• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin en büyük kızı olmak

beyhanyrjkg

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2022
103
102
23
26
Üç kardeşiz ben en büyükleriyim ortanca kardeşim 17 küçük 10 ben 23 yaşındayım annem babam çalışıyor normalde hafta içi her gün sabahtan kalkıp ev işlerine başlıyorum bugün pazar diye yapmak istemedim hemen annem kardeşim surat yapıyor bugün yatmak istedim normal zamanda it gibi çalışıyorum yetmiyor galiba

Kardeşlerin o kadar küçük değiller
Değil 17 on yaşında olan bile kendi döküğünü toplayabilir.
Ev işi için ortak gün belirlenip herkes bir işin ucundan tutabilir.
Sen hepsinin ardını topladığın için dökmek konusunda bu kadar rahatlar

Abimde böyle her işe koşar. Annemin yumuşcusu. Ama küçük odasından çıkmaz. Öldüm yetişin deseler duymaz kulağında kulaklık. Küçük dediğimde 28 yasında.
E haliyle abimde sinir krizi geçiriyor tek ben mi varım bu evde diye. Ama küçük umursamadıgı için aynı düzen devam. O evden sen gidince öyle bi yaparlar ki aklın şaşar. Bunların zoru Banaymış dersin

Çok fazla iş yapıyorsunuz tüm yük sizin üstünüzde. Evde birsürü yetişkin var iş bölümü yapılabilir. Kendinizi sorumluluk sahibi hissederseniz her iş sizden beklenir. Yapmayınca da tavırla karşılaşırsınız ki yaşamışsınız zaten bunları. Annenizle babanızla konuşun bundan sonra yapmayacağınızı söyleyin. Aileniz ya eve düzenli temizlikçi getirsin ya da iş bölümü yapın. Siz yaptıkça ailenizin işine gelmiş yükledikçe yüklemişler size. Ev sizin değil anne babanızın, evin düzenini düşünmek zorunda olan kişi de siz değilsiniz.

17 yaşındaki kardeş de liseye gidiyordur diye düşünüyorum.
Anne baba çalışıyor.
Diğeri küçük.
Dürüst olmak gerekirse bana normal geldi ev işlerinin sizde olması.

Bana beğenmedim atıp duruyorsunuz da konu sahibi çalışmıyor, okula gitmiyor şeklinde yorumladığım için bu yorumu yapıyorum ben. Yazmamış konuda, eğer bunlardan biri varsa haklısınız.
Yani herkes işine gücüne okula gidiyorsa günlük ev sil süpür vs yapması bana hala normal geliyor.

Ev işi derken sıralayayim
-ilk iş oturma odasını süpürmek akşamdan çay çekirdek yenildiği için her yere dökülüyor
  • mutfağı temizliyorum dünden kalan bulaşıklar yere dökülen ekmek kırıntıları vs
  • çamaşırları topluyorum katılıyorum yenisini asıyorum
-tuvalet ve banyoya su tutuyorum yıkıyorum
- iki kedimiz var onlarin tuvaletleri tüyleri
Yemek yapıyorum ve odama geçip ders çalışıyorum zaten akşam oluyor
En azından kedi bakımını kardeşine bırak onunda yapabilir herhalde. Sen yaptığın için alışmışlar sana kalmış bütün işler.

Benim ablamda sizin gibiydi . Ben yardım ederdim ama genel olarak temizlik ondaydı. Sonra ben ona üzülüp yardım etmeye başladım. Aramızda 4 yaş var. Neyse mutfağı sırayla yapalım yorulma dedim. Bir iki yaptım baktım benim üzerime yıktı. Etrafı süpürüyorsa arkasından yerleri silerdim . Baktım görevim olmuş. Bu arada ben ortaokul o lisedeydi.

