• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evin tapusunun eniştenin üzerine olması

nişanlının arabası satılmış ve bir de ortak birikimleri toplam 100 binmiş
nişanlının hesabında duruyormuş
hesabın kartı bilin bakalım kimdeymiş
tabii ki eniştede

Gercekten mi?

Ben acikcasi simdiye kadar kayinvalide ile kayinbaba verdiler o 100 bini o yuzden bu kadar soz sahibi oluyorlar zannediyordum.

Konu sahibi nisanlin sana " ortada resmi bir sey yok ya o yuzden senin izerine olmasin istiyorlar" derken "eniste benim neyim? Annenler bana guvenmezken ben enisteye nasil guveneyim?" Diyemedin mi?

Hesap karti eniste de diyince nisanlin senin kiyameti koparman gerekiyordu enistede kim oluyor o parayi biz beraber biriktirdik koskoca yetiskin insanlariz cocuk muyuz ki her seyi eniste yonetiyor diye.

Hem sen onlara gore el kizisinda eniste el oglu degil mi?

Kaldi ki onlar cok guvenip cok sevebilir sen guvenmek zorunda misin? Senin hic birseyin eniste. Sana gore dis kapinin dis mandali.

Ben diğer konumda da yazmıştım maddiyat umrumda değil, hatta kredi kim çekerse çeksin de umrumda değildi.
Ev onların olsun umrumda değil.
Alsınlar bizden ciddi söylüyorum umrumda değil.
Ama dün nişanlımla annesini öyle gördüm ya işte bu umrumda.
Kekelemeleri, yalan söylemeleri, nişanlımın ben üzülmeyeyim diye bir şeyleri saklaması, kv nin suratı.
Şu anda gerçekten ağlıyorum, zoruma gidiyor.

Simdi böyle söylemesi kolay ,umrunda olsun .ev enistenin üstüne olsun ne demek bir numara ceviriyorlar sana karsı ,kayıysız kalma .kredin cıkmasa bile sakın o enisteyle is yapma kaynana o ve nisanlın biseyler ceviriyorlar.cok belli.

bana kendinizi ispatlamak ya da kişiliğinizi ispatlamak zorunda değilsiniz
şu söyledikleriniz ile yaptıklarınız çelişiyor bu durumda etkilenecek olan benim değil sizin hayatınız
haksızlık yapmadı diyorsunuz resmiyet yok diye evi senin üzerine yapmak istemiyorlar söylemeyelim eniştem üzülür diyen nişanlınız değil mi
bence siz olaylar içinde olduğunuz için durduğunuz yerden hala olayların farkında değilsiniz
ayrıca niye tek siz bu ev için çaba gösteriyorsunuz niye onca borcun altına tek başınıza giriyorsunuz bu adamın ileride bu evi sen aldın senin üstüne ben krediye ya da eve katkı sağlamayacağım demeyeceğinin garantisini verebilir misiniz
nişanlınız konuda süs eşyası gibi
Ailesinin ona söylediklerini bana söyledi, sen bu fikir de misin dedim tabiki hayır dedi.
O fikirde olduğunu hissedemeyecek kadar da kendimi orta da bulmuyorum.
Şu an ki amacınız ne onu anlamaya çalışıyorum size kendimi ifade etmek gibi bir çabam da yok, teklif sundum diyelim.
He bunu duymak istiyorsan seni de kırmayalım.
He pasifim, he site de göründüğüm gibi değilim.
Oldu mu mutlu oldun mu ?
Bunca derdimin içinde almıyım canım ya.
Düşüncelerin için teşekkür ederim.

Siz memurdunuz değil mi? Nasıl izin alıp da gidip bankaya sordunuz? Ayrıca madem ortada size göre bir sorun yok, bizlerin dediklerini kabul etmeyeceksiniz neden konu açıp duruyorsunuz anlamadım?
Biz sizin göremeyeceğiniz şeyleri görüyoruz, çünkü siz nişanlınıza aşıksınız, aşığın gözü kördür. Bunu unutmayın.

Gercekten mi?

Ben acikcasi simdiye kadar kayinvalide ile kayinbaba verdiler o 100 bini o yuzden bu kadar soz sahibi oluyorlar zannediyordum.

