• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evin tapusunun eniştenin üzerine olması

aile oğullarına gelin değil yoluncak tavuk bulmuşlar .yolacaklar yolduracaksın kendini daha ne diyelim sana ! Arkana bakmadan kaçman gerekirken burda hala nasıl etsem kredi çeksem yasal bir sorumluluğa girsem kendi kazandığım paramı millete yedirsem diyorsun. Aklını kullanmaktan korkma .

Önceki yorumlarımı okursanız farklı konularda hep alttan almak suyuna gitmekle ilgili yazdım. Çünkü ben asla sorun çıkaran dominant karakter olmak istemem. Ama gerekirse nişan atın da evi enişteye yapmayın. Şimdi sana güvenmiyolar resmi bişi yok aranızda diiye enişteye yapıyolar. Diyelim ev enişteye alındı siz yıllarca ödediniz sonra hadi boşanalım. Ödediğiniz parayı nasıl ispatlarsınız? nasıl geri alırsınız? Enişte kim? Size güvenmeyene gözü kapalı nasıl güveniyorsunuz? Kaynananız elbette surat yapacak gül yüzlü beklemeyin herşeyi tatlılıkla beklemeyin. Ayrıca evlenmeden ütü yapmak nedir o kadar sık mı gidiyorsunuz evine, evlenene kadar mesafeyi koruyun sonra çok pişman olursunuz.

ya ben senin bu enişteye ev konusunu okudukça tansiyonum düşüyor, kendi paramı yediriyormuş gibi hissediyorum, bana ne oluyorsa :KK70:

yapma etme, asla asla kabul etme, olmayacaksa olmasın bu iş, ha yok ne şiş yansın ne kebap diyorsan kıyarsın bir yıldırım nikahı alırsın evi, o zaman boşansanız da mal paylaşılır.
ama enişteye ev alıp yıllarca ödemek gerçekten akıl işi değil, olacak iş değil ya...
bak 12 senelik kocam, çocuğumun babası, bana aileme tapan bir adam, en ufak yanlışını görmedim ama kardeşlerim onun üstüne ev alıp kredi çekeceğiz deseler asla izin vermem dünyanın bin türlü hali var.
ama bunlar ısrarla evi onun üstüne yapıyorlarsa var bir bildikleri.
yaş tahtaya basma, emeğini yedirme kimseye, baktın olmuyor, böyle bir şey için nişanlı da bırakılır, koca da boşanır, burda mevzu sadece para değil, emeğinin sömürülmesi, enayi yerine koyulman, alenen dolandırılman!

Nerede yaşıyorsunuz? Bu ev meselesi sorun çıkaracaksa. 100 binlik bi yer alın? Para gitmesin derdindeyseniz.
1+1 ler ver apartlar var. Kiralarsınız. Evlenince de kredi çeker alırsınız istediğiniz evi o zamanda kimse karışamaz heralde.

Ne nişanlınız arada kalsın ne de siz sinir olun

Valla teyze yok yok enişte ceksin dediğinde benim ipler kopardı iyi kalmissin orda.. Ben olsam iyi o zaman oglunuzuda enistenin koynuna sokarsiniz bu evde der giderdim.. Höst deme vaktin gelmiş geçiyor ne bu be her seferinde enişte enişte.. Enişte babasinin oğlu sanki... Sakin taviz vereyim deme bacım nisanlinin buradaki tavri çok önemli anasının yanında duracaksa Allah kurtarmış deriz senin için inan...

nişanlının arabası satılmış ve bir de ortak birikimleri toplam 100 binmiş
nişanlının hesabında duruyormuş
hesabın kartı bilin bakalım kimdeymiş
tabii ki eniştede
Yuuuh yuuuh daha neler! İnanamıyorum konu sahibi nasıl böyle bir şey yaptın? O adamla hala nasıl nişanlı kalırsın? Sana güvenmeyip kartı eniştesine veren şahsiyetsizi yarın koca diye koynuna nasıl alacaksın? Hem de senin paranın hesabını sana vermemiş!!
Pes, şakın evlenme çok pişman olursun bak sakın!!!

Yuuuh yuuuh daha neler! İnanamıyorum konu sahibi nasıl böyle bir şey yaptın? O adamla hala nasıl nişanlı kalırsın? Sana güvenmeyip kartı eniştesine veren şahsiyetsizi yarın koca diye koynuna nasıl alacaksın? Hem de senin paranın hesabını sana vermemiş!!
Pes, şakın evlenme çok pişman olursun bak sakın!!!

konu sahibinin ayrıca bir 10 bini varmış kv demiş ki sen onu ver ben sana araba alayım
konu sahibi sadece bakarız demiş
sitede çizdiği profilden öyle uzakk ki konu sahibi ben inanamıyorum bu kadar pasif oluşuna adam kılını kıpırdatmıyor evlilik için konu sahibi evlilik olsun diye binlerce borç altına bile girmeye razı
ne kıymetli adammış bulunmaz hint kumaşı

Hic mi nişanlinla ortak tapuyu dusunmediniz

İki taraf da para koyuyorsa ortak tapu olur bu kadar basit. Ve kimse magdur olmamis olur.