Sonra fark ettim ki aman o yorulmasın bu yorulmasın diye yaptığımız işler üzerimize yıkılıyor. Bu arada annene birşey diyemem. Gerçekten evde kocaman kızları varken tüm gün çalışıp bir de eve gelip iş yapması sizin ayıbınız olur ama o ergen kardeşinize daha fazla iş vermeye bakın

Ben bir anneyim gerçi normalde çalışıyorum buara hamilelik nedeniyle evdeyim.ben bile bukadar iş yapmıyorum. Kendine yazık ediyorsun kendini fazla yıpratma. En güzel yılların otur dersine keyfine bak

İşsizseniz bir an önce küçük büyük demeden iş bulun evde emeğinizi boşa harcayacağınıza para kazanırsınız. Öğrenciyseniz kütüphaneye gidip çalışın mesai yapar gibi. KPSS filan çalışıyorsanız da part time iş kalanı da kütüphane yapın. Ben beş durmazsanız mecburen alışırlar sizsiz evi düzenlemeye

Hiç birini yapma. Ya da iş bölümü yap kullandırtma kendini. Benim ablam ben olunca hiç bir iş yapmazdı. Ben yoksam her şeyi daha iyi ve daha güzel yapardı.

İkimizde evlendik. Annem ablamın evine sürpriz bir şekilde gitti. Evini rezalet içinde gördü. Temizlik yaptı geri geldi diyebilirim. Bu yaptıklarınız ilerde sizin hayrınıza ama yine de kardeşiniz yapmıyor ise sizde yapmayın. Benim annem hastaydı. Hem de üzülüyordu. O yüzden ben hep yapmak zorundaydım. Sizin galiba anneniz de yapmıyor. Yapan olursa hiç kimse karışmaz.

Birde surat mi yapıyorlar ? Sizde surat yapmanın alasını öğrenin. Her dakik suratsız suratsız gezin.
İyi de anne çalışıyormuş, ne ara yapacak ki

Bizim evde aynı şey ortanca olan kardeşim için geçerli. İkimiz de çalışıyoruz aynı derecede yoğunlukta işlerde çalışıyoruz bir de en ufak kardeş var. Hergün bulaşık çamaşır onlardadir haftada iki üç ev süpürülür ben sadece haftasonu ev işi yaparım onda da çok kasmam. Hep kızlarda yani işler. Valla neden öyle bilmiyorum övünmüyorum ama çok üşengecim ve onlar iş yapmamamı sorgulamıyorlar bile 😂

17 yaşındaki kardeş de liseye gidiyordur diye düşünüyorum.
Anne baba çalışıyor.
Diğeri küçük.
Dürüst olmak gerekirse bana normal geldi ev işlerinin sizde olması.
Kesinlikle katılmıyorum anne çalışıyor abla da anneye yardımcı oluyor. 17 yaş hiç küçük bir yaş değil. Ablası ne yapıyorsa yarısını yapabilir, paylaşarak daha az yorulurlar abla da kendine vakit ayırabilir. Her ailede dokunulmaz aman o öyledir denen biri oluyo maalesef ama anne baba organize etmeli bence bunu. Bütün sorumluluklar da cocuklara kalmamalı

Yapma surat assın millet. Gitsinler yardımcı kadın bulsunlar hatta.

Evin iş bölümü Anne, baba, siz, diğer kardeş en küçükte sadece odayı kimle paylaşıyor ise ona yardım etsin yeterli bu halkadan kimler yan çiziyor ise hiçbiri için kılımı kıpırdartmazdım.

Hem çalışıp hem ayrı evde olsanız derse burda çalıştığınızdan daha rahat çalışırsınız..

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar dedikleri bu olsa gerek annene çok üzülüyorum o yüzden yapıyorum ama bugün o suratı yaptılar ya kardeşimle çok sinirlendim bir kere böyle sinirlenip bir ay yapmadık ev pislik içinde kaldı
Galiba burada beni alıntılamaya çalıştınız. Allah yardımcınız olsun. Yine de siz kendinizi çok yıpratmayın olduğu kadar diyin geçin.

Back