Konu sahibi nisanlin sana " ortada resmi bir sey yok ya o yuzden senin izerine olmasin istiyorlar" derken "eniste benim neyim? Annenler bana guvenmezken ben enisteye nasil guveneyim?" Diyemedin mi?

Hesap karti eniste de diyince nisanlin senin kiyameti koparman gerekiyordu enistede kim oluyor o parayi biz beraber biriktirdik koskoca yetiskin insanlariz cocuk muyuz ki her seyi eniste yonetiyor diye.

Hem sen onlara gore el kizisinda eniste el oglu degil mi?

Kaldi ki onlar cok guvenip cok sevebilir sen guvenmek zorunda misin? Senin hic birseyin eniste. Sana gore dis kapinin dis mandali.
Heh işte benim de tam olarak anlatöaya çalıştığım şey bu.
Sen tapabilirsin ona, ama ben evimizle alakalı her şeyin bizim elimizde olmasını istiyorum.
Daha geçen görümce bununla ilgili laf sokmuştu, konumda anlatmıştım.
Halamla konuştum bugün, benim de gelinim ortada bir şey yokken tapu benim diye tuttursa ben de istemezdimd edi.
Ben de diyorum ki tapu benim üstüme olmaz da kp nin üstüne olur, hiç farketmez.
Beni huylandıran ADI BATASICA ENİŞTE

Siz memurdunuz değil mi? Nasıl izin alıp da gidip bankaya sordunuz? Ayrıca madem ortada size göre bir sorun yok, bizlerin dediklerini kabul etmeyeceksiniz neden konu açıp duruyorsunuz anlamadım?
Biz sizin göremeyeceğiniz şeyleri görüyoruz, çünkü siz nişanlınıza aşıksınız, aşığın gözü kördür. Bunu unutmayın.
Memur olunca dışarı çıkma yasağı mı var ?
50 tane bankacı arkadaşım var sorgulatmak zor olmasa gerek.
Ya benden ne bekliyosunuz, neyi kabul etmedim?
Gidip kavga mı edeyim ya biraz sakin davranın.
İnsanalrınd erdi olunca onalrın üstüne gidilmez, bilin istedim.
Düşünceni söyledin uygularım uygulamam bu bana kalmış
Konu açan herkes deidklerini yapıyor mu ?
Konum sıktı mı seni ?
Konuyu takipten çık, beni de kible bitti.

Enişte de bir acayip kredi üstüne çekilmeyecek diye mi kırılıyor çok mu salak bu enişte nedir yani !! Biri benim adıma kredi çekmek isteyecek sonra vazgeçecek!! diye ben kırılıcam ne saçma .bence onlar ev senin üstüne olmasın diye bahane uyduruyorlar sende madem yap nikahını al evini bu saçmalık bitsin..birde çok sessiz kalma gerekirse sen onu it yerine koy bazen nişanlını araya sokmadan meseleyi hallet gerekirse dişini göster seni sindirmeye çalışmasın

Memur olunca dışarı çıkma yasağı mı var ?
50 tane bankacı arkadaşım var sorgulatmak zor olmasa gerek.
Ya benden ne bekliyosunuz, neyi kabul etmedim?
Gidip kavga mı edeyim ya biraz sakin davranın.
İnsanalrınd erdi olunca onalrın üstüne gidilmez, bilin istedim.
Düşünceni söyledin uygularım uygulamam bu bana kalmış
Konu açan herkes deidklerini yapıyor mu ?
Konum sıktı mı seni ?
Konuyu takipten çık, beni de kible bitti.
Sen bu fevriliği bize göstereceğine biraz kaynana görümce enişte 3lüsüne göster. Ama klavye başından her şey kolay tabi ;)

Halamla konuştum bugün, benim de gelinim ortada bir şey yokken tapu benim diye tuttursa ben de istemezdimd edi.
Bende bu mantığı anlamıyorum. Halanızda saçmalamış. Gelin tapu diye tutturunca ortada birşey yok diye istemezdim diyor o zaman gelininde ortada birşey yok diye istememe hakkı var.