Enisteye laf dusmez

Geçen size bahsettiğim ev olmadı, karşı taraf caydı.
İki gün önce benim ailem ve nişanlımın ailesi oturyorduk, çocuklar ev bakıyor muhabbeti geçti, Kv ' Ay enişteside gitsin onlar bir şeyden anlamaz' dedi.
Annem nişanlımın hatrı için sustu, gözlerinin içine baktım resmen.
Dün de evi beğendik yeri güzel, pazarlık için kv'yi aldık, enişten gelsin de o halleder dedi.
Neyse gittik bir şekilde mal sahibi emlakçı biz.
Kredi konusu açıldı, enişten çeker dedi.
Bana da çıkıyor ben çekeyim, yarın evi üstümüze aldığımızda bir daha masraf dedim.
Yok enişte çeksin, dedi.
Teyzesi de dediki Gebere Jackson krediyi çekersen TAPU ONUN ÜSTÜNE Mİ OLACAK ?
Kv de evet dedi.
Yok yok enişte çeksin dedi.
Suratımı astım, hiç konuşmadım, Kv'nin emlakçıda ve evde 8 lafından 9u enişten çeksin yarın hallet, gelsin o baksın o beğenirse halledelim dedi.
En son patladım nişanlıma, bana güvenmiyorlarsa ben de eniştene güvenmiyorum dedim.
Annesini kenara çekti, sizin ona güvenmediğinizi düşünmüş neden böyle yapıyosun demiş.
Oda oğlum eniştene çek dedim, şimdi ona çektirmezsek küser kırılır demiş.
Ve bu konu ben çekicem diyte kapandı.
Kv benimle konuşmadı, nişanlımın pantolonunu ütüleyecektim, pantolonu bana resmen fırlattı, evden kovarcasına hareket etti.
Akşamında bişey lazımdı aradım itle konuşur gibi konuştu.
Nişanlıma patladım bende, kırılıyorum anlıyo musun dedim.
'Ben arada kalıyorum, buraya bin bir hevesle geldim, konuştum annemle işte daha ne yapayım, senin kredi çıkıyorsa gizliden sorduralım, enişteme birden söylemeyelim üzülür, şu an resmiyette bir şey yok ya o yüzden evi senin üzerine yapmıyor olabilirler dedi.
Ya mal mı bunlar çok afedersiniz, yadda ben mi malım?
Kendi malımı kendi üstüme yaptıracağım diye çekinir oldum.
Gece hiç uyumadım gözlerim şiş, ağlamadım uykusuzluktan, ağlamıycam da.
Ne yapayım bu saatten sonra, nişanlımla da aram bozuluyor yavaş yavaş.
Lanet olsun alın evinizi ne yapıyorsanız yapın mı diyeyim, yoksa direteyimmi?
Kiraya çık demeyin 100bini elimizden alırlar, başka seçenek üretelim.
Çok yoruldum çok
Bebeğim sana abla tavsiyesi bunların ağırını yaşamış biri olarak elbette krediyi sen çek hatır gönülü mü varmış nişanlına de konuyu kapat nikahı istersen önce yapalım ev yarı yarıya olur zaten hukuken zaten birlikte ödeyeceksiniz elin adamının üzerinde ne işi var kredi 10 yıl sürer o başka birini sever de karısından ayrılırsa nolacak kv de de turpa sıkılacak akıl Yok krediyi ben çekeceğim de olayı kapa istedi kadar hoplasın o pantalonu atsın al ütüle yerden niye atıyon küstün mü alındınmı de me anneni de karıştırma
Kimseyi memnun etmek zorunda değilsin kazanıp ödeyeceğin ev için ödeyip ödeyipte çırak çıkma malına sahip çık enişte kimmiş

Hic mi nişanlinla ortak tapuyu dusunmediniz

İki taraf da para koyuyorsa ortak tapu olur bu kadar basit. Ve kimse magdur olmamis olur.

Enisteye laf dusmez
Kredi de öyle olmaz nikah önceden evlenilince edililen mal ortak

