- 23 Aralık 2022
- 103
- 103
- 23
- 26
- Konu Sahibi beyhanyrjkg
-
Üç kardeşiz ben en büyükleriyim ortanca kardeşim 17 küçük 10 ben 23 yaşındayım annem babam çalışıyor normalde hafta içi her gün sabahtan kalkıp ev işlerine başlıyorum bugün pazar diye yapmak istemedim hemen annem kardeşim surat yapıyor bugün yatmak istedim normal zamanda it gibi çalışıyorum yetmiyor galiba
Kardeşin ve annen de yardımcı oluyor mu? Sürekli tek yaptığın için bu işler sana kalmış sanırım. İş bölümü yapmaya çalışÜç kardeşiz ben en büyükleriyim ortanca kardeşim 17 küçük 10 ben 23 yaşındayım annem babam çalışıyor normalde hafta içi her gün sabahtan kalkıp ev işlerine başlıyorum bugün pazar diye yapmak istemedim hemen annem kardeşim surat yapıyor bugün yatmak istedim normal zamanda it gibi çalışıyorum yetmiyor galiba
Ev işi derken konu sahibi? Hergün kalkıp ne iş yapıyorsun? Annen hiç ev işi yapmıyor mu?e
Kardeşim asla yardım etmez binde bir yapar evde sürekli sorun çıkardığı için kimse insan iş beklemez anneme üzülüyorum çalışıyor sonuçta ben zorla yapmıyorum ama insan bir teşekkür eder bugün yapmak istemedim zorundaymisim gibi davranıyorKardeşin ve annen de yardımcı oluyor mu? Sürekli tek yaptığın için bu işler sana kalmış sanırım. İş bölümü yapmaya çalış
En büyük olmak hep sorumluluk sahibi olmaktır.Ben 7 yaşımda da büyüktüm.25 yaşımda daÜç kardeşiz ben en büyükleriyim ortanca kardeşim 17 küçük 10 ben 23 yaşındayım annem babam çalışıyor normalde hafta içi her gün sabahtan kalkıp ev işlerine başlıyorum bugün pazar diye yapmak istemedim hemen annem kardeşim surat yapıyor bugün yatmak istedim normal zamanda it gibi çalışıyorum yetmiyor galiba
Hiç birini yapma. Ya da iş bölümü yap kullandırtma kendini. Benim ablam ben olunca hiç bir iş yapmazdı. Ben yoksam her şeyi daha iyi ve daha güzel yapardı.
İkimizde evlendik. Annem ablamın evine sürpriz bir şekilde gitti. Evini rezalet içinde gördü. Temizlik yaptı geri geldi diyebilirim. Bu yaptıklarınız ilerde sizin hayrınıza ama yine de kardeşiniz yapmıyor ise sizde yapmayın. Benim annem hastaydı. Hem de üzülüyordu. O yüzden ben hep yapmak zorundaydım. Sizin galiba anneniz de yapmıyor. Yapan olursa hiç kimse karışmaz.
Birde surat mi yapıyorlar ? Sizde surat yapmanın alasını öğrenin. Her dakik suratsız suratsız gezin.
Annem işten geldiğinde hepsi yapılmış oluyor zaten her geldiğinde de söyler evim çiçek gibi canım kızım yapmış diye ama sürekli yaptığım mecburum sanıyor evdekilerPeki siz bunları yaparken anneniz ne yapıyor
Ev işi derken sıralayayim
-ilk iş oturma odasını süpürmek akşamdan çay çekirdek yenildiği için her yere dökülüyor
-tuvalet ve banyoya su tutuyorum yıkıyorum
- mutfağı temizliyorum dünden kalan bulaşıklar yere dökülen ekmek kırıntıları vs
- çamaşırları topluyorum katılıyorum yenisini asıyorum
- iki kedimiz var onlarin tuvaletleri tüyleri
Yemek yapıyorum ve odama geçip ders çalışıyorum zaten akşam oluyor
Annem işten geldiğinde hepsi yapılmış oluyor zaten her geldiğinde de söyler evim çiçek gibi canım kızım yapmış diye ama sürekli yaptığım mecburum sanıyor evdekiler
Annene söyle eve ya hizmetçi tutsun ya da sana ev işi için ek harçlık versinler.
Artık kendimi hizmetçi gibi hissediyorum bende
Zaten ben iki tane burs alıyorum yazları da çalışıyorum para istemesem de veriliyor sadece bu benim görevim değil içimden geliyor ama abarttilar
İlk çocuklar hep yapmak zorundadır hiçbirseye hakları olmaz…..Üç kardeşiz ben en büyükleriyim ortanca kardeşim 17 küçük 10 ben 23 yaşındayım annem babam çalışıyor normalde hafta içi her gün sabahtan kalkıp ev işlerine başlıyorum bugün pazar diye yapmak istemedim hemen annem kardeşim surat yapıyor bugün yatmak istedim normal zamanda it gibi çalışıyorum yetmiyor galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?