- 6 Şubat 2018
- 11.201
- 14.568
- Konu Sahibi IKokunhuzur
Evet 7 yaşında ama hala fit masallahYaratan Allah a ölürümMinicik bi bebek gibi desenize
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet 7 yaşında ama hala fit masallahYaratan Allah a ölürümMinicik bi bebek gibi desenize
Ne kadar güzel bu hayvansever olmanız.vallahi insanı özendiriyorsunuzMasraf konusuda 2 hayvaninda aşıları var ic parazit dış parazit senede 1 kez kuduz
Kuduz mesela turkiyede yaygin bir hastalik degilmis
Ama yaptirmadan da olmaz ki mecburen. Mantar asisi var sanirim kedinin
Aslinda cokta yuksek masraflar degil. Yazin kene mevsimi oldugu icin daha cok dis parazit yapiliyor kisin 3 ayda bir. Ic parazitte 1 bucuk ayda bir galiba
Mama masrafı var ufak olursa daha az kedide zaten açgözlü bir hayvan degil azıcık yiyor bizimki şişko mesela 60 gram yiyor gunde sabah azicik aksam azıcık yiyor
Kediler Allah a şükrediyor bence.. ve butun hayvanlar
Biz sokakta yururken herkes durduruyor bizi soruyorlar kucuk cocuklari var seviyorlar köpeğimi:)
Az evel birtanesi dediki kiz cocugu
Anneee baaaaksana cubuk kraker gibi
cok popüleriz ablası herkes sevmek istiyor ufak ya dikkatlerini cekiyor eve misafir gelince gidiyor kucaginda oturuyor benimki insanlarla cok haşır neşir.. kimseyi ısırmadı simdiye kadar ama kizdirinca hirrr yapiyor dislerini gosteriyor sanki beni korkutacak gözdağı veriyor bu ufak cinsler biraz sinirli olabiliyor
Kedinin sagi solu belli degil
Mesela ben ayagimi salliyorum oyun zannediyor gümmmmm ayagima atliyor ya da ayağıma pati atiyor kedinin tirnak atma olayi sıkıntı kedi daha yaramaz
Kopekler gun icinde uyuyor hep gezip geldikten sonra
Kusumda vardi ama bakamadim yaa hint bülbülü turuncu gagali
Geri verdim
Bende biraz hayvan düşkünlüğü var
Kaplumbaga da baktim epeyce sonra öldü klimadan
Ördek baktim büyüdü annem bir köye gönderdi toprak camur severmis ördek
Lütfen almayın, bende bilabileceğinizi düşünmüyorum, benimde kedim var olabilecekleri söyleyeyim kendi deneyimlerimden ..Merhaba kızlar ,
Kızım 4 yaşında ve inanılmaz kedi sevdalısı, çok seviyor kedileri ve sürekli evimizde bi kedi arkadaşı olmasını istediğini söylüyor ben çocuklar küçük olduğu için hiç düşünmüyordum ama şu aralar ailevi olarak bazı sıkıntılarımız var ev değişikliği vs yaptık kızım bu sıkıntılardan psikolojik olarak çok etkilendi ve çok üzülüyor biz anne baba olarak elimizden geldiğince mutlu etmeye çalışıyoruz ama kızım çok mutsuz bi çocuk oldu sürekli ağlıyor ve bu bizi çok yıpratıyor onu mutlu etmek için bir kedi sahiplenelim istiyoruz ama benim bazı endişelerim var bu konuda ;
Yakın çevremde evinde kedisi olan hiç yakınım yok o yüzden pek bi bilgim yok sorularıma gelecek olursak
1-İki bebeğim var biri 4 yaşındaki kızım birde 2 yaşına girecek oğlum var onlar açısından baktığımda bi sıkıntı Yaşar mıyım şöyle ki takdir edersiniz ki çocuklarının sorumluluğu çok fazla bir kedi de tıpkı bir bebek gibi sorumluluk istiyor kesinlikle bir hayvanın günahına girmek istemiyorum o yüzden bakabilir miyiz bakımını aksatır mıyız kumu yemeği vs bunlarla ilgilenmek zor olur mu
2- bu kedicikler çok tüy döküyor mu çocuklar yutar mı bu tüyleri yutunca sıkıntı oluyor falan diyorlar
3-ve en önemlisi(bu soruyu özellikle cevaplama uzo istiyorum ) kedilerin tuvalet alışkanlığı konusundaki endişelerim..ben kendi çapımda titiz bir insanım ama konu WC olunca ekstra dikkatliyim evimizde namaz kılınıyor kediler kumlarında gideriyor ihtiyacını ama işte mesela tüylerine patilerine falan sıçramalar olup halılara kanepelere değer mi bu idrar ıslaklığı ? Bu evin içinde benim için pek tahammül edilebilecek bişey değil
4- evim bebekli bir ev bolca halı eşya var hepside yeni tatlış kedicikler bu eşyalara tırmalayarak zarar verir mi ?