Enişte de bir acayip kredi üstüne çekilmeyecek diye mi kırılıyor çok mu salak bu enişte nedir yani !! Biri benim adıma kredi çekmek isteyecek sonra vazgeçecek!! diye ben kırılıcam ne saçma .bence onlar ev senin üstüne olmasın diye bahane uyduruyorlar sende madem yap nikahını al evini bu saçmalık bitsin..birde çok sessiz kalma gerekirse sen onu it yerine koy bazen nişanlını araya sokmadan meseleyi hallet gerekirse dişini göster seni sindirmeye çalışmasın
4 gündür onları gözlemledim ve bugün tamamen emin olucam.
Kendilerini savunacak bir şeyleri kalmadığı zaman da ben konusucam.
Bundan sonra benim nişanlımın birinci dereceden akrabasısısnız benimse hiçbir şeyim.
Nişanlım benim yanımda olursa olur, olmazsa da kendi bilir.

Bizde krediyle ev almıştık krediyi kayınpederim cekmis o islerden pek anlamadıgim bi dönemdi hersey halloldu tapuyu aldik,bir baktim %50esim %50kayinpederime ait neyse dedim ama rahatta odemiyoruz ben calismiyordum yani oyle aman canim ben dert cekiyimde birgun isler ters giderse enayi bana %25kalsada raziyim diyemedim cidden zorlaniyorduk :110:.birgün kayınpederim oğlumla oynarken torunum 18 olsun hakkimi ona devredicem dedi:oha:sanki o ödüyor.içimden diyorum kimin hakkını kime veriyorsun.Velhasıl kelam evi sattirdim kirada oturuyorum cok mutluyum :KK70:
Enisteye tapu vermek gibi bi hatayı asla yapma, kv sana güvenmiyoruz demek isterken hic utanıyor mu sende utanma :sopa::KK25:

Benim merak ettiğim bişey var, aileniz tüm bu olanlara ne diyor,
bir enişte var ortada, görümce bambaşka,tüm bunları planlayan o bence, ben olsam başkasının borcu için kredi çekicem diye kırılırdım, neden kredi çekmekten vazgeçtiniz diye enişte kırılsın çocuk gibi sizi kandırıyorlar ortada başka bişey olduğu besbelli
Biz evlenirken, ev almak için 100 bin peşinatımız vardı, bana sen kredi çek ev alalım dediler, kimsenin aklına başka bir ihtimal gelmedi, ben evlenelim önce aynı evde yaşayalım evimizi de alırız diye kabul etmedim. Size yapılanı çok normal sanmayın, nişanlınızın bu kdr sessiz kalmasından hiç hoşlanmadım oda ayrı mevzu.

Heh işte benim de tam olarak anlatöaya çalıştığım şey bu.
Sen tapabilirsin ona, ama ben evimizle alakalı her şeyin bizim elimizde olmasını istiyorum.
Daha geçen görümce bununla ilgili laf sokmuştu, konumda anlatmıştım.

Halan yanlis dusunuyor. O zaman senin ailende damadin uzerine olsun istemesin. Sen vermedin mi ceyreklerini sen calisip esinle odemeyecek misin krediyi.

Sen calismayan ev kizi degilsin ki hic caba harcamadan eve kondu desinler. Satilan araba nisanlinin nisanlin sana guveniyorsa kime ne?

Halana de ki ben enisteye guvenmek zorunda miyim?

satilan araba benim kocamin ceyrekler benim kredi borcunu biz odeyecegiz eee.

Nisanlinin uzerine kredi cikmiyor mu? Olmadi o ceksin.

