evin duvarındaki çatlaklar (resimli)

bu seneki ramazanda 6 temmuzda izmir'de bi deprem oldu sabaha karşı. tam ezan okunduktan sonra oldu. 5 sn filan sürdü ve şiddeti azdı, 4.1 mi öyle bişey. benim de uykum kaçmıştı telefonda takılıyordum. izmirde geçen seneden beri olan depremler sallanma şeklinde değil de aşağı yukarı hareket etme şeklinde oluyor. 2'dir böyle oluyor. son depremde ben çok korktum neden o kadar korktum bilmiyorum ama ödüm patladı. kilitlenip kaldım. belki de korktuğum için çatlakları kfama taktım bu kadar.
babam da eski bi deprem anısını anlatır, duvarın yamulduğunu görmüş deprem sırasında. nasıl oluyorsa artık. öyle diyor. siz şimdi gözümün önünde sıva çatladı deyince aklıma geldi.

Anlayan birini çağırsanız gelse baksa.? En azından ne yapılacağını söylerdi.
Eğer taşınma imkanınız varsa taşının bence. Eğer durum tehlikeliyse nasıl bi çaresi olur bilemedim.
söyledim mesela geçenlerde dedim ya ama çok fazla sayıda var hani bi bilene sorsak falan, başladı yine ay benim kafam dönüyo deme bana öyle şeyler, ay kalbim çarpıyor anlatma, ay saçmalama, ay sen bina üstümüze çökecek mi demek istiyorsun falan deyip tamam konuyu kapat artık falan diyor anlamış değilim anneannemi.

Biz İzmit depremini yaşayan zavallı türk insanlarıyız. Psikoloji misikoloji hak getire. Yani ben ölümden aşırı korkmam korkum Allah'ın karşısında yüzüm olmaması, kabirde çekeceğim azap ama o deprem insana kıyameti hatırlatan birşey. Ölümden korkutan birşey. Ya Rabbim ölümünde hayırlısını versin öyle yığın altında ölüm, çok zor, çok acı.

Ya bir de düşün ateistler 5 vakit namaz kılmaya başlamıştı o sene, sonra o da unutuldu bunlar yine inkara başladı. Düşün öyle bir etkisi var

Yine unutuldu yine kaçak yapılar yine çalınan malzemeler, zemin etüdünde hileyle verilen yapı izinleri, kaçak yapılara belediyelerin ok vermesi ve doldurulan denizler. Biz türklerden adam olmaz. İstanbul depremini düşünmek bile istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…