5- kızım yeni arkadaşıyla yaşadığı yoğun stresi unutur onunla avunur mu? Yoksa eve yeni bi kardeş gelmiş gibi mi olur ? Çünkü kardeşiyle veya kuzeniyle sevdiklerini paylaşamıyor kardeş kıskançlığı da mevcut şimdi eve yeni bi birey gelince tüm ilgimiz kedide olurda iyice ters mi teper bizim durum ?
Sorularımı okuyanlar belki gülecek bu sorulara ama dediğim gibi çevremde bu soruları sorabileceğim kedi sahibi yakın arkadaşlarım yok bende burada sormak istedim. Takdir edersiniz ki bir can sahiplenmek büyük sorumluluk iş sahiplenmekle bitmiyor onun sorumluluklarını yerine getiremeyip olmadı vazgeçtik gibi bi durum asla söz konusu olmayacağı için çok iyi düşünüp karar vermek istiyorum.
Sonuna kadar sabırla okuyup tavsiye veren arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler
Assla asla bi hayvanı sokağa terk etmem bu kadar vicdansız olamam o yüzden bu kadar inçe inçe düşünüyorum o duruma düşmemek için kızım geçen yazdan beri istiyor oyuncak gibi görüyor olsam hemen koşar alırım ama dediğim gibi kızım çok stresli bu aralar kötü günler geçiriyoruz onun ruh halini düzeltebilecek dünyayı unutturabilecek bişey minicik bi arkadaş olsun istiyorumL
Lütfen almayın, bende bilabileceğinizi düşünmüyorum, benimde kedim var olabilecekleri söyleyeyim kendi deneyimlerimden ..
-Öncelikle onlarında kalbi var ve sevgi ilgi istiyorlar ,benimki günde birkere karnıma yatar onu sevmemi ister .. zaman ayırmanız gerek çocuğunuz gibi ..
-muhtemelen 4 yaşındaki çocuğunuz sevecek fakat iki yaşındaki korka bilir,yada tam tersi aşırı ilgisini çekebilir zarar verebilir ,çocuk kediye ,kedi çocuğa..benim kızım kuyruğunu çekiyor ,oglusum da ona vuruyor . Sonuçta hayvan ne yapacağı belli olmaz
-yavru kedi alacaksanız nasıl bir huyu olacak bilemezsiniz . Benimki yediği önünde yemedigide önünde ama ısırıyor, bebekken oyun için yapıyor sanmıştık ama dana gibi oldu ,hala isiriyo ,kesinlikle kendi canı istemeden el sürmeyiz, sevilesi gelecek kendi yanaşacak ,kaplanliktan son anda kediligeterfi etmiş..
-annenizin evine kv yada şehir dışına çıkmayı unutun . Evde yalnız bırakamadığım için anneme kalmaya gidemiyorum. Çok nadir gidersemdee yedek anahtarım var komşum bakıyor ..
-evimiz yüksek olsun ,alçak olsun camdan düşecek, kaçacak korkusuyla yaşamak zorunda kalırsınız .. ben haziran ayında camlar kapalı yatmisligimibilirim ..10. Katta oturuyorum sineklik demir hepsini yaptırdım daha kızım yokken ..
-Eşyalarımı yeniledim doğum öncesi 7bin tl lik koltugumunköşesini belledi eşek sıpası tiftik tiftik oldu ,olmasaydi iyiydi ama cani sağolsun
-asilari kirpilmasi,kumu , maması hatri sayılır bir masraf, 3 kilosu 140 tl lokmalarını saymıyorum helal hoş olsun oğluma
-tüğ döküyorlar fakat asi ve bakımını Düzen li yaparsanız bizim döktüğümüz saç ve kıldan farkı kalmıyor.
-duzenli tuvalet temizliği eşiniz destek olması gerek çünkü başlı başına bir bebekten farkı yok .
-evinizegelen misafir es dost akrabaların bitmek tükenmek bilmeyen replikleri çok can sıkıcı olacak
Örn; ay haram , kıl döker bu , çocuğun cigerine gider,ayy pistir bu yaaa vs vs
Bunlar aklıma gelenler .. kızım.istedi hev3s etti diye alırsanız hayvanın günahına girersiniz .. sokakta sevmesine izin verin birlikte besleyin ,hiç olmadi geçici yuva olun sosyal medyada şu kadar bakacak biri aranıyor diye binlerce ilan var dilerseniz sayfa linki atabilirim .. hiç olmadi satın almayın sahipleninyine dediğim gibi sosyal medya üzerinden yaparsanız denemek istediğinizi söylersiniz en azından sokağa terk etmek zorunda kalmazsiniz ..