Geçen size bahsettiğim ev olmadı, karşı taraf caydı.
İki gün önce benim ailem ve nişanlımın ailesi oturyorduk, çocuklar ev bakıyor muhabbeti geçti, Kv ' Ay enişteside gitsin onlar bir şeyden anlamaz' dedi.
Annem nişanlımın hatrı için sustu, gözlerinin içine baktım resmen.
Dün de evi beğendik yeri güzel, pazarlık için kv'yi aldık, enişten gelsin de o halleder dedi.
Neyse gittik bir şekilde mal sahibi emlakçı biz.
Kredi konusu açıldı, enişten çeker dedi.
Bana da çıkıyor ben çekeyim, yarın evi üstümüze aldığımızda bir daha masraf dedim.
Yok enişte çeksin, dedi.
Teyzesi de dediki Gebere Jackson krediyi çekersen TAPU ONUN ÜSTÜNE Mİ OLACAK ?
Kv de evet dedi.
Yok yok enişte çeksin dedi.
Suratımı astım, hiç konuşmadım, Kv'nin emlakçıda ve evde 8 lafından 9u enişten çeksin yarın hallet, gelsin o baksın o beğenirse halledelim dedi.
En son patladım nişanlıma, bana güvenmiyorlarsa ben de eniştene güvenmiyorum dedim.
Annesini kenara çekti, sizin ona güvenmediğinizi düşünmüş neden böyle yapıyosun demiş.
Oda oğlum eniştene çek dedim, şimdi ona çektirmezsek küser kırılır demiş.
Ve bu konu ben çekicem diyte kapandı.
Kv benimle konuşmadı, nişanlımın pantolonunu ütüleyecektim, pantolonu bana resmen fırlattı, evden kovarcasına hareket etti.
Akşamında bişey lazımdı aradım itle konuşur gibi konuştu.
Nişanlıma patladım bende, kırılıyorum anlıyo musun dedim.
'Ben arada kalıyorum, buraya bin bir hevesle geldim, konuştum annemle işte daha ne yapayım, senin kredi çıkıyorsa gizliden sorduralım, enişteme birden söylemeyelim üzülür, şu an resmiyette bir şey yok ya o yüzden evi senin üzerine yapmıyor olabilirler dedi.
Ya mal mı bunlar çok afedersiniz, yadda ben mi malım?
Kendi malımı kendi üstüme yaptıracağım diye çekinir oldum.
Gece hiç uyumadım gözlerim şiş, ağlamadım uykusuzluktan, ağlamıycam da.
Ne yapayım bu saatten sonra, nişanlımla da aram bozuluyor yavaş yavaş.
Lanet olsun alın evinizi ne yapıyorsanız yapın mı diyeyim, yoksa direteyimmi?
Kiraya çık demeyin 100bini elimizden alırlar, başka seçenek üretelim.
Çok yoruldum çok
Canım tavır alırlarsa alsınlar ,yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz.
Nişanlının sana hak vermesi gerekir bu durumda çünkü sen haklısın.
Kendini ezdirme sakın.
Bu ara 100 bin kimin parası ?Ona göre yorumumu revize edeceğim.

Geçen size bahsettiğim ev olmadı, karşı taraf caydı.
İki gün önce benim ailem ve nişanlımın ailesi oturyorduk, çocuklar ev bakıyor muhabbeti geçti, Kv ' Ay enişteside gitsin onlar bir şeyden anlamaz' dedi.
Annem nişanlımın hatrı için sustu, gözlerinin içine baktım resmen.
Dün de evi beğendik yeri güzel, pazarlık için kv'yi aldık, enişten gelsin de o halleder dedi.
Neyse gittik bir şekilde mal sahibi emlakçı biz.
Kredi konusu açıldı, enişten çeker dedi.
Bana da çıkıyor ben çekeyim, yarın evi üstümüze aldığımızda bir daha masraf dedim.
Yok enişte çeksin, dedi.
Teyzesi de dediki Gebere Jackson krediyi çekersen TAPU ONUN ÜSTÜNE Mİ OLACAK ?
Kv de evet dedi.
Yok yok enişte çeksin dedi.
Suratımı astım, hiç konuşmadım, Kv'nin emlakçıda ve evde 8 lafından 9u enişten çeksin yarın hallet, gelsin o baksın o beğenirse halledelim dedi.
En son patladım nişanlıma, bana güvenmiyorlarsa ben de eniştene güvenmiyorum dedim.
Annesini kenara çekti, sizin ona güvenmediğinizi düşünmüş neden böyle yapıyosun demiş.
Oda oğlum eniştene çek dedim, şimdi ona çektirmezsek küser kırılır demiş.
Ve bu konu ben çekicem diyte kapandı.
Kv benimle konuşmadı, nişanlımın pantolonunu ütüleyecektim, pantolonu bana resmen fırlattı, evden kovarcasına hareket etti.
Akşamında bişey lazımdı aradım itle konuşur gibi konuştu.
Nişanlıma patladım bende, kırılıyorum anlıyo musun dedim.
'Ben arada kalıyorum, buraya bin bir hevesle geldim, konuştum annemle işte daha ne yapayım, senin kredi çıkıyorsa gizliden sorduralım, enişteme birden söylemeyelim üzülür, şu an resmiyette bir şey yok ya o yüzden evi senin üzerine yapmıyor olabilirler dedi.
Ya mal mı bunlar çok afedersiniz, yadda ben mi malım?
Kendi malımı kendi üstüme yaptıracağım diye çekinir oldum.
Gece hiç uyumadım gözlerim şiş, ağlamadım uykusuzluktan, ağlamıycam da.
Ne yapayım bu saatten sonra, nişanlımla da aram bozuluyor yavaş yavaş.
Lanet olsun alın evinizi ne yapıyorsanız yapın mı diyeyim, yoksa direteyimmi?
Kiraya çık demeyin 100bini elimizden alırlar, başka seçenek üretelim.
Çok yoruldum çok
Evin parasini onlar mi odeyecekte surat asmislar tavir yapmislar diye duruyorsun. Konunu hatırlıyorum.