İki gün önce benim ailem ve nişanlımın ailesi oturyorduk, çocuklar ev bakıyor muhabbeti geçti, Kv ' Ay enişteside gitsin onlar bir şeyden anlamaz' dedi.
Dün de evi beğendik yeri güzel, pazarlık için kv'yi aldık, enişten gelsin de o halleder dedi.
Bana da çıkıyor ben çekeyim, yarın evi üstümüze aldığımızda bir daha masraf dedim.
Yok enişte çeksin, dedi.
Kv de evet dedi.
Suratımı astım, hiç konuşmadım, Kv'nin emlakçıda ve evde 8 lafından 9u enişten çeksin yarın hallet, gelsin o baksın o beğenirse halledelim dedi.
En son patladım nişanlıma, bana güvenmiyorlarsa ben de eniştene güvenmiyorum dedim.
Annesini kenara çekti, sizin ona güvenmediğinizi düşünmüş neden böyle yapıyosun demiş.
Kv benimle konuşmadı, nişanlımın pantolonunu ütüleyecektim, pantolonu bana resmen fırlattı, evden kovarcasına hareket etti.
'Ben arada kalıyorum, buraya bin bir hevesle geldim, konuştum annemle işte daha ne yapayım, senin kredi çıkıyorsa gizliden sorduralım, enişteme birden söylemeyelim üzülür, şu an resmiyette bir şey yok ya o yüzden evi senin üzerine yapmıyor olabilirler dedi.
Çok yoruldum çok
Niye olay anında muhatabına sessiz kalıp nişanlına patlıyorsun ? Araniz acilacak su ev mevzusundan .Kimseden çekinme .. ödemesini yapacağın evin ,enistenin üzerine yapılması gibi bir mantiksizligi asla kabul etme .

benim demek istedigimi anlamamissiniz ki. Evin tapusu 2 bireyin uzerine olacak.
Bizimki oyle mesela.
Canli ornegi benim.
Tapuda iki kisinin adi yazacak.
Kredi ile alınan tapu da banka birinci dereceden ipotek koyar o evin ikisinin üzerine olması için nişanlısının da krediyi ödeyebilecek durumda kredi puanı vs olmalı yani iş uzar zaten kkb skoru yüksek olsa nişanlı kendi çekerdi

Benim gerçekten senin bu mevzunu kafam almadı. Yani akıllıinsan işi değil davranışların tepkilerin. Bu işin içinde başka is var. Çok mu çirkinsin, bi ozrum ayibim var koca bulamam aman agzimi acmiyim diye mi düşünüyorsun. Nedir bu enayi yerine konma pahasına bu kadar alttan alisinin sebebi. Ya da konuyu yanlış aksediyosun.

Yok enişte çeksin, dedi.
Kv de evet dedi.
Çok yoruldum çok
Tabi ki ev sizin üstünüze olmalı enişte ne alaka? Ev sizin eviniz borç sizin borcunuz. Tapu kimdeyse ev onundur kimseye güven olmaz boşversenize. Kızın üstüne ev mi alalım, bizde birinin üstüne olsun ne olur ne olmaz diye düşünüyorlar açık açık. Enişte kırılır falan çocuk mu kandırıyorlar. O an da dişleri göstermeniz gerekiyordu. Kararlı ve net olmanız lazım. Baştan nasıl olursanız öyle gider.

Bu ev borç bizimse, ödemek yıllarımızı alacaksa, her türlü zorluğuna katlanacaksak biz bu evin mal sahibi olmak için, bu ev bizim üstümüze olacak. Evlenmeden evi satıp nişanlımı terk edeceğimi mi düşünüyorsunuz? Ya da evlenir 1 ay sonra boşanır evin parasını yerim diye mi korkunuz? Bu nasıl güvensizlik. Bu kadar mı hatır için razı geldiniz evliliğe. Bu evin eniştenin üstüne olması bana ve eşime hakaret. Sonra dönün nişanlınıza, sen nasıl söyleyebiliyorsun daha nikah olmadı o yüzden evi üstüne yapmak istemiyor olabilirler diye? Sen bunu nasıl hazmediyorsun ya? Yapılan imanın farkında değil misin? Bizi bir görmüyorlar. Beni el kızı görüyorlar evi bunun için üstüme yapmaya çekiniyorlar. Benden önce sen savunmalıydın. Sende yoksa onların bu düşüncesini anlıyor musun? Sen bana güvenmeden mi alıyorsun beni? Hadi sen güvendin, ailen bunu düşünürken ses çıkarmamanın nedeni ne?

Kesinlikle ödün vermeyin. Bu basit bir olay değil. Kendinize bu hakareti yaptırmayın

Ben sizi hiç anlamadım.
Benim 100binim olacak da başkasına minnet edeceğim.
Param varsa da yoksa da gücüm yettiğince eşyamı kendim alırım.
Sizde 100bin var, ev almazsak harcanır diyorsunuz, harcanacak yer de sizin düğününüz, sizin eviniz.

Böyle minnet ederseniz maaile her şeye karışırlar.

Daha durun, eşya bakmaya da gelecek o enişte.

Kredi ile alınan tapu da banka birinci dereceden ipotek koyar o evin ikisinin üzerine olması için nişanlısının da krediyi ödeyebilecek durumda kredi puanı vs olmalı yani iş uzar zaten kkb skoru yüksek olsa nişanlı kendi çekerdi
100bin pesinattan bahsediyorlar.

Herneyse biz yaptik, konu sahibi de yapabilir. Ben suan işsizim calismiyorum, esim calisiyor ama tapu ortak oldu.
Demek ki oluyor.
Ben kendi yasadigim seyi ornek veriyorum benim icin oluyorsa konu sahibi icin de olur. Neden inatlasiyorsunuz ki, sadece fikir veriyorum, yalan soyleyecek halim yok.

Back