Özelden insta adresleri vereyim dilerseniz. Benimde 16 aylık kızım var bakımı zor ama çok güzel..Assla asla bi hayvanı sokağa terk etmem bu kadar vicdansız olamam o yüzden bu kadar inçe inçe düşünüyorum o duruma düşmemek için kızım geçen yazdan beri istiyor oyuncak gibi görüyor olsam hemen koşar alırım ama dediğim gibi kızım çok stresli bu aralar kötü günler geçiriyoruz onun ruh halini düzeltebilecek dünyayı unutturabilecek bişey minicik bi arkadaş olsun istiyorum
Camlar konusunda çok dikkatliyim çocuklarım hareketlendiğinden beri cam kapı açmam asla onlar uyurken havalandırırım
Bu sosyal medyadaki geçiçi aile olma fikri çok hoşuma gitti en azından hayvanın hakkına girmeden deneyimlenmiş oluruz
Çok sevinirimÖzelden insta adresleri vereyim dilerseniz. Benimde 16 aylık kızım var bakımı zor ama çok güzel..
Merhaba kızlar ,
Kızım 4 yaşında ve inanılmaz kedi sevdalısı, çok seviyor kedileri ve sürekli evimizde bi kedi arkadaşı olmasını istediğini söylüyor ben çocuklar küçük olduğu için hiç düşünmüyordum ama şu aralar ailevi olarak bazı sıkıntılarımız var ev değişikliği vs yaptık kızım bu sıkıntılardan psikolojik olarak çok etkilendi ve çok üzülüyor biz anne baba olarak elimizden geldiğince mutlu etmeye çalışıyoruz ama kızım çok mutsuz bi çocuk oldu sürekli ağlıyor ve bu bizi çok yıpratıyor onu mutlu etmek için bir kedi sahiplenelim istiyoruz ama benim bazı endişelerim var bu konuda ;
Yakın çevremde evinde kedisi olan hiç yakınım yok o yüzden pek bi bilgim yok sorularıma gelecek olursak
1-İki bebeğim var biri 4 yaşındaki kızım birde 2 yaşına girecek oğlum var onlar açısından baktığımda bi sıkıntı Yaşar mıyım şöyle ki takdir edersiniz ki çocuklarının sorumluluğu çok fazla bir kedi de tıpkı bir bebek gibi sorumluluk istiyor kesinlikle bir hayvanın günahına girmek istemiyorum o yüzden bakabilir miyiz bakımını aksatır mıyız kumu yemeği vs bunlarla ilgilenmek zor olur mu
2- bu kedicikler çok tüy döküyor mu çocuklar yutar mı bu tüyleri yutunca sıkıntı oluyor falan diyorlar
3-ve en önemlisi(bu soruyu özellikle cevaplama uzo istiyorum ) kedilerin tuvalet alışkanlığı konusundaki endişelerim..ben kendi çapımda titiz bir insanım ama konu WC olunca ekstra dikkatliyim evimizde namaz kılınıyor kediler kumlarında gideriyor ihtiyacını ama işte mesela tüylerine patilerine falan sıçramalar olup halılara kanepelere değer mi bu idrar ıslaklığı ? Bu evin içinde benim için pek tahammül edilebilecek bişey değil
4- evim bebekli bir ev bolca halı eşya var hepside yeni tatlış kedicikler bu eşyalara tırmalayarak zarar verir mi ?
5- kızım yeni arkadaşıyla yaşadığı yoğun stresi unutur onunla avunur mu? Yoksa eve yeni bi kardeş gelmiş gibi mi olur ? Çünkü kardeşiyle veya kuzeniyle sevdiklerini paylaşamıyor kardeş kıskançlığı da mevcut şimdi eve yeni bi birey gelince tüm ilgimiz kedide olurda iyice ters mi teper bizim durum ?
Sorularımı okuyanlar belki gülecek bu sorulara ama dediğim gibi çevremde bu soruları sorabileceğim kedi sahibi yakın arkadaşlarım yok bende burada sormak istedim. Takdir edersiniz ki bir can sahiplenmek büyük sorumluluk iş sahiplenmekle bitmiyor onun sorumluluklarını yerine getiremeyip olmadı vazgeçtik gibi bi durum asla söz konusu olmayacağı için çok iyi düşünüp karar vermek istiyorum.
Sonuna kadar sabırla okuyup tavsiye veren arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler
Ben, kedilerle büyüdüm.Bahçeli evimiz vardı.Kediler dışarıya tuvaletini yapardı.Kızlarımın isteği üzerine, 2 yıl önce bir kedi yavrusu aldık.Kedimiz büyüdü ve ben asla evin içinde koku hissetmedim. Kumu dışında hiç bir yere tuvaletini yapmıyor. 4 tane yavrusu oldu.3 öldü ve 1 tanesi kaldı. Şuanda yavrusu 8 aylık erkek kedi. Kumlarını banyoya koydum. Banyom aşırı kokuyor. Kokulu kum alıyoruz ki, tuvaletleri kokmasın diye ama yinede kokuyor. Sanırım koku yavru kediden kaynaklanıyor. 20 yıllık tecrübeniz ile, bana önerebileceğiniz bir yol var mı? Vicdanım izin verse, kedileri barınağa bırakacağım.Ama bunu yapmaya vicdanım el vermiyor.Diğer taraftan ise, banyonun kokusundan midem bulanıyor.Sık sık kumlarını ve kutularını değiştiriyorum ama yinede bir çözüm bulamadım20 yıldır kedi besleyen biri olarak almayın derim.