Bak sana zerre deger vermeyen bir ailenin oldu bittisine gelip 10 yil baskasinin evinin kredisini odeyeceksin. 10 yila kim ole kim kala ne ola ya ben calisan bir kadinsiniz anlamiyorum niye bu kadar onlarin agzina bakiyorsunuz. Trip atip surat asmak degil net olup ben evimin kredisi icin basvuru yapicam demeniz gerekli.

Ama siz o evi enistenin adina alirsiniz bu cok belli

Halan yanlis dusunuyor. O zaman senin ailende damadin uzerine olsun istemesin. Sen vermedin mi ceyreklerini sen calisip esinle odemeyecek misin krediyi.

Sen calismayan ev kizi degilsin ki hic caba harcamadan eve kondu desinler. Satilan araba nisanlinin nisanlin sana guveniyorsa kime ne?

Halana de ki ben enisteye guvenmek zorunda miyim?

satilan araba benim kocamin ceyrekler benim kredi borcunu biz odeyecegiz eee.

Nisanlinin uzerine kredi cikmiyor mu? Olmadi o ceksin.
Canım nişanlım asker benim o elimi ayağımı bağlıyor yoksa ben yapacağımı bilirim

ayrılasınız ne olacak ki ileride. kredi sizin üzerinize ise krediyi mecbur siz ödersiniz. olur biter. bir sorumluluğu olmuyor zaten karşı tarafa. bence hiç uğraşmayın kendi üzerinize alın. yok bu kadar güvensizlerse size ayrılın daha hayırlı.

Canım tavır alırlarsa alsınlar ,yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz.
Nişanlının sana hak vermesi gerekir bu durumda çünkü sen haklısın.
Kendini ezdirme sakın.
Bu ara 100 bin kimin parası ?Ona göre yorumumu revize edeceğim.
O parada benim hakkım 12 bin küsür canım

Evin parasini onlar mi odeyecekte surat asmislar tavir yapmislar diye duruyorsun. Konunu hatırlıyorum.

Bak sana zerre deger vermeyen bir ailenin oldu bittisine gelip 10 yil baskasinin evinin kredisini odeyeceksin. 10 yila kim ole kim kala ne ola ya ben calisan bir kadinsiniz anlamiyorum niye bu kadar onlarin agzina bakiyorsunuz. Trip atip surat asmak degil net olup ben evimin kredisi icin basvuru yapicam demeniz gerekli.

Ama siz o evi enistenin adina alirsiniz bu cok belli
Kv aradı gayet soğuk bir tavırla krediden haber var mı dedi, bekliyorum gelir yarım saate haber dedim.
Tamam haber verirsin dedi kapattı.

Back