak başlığını
Sifonyer pufunu falan paramparca etmis tirnaklariyla bizimki
Bence kopek daha iyi bir secenek olabilir sizin icin ufak bir irk olsa sus köpeklerinden mesela..
Buyuk kopegin derdi de büyük cunku
Cok mama yer
Dolayisiyla afedersiniz kakasi da buyuk
Kuyrugunu bir sallar esyalar vuuv dökülür
Kocaman kopege bahce lazim bence ya
Ufak kopekler iyi olur ama kedi hirpalanmaya sevilmeye kopege nazaran daha sabırlı bir hayvan
Ses etmez cocuklar sıkıştırsa sevse falan
Köpek ama biraz kizabilir

Evet sunu da ekleyeyim hem konu sahibi hem de kedi sahiplenmeyi dusunenler icin.. masrafi cok.. ben iki cesit nd mama kullaniyorum, paketi 100 lira ama 1.5 ay gidiyor, iki gunde bir de yas mama veriyorum.. kumu topaklanan kum, 6 litresi 100 kusur liraya aldim en son, en gec 3 haftada bir yenisiyle degistirilmeli (gunde iki kere temizlenmesinin yaninda, yoksa koku olur) bunun yaninda vitamini, malti, asisi derken ciddi bir bakim masrafi